Atomi za mobitele nagodinu

poruka: 14
|
čitano: 1.822
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Atomi za mobitele nagodinu".
18 godina
neaktivan

ovo bi moglo biti dobro

intel imadobre brze i štedljive procesore ali pitanje je koliko će  se dobro držat s igračima koji u tome imaju dosta iskustva kao ARM ili protiv u zadnje vrijeme jaako populardnog qualcomma

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Atomi za mobitele nagodinu
dantex kaže...

ovo bi moglo biti dobro

intel imadobre brze i štedljive procesore ali pitanje je koliko će  se dobro držat s igračima koji u tome imaju dosta iskustva kao ARM ili protiv u zadnje vrijeme jaako populardnog qualcomma

qualcomm je popularan, ali zato jer je jeftiniji od ostalih, a ima jadne performanse cjelokupnog sistema u odnosu na konkurentska rjesenja

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
18 godina
neaktivan

Ajde grimy, trkeljaš sve u 16 s tim Qualcomm-om, i ne samo u ovoj temi.
Pitaj ljudove što su zeli Desire, kako je spor . A koliko će još biti "sporiji" na Androidu 2.2 koji ima unaprijeđen vm i JIT ...
To kaj si ti jednom brijao s Windows mobile je sasvim druga stvar.
Drugo, Qualcomm (Snapdragon) je ARM, vidim da netko miješa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 16:23 (stef).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
protjeran
stef kaže...

Ajde grimy, trkeljaš sve u 16 s tim Qualcomm-om, i ne samo u ovoj temi.
Pitaj ljudove što su zeli Desire, kako je spor . A koliko će još biti "sporiji" na Androidu 2.2 koji ima unaprijeđen vm i JIT ...
To kaj si ti jednom brijao s Windows mobile je sasvim druga stvar.
Drugo, Qualcomm (Snapdragon) je ARM, vidim da netko miješa.

pogledaj samo performanse tegre, tegre2, ili nekog cortex-a8 800mhz+ proca sa povervr grafikom i onda mi reci da je qualcomm super

kupili su ati-jev odjel za mobilnu grafiku i onda ju totalno usrali, a procesori im imaju jadne performanse s obzirom na broj megaherca, naravno da je brz, ali kad se pogleda njegova nazivna brzina, performanse mu bas i nisu neke

evo ti satio sa symbianom, 600mhz procom i powervr grafikom i tvoj desire

http://www.glbenchmark.com/compare.jsp?benchmark=glpro11&showhide=true&D1=HTC Desire (Bravo)&D2=SonyEricsson U1i Satio

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 17:10 (grimyHR).
18 godina
neaktivan
Tegra2 je namjenjena tabletima, ne telefonima. Čip na sebi nema modem, wireless, GPS ... ništa od toga.
Drugo, Qualcomm će svoje čipove proizvoditi u Global Foundries, u vjerojatno najboljim fabovima pored Intela.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
protjeran
stef kaže...
Tegra2 je namjenjena tabletima, ne telefonima. Čip na sebi nema modem, wireless, GPS ... ništa od toga.
Drugo, Qualcomm će svoje čipove proizvoditi u Global Foundries, u vjerojatno najboljim fabovima pored Intela.

bravo, bravo, tegra2 je namjenjena mobilnim uredajima svih vrsta

http://www.xbitlabs.com/news/mobile/display/20091215160722_Nvidia_Promises_Tegra_2_Based_Netbooks_Smartbooks_Smartphones_in_2010.html

a kao drugo, sta mene boli k.... kao krajnjeg korisnika gdje proizvode i kakvi su ima fabovi ako dobivam slabije performanse od ostalih za istu cijenu, ako dajem 4k+ kn za mobitel, onda bome u njemu zelim trenutno najbolji hardware dostupan, a to qualcomm nikad nije bio

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 23:50 (grimyHR).
18 godina
neaktivan

Jen-Hsun Huang kaže da je je Tegra2 primarno za tablete i to ne bezveze. U slučaju smartfonova je potrebno kombinarati s drugim čipsetima s obzirom da nema sve integrirarno, a to onda povlači pitanje potrošnje, baterije itd. Što se tiče 3D-a, zaista neznam koji je to prioritet na telefonu. Na Computexu su predstavili novu generaciju 7x30 koja je više okrenuta tome. Gdje se proizvodi je izrazito važno, novi 1.3Ghz Snapdragon ima 30% manju potrošnju od sadašnjeg 1Ghz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
stef kaže...

Jen-Hsun Huang kaže da je je Tegra2 primarno za tablete i to ne bezveze. U slučaju smartfonova je potrebno kombinarati s drugim čipsetima s obzirom da nema sve integrirarno, a to onda povlači pitanje potrošnje, baterije itd. Što se tiče 3D-a, zaista neznam koji je to prioritet na telefonu. Na Computexu su predstavili novu generaciju 7x30 koja je više okrenuta tome. Gdje se proizvodi je izrazito važno, novi 1.3Ghz Snapdragon ima 30% manju potrošnju od sadašnjeg 1Ghz.

3d nije prioritet, ali je vazna hardverska akceleracija sucelja, videa itd...

18 godina

Hoće li koji WP7 biti na tim novim čipovima?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

wp7?

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Windows Phone 7

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

windowsi za mobitele su $#!T

sve što imaš na windowsima imaš i na drugim platformama ali bolje

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 3 hvala 0
18 godina
neaktivan
HCSC kaže...

Hoće li koji WP7 biti na tim novim čipovima?

Ne polaži prevelike nade. WP7 pod specifikacijama navodi samo Qualcomm-ove čipove tj. snapdragone, a ako dodaju neke druge čipove vjerovatno će to biti tegra (s obzirom da ona već pogoni Zune HD i Microsoftove KIN mobitele).

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 23:13 (Paolo2612).
18 godina
dantex kaže...

windowsi za mobitele su $#!T

sve što imaš na windowsima imaš i na drugim platformama ali bolje

Stari moj nisi ti u tim vodama. WM nije samo SMS + poziv i pokoja igra ima on profi alata, ali...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice