Bing ispred Yahooa

poruka: 10
|
čitano: 1.680
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bing ispred Yahooa".
17 godina
neaktivan
Bing ispred Yahooa

Ocekivano...

jos malo ce yahoo imati bing za pretrazivanja tako da ce ukupno drzati oko 25% trzista sto je pokraj diva kakav je google prilicno...

In Control
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bing ispred Yahooa

Imam osjećaj da se i na jedno i na drugo (i yahoo i bing) ljudi prisiljavaju, bilo defaultima u windowsima, bilo razno raznim marketinškim aranžmanima gdje neki softver instalira neki toolbar ili recimo nesretni iPhone jer se Stevo posvađo sa Erom. 

Tko ovdje uopće koristi bing ili yahoo?

razmjenavjestina.org
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Bing ispred Yahooa
vrodic kaže...

Imam osjećaj da se i na jedno i na drugo (i yahoo i bing) ljudi prisiljavaju, bilo defaultima u windowsima, bilo razno raznim marketinškim aranžmanima gdje neki softver instalira neki toolbar ili recimo nesretni iPhone jer se Stevo posvađo sa Erom.

Ja recimo (bing)... posto ne volim google, a bing mi daje pristojne rezultate... cak mi je i default search na operi bing (ono kad upises gore u traku...)

In Control
17 godina
neaktivan
vrodic kaže...

Hmm. Isto se može reći za raznorazne Linux distribucije koje isto tako korisnike prisiljavaju koristiti Google kao search engine. Doduše, rasprostranjenost Linuxa u odnosu na Win platformu je minorna. Ali bi isto tako u duhu slobodnog softvera trebala postojati alternativa.

Budimo pošteni pa recimo da prilikom prvog pokretanja IE-a, i prilikom njegove konfiguracije postoji jednostavna mogućnost odabira defaultnog search engine-a. Isto tako, MS je ubacio mogućnost izbora defaultnog browsera. Na drugim platformama to ne postoji.

Koristim Bing alatnu traku jer koristim gro MS cloud servisa pa mi je to korisno.

Za pretraživanje koristim i Google i Bing. *

* primjetite da je Google na prvom mjestu. ;)

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2010 14:20 (mfrankovic).
17 godina
Bing ispred Yahooa

ms zealots

Tehnika narodu!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
vrodic kaže...

Ja bih rekao da je upravo obratno. Google toolbar se instalira sa hrpetinom besplatnih programa, i trebas dobro paziti kod instalacije da ga iskljucis na vrijeme...

Yahoo ne koristim, ali bing koristim godinama i jako sam zadovoljan. Za razliku od google-a, daje mi puno manje beskorisnih linkova.

Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
Bing ispred Yahooa

bing je ugodniji za korištenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mfrankovic kaže...
vrodic kaže...

Hmm. Isto se može reći za raznorazne Linux distribucije koje isto tako korisnike prisiljavaju koristiti Google kao search engine. Doduše, rasprostranjenost Linuxa u odnosu na Win platformu je minorna. Ali bi isto tako u duhu slobodnog softvera trebala postojati alternativa.

Istina, ali u većini distribucija ako ne i svima dolazi i Firefox koji nudi Google kao prvi izbor, ali... nije sebičan i ne forsira poput Microsofta tj. IE-a 8 da se MORAš spojiti na Internet i kliknuti na Google koji nikada nije prvi u izboru već se UVIJEK nalazi na nekom petnaestom mjestu. Sve u svemu, MS tehnologije u 99% slučajeva koštaju. Google tehnologije ako i koštaju, koštaju mizerno u odnosu na MS. Gogle win.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimir-buzanic.from.hr/ - http://www.doom.com.hr/
17 godina
neaktivan
Bing ispred Yahooa

Bing je toliko daleko od Googlea po kvaliteti rezultata, što me uopće ne čudi s obzirom na priozvođača (znam, znam, flame)

Zašto? Evo napravio sam nekoliko pretraga za određene termine i koliko vidim bingov algoritam ima 2 problema: 1. broj suggest querya je toliko manji da sam zapanjen; 2. kompletan weight pri rangiranju daju na "brand" algoritam i domain name...

Da, sada će ljudi reći da je to puno bolje jer se spammeri ne mogu rangirati, ali ako popratite cijelu raspravu u seo zajednici, vidjeti ćete da google, samim time što preferira "brand" rezultate doprinosi manjoj demokratičnosti interneta (M$ to odmah radi, pa vidim da nitko ne piz*i jer su valjda navikli)... a i nastavlja se debata oko naprednih optimizacija, kupovine linkova itd što donosi ranking na googleu, ali na bingu očito isto tako pa nitko ne diže paniku. A Google ima puno bolje rezultate i suggest...

- to see a world in a grain of sand...

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Suggest je mogucnost koja vrijedi samo onima koji moraju traziti slovo po slovo na tipkovnici pa da se ne muce. Ja valjda znam sto cu trazit, ne idem na bing samo da mi predlaze sto cu utipkat.
IMO Bing je stoljecima ispred Googlea - u svoje sucelje interpretira clanke iz Wikipedije, videe, slike (sto vidim da je i Google poceo radit) i sve to izgleda jako lijepo. Sto se tice rezultata oni su jako pristojni, mada bi mogli biti i nesto bolji (a ni googel nije bas mestar od pretrage, barem koliko ja trazim). Zasada kombiniram Bing i Google - Bing kada pisem nesto za skolu pa mi otvori sve odjednom umjesto da moram traziti po deset razlicitih usluga i Googel kada treba nes nabrzaka pronac. Sve u svemu, Bing ima perspektivu a Google se pomalo gubi u svim tim svojim nakanama da osvoje druga trzista.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice