Borba protiv govora mržnje na internetu

poruka: 46
|
čitano: 6.806
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Borba protiv govora mržnje na internetu".
14 godina
protjeran
Re: Borba protiv govora mržnje na internetu
BlackDog22 kaže...

Ti očito ne znaš što znači riječ diskriminacija. A ako ćemo baš sitničarit (što sumnjam da radiš, nego vjerojatno stvarno ne znaš što to znači) kad se priča o diskriminaciji i pravima priča se o ravnopravnosti, a ne jednakosti. Jednaki nisu ni muškarci/bijelci,crni međusobno. Nisu 100% jednaka ni dva jednojajčana blizanca.

Ovo drugo nije činjenično točno. S tim da kad bi to što si rekao bilo točno (sklonost...afroamerikaci) jednaku sklonost prema kriminalu bi imali i bogati afroamerikanci i siromašni. I onaj afroamerikanac koji je odrastao u bronxu od mame narkomanke i tate zatvorenika, i onaj kojem su roditelji doktori/odvjetnici. To činjenično ne stoji, što znači da afroamerikanci nisu skloniji kriminalu nego su osobe sklone kriminalu određene socio-kulturološkim činjenicama, a ne bojom kože. Još jedan dokaz tomu je broj osoba "sklonih" krimnalu druge boje kože, a koji su socijalno i kulturološki bliži tim afroamerikancima nego što su svojim bijelim "rođacima" u predgrađu. A zašto je velik broj afroamerikanaca socijano/pravno/ekonomski u nepovoljnijem položaju se vrlo lako objasni stoljetnom i još uvijek trajučom segregacijom i diskriminacijom koja ih je dovela u taj položaj. 

Equality=jednakost, a equity=ravnopravnost? Sam te dobro shvatio?

I slažem se, ako je neka zajednica siromašnija, slabije obrazovana onda je češći kriminal u toj zajednici.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 15:06 (lovacmaki).
8 godina
protjeran
BlackDog22 kaže...
lovacmaki kaže...

BlackDog, ako kažeš da žene nikada ne mogu biti jednake muškarcima jer si fizički slabije ne spada u govor mržnje jer s tom rečenicom ne pozivam na nasilje niti diskriminaciju žena. Ili ako kažem da su Afroamerikanci skloniji kriminalu od ostalih jer je to činjenično točno ne spada u govor mržnje jer ne pozivam na nasilje niti na diskriminaciju.

Ti očito ne znaš što znači riječ diskriminacija. A ako ćemo baš sitničarit (što sumnjam da radiš, nego vjerojatno stvarno ne znaš što to znači) kad se priča o diskriminaciji i pravima priča se o ravnopravnosti, a ne jednakosti. Jednaki nisu ni muškarci/bijelci,crni međusobno. Nisu 100% jednaka ni dva jednojajčana blizanca.

Ovo drugo nije činjenično točno. S tim da kad bi to što si rekao bilo točno (sklonost...afroamerikaci) jednaku sklonost prema kriminalu bi imali i bogati afroamerikanci i siromašni. I onaj afroamerikanac koji je odrastao u bronxu od mame narkomanke i tate zatvorenika, i onaj kojem su roditelji doktori/odvjetnici. To činjenično ne stoji, što znači da afroamerikanci nisu skloniji kriminalu nego su osobe sklone kriminalu određene socio-kulturološkim činjenicama, a ne bojom kože. Još jedan dokaz tomu je broj osoba "sklonih" krimnalu druge boje kože, a koji su socijalno i kulturološki bliži tim afroamerikancima nego što su svojim bijelim "rođacima" u predgrađu. A zašto je velik broj afroamerikanaca socijano/pravno/ekonomski u nepovoljnijem položaju se vrlo lako objasni stoljetnom i još uvijek trajučom segregacijom i diskriminacijom koja ih je dovela u taj položaj. 

potpis, fino si ti ovo srocio....mada sam uvjerenja da je stvar od osobe do osobe koliko ce joj kriminal biti primamljiv...nisu svi siromasni kriminalci...

[url=https://valid.x86.fr/rh8j1p][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/rh8j1p.png[/img][/url]
10 godina
U tekstu se koristi termin "nezakoniti govor mržnje", da li to znači da govor mržnje može biti i zakonit?

0 0 hvala 0
16 godina
LunKraljPonoci kaže...
U tekstu se koristi termin "nezakoniti govor mržnje", da li to znači da govor mržnje može biti i zakonit?

-ne, nego je to (prenaglašena) stilska figura, kojia zalihnošću želi podići razinu prenaglašene inače besmislene rečenice.. :) ili tak nešt :))

odnosno, od kad je govor mržnje stavljen u zakon, kao kažnjivo djelo, od tad je nezakonito to činiti.. tako da mada je rečenica besmislena, ima smisla, u suprotnom bi bio i zakonit govor, kao što napominješ.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Borba protiv govora mržnje na internetu je u biti borba s vjetrenjačama; jednostavno ne možeš pobijediti. Internet je preveliko mjesto da bi se cijeli kontrolirao. Imaš stranice/zajednice kod kojih namjerno nema poštene kontrole i gdje je dozvoljeno govoriti sve i svašta (npr. 4chan).

Nemojte me krivo shvatiti, ja sam protiv govora mržnje. Međutim, problem je u tome što jedan dio toga spada u sivu zonu oko koje se dosta lome koplja.

2 0 hvala 0
12 godina
UkradenNick kaže...

Definicija slobode govora je skliska stvar!

i onda se pitaj a ko če odlučiti šta je ok a ne? 

I onda polako postaješ totalitarizam.

Zdrav razum ce odluciti.I to ne mislim na samo ovu temu,nego opcenito pogledano sa nase strane.Vjerujem da nece biti problema,ako ti kulturno izneses svoje misljenje o necemu pa makar se i ne slagao.Nego ako krene mrznja prema drugima.Kao npr.Srbe na vrbe i sl,to je mrznja.

11 godina

Upravo radi ovakvih koji ne znaju što je mržja, govor mržnje, ružno ponašanje, trebaju nam ovakve borbe, akcije, incijative...

Danas su ljudi neodgojeni, uobraženi, bahati, glumataju, umišljeni, te si briju da sve smiju, al' nije baš tako.

Čovjek radi svojeg metalnog zdravlja i duševnog mira, treba odabacitivati svaku mržnju, te negativnost od sebe. 

To ne znači pasivnost da dopuštam nekome da me gazi, nego baš suprotno, ne dam nikome da se nadimljen nad menom ili onim koji je slabiji.

Kaj se tiče ovih trolova, govoritelja i širitelja mržnje, jednostavno ne obraćam pažnju po netu na njih, te ne ulazim u nikakve rasprave sa njima, jerbo to bi bilo kao da se odeš svđati sa čimpanzama u ZOO, radi toga što im nedaš bananu.

Da, mislim da treba represivno kontra širitelja mržnje, te treba poduzeti akcije koje bi se poduzele kontra njih i off-line.

Naime, ako se dereš na ulici to ti je remeće javnog reda i mira, te dobiješ prekršaj u najmanju ruku,  i tako malo te privedu, porazgovraju sa tobom i tako to.

Tako bi trebalo biti i da kada se otkrije širitelj mržnje na netu, da dojdu po njega doma, te da se jedonstavno privremeno supendira sa Interneta.

Ako opetovano radi iste stvari, ne smiju nikada više dobiti pristup Internetu, kao što nećeš dati osuđivanom kriminalncu da ima oružje. 

Ista je stvar, ako ide preko nekoga drugoga na net, taj preko kojeg ide isto je kriv, kao što bi netko bi kriv da dadne oružje u ruke ilegano nekome kriminalcu.

Bitna je represija kontra ovih životnih papaka kojima je najveći uspjeh, dr*kati po netu sa svojim mentalnim izdr*kavanjima.

Šaka jada.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
PzKpfw kaže...

Čovjek radi svojeg metalnog zdravlja i duševnog mira, treba odabacitivati svaku mržnju, te negativnost od sebe. 

To ne znači pasivnost da dopuštam nekome da me gazi, nego baš suprotno, ne dam nikome da se nadimljen nad menom ili onim koji je slabiji.

Bitna je represija kontra ovih životnih papaka kojima je najveći uspjeh, dr*kati po netu sa svojim mentalnim izdr*kavanjima.

Šaka jada.

Tako je, izbaci ti tu mržnju iz sebe, dobro je to za zdravlje 

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being col
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.6.2017 11:07 (SupremeCommander).
11 godina

@SupremeCommander

Druže, ne mrzim ja nikoga. Ipak sam kakav-takav katolički hrišćanin.

Samo daj nam Bože pravde.

Ipak, moramo nekako zaustaviti one koji fakat previše svaku mjeru. 

Ne znam, jel ti poznato, ali ekipa oko Krista je nosila mačeve. Nisu ih nosili zato da njima režu kruh.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
12 godina

Zato ja kazem.Tko siri mrznju?Onaj tko ne poznaje pravu ljubav

Tko siri strah?Onaj tko ne poznaje veselje.

Tko siri oholost?Onaj tko ne poznaje poniznost...

Itd...Dalo bi se pricati ohoho.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.6.2017 14:03 (Endymon).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Endymon kaže...

Opisao si tipičnog hipija. 

15 godina

Nadam se! Pesimističan sam koliko nam je ostalo zdravog razuma u društvu, barem među onim najglasnijim sa obje strane.

gramatika bljak
14 godina
protjeran

Obje te strane su više u krivu nego u pravu. Desnica (HDZ i slične organizacije) i ljevica (SDP i slične organizacije).

Razum je negdje u sredini.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.6.2017 15:09 (lovacmaki).
11 godina
neaktivan
Ma ok borba protiv mrznje, ali treba imati mjeru, jer na kraju to moze ispasti kao Turska, pa ce svi instalirati tails na usb stick da bi imali mrvicu slobode na netu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Pusti sad te 'LA LA Land' priče..  ne možeš to prodavati ako je tvoja okolina drugačija. To bi onda svi trebali tako gledati ili nema efekta.

Lijep pozdrav ;)
14 godina
protjeran
Endymon kaže...

Onih koji poznaju pravu ljubav, veselje i poniznost se da nabrojati na prstima jedne ruke a i to nisu po našim standardima normalni ljudi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice