Asus Lamborghini VX6

poruka: 20
|
čitano: 5.614
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Asus Lamborghini VX6".
16 godina
neaktivan
Asus Lamborghini VX6

Stvarno su ti Atomi prelosi za Windowse. Netbookovi se trebaju hitno prebaciti na neki mobile OS.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Asus Lamborghini VX6
facewithascar kaže...

Stvarno su ti Atomi prelosi za Windowse. Netbookovi se trebaju hitno prebaciti na neki mobile OS.

Zašto loši? Ja već godinu dana koristim Lenovo IdeaPad S10 sa 2Gb RAM-a i nLite-anim WinXP-SP3

i za rad je okružje sasvim ugodno.

18 godina
Asus Lamborghini VX6

Bas je lijep, odlicno mu odgovara ova bijela boja... Zanima me kolka ce bit cijena.

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-led-diode/56455.aspx

0 0 hvala 0
18 godina
facewithascar kaže...

Atomi su ok sam kaj ekipa kupuje s kilom rama pa im se vuće ko krepana krava.

17 godina
neaktivan
Točno tako,mada ako se na sedmici isključe svi efekti može normalno kolko-tolko raditi...
16 godina
neaktivan
facewithascar kaže...

Ma kakav mobile OS? Šta ću s njim na kompjuteru? Mobile OS-u je mjesto na mobitelu i samo tamo, na PC-u treba biti normalan OS, Windows, Linux, šta god; da ne bi bilo da Win samo propagiram.

edit: da ne budem offtopic, sviđa se i meni ovaj računarčić :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.6.2010 14:31 (Mirko935).
16 godina
Asus Lamborghini VX6

Mislim da je bolji izbor

on dolazi s AMD Vision platformom.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
crowap kaže...
Točno tako,mada ako se na sedmici isključe svi efekti može normalno kolko-tolko raditi...

IMHO, sedmica bas i nije najsretnije riješenje za netbook. Mislim, radi, ali troši više resursa, skraćuje vijek baterije za 10-15% u odnosu na XP. Istina ima starter edition, ali je previše ograničenja. Treba pričekati dvojezgrene atome i kupiti nešto bazirano na ION grafici... onda bi to bila prava mjera za sedmicu.

16 godina
neaktivan
Luciano kaže...
facewithascar kaže...

Zašto loši? Ja već godinu dana koristim Lenovo IdeaPad S10 sa 2Gb RAM-a i nLite-anim WinXP-SP3

i za rad je okružje sasvim ugodno.

Ja imam jedno 10 puta brzi laptop i tek mi je sada okruzenje ugodno (da moze bolje uvijek moze). Kad se spustim na Atome ne da mi nije ugodno nego je frustrirajuce.

16 godina
neaktivan
facewithascar kaže...
Ja imam jedno 10 puta brzi laptop i tek mi je sada okruzenje ugodno (da moze bolje uvijek moze). Kad se spustim na Atome ne da mi nije ugodno nego je frustrirajuce.

Netbook je kao što mu samo ime kaže ultralowcost, ultraportable, lowend računalo namjenjeno prije svega internetu. Tu funkciju obnaša više nego dobro. Meni je svaki laptop općenito frustrirajući jer imam quadcore sa 24" i nema tog laptopa koji je približno brz kao desktop s koje sad pišem. 

Privukla me ultramobilnost jer sam često na terenu. Nositi 4-5kg za 2h autonomije ili 1kg za 6h autonomije? Alati tipa Chrome/FF/IE,  Thunderbird, Office... na netbooku rade podnošljivo brzo, a za DivX je dušu dao. Uzeo sam i jedan USB DVB-T pa mi posluži i kao portabl TV:-) Probao sam neke starije igrice tipa Mafia, GTA Vice City, NFS HP2... na nativnih 1024x600 rade skroz igrivo. Meni je notebook jednostavno postao nezamjenjiv... kupio sam ga bez velikih očekivanja/ambicija i moram priznati da me oduševio.

16 godina
neaktivan
Luciano kaže...
facewithascar kaže...

Netbook je kao što mu samo ime kaže ultralowcost, ultraportable, lowend računalo namjenjeno prije svega internetu. Tu funkciju obnaša više nego dobro. Meni je svaki laptop općenito frustrirajući jer imam quadcore sa 24" i nema tog laptopa koji je približno brz kao desktop s koje sad pišem. 

Privukla me ultramobilnost jer sam često na terenu. Nositi 4-5kg za 2h autonomije ili 1kg za 6h autonomije? Alati tipa Chrome/FF/IE,  Thunderbird, Office... na netbooku rade podnošljivo brzo, a za DivX je dušu dao. Uzeo sam i jedan USB DVB-T pa mi posluži i kao portabl TV:-) Probao sam neke starije igrice tipa Mafia, GTA Vice City, NFS HP2... na nativnih 1024x600 rade skroz igrivo. Meni je notebook jednostavno postao nezamjenjiv... kupio sam ga bez velikih očekivanja/ambicija i moram priznati da me oduševio.

Da me krivo ne shvatis, ja sam itekako za kategoriju netbooka i mislim da je to jedna od boljih stvari koja se dogodila do sada u informatickoj industriji. Ali mi je opet zao sto su na to stavili Windowse namijenjene ovakvim desktop masinama kakvu ti imas doma, a ne takvim uredjajcicima. Trebao je biti neki proprietary sustav samo za netbooke koji bi mogao izvuci maksimum iz atoma, a ne kombinirati windowse s tim.

18 godina
Najbolja solucija za netbook je dual boot.
Značiu ako trebaš skype, mail, malo surfat onda da boota android onak instant i hf, a ako trebaš office ili what ever treba win onda boot win. Napravit dual boot je prelagano i predobro. Malo OT ali meni doma na desktopu je quad boot. Xp, Vista, 7 i OSX.
16 godina
neaktivan
facewithascar kaže...
Da me krivo ne shvatis, ja sam itekako za kategoriju netbooka i mislim da je to jedna od boljih stvari koja se dogodila do sada u informatickoj industriji. Ali mi je opet zao sto su na to stavili Windowse namijenjene ovakvim desktop masinama kakvu ti imas doma, a ne takvim uredjajcicima. Trebao je biti neki proprietary sustav samo za netbooke koji bi mogao izvuci maksimum iz atoma, a ne kombinirati windowse s tim.

Apsolutno, bas zato sam i uzeo Lenovo S10. Ima kombinaciju HDD i SSD-a, te dolazi sa instaliranim WinXP i tzv. LenovoQuickStart (poznat i kao  "SplashTop", a koji je u stvari derivat Lunuxa). Windozere sam pomeo, na SSD stavio taj QuickStart, a na HDD nLite-ane XP-SP3. Ono što me oduševilo je da u roku od 3-4 sekunde od paljenja dobijem QuickStart desktop sa svim potrebnim alatima (web browser, mail, Skype, preglednik slika, MP3 player...). Takav OS je idealan za netbookove, mada se i olakšani WinXP dobro snalazi na Atomu...

BTW, Ubuntu10, netbook edition također radi super brzo, samo što bateriju potroši brže od windowsaXP?! Šteta...

16 godina
neaktivan
Luciano kaže...

Apsolutno, bas zato sam i uzeo Lenovo S10. Ima kombinaciju HDD i SSD-a, te dolazi sa instaliranim WinXP i tzv. LenovoQuickStart (poznat i kao  "SplashTop", a koji je u stvari derivat Lunuxa). Windozere sam pomeo, na SSD stavio taj QuickStart, a na HDD nLite-ane XP-SP3. Ono što me oduševilo je da u roku od 3-4 sekunde od paljenja dobijem QuickStart desktop sa svim potrebnim alatima (web browser, mail, Skype, preglednik slika, MP3 player...). Takav OS je idealan za netbookove, mada se i olakšani WinXP dobro snalazi na Atomu...

BTW, Ubuntu10, netbook edition također radi super brzo, samo što bateriju potroši brže od windowsaXP?! Šteta...

Fora ideja, ali na youtube je covjek dignuo filmic i ispalo mu je 34,4 sekunde.

16 godina
neaktivan
facewithascar kaže...

Da, vidio sam taj slučaj. Tu je riječ o S10-2, a ne S10, a na kojem je iz nekog razloga uklonjen SSD:-( I da, starija verzija QuickStarta v1.x se uistinu sporo dizala, za razliku od v2. Evo, sad sam sa štopericom na mobu mjerio brzinu dizanja SplashTopa. Od trenutka kad ukucam šifru u biosu do desktopa, treba mu 4.21sec., a do WiFi-a, browsera i njegovog historya 7,79s što je IMHO odličan rezultat. 

16 godina
neaktivan
Luciano kaže...
facewithascar kaže...

Da, vidio sam taj slučaj. Tu je riječ o S10-2, a ne S10, a na kojem je iz nekog razloga uklonjen SSD:-( I da, starija verzija QuickStarta v1.x se uistinu sporo dizala, za razliku od v2. Evo, sad sam sa štopericom na mobu mjerio brzinu dizanja SplashTopa. Od trenutka kad ukucam šifru u biosu do desktopa, treba mu 4.21sec., a do WiFi-a, browsera i njegovog historya 7,79s što je IMHO odličan rezultat. 

Da, to je stvarno dobar rezultat. Daj digni na youtube da vidimo kako to izgleda u zivo.

16 godina
neaktivan
facewithascar kaže...

Da, to je stvarno dobar rezultat. Daj digni na youtube da vidimo kako to izgleda u zivo.

Stavljeno;

BTW, malo sam se smotao dok sam držao jedan mob za snimanje, drugi kao štopericu, pa šifra u BIOS-u:-)

Uglavnom, prvo sam pokrenuo štopericu, pa tek onda udario "enter" za šifru.... nije baš reprezentativna snimka, 

ali dovoljno da se vidi solidna brzina QuickStarta. Pokušat ću tijekom dana to snimiti sa camcorderom u HD,

sa stativom i adekvatnom rasvjetom...

16 godina
neaktivan
Luciano kaže...
facewithascar kaže...

Stavljeno;

BTW, malo sam se smotao dok sam držao jedan mob za snimanje, drugi kao štopericu, pa šifra u BIOS-u:-)

Uglavnom, prvo sam pokrenuo štopericu, pa tek onda udario "enter" za šifru.... nije baš reprezentativna snimka, 

ali dovoljno da se vidi solidna brzina QuickStarta. Pokušat ću tijekom dana to snimiti sa camcorderom u HD,

U, stvarno je brzo. I odlicno izgleda.

16 godina
neaktivan
facewithascar kaže...
Luciano kaže...
facewithascar kaže...

Stavljeno;

EDIT: Je li to ovaj model http://www.hgspot.hr/44943/prijenosno-racunalo-lenovo-s10e-2-59031421- ?

16 godina
neaktivan
facewithascar kaže...

EDIT: Je li to ovaj model http://www.hgspot.hr/44943/prijenosno-racunalo-lenovo-s10e-2-59031421- ?

Malo me zbunilo ime i fotografija. Valjda greška hgspota...

Po teh. specifikacijama bi rekao da je to modernija verzija S10/S10e zvana S10-2.  Nema ExpressCard slot i SSD, ali zato ima 3USB-a (kod mene su 2), bolji čitač mem.kartica (podržava više formata), brži procesor (n280 umjesto n270). I da, ovaj noviji je tanji i općenito elegantniji... jedino mu je cijena malo previsoka, IMHO:-( I to zato jer ima Win7 starter?! :-((( Sa Linuxom bi koštao sigurno 500-600kn manje...

BTW, ovaj SplashTop koji koristim nije sa S10e nego baš sa ovog, S10-2 modela, budući da je S10e discontinued.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 21:12 (Luciano).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice