Ballmer objavio Windows Phone 7

poruka: 24
|
čitano: 2.936
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ballmer objavio Windows Phone 7".
15 godina
neaktivan

"...čak i onih naslova koji se nude za istoimenu konzolu i online gaymerski servis"

no ontopic, joj kako bi rado skinuo WM 6.5 sa HTC HD2. Jučer mi se opet bez ikakvog razloga phone smrznuo, opet je bilo potrebno izvaditi bateriju jer tipke nisu radile. Možda mi je samo malkice žao HTC Sense sučelja koje je stvarno lijepo, ali sad sam skužio da mogu imati najviše 9 malih aplikacija na početnom ekranu - koje sam već sve iskoristio.

Windows Phone 7 je dobrodošao i svakako ću ga instalirati na svoj phone, pa makar to značilo da ga moram "jailbrejkati" i izgubiti garanciju i neke specifične mogućnosti za HTC.

:-)
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2010 10:10 (zoran123456).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Ballmer objavio Windows Phone 7

Ah, eto kad u brzini tipkanja interne sale nadvladaju razum... Hvala na upozorenju, popravljam ovu prostotu... ;)

drpetric
17 godina

U pravu si, HD2 je djubre od telefona. Ne hardversko vec softversko. Moj prijatelj je platio 500€, bio je pun entuzijazma zato sto je vec imao stari HTC, ali ga prodao za 20 dana. Stalno se blokira, linija se gasi kad telefon priblizis licu, mnogo anomalije u softveru (kao na primer neki mali [X] koji ne mozes nikako da pritisnes prstima vec trazi stylus) itd.

15 godina
neaktivan

koliko sam saznao, HTC je najavio podršku za WM 7 sa svojim HD2 i budućim mobačima. Kad će to biti nezna se.

Postoji jedan problem, a to je da Microsoft inzistira da novi mobiteli bazirani na WM 7 imaju ugrađenu hardversku tipku "Search" koja će tada otvarati Bing ( !! ). Dobro, valjda će biti kakav "hub" za Guglanje, jer ću u protivnom baciti mobitel kroz prozor (doista, nisam siguran tko može dobiti zadovoljavajuće rezultate na Bingu da vezane za stranice našeg podneblja) 

Novo sučelje izgleda stvarno izvrsno, a već kad još uvijek ne postoji "neslužbena podrška" za Android na HTCu, drugo nam ne preostaje nego preuzeti WM 7 ... od strane XDA developersa, jel ? :)

P.S.

posebice mi se sviđa ugodna plava boja, koja djeluje opuštajuće i smirujuće, iako ja preferiram zelenkastu - jer je još "opuštujućija" od plave. Provjereno od strane dizajnera prostora, mogućeg HOMOsapiensa :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kuzo kaže...

U pravu si, HD2 je djubre od telefona. Ne hardversko vec softversko. Moj prijatelj je platio 500€, bio je pun entuzijazma zato sto je vec imao stari HTC, ali ga prodao za 20 dana. Stalno se blokira, linija se gasi kad telefon priblizis licu, mnogo anomalije u softveru (kao na primer neki mali [X] koji ne mozes nikako da pritisnes prstima vec trazi stylus) itd.

Potpuno se slažem s onime što si naveo !

Nažalost ljudi ne vjeruju u ove priče, povode se određenim informacijama s interneta na kojima ovaj phone povezuju sa božanstvom, koji je totalni iPhone killer, koji je savršenstvo bez mane.

Gumb [X] je premalen i imam određene probleme u klikanju prozora za zatvoriti. Posebice kod informativne poruke, gdje umjesto da kliknem na [X] ja kliknem na aplikaciju pored njega. I tako par puta.

Klikanjem na gumb [X] ne zatvramo aplikaciju nego je stavljamo u pozadinu. Držanjem prisitsnutog gumba [X] neko vrijeme, nije pomoglo ugasiti aplikaciju. Niti surfanje po postavkama phona nije uspjelo navesti ovaj gumb da radi ono što se od njega očekuje. Jedini način jest odlazak u Task Manager i klikanjem na "End All Tasks".

Budući da sam u VIPu zbog računa isključio GPRS, program mi neumorno svakih nekoliko minuta prikazuje poruku da se ne može spojiti na GPRS tj. 3G mrežu, iako sam ga prethodno spojio na WIFI.

Ponekad se zna toliko usporiti da je rad na mobitelu nemoguć. Rješenje jest napraviti reset mobitela.

Ponekad (rijetko, ali ipak postoji) jednostavno se zablokira i ne radi apsolutno ništa. Jedini način da resetiraš mobitel jest izvaditi bateriju.

Ugrađeni fotoaparat je ipak razočarenje ... ma čemu onako blještava bljeskalica ?? Navečer je nemoguće bilo što slikati, u daljinu ne vidi a u blizinu je prejaka i umjesto da slika lice tj. osobu jedino što dobiješ jest blještavi, neprepoznatiljivi obris lica. Korekcija u Photoshopu ne pomaže jer jedino što snimiš jesu bijeli pikseli ... i treba stabilizator pod hitno - jer u pravilu moraš napraviti 5 - 6 fotografija da bi ti jedna uspjela.

Video kamera je čisto OK, iako je mnogi kritiziraju ali ja se nebih složio. Uredno napravi svoj posao. Jedino što se moglo očekivati 720p rezoluciju, ali nažalost imamo maximalno VGA 640x480. Isprobao bljeskalicu s kamerom, ne funkcinora kako treba, navečer se ne vidi baš ništa - snimiš mrak i figure u mraku.

Ljudima bljeskalica izuzetno smeta, po danu ili noći; do te mjere smeta da često zaslijepi osobu.

Slušanje muzike bez ugrađenog Core Playera (3rd party, mora se i kupiti) jest blagi užas, a meni je najviše smetalo što ne mogu browsati foldere nego može puštati iskljućivo definiranu playlistu (kako sam samo ovo mrzio na iPodu !). A ako netko zna na što liči kad uzmete 20ak foldera s mixom muzike, automatski će stvoriti oko 100-200 playlista iz MP3 tagova. Svaka playlista ima 1 - 3 pjesme raštrkane iz drugih foldera.

Fakat mu treba stylus !! A koliko vidim, u HR ga još uvijek nema za kupiti. A uređaj nema fizički utor za olovčicu, ma sjajno !!

16 godina
neaktivan

nije žvaka...

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

ono što je posebno obećavajuće jest to da su svi ovi segmenti nove platforme međusobno isprepleteni i integrirani na pametan način, pa je lako, primjerice, povezati nečiji profil s Facebooka ili Twittera s njegovim brojem telefona, slikom ili e-mailovima koje je poslao.

To sve može i Android i radi besprijekorno, znači, to nije novost!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa je lako, primjerice, povezati nečiji profil s Facebooka ili Twittera s njegovim brojem telefona, slikom ili e-mailovima koje je poslao.

već postoji nešto ovakvo na HTC Herou koji je baziran na Androidu...

EDIT: sad vidim gornji postOsmijeh

a onda sam se probudio...
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2010 11:32 (crazy_luđak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jedva čekam vidjeti novi OS kako funkcionira. MS je kod mene (ponovno) stegao veliki ugled najviše zbog Windows 7 i Visual Studia 2010 kao i smjernica k budućem poslovanju. Čini se da se dolaskom Ballmera na čelo mnogo toga dobroga promjenilo u MSu i on pomalo ali sigurno vraća zasluženi ugled Microsoftu kao apsolutnom lideru u određenim IT industrijama.

Jedan od najvećih pluseva Windows Servera nad primjerice Linuxom ili Solarisom jest lakoća izvođenja određenih procesa te user friendly sučelje. Primjerice konfiguracija IIS7- ice. Iako nisam sistemaš, kao developer koristim IIS u radu i sviđa mi se.

WM 6/6.5 u usporedbi s iPhone/Symbian/Android osevima debelo zaostaje, pa iako ima više mogućnosti one su neiskorištene upravo zbog ekranića koji nije namjenjen windows prozorićima i klikanju po malenim gumbićima. Prema onome što smo vidjeli, a nismo vidjeli puno - čini se da nas dočekuje revolucija. Podrška za Silverlight tehnologiju me izuzetno veseli. Valja još vidjeti koje su dodatne mogućnosti dodane u SDK.

Valja se strpiti negdje do ljeta ... iako vjerujem da će biti kakav leak na forumima ...

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dolaskom Balmera se mnogo toga promijenilo na bolje??? Gdje ti zivis? MS je tek izlaskom Windows 7 dosao na cijenu dionica otprije 10 godina, kad je dosao Balmer na celo. U medjuvremenu su se bile strmoglavile.

A Nokia ne zna bi li piskila ili kakila...
16 godina
neaktivan
Evo i ekskluzivna slika s predstavljanja: http://twitpic.com/13kkzt
15 godina
neaktivan
twitexter kaže...
Evo i ekskluzivna slika s predstavljanja: http://twitpic.com/13kkzt

.

17 godina
neaktivan

Gledao sam sinoć one klipove s gizmoda i engadgeta, i mogu reći da mi se čini da je MS na pravom putu. Moglo bi biti nešto od svega toga. Šteta za multitasking jedino.

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

Gledao sam sinoć one klipove s gizmoda i engadgeta, i mogu reći da mi se čini da je MS na pravom putu. Moglo bi biti nešto od svega toga. Šteta za multitasking jedino.

sve je više komentara na ovo. Dosta njih govori kako je novi koncept OSa takav da mu multitasking niti ne treba. Možda će novi OS donijeti nešto poput "sačuvaj stanje" u aplikaciji (kao na emulatoru) što će rješiti problem switchanja među aplikacijama, no ne i problem surfanja/chatanja/slušanja muzike. Ali sigurno su u MSu svjesni ovog problema, a još više su svjesni da ga je svjesna i konkurencija. Budući da MS s ovim OSom predstavlja revoluciju umjesto evolucije, biti će zanimljivo pratiti daljnji tijek događanja.

P.S.

"Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo...."

prema toj teoriji žene imaju jedno uvo i barem dva usta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2010 15:16 (zoran123456).
17 godina

Ma oni nisu normalni, izbacit multitasking je suludo...

To je bila jedina dobra stvar u Windowsima Mobile.

17 godina
neaktivan

Doduše, bilo je jasno vidljivo da je telefon pamtio gdje je korisnik stao s nekom aplikacijom. U videu s engadgeta je to bio slučaj s kalendarom. Kada je demonstrant izašao iz kalendara, otvorio slike, zatvorio ih, te se opet vratio u kalendar, bio je točno na datumu/obavezi koju je zadnju pregledavao.

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

To nema veze sa multitaskingom, dok se izadje iz aplikacije ona moze snimiti last state pa ga opet ucitati prilikom loada.

No bojim se da je WinMobile i dalje spor i zato su odlucili izbaciti multitasking da ne bi previse instaliranih aplikacija korisniku smanjivali "experience", tj

da ne pljuje po mobitelu.

U danasnje vrijeme izbacivati multitasking iz OSa je neozbiljno po meni... iako iPhone pokazuje suprotno, al to je skroz druga prica.

Ja sam koristio dugi niz godina Windows mobile, sada sam zadovoljni korisnik Androida i smijesno mi je citati ovo o WinMobile kao o OSu bez multitaskinga.

17 godina
odjavljen

Mene "evolucija" ili po nekima "revolucija" mobilnih OS-eva podsjeća na ljudsku evoluciju iz filma Idiocracy. Umjesto da se uz jači hardware još ide na optimizaciju koda što bi i uz dodavanje novih funkcija rezultiralo bržim uređajem i bržim korisničkim sučeljem, oni sakate funkcionalnost.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

6 0 hvala 0
17 godina
MrBlc kaže...

Mene "evolucija" ili po nekima "revolucija" mobilnih OS-eva podsjeća na ljudsku evoluciju iz filma Idiocracy. Umjesto da se uz jači hardware još ide na optimizaciju koda što bi i uz dodavanje novih funkcija rezultiralo bržim uređajem i bržim korisničkim sučeljem, oni sakate funkcionalnost.

Lol!

My thoughts exactly!

- Psiho246
16 godina
protjeran
ako nokia na 600mhz moze vrtiti desktop os(jer maemo je samo preradeni debian sa dodanim nokiainim proprietary dijelovima) onda izbacivanje multitaskinga na necemu sta ima procesor od 1ghz+ je retardirano.
http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan

Da vam je jučer netko iz Microsofta pričao o uređaju

- koji više pažnje poklanja multimediji i društvenim mrežama nego poslovnim aplikacijama

- koji se ne može customizirati

- na koji se aplikacije mogu instalirati samo kroz web dućan

- koji nema podršku za Flash

- koji nema multitasking

rekli biste da pljuje po iPhoneu. A kad tamo...Bogataš

Odo' ja na Android.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

HTC HD2

kad bi malo bolje razumjeli hardver i softver tog telefona nebi bilo problema

15 godina
neaktivan

@zoran123456:

Kao što je cepki rekao ... Nije žvaka...

Sudeći po tome što si ti napisao, jasno je da nisi nikada imao neki windows mobile telefon. Aplikacije ostaju u pozadini dok ih ne ugasiš što je potpuno normalna stvar za multitasking. Zato postoji task manager ili neki drugi zamjenski program (npr. Arkswitch) koji ima finger friendly gašenje aplikacija ili odabir da te vrati u određenu aplikaciju.

Normalna je stvar da se telefon uspori kada pališ sto aplikacija i da potroši memoriju itd. Misliš da su drugi smart-telefoni savršeni i da se nikada ne blokiraju ?

Ajfon koji nema multitasking ne radi na taj način da oslobodi memoriju iako ugasi aplikaciju. Radi, ali baš i ne.... S vremenom i njega moraš resetirati....

Što se tiče spajanja na 3G tj. GPRS...Wi-Fi uvijek ima prednost i sve aplikacije rade tako da traže prvo WiFi osim ako si ostao bez signala itd.

A to da ti prijavljuje spajanje na 3G možeš uvijek isključiti.... Naravno, opet postoji aplikacija, ali lijenost ljudi dovodi do toga da će radije napisati 1000 riječi o tome kako je telefon smeće nego potražiti malo što taj telefon zapravo može i koje aplikacije su korisne za njega, kako nešto podesiti....PA NIJE TO SONY ERICSSON T610 !!!!!!!!!!!

Meni se telefon nikada ne spaja na 3G jer sam trajno napravio disable data connection. Možeš to napraviti na 2 načina. Jedan je da mu kažeš da uzima data connection postavke od druge mreže (ali pošto si ti isključio GPRS kod operatera onda ovo ne treba), a drugi način je da staviš program koji napravi disable data connection i tada telefon zna da nema pristupa na taj način.

Postoje 2-3 opcije za koje ti treba stylus i to u settings, ali možeš to i prstima. Zato je ovaj telefon predviđen za WiMo 7 za koji neće trebati stylus.

Što se tiče browsanja, možeš browsati ručno s explorerom ili total commanderom, ali to nije rješenje da ti svira folder već samo mp3 koji hoćeš. Nisam 100% siguran, ali vjerujem da postoji neki besplatan mp3 player... Uostalom, gdje bi developeri završili kada bi radili sve besplatno ? Taj player koji ti imaš sigurno postoji crackan...samo treba tražiti.

Na XDA developers imate sve i svašta i tamo ćete naći mnogo šta za ovaj phone. Naravno, treba otići tamo i registrirati se....A tko će to.........

Možda bolje da ne kupujete smart telefone (ili ako ćemo detaljno, ovo je Pocket PC). U tom slučaju bolje uzeti obični telefon i nema podešavanja itd.....

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2010 8:41 (AtlantisCro).
15 godina
neaktivan
Kuzo kaže...

Postoje updatei za telefon koji rješavaju probleme, ali ovo približavanje licu da se prekine linija....čisto sumnjam jer telefon ima funkciju kada ga približiš licu da se ugasi ekran, a ne prekida se veza. Bilo što drukčije, tvoj kolega je dobio ili neispravan telefon ili je nešto od softwarea gore što ga je oštetilo. Neka proba hard reset.

Što se tiče pritiskanja X-ova prstima, ne zaboravite da postji Align screen koji treba napraviti prije korištenja telefona.....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice