British Petroleum i Google

poruka: 51
|
čitano: 6.357
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "British Petroleum i Google".
16 godina
neaktivan
RE: British Petroleum i Google

We are all ferengies :D

Šalu na stranu, žalosno je to što se dogodilo.

A još žalosnije što se nakon 15 god niko neće previše sječati toga.

Jedino ak' ameri ne napravi neki j****ki film o tome. A siguran sam da budu...

Ugl. a šta mi možemo sad? Jedino gledat po netu i vijestima o novim litrama izlivene nafte...

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.6.2010 20:34 (SonicPlayer2).
16 godina
Svi su se sad nasli pametovat i pljuvat po BPu, a zaboravljaju da tamo radi 90000 ljudi, zaboravljaju da nasi automobili idu na naftu i da je vecina stvari i predmeta koje uzimamo zdravo za gotovo napravljena od plastike koja je produkt nafte. Kao sto je gospodin par postova prije napisao; koliko vas je spremno zrtvovati standard da biste zivjeli 100% ciste savjesti?
17 godina
neaktivan
metak kaže...
Duche kaže...

vidi se s kim radi BP. Pisalo na platformi Transocean, a to vam je jedna aljkava nestrucna firma i samo je bilo pitanje vremena kad ce se tako nesta dogoditi, nema ulaganja u sigurnost, j...s to, profit je bitan, eto gdje moderna ekonomija vodi danasnji svijet

Da, BP je aljkava i nestrucna firma :) :) :)

Sta sve necu procitati na ovom forumu, to nije normalno. Svi pametuju, svi znaju koliko BP ulaze u sigurnost, svi su upravo izasli sa rudarskog fakulteta, sve glava do glave...

Vidim da i neki znaju kako zatvoriti busotinu, iako je BP ulozio veliki dio budzeta, angazirao sve svoje strucnjake, angazirao i strane firme, sve samo kako bi zacepio busotinu u sacuvao obraz, ali kad bi samo znali da treba svratiti na BUGov forum...

I ne samo to, otkrivena je i topla voda - "svima je samo bitan profit". Da mi je samo znati sa koje to humanitarne organizacije dolaze takve kritike.  Svi su odjednom ekoloski svjesni, moralisti, itd...

A iste te mega kompanije ste i VI sami natjerali da to rade - samo gledaju na profit!

Koliko je vas spremno platiti 15% skuplje gorivo ako je isto dobiveno potpuno ekoloskim procesom?

Koliko vas je spremno platiti iPad 25% skuplje ali da su radnici koji su napravili isti placeni "dovoljno humano"?

Koliko vas je spremno platiti struju u kucanstvu 50% skuplje, pod uvjetom da je ista dobivena iskljucivo iz obnovljivih izvora energije?

Energente ionako plaćamo sve skuplje iz godine u godinu, a ništa se ne mijenja. Trebali su elektrodistributeri odaavno više svojih profita ulagati u obnovljive izvore umjesto da to sad opet ide na teret malih ljudi.

A ako misliš da BP želi zatvoriti bušotinu onda si naivčina par excellence.

Što se tiče elektronike tu se slažem - u Africi stotine tisuća ljudi gine u ratovima oko sirovina da bi smo mi imali par postotaka jeftiniju robu, a što je najgore nitko ni ne zna za to.

18 godina

Eto, toliko o 'zelenom' Google-u - prodane duše. Srećom, počeo sam koristiti Scroogle, to je tražilica koja koristi sve ono dobro od Google enginea, a eliminira loše stvari, poput reklama, prikupljanje korisničkih podataka i dr.

bor4c - human geek, level: 31, technosexual, neutral good
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Kakav glupi clanak i jos gluplji postovi, Sponzorirani oglas je upravo to i svatko ima pravo da plati takav oglas to nije nikakva tajna. Drugo bi bilo da se utjece na same rezultate pretrazivanja.

16 godina
neaktivan
Lisac1606 kaže...
Svi su se sad nasli pametovat i pljuvat po BPu, a zaboravljaju da tamo radi 90000 ljudi, zaboravljaju da nasi automobili idu na naftu i da je vecina stvari i predmeta koje uzimamo zdravo za gotovo napravljena od plastike koja je produkt nafte. Kao sto je gospodin par postova prije napisao; koliko vas je spremno zrtvovati standard da biste zivjeli 100% ciste savjesti?

Vidjeli bi mi koliko bi trebalo da se prijeđe na alternativne motore (vodik itd.) da ovog trena nestane nafte. Naftne tvrtke nažalost imaju prevelik utjecaj u svijetu.

A plastika se dobija i iz kukuruza, ali je skuplji postupak (pitam se zašto...)

Al opet što i ti kažeš, standard je u pitanju tako da se s tim slažem.

Kadir beneath Mo Moteh
18 godina
neaktivan

A iste te mega kompanije ste i VI sami natjerali da to rade - samo gledaju na profit!

Koliko je vas spremno platiti 15% skuplje gorivo ako je isto dobiveno potpuno ekoloskim procesom?

Koliko vas je spremno platiti iPad 25% skuplje ali da su radnici koji su napravili isti placeni "dovoljno humano"?

Koliko vas je spremno platiti struju u kucanstvu 50% skuplje, pod uvjetom da je ista dobivena iskljucivo iz obnovljivih izvora energije?

Nije ni to baš čisto tako, iako se slažem da smo svi skupa krivi. 

Ali, čisto za razmišljanje, kolika je marža na gorivo? I to od početka lanca - dakle od BP-ja, pa preko par preprodavača i na kraju benzinske? Uzmi svakom u lancu 1% i eto, već smo na nuli što se tiče cijene eko goriva vs. običnog.

Koliku maržu tuče apple? Koliko poreza uzme naša država?

A glede ove 50% skuplje struje, neću ni komentirat. U Hrvatskoj to nema smisla.

18 godina
neaktivan

malo oft al korisna informacija

ako imate solarnu ploču, ili neki svoj izvor energije, umjesto da s njime napajate kućnu mrežu, vraćajte energiju u hep
naravno teo se naš treba dogovoritit s njima ali cjena kilovat-sata struje koji vi kupujete od hepa je cca kunu, a za svaki kilovat-sat koji vi njima vratite oni vama plaćaju 3 i pol kune

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ajd, ne pričaj gluposti! svi znamo kako se formiraju cijene. Svi bi bili spremni platiti realnu cjenu. Da se drugačije raspoređuje novac. Kao nema novca?

Ima novca. Samo je krivo rapoređen. Kao nema hrane. Kome to pričaju. pa ne živimo u srednjem vijeku.

18 godina
neaktivan
metak kaže...
dantex kaže...

@metak

vjerojatno ljudi i bi platili više, ali ne u ovakvim vremenima
ljudi nemaju za jest i za obitlej prehraniti, a sada da plaćaju struju još 50%više ili da kupuju proizvode koje proizvode doro plaćeni kinezi umjesto jeftinjara

Nece nikada, jer je to klasicno ljudsko licemjerje. Promatraju globalne igrace, a tesko im je na lokalnom nivou uciniti kakav pomak. Nemam sta soliti pamet ikome, i sam sam najcesce takav, kao i 99% ljudi. Svi pokusavamo, ali kad je kinta u pitanju - prestanemo razmisljati ikako osim kroz oci profita.

@metak : u pravu si. nikad ne bih kupio ekološki dobiveno gorivo ako je 50% skuplje. a ova fraza ne u ovakvim vremenima je izlizana.  uvijek su nekakva vremena. prvi svjetski rata, pa drugi, pa kriza nakon rata, pa domoviski rat, pa recesija pa sin ide na fakultet nema se, pa mi treba za novu jahtu , pa moram kupit još jedan maybach .... itd. 

cijev pukla, nafta se izljeva. katastrofa jeste, ali mislim da tu tvrtku ne izvaja ništa od ostalih naftnih tvrki, koje također imaju cijevi u moru i postoji vjerovatnost da će puknuti. amerima je bilo super kad su se tamo mogli zaposlit s odličnim plaćama, i državi koja je ubirala masne pare od poreza,  a sad je kuku-lele.

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
18 godina

$10 000 i nije neka cifra... iako bi bilo bolje da su to ulozili u sanaciju stete jer bi tih 10k dosta pomoglo.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
18 godina

Obama je neki dan sral po BP jer troše milijune da se pobošlja imiđ i ovo kaj plačaju googlu je kikiriki kolko su potrošili na video spotove kaj vrte na tv, a ribarima su dali kitu.
Cijeli svijet je smiješan. Prije dvadesetak godina se desila tragedija u Indiji gdi je stradalo par tisuća ljudi, a poslije toga je još par desetaka tisuća ljudi umrlo od trovanja podzemnih voda i čega sve ne.
Likovi koji su krivi za to mogu dobiti i vjerojatno budu dobili maximalnu zatvorsku kaznu od 2 godine zatvora.

2 godine lol.
Baš me zanima kakve kazne budu dobili odgovorni u BP, ne pričam o globama koje plate i zaborave nego me zanima kolko bude ko odležal u buksi. Vjerojatno 0 dana zatvora.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 8:16 (NEW_MAN).
18 godina
neaktivan

Uglavnom totalna ekološka katastrofa i ne mogu vjerovati da im je trebalo toliko vremena da malo to saniraju (dobro još nije sasvim zatvoren izljev ali navodono sad hvataju preko 70% nafte koja curi na dnevnoj razini) Neodlučan

Najbolje od svega mi je bila ideja da se rupa zatvori detonacijom male atomske bombe pod vodom Izlanuo se

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Ma rusi bi sve rijesili votkom i nuklearkama :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
Dado_ZG78 kaže...

Uglavnom totalna ekološka katastrofa i ne mogu vjerovati da im je trebalo toliko vremena da malo to saniraju (dobro još nije sasvim zatvoren izljev ali navodono sad hvataju preko 70% nafte koja curi na dnevnoj razini) Neodlučan

Najbolje od svega mi je bila ideja da se rupa zatvori detonacijom male atomske bombe pod vodom Izlanuo se

mislis 70% skupljaju tako da to mogu obraditi i opet prodati i smanjiti gubitke koji su nastali?

16 godina
neaktivan

Smradovi.

Kraj svog profita koji ubiru, oni dopuste velikim korporacijama da odredjuju sto ce se izbacivati na trazilici kada se upisu odredjeni pojmovi. Nije im dovoljno sve sto posjeduju, cijeli opus njihove firme, nego i na ovome zaraduju.

Dzubrad.

0 0 hvala 0
18 godina
Abomb kaže...
Dado_ZG78 kaže...

mislis 70% skupljaju tako da to mogu obraditi i opet prodati i smanjiti gubitke koji su nastali?

pa normalno da ce to obraditi,odvojiti naftu od vode i prodati.inace gdje bi sa svom tom oneciscenom vodom

Sheldon Cooper: Hop, you little plumber! Hop, hop, hop!
18 godina
protjeran
Dragon23288 kaže...

Smradovi.

Kraj svog profita koji ubiru, oni dopuste velikim korporacijama da odredjuju sto ce se izbacivati na trazilici kada se upisu odredjeni pojmovi. Nije im dovoljno sve sto posjeduju, cijeli opus njihove firme, nego i na ovome zaraduju.

Dzubrad.

Citanje sa razumjevanjem je zahtjevna disciplina.

16 godina
neaktivan
metak kaže...
Dragon23288 kaže...

Smradovi.

Dzubrad.

Citanje sa razumjevanjem je zahtjevna disciplina.

I ne - preseravanje je takodjer zahtjevna disciplina.

Ako vec mislis da sam nesta krivo procitao, onda mi ukazi na to umjesto da glumis popa.

17 godina
crozoki kaže...
Abomb kaže...
Dado_ZG78 kaže...

pa normalno da ce to obraditi,odvojiti naftu od vode i prodati.inace gdje bi sa svom tom oneciscenom vodom

to ti i govorim! kad  je i najteza situacija oni i dalje misle na profit....

tribali bi tu naftu sta opet obrade besplatno dat stanovnicima obale da je koriste da su iti malo moralni....

P.S.  j*bes ti misec i mars kad danasnja najnaprednija drzava na svijetu nemoze zatvorit rupu na 1000m u vodi....

NASA+CIA+US MILITARY = THUMBS DOWN

18 godina
Abomb kaže...
crozoki kaže...
Abomb kaže...
Dado_ZG78 kaže...

to ti i govorim! kad  je i najteza situacija oni i dalje misle na profit....

tribali bi tu naftu sta opet obrade besplatno dat stanovnicima obale da je koriste da su iti malo moralni....

P.S.  j*bes ti misec i mars kad danasnja najnaprednija drzava na svijetu nemoze zatvorit rupu na 1000m u vodi....

NASA+CIA+US MILITARY = THUMBS DOWN

EDIT: Brisi!

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 0:50 (tnakir).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice