Assemblio.hr 2.0 pušten u rad

poruka: 30
|
čitano: 4.017
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Assemblio.hr 2.0 pušten u rad".
17 godina
neaktivan

Podatak od 5000 kombinacija je zavaravajuć, poštenije bi bilo da napišete broj komponenti koje se kombiniraju.

Recimo broj različitih kombinacija na koji možemo odabrati 5 karata iz špila od 52 karte je veci od 2,5 milona.

Fale još neki kriteriji "dobrote". benchmark rezultati, garancija, renome proizvođača, razina buke. Nemože se tražiti optimum samo po jednom kriteriju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 8:38 (Glamdring).

2 1 hvala 0
18 godina

Sa developerske strane:

• stranica je napravljena pomoću js/html templatea i google zbog toga ne zna indexirati konfiguracije,
  • iz istog razloga će aplikaciju biti langano prebaciti u mobilnu aplikaciju pomoću npr. Phonegap-a,
  • zašto kad kliknem na Složi konfiguraciju se 2x šalje request koji vraća isti JSON rezultat sa servera,
  • kod je jako uredan :)
I'm silicon-based life-form
Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina

Ovo je već veliki napredak pa stvar pomalo postaje i upotrebljiva (za razliku od sasvim beskorisne prve verzije). Nedostaje mogućnost izbora konfiguracije s više grafičkih kartica i RAIDom. 

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
Re: Assemblio.hr 2.0 pušten u rad
kowach kaže...

Sa developerske strane:

• stranica je napravljena pomoću js/html templatea i google zbog toga ne zna indexirati konfiguracije,
  • iz istog razloga će aplikaciju biti langano prebaciti u mobilnu aplikaciju pomoću npr. Phonegap-a,
  • zašto kad kliknem na Složi konfiguraciju se 2x šalje request koji vraća isti JSON rezultat sa servera,

Ovo mi je upalo u oko, pa da odgovorim... :)

1. Google već neko vrijeme zna indeksirati JS aplikacije
  2. Da, odvojen nam je API od AngularJS aplikacije, ali ne planiramo raditi nativnu mobilnu aplikaciju već ugradive widgete
  3. Imali smo problem sa Angularovim cacheProviderom 2 sata prije launcha, pa smo pokrpali na taj način.
  4. Uvijek može bolje.

Hvala na komentaru {#}

jozef kaže...

Ovo je već veliki napredak pa stvar pomalo postaje i upotrebljiva (za razliku od sasvim beskorisne prve verzije). Nedostaje mogućnost izbora konfiguracije s više grafičkih kartica i RAIDom. 

Drago nam je da ti se sviđa u kojem smjeru idemo! Nismo htjeli baviti se multi GPU i RAID konfiguracijama obzirom da je to niša koja zanima jako malen broj korisnika, a koju kupuje još i manji. Vjerojatno ćemo u nekom idućem releasu pozabaviti se i s tim (2.4, 2.5, itd...). Hvala na prijedlogu! {#}

Tražiš best buy računalo? - http://assemblio.hr/
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 9:43 (Fearless).
15 godina
neaktivan

Nije se lako odlučiti za ciljanu publiku; bez toga nema kraja projektu

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Highway Star kaže...

Nije se lako odlučiti za ciljanu publiku; bez toga nema kraja projektu

Slažem se u potpunosti... Jako je teško balansirati između zahtjeva forumaša i potreba tete Đurđice, teško nam pada kad vidimo da forumašima nešto ne paše ili da smo zaboravili neku mogućnost, ali jednostavno ima toliko toga što se može/treba napraviti, da je praktički nemoguće udovoljiti svima.

13 godina
neaktivan
Fearless svaka čast i sretno sa projektom.
11 godina
neaktivan

Ja sam najblaze receno zadivljen. Uvik će neki experti nać zamjerku (a tu je i faktor subjektivnog dozivljaja nekih stvari) al oni nebi trebali bit vaša ciljana skupina korisnika, jer su oni sposobni sami sebi slozit konfiguraciju. nakon 2h testiranje, moje mišljenje je da ovo zadovoljava kriterije 99% korisnika, a dizajn je praktički savršen. Kapa do poda momci odavno em nešto nije ovako oduševilo!

1 0 hvala 0
18 godina
Fearless kaže...
kowach kaže...

Sa developerske strane:

Ovo mi je upalo u oko, pa da odgovorim... :)

1. Google već neko vrijeme zna indeksirati JS aplikacije
  2. Da, odvojen nam je API od AngularJS aplikacije, ali ne planiramo raditi nativnu mobilnu aplikaciju već ugradive widgete
  3. Imali smo problem sa Angularovim cacheProviderom 2 sata prije launcha, pa smo pokrpali na taj način.
  4. Uvijek može bolje.

Hvala na komentaru {#}

1. Da, to se svodi na to da imaš specijalan link za tražilice na kojemu je izbildan full html pojedine stranice.

2. PhoneGap i nije za nativne aplikacije, vidi ovo. Mislim da uz jako malo truda to možete dići app na sve mobilne platforme.

Sad se samo trebam sjetiti Assemblio-a kad me idući put neki frend pita: aj mi složi konfiguraciju za PC...

I'm silicon-based life-form
17 godina

Moje mišljenje je da je stvar za noobove. Nebi nikad slagao na ovaj način sebi konfiguraciju jer mi je uvijek cilj prilagodit ju što više svojim potrebama, a i ne mijenjam konfe tako često pa mi je onda užitak birati i uspoređivati komponente koje uzimam.

No dobra stvar za neke manje zahtjevne korisnike i laike...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
i7 nema kaj trazit u racunalu za igre jer ga niti jedna igra ne zna iskoristit. Bolje uzet i5 i za razliku u cijeni kupit nekaj korisno.
15 godina

Izuzet pocetnih grešaka u balansima konfiguracija koje ce biti sređene kroz par dana. Kao i dodavanje jos komponenti u bazu itd... 

Morate razumjet da se u potpunosti približiti publici kao bug forum jako teško. Vjecno ce se vodit svađe ja mislim da se ova komponenta isplati 3% više od one komponente

jer ljudi jednostavno ne mogu iskljuciti subjektivni dio pogleda na stvari. Isto se dešava u temama za slaganje racunalnih konfiguracija. Neslaganja i svađe. 

Assemblio bi nakon još doglednog perioda poliranja trebao izbacivati objektivno najbolje solucije za novac.

Ne prema onome što kažu Mate i Ante jer imaju neku komponentu. Nego prema onome što kaže benchmark i matematika. 

Da stvar ne bude beskorisna i hardverskim znalcima tu je editor konfiguracije. 

Skuplji corsairi, određeni XFXovi i seasonici su ispod haube isto napajanje. Mate ce izabrat corsaira jer Mate voli corsaira.

Assemblio ce izabrat najjeftinijeg od 3 jer su identicni i imaju garanciju jednakog trajanja.

Ali onda ce doc Mate i reci meni je assemblio beskoristan jer nije predvidio da ja volim corsaira... 

Mati je u ovom slucaju nemoguce udovoljiti. Ili mu makar nema smisla pokušavati udovoljiti.

Zato za Matu postoji editor konfiguracije tako da moze lakse iskoristiti ostale korisne funkcije koje assemblio nudi/ce nuditi (puno je stvari koje su tek u planu implementacije). 

Ono što bi samo bilo lijepo od korisnika kao vas na forumu je malo više konkretne kritike nego "ovo je smece" komentara.

Određeni forumaši su mi se javili u privatni chat da sugeriraju konkrene loše kombinacije, što misle da treba izbaciti i zašto to misle. I to mi je jako korisno. 

Jer koliko god pratim tržište hardvera nemoguce je biti 100% informiran o svakom segmentu racunalnih komponenti. 

Tako da kad assemblio izbaci pentiuma G1840 sa gtx970 ne vidim odakle želja da se napise "ovo je beskorisno smece i nece nikad sastavit racunalo bolje nego ja" 

Kad ste vi taj koji moze dat sugestiju da se taj pentium izbaci ili da mu se dodijeli manji prioritet tako da za par tjedana assemblio svima pa i vama bude korisniji alat kojim mozete 

samom sebi pomoci s orjentacijom po pitanju izbora komponenti. 

Ne razumijem zasto postoje ljudi koji nas gledaju kao konkurenciju i bore se protiv tehnologije?

Zar nebi bilo super da assemblio funkcionira toliko dobro da više nikad ne morate gubit 20 minuta 

kopajuci po nabava.net birajuci prijatelju komponente za novu pilu i trazeci najjeftinije ducane? 

Pa ajmo ga napravit takvim! Nije nemoguce, samo ga treba izbalansirat kako treba :) 

Zahvaljujuci određenim forumašima koji ovo razumiju... lista poboljšanja i promjena vec danas je u procesu.

Pokusavamo sredit probleme s pre slabim intel procesorima u nekim kombinacijama i skupim maticnim plocama koje tu i tamo ulete. 

Hvala na podršci {#}

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
12 0 hvala 1
18 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
...

Mislim da vi vam dugoročno bilo najbolje poštivati isključivo Benchmarke i matematiku.

Ljudi koji vole slagati računala i "pismeni" su što se toga tiče će uvijek imati zagađena subjektivna mišljenja, a za vašu stranicu je najveći prioritet složiti potpunoj neznalici optimalnu konfiguraciju.

Npr. ako netko ima toliko i toliko novaca i kombinacija pentium+gtx970 daje najbolje performanse za igranje za te novce, nema smisla "balansirati" na stranu jačeg procesora jer bi prosječan informatičar to tako radio. Bitno je da je ovaj neznalica dobio najbolje što može za svoje potrebe.

Inače svaka čast po vjerojatno treći put, odličan projekt i realizacija, samo nastavite s optimizacijom!

Welcome my son...
16 godina
neaktivan

sve super osim kompatibilnosti

npr. IE8= http://imgur.com/12htlm0

sad, možete reći 'tko koristi stare browsere...' - možda onaj koji bi staru kantu zamijenio novom

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 16:15 (Andrija_ZD).

0 6 hvala 0
16 godina
Andrija_ZD kaže...

sad, možete reći 'tko koristi stare browsere...' - možda onaj koji bi staru kantu zamijenio novom

Andrija ne podržajemo ništa starije od 2012. godine. Dakle isključivo novi IE, FF, Chrome... {#} ako već koristiš XP, instaliraj si zadnji Chrome koji ide na sve na svijetu (imaš i portable verziju) i to je to!

17 godina
odjavljen
Andrija_ZD kaže...

IE8 je je zadnji IE za XP. Kako je support za XP prestao, tako nema podrške za tu starinu od browsera. Najbolje bi bilo da ako je ikako moguće, da sajt radi na Netscapeu 1.0. Kako sam ja fino riješio taj problem - treba ti support za XP ili nešto starije od IE9? 50% gore na cijenu. Da vidiš kako odustaju...

OnT - napravite mobilnu verziju u Cordovi/PhoneGapu. Write once, run anywhere (Android, iOS, WP...). Ako ništa, radi marketinga. I druga stvar, vidim da uglavnom ubacuje Intel i Samsung SSDove. Gdje su ostali? Nema ih u bazi ili algoritam preferira ove dvije marke?

My name is Legion... For we are many!
15 godina
odjavljen

Zasada nemam primjedbi, svaka čast dečki, iako stranica treba još dosta poliranja vidim da već radite na svemu, tako da ću se suzdržati što se komentara tiče.. Jedino bi pitao, imate li u planu ubaciti periferiju? 

Odlično je stranica napredovala od početka pa sve dosada, mislim da će kroz neko vrijeme biti stvarno pouzdana za slaganje konfiguracija.. I da, želim vam sučelje pohvaliti, lijepo i jednostavno izgleda tako da nebi trebalo doći do zbunjivanja među neznalicama

2 0 hvala 2
15 godina
MARKOZD15 kaže...

Zasada nemam primjedbi, svaka čast dečki, iako stranica treba još dosta poliranja vidim da već radite na svemu, tako da ću se suzdržati što se komentara tiče.. Jedino bi pitao, imate li u planu ubaciti periferiju? 

Odlično je stranica napredovala od početka pa sve dosada, mislim da će kroz neko vrijeme biti stvarno pouzdana za slaganje konfiguracija.. I da, želim vam sučelje pohvaliti, lijepo i jednostavno izgleda tako da nebi trebalo doći do zbunjivanja među neznalicama

Hvala kolega :)

Jesmo, naravno. Ali ka sta sam vec reka... nije nas 40 nego 4 :D. Trenutno je bitnije da slaze konfe kako treba nego da nudi monitore {#}

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 11:15 (athlon64).
16 godina
kowach kaže...

1. Da, to se svodi na to da imaš specijalan link za tražilice na kojemu je izbildan full html pojedine stranice.

2. PhoneGap i nije za nativne aplikacije, vidi ovo. Mislim da uz jako malo truda to možete dići app na sve mobilne platforme.

Sad se samo trebam sjetiti Assemblio-a kad me idući put neki frend pita: aj mi složi konfiguraciju za PC...

1. Ne... Google bot fetch and rendera aplikacije koristeći Chrome render engine već neko vrijeme. Nema više tih frankenstein rješenja! :D jupi jej!
  2. Znamo, ali nam trenutno to nije zanimljivo... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 12:10 (Fearless).
16 godina
neaktivan

svašta s vama...ovo je bio sam primjer za IE, povučen u VM-u,  a kritika dobronamjerna: tko zna, njemu ne treba takav konfigurator, dok onaj kome treba vjerovatno ima i staro računalo

uostalom, znanje se pokazuje upravo na ovaj način

ovo nije komercijalni projekt tako da i nije bitno, ali izraditi nešto što će se vidjeti samo na zadnjim verzijama softvera, a bez ikakve obavijesti ignorirati starije verzije pokazuje ako ništa drugo, neozobiljnost i nemar

neka budala je u postu ispod rekla da nešto naplaćuje 50% više...jadan onaj kome taj radi

17 godina
odjavljen

Idemo u offtopic ali za mene su budale developeri koji muku muče sa XPom i IE6 kada je i MS digao ruke od njega... Nema smisla podržavati platformu koju je i autor otpisao.

My name is Legion... For we are many!
14 godina
neaktivan

Dečki samo naprijed. Kritika će uvijek biti, a ako Bog da bit će i koja korisna. Vidim da cijenite mišljenja forumaša i trudite se složiti najbolje što se trenutno može dobiti.

Nedajte se smesti sa besmislenim komentarima. Sve kroz povijest koji su se uhvatili u neki poduhvat smatrali su ludima, dok se na kraju nije dokazalo nešto suprotno. Još tu ima nekog sitnog tweakanja i usavršavanja, a bit će ga vjerojatno i uvijek, no samo naprijed ;)

2 0 hvala 2
16 godina
Andrija_ZD kaže...

svašta s vama...ovo je bio sam primjer za IE, povučen u VM-u,  a kritika dobronamjerna: tko zna, njemu ne treba takav konfigurator, dok onaj kome treba vjerovatno ima i staro računalo

ovo nije komercijalni projekt tako da i nije bitno, ali izraditi nešto što će se vidjeti samo na zadnjim verzijama softvera, a bez ikakve obavijesti ignorirati starije verzije pokazuje ako ništa drugo, neozobiljnost i nemar

neka budala je u postu ispod rekla da nešto naplaćuje 50% više...jadan onaj kome taj radi

Andrija, trenutno se ne možemo baviti se pitanjem starijih browsera, postotak naših korisnika koji nas posjećuju putem IE8 preglednika iznosi 0.284615384615%, dakle toliko vas je posjetilo Assemblio u zadnjih 9 mjeseci koristeći taj preglednik. Tako da nam je to stvarno nisko na listi prioriteta...

{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 18:24 (Fearless).
18 godina
neaktivan
Andrija_ZD kaže...

Ja, recimo, naplaćujem 200% uobičajene cijene za optimizaciju weba 3 verzije unazad i 150% za 2 verzije. Optimizaciju i "popravke" za IE6 naplaćujem 500€/sat. Moram priznati da sam naplatio nekoliko tih sati, ali jednoznamenkasto u 2-3 godine.

Danas ne postoji baš nikakav razlog da koristiš IE8 i XP i s toga posjećuješ web.

16 godina
neaktivan

Ne shvaćaš što ti želim reći: trebao bi postojati nekakav fallback, pa makar i samo link na novu verziju chrome-a

Ja neću koristiti vašu aplikaciju osim da se divim tehničkoj izvedbi

Ali bit će neki djeda kojem unuk govori - djede star ti je kompjuter, kad dođem kod tebe ne mogu se igrati...

Djed ode na net, vidi nabava.net ali ne kuži što bi odabrao, ode na arsemblio i gle čuda, ne radi...

Primjer 2: 

firma koja prodaje računovodstvene programe naruči od vas da im izradite stranicu s online prodajom

super, fantastično izgleda, klijent oduševljen

ali, oglašavaju se npr. u RRIF-u, u nekoj drugoj firmi baba iz računovodstva vidi njihov oglas, ode na stranicu a ono prdac...'kad im ni stranica ne radi, kako će program' i ništa od prodaje

tako se to ne radi, mora postojati fallback, jedan <noscript> za one koji drže isključen jscript (možda zato što im je tako admin postavio), drugi za stare browsere...

dakle, ne pljucam vas, samo ukazujem nešto što biste trebali imati

onaj screenshot: imam jedan VM samo za takve probe i prva stvar koju sam napravio kad sam vidio vaš site je bio test...

ne trebate imati posebnu verziju za stare browsere, samo nešto što će se prikazati na ekranu, a ne da bude 'error' 

ajd zdravo

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 18:06 (Andrija_ZD).
16 godina
Andrija_ZD kaže...

Ne shvaćaš što ti želim reći: trebao bi postojati nekakav fallback, pa makar i samo link na novu verziju chrome-a

Ja neću koristiti vašu aplikaciju osim da se divim tehničkoj izvedbi

Ali bit će neki djeda kojem unuk govori - djede star ti je kompjuter, kad dođem kod tebe ne mogu se igrati...

Djed ode na net, vidi nabava.net ali ne kuži što bi odabrao, ode na arsemblio i gle čuda, ne radi...

Primjer 2: 

firma koja prodaje računovodstvene programe naruči od vas da im izradite stranicu s online prodajom

super, fantastično izgleda, klijent oduševljen

ali, oglašavaju se npr. u RRIF-u, u nekoj drugoj firmi baba iz računovodstva vidi njihov oglas, ode na stranicu a ono prdac...'kad im ni stranica ne radi, kako će program' i ništa od prodaje

tako se to ne radi, mora postojati fallback, jedan <noscript> za one koji drže isključen jscript (možda zato što im je tako admin postavio), drugi za stare browsere...

dakle, ne pljucam vas, samo ukazujem nešto što biste trebali imati

onaj screenshot: imam jedan VM samo za takve probe i prva stvar koju sam napravio kad sam vidio vaš site je bio test...

ne trebate imati posebnu verziju za stare browsere, samo nešto što će se prikazati na ekranu, a ne da bude 'error' 

ajd zdravo

Sad kužim, hvala na prijedlogu, ubacit ćemo to čim zatvorimo ove goruće issue! :)

16 godina

Prvo, velika pohvala za projekt!

"Igrao" sam se sa slaganjem konfuguracija još od prve verzije te još ovih par dana (čisto iz znatiželje) i mogu potvrditi da trenutno Assemblio daje dosta dobre prijedloge.

Ipak, imam nekoliko manjih dobronamjernih primjedbi koje će vam, nadam se, pomoći.

Navedeno će se odnositi na "Računalo za igre", iznosi 5000, 5500 i 6000 kn.

Smatram da se općenito predlažu prejaka napajanja (bar u tom cjenovnom rangu). Često iskače npr. XFX od 650 W koji je presnažan i pojede previše budžeta. Corsair CX430w te XFX 450w i XFX 550w su objektivno najisplativija napjanja (bar na trenutnoj listi), a XFX-iovi modeli su i dovoljno snažni čak i za zahtjevnije konfiguracije pa nema smisla tu trošiti više novaca.

Druga stvar je SSD. Koliko god ga i ja sam priželjkivao, smatram da je još uvijek preskup i neisplativ za te konfiguracije i ne bi trebao biti uključen po defaultu u osnovnom načinu rada.
Mislim, staviti samo 4 GB RAM-a da se može ubaciti SSD u igraće računalo mi je ipak neprihvatljivo. Npr. predloženi Intelov SSD 530 od 120 GB košta 670 kn, za taj novac se može staviti još 4 GB RAM-a i bolja grafička.

Ako gledamo da je ovo namijenjeno prvenstveno onima koji su manje upućeni u računala, te da bude najisplativije, od SSD-a će imati najmanju korist, barem u igraćem računalu - danas su igre ionako prevelike da bi ih se na SSD stavljalo više od jedne ili dvije.

Potvrditi ću i da su već učinjeni ispravci - Intel / AMD kombinacija je ispravljena nekih sat vremena prije ovog posta, jedino Intel / Nvidia kombinacija još uvijek izbacuje Celerone i Pentiume.

Sve u svemu, napravili ste dobar posao. Svaka vam čast!
Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu i nastavite samo tako dalje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ja, recimo, naplaćujem 200% uobičajene cijene za optimizaciju weba 3 verzije unazad i 150% za 2 verzije. Optimizaciju i "popravke" za IE6 naplaćujem 500€/sat. Moram priznati da sam naplatio nekoliko tih sati, ali jednoznamenkasto u 2-3 godine.

Danas ne postoji baš nikakav razlog da koristiš IE8 i XP i s toga posjećuješ web.

Naxeem, nisam očekivao da se baviš tako banalnim poslom kao što je web design.

Kad bacim oko na tvoj PC rekao bi da ti imaš razlog :)  (VooDooII FTW)

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2014 8:24 (Glamdring).
18 godina
neaktivan
Andrija_ZD kaže...

ajd zdravo

Bojim se da te nitko nije tako skužio, nego u stilu "zašto ne podržavate da sajt radi savršeno na svemu". :)

Glamdring kaže...
naxeem kaže...

Naxeem, nisam očekivao da se baviš tako banalnim poslom kao što je web design.

Kad bacim oko na tvoj PC rekao bi da ti imaš razlog :)  (VooDooII FTW)

Oo Banalnim :P

Što ti imaš protiv mog PC-a? {#} Radi sasvim dobro i dosta je napredan. Mogu uvijek dodati još memorije.

16 godina
neaktivan

Bravo dečki. v2.0 odlično izgleda i izbacuje sasvim solidne konfiguracije. Vidi se napredak od prve verzije.

Evo još dvije ideje :

- S obzirom da ste ubacili i benchmark konfiguracija možda nebi bilo loše da se "u letu" konfiguracija izmijeni povlačenjem točaka na "paukovoj mreži".

- Da se eventualno predvidi ukoliko je neka od komponenti na granici da pređe u višu klasu (npr CPU ili GPU, a pri tome ne mislim na brand već na verziju čipa), a zbog cijene i parametara koje je ubacio korisnik to nije bilo moguće složiti u osnovnoj konfiguraciji, pa da se ispod konfiguracije ponudi korisniku da za xx više novaca može ubaciti npr malo jači procesor.

Ovo je naravno i idealna prilika da se eventualno u suradnji sa nekim od web-shopova dodatno ponudi i određena komponenta koja će udovoljiti tom kriteriju a na nekoj je akciji ili slično.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice