Bez overclockanja memorije za Nehaleme

poruka: 15
|
čitano: 1.289
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bez overclockanja memorije za Nehaleme".
17 godina

jbt pa postoji volt mod -.-'

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Bez overclockanja memorije za Nehaleme
Jimmy kaže...

I spaljeni procesor.
17 godina
neaktivan
Jimmy kaže...

Ma mnogo si mi bistar :D :D

Ne mislis da su mozda to uveli iz nekog razloga??  Kako se pokazalo i 1.6V je vec na granici "spaljivanja" memorijskog kontrolera na procesoru, pa sad ti "volt-moddaj"

A ocito je autor propustio napisat da to i nije neki extra problem, jer na trzistu vec postoje kitovi koji rade na 2 Ghz-a i to na standardnih 1.5V...
17 godina

Samo je pitanje kako će se osjećati ekipa koju rabi overclockerski DDR3 starije generacije, kojem treba visok napon za postizanje nazivnih frekvencija. Ti će morati kupovati novu memoriju, a staru prodati...samo kome? :)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
A kad je to Intel vodio brigu o takvima?
17 godina
neaktivan
Denis kaže...

Samo je pitanje kako će se osjećati ekipa koju rabi overclockerski DDR3 starije generacije, kojem treba visok napon za postizanje nazivnih frekvencija. Ti će morati kupovati novu memoriju, a staru prodati...samo kome? :)

Ja misim da ljudi koji danas imaju konfe sa DDR3 imaju i jake dual i quad core intel procove, te da im neče biti potreban prijelaz na nove procesore.
Pored sadašnjeg quad core q6600 koji sasvim normalno radi na 3.6GHz ni na kraj pameti mi neče doći da sad idem kupit novi procesor samo zato jer na njemu piše Core i7. 
17 godina
neaktivan
ja sam vec cuo da kod dfi lanpartya rijesen problem tj da se moze ic do 2.0 volta :)
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina

Bit će da to rješenje rješava i procesor, i to za stalno. :D

0 0 hvala 0
17 godina
drago7 kaže...
Denis kaže...

Ja misim da ljudi koji danas imaju konfe sa DDR3 imaju i jake dual i quad core intel procove, te da im neče biti potreban prijelaz na nove procesore.
Pored sadašnjeg quad core q6600 koji sasvim normalno radi na 3.6GHz ni na kraj pameti mi neče doći da sad idem kupit novi procesor samo zato jer na njemu piše Core i7. 
 Ljudi koji danas imaju takvu memoriju nisu baš obični korisnici, pa bih ja rekao da se može pretpostaviti da će takvi poželjeti nabaviti i Nehalem. Velika većina "normalnih" korisnika koji danas imaju neki quad core ne koriste s njim DDR3 memoriju zato što je jednostavno neisplativa.
17 godina
neaktivan

Šta tako nije bilo i sa AMDovim procesorima i sa onim bolesnim naponima na DFI MBO(>3.3V) pa je to rješeno iskljucenjem c'n'q jer je tako bila manja razlika između proca i memorije?

Ili je ovo drukciji problem?

Ovo zadnje pitanje bih ocekivao da bug zna. :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Denis kaže...
drago7 kaže...
Denis kaže...

Ljudi koji danas imaju takvu memoriju nisu baš obični korisnici, pa bih ja rekao da se može pretpostaviti da će takvi poželjeti nabaviti i Nehalem. Velika većina "normalnih" korisnika koji danas imaju neki quad core ne koriste s njim DDR3 memoriju zato što je jednostavno neisplativa.
 Ako ti neobični korisnici koriste neisplativu DDR3 memoriju, nevidim tu neki problem. Pa oni jednostavno opet mogu nabavit neisplativu novu DDR3 memoriju ako mogu i neisplativi novi Core i7.
I da, što se tiče memorije tu si potpuno u pravu. Radije imam  8GB DDR2 memorije nego 2GB DDR3. Gledano po samim  performansama, iste rezultate u 3d testovima daje DDR2 na 800MHz i DDR3 na 1600MHz.
17 godina
Lightning kaže...
Jimmy kaže...

Ne mislis da su mozda to uveli iz nekog razloga??  Kako se pokazalo i 1.6V je vec na granici "spaljivanja" memorijskog kontrolera na procesoru, pa sad ti "volt-moddaj"

A ocito je autor propustio napisat da to i nije neki extra problem, jer na trzistu vec postoje kitovi koji rade na 2 Ghz-a i to na standardnih 1.5V...

e prika, nemoj mi se unosit u facu, razumiš
17 godina

Lol, još će i neka šora past. :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma proc bacaju struju ko Krško!

Znao sam da to nisam trebao reci!
17 godina
Jimmy kaže...
Lightning kaže...
Jimmy kaže...

e prika, nemoj mi se unosit u facu, razumiš
 :D :D ...Đimij se nakostriješio! :D
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice