OH SHI-
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
OH SHI-
Prst dolje od dva vodeca strucnjaka na ovom forumu! To nesto znaci 
A da nagađamo? Educated or not educated guesses acceptable.
Ako će raditi ARM procesore za svoje servere onda znači da bi sav kompajlirani softver za x86 arhitekturu trebalo rekompajlirati. Koliko im se to isplati ne znam, ali sumnjam da je to ono što žele.
XBOX novi procesor... možda... jer su očito iz nekog razloga sa P3 prešli na PPC. Tko zna, možda je pukla ljubav između IBM-a i MS-a. Makar bi odličan trik bio da MS u novu verziju XBOXa ugradi Cell i kaže... naša nova verzija konzole šije novi PS4 sa starim hardverom.
Zanimljivo je kako IBM ima prste i u posljednjem XBOX i PS3 procesoru sa svojom POWER arhitekturom, a sam PowerPC nije postigao neke spektakularne rezultate u main stream PC zajednici.
Nove smjernice za područja mobilnih uređaja, pametnih telefona ili kućne tehnike. To se nekako čini najrelanije.
A ako su mogli imat windows server za itanium arhitekturu, nema razloga zasto bi im bio problem radit za ARM arhitekturu, a i bas me zanima kakve ce to procesore MS izbacit ako ih uopce izbaci.
A da nagađamo? Educated or not educated guesses acceptable.
Ako će raditi ARM procesore za svoje servere onda znači da bi sav kompajlirani softver za x86 arhitekturu trebalo rekompajlirati. Koliko im se to isplati ne znam, ali sumnjam da je to ono što žele.
XBOX novi procesor... možda... jer su očito iz nekog razloga sa P3 prešli na PPC. Tko zna, možda je pukla ljubav između IBM-a i MS-a. Makar bi odličan trik bio da MS u novu verziju XBOXa ugradi Cell i kaže... naša nova verzija konzole šije novi PS4 sa starim hardverom.
Zanimljivo je kako IBM ima prste i u posljednjem XBOX i PS3 procesoru sa svojom POWER arhitekturom, a sam PowerPC nije postigao neke spektakularne rezultate u main stream PC zajednici.
Nove smjernice za područja mobilnih uređaja, pametnih telefona ili kućne tehnike. To se nekako čini najrelanije.
Microsoft je bio na prerađenom P3 samo zato jer je slične arhitekture kao PC. Trebali su nekako natjerati developere da razvijaju za tada potpuno novu i neprovjerenu konzolu - odlučili su se da im razvoj bude jako sličan/poznat. Uostalom portanje postojećih igri na PC-u je bilo lakše/jeftinije/brže. S X360 su već bili poznati ali su opet igrali na sigurno - izašli su s godinu dana ranije nego PS3 i Wii i tako imali vremena da budu prihvaćeni. Problem je bio što Microsoft (valjda nedovoljno iskusan s takvom vrstom hardvera) je trpao jak hardver u mali paket i naravno imao problema s hlađenjem. Više slabijih ARM-ovih procesora uparenih zajedno bi vjerovatno smanjilo grijanje, ali mislim da bi i performanse pale.
Osobno mislim da je ova licenca za novi Zune player ili neki novi prototip (nadam se Courier).
Ali ovo definitivno ide na ruku ekipi iz eksperimenta 19 (ili kako neki ga zovu Project Menlo) gdje MS je istraživao mogućnost potpune zamjene windowsa CE s windows NT na mobilnim uređajima tj. ako taj projekt nije ugašen.
A ako su mogli imat windows server za itanium arhitekturu, nema razloga zasto bi im bio problem radit za ARM arhitekturu, a i bas me zanima kakve ce to procesore MS izbacit ako ih uopce izbaci.
Pitanje isplativosti, pogoto ako ćeš koristiti samo za po kući, pa makar ti je kuća od sto katova.
Pošto se radi o ARMu sviđa mi se ideja uparivanja procesora možda za konzolu ili za neki novi prijenosni gadget. Nek se samo igraju. Novaca imaju za to.
OH SHI-
obožavam ovakve komentare......
enivej, najvjerojatnije neki geđet tipa zune (iako se možda opet zalete u neke a-la kin avanture)