Apple traži zabranu

poruka: 42
|
čitano: 5.775
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple traži zabranu".
18 godina
RE: Apple traži zabranu
artfull kaže...
Psiho246 kaže...
artfull kaže...
neznam kako se broje prodani uređaji al to je jedan uređaj u tri generacije. Kako možeš tvrditi da apple ima u asortimanu 3 uređaja ako se proizvodi samo jedan a 2g je recimo prestao se proizvoditi i prodavati ima skoro dvije godine? To sto kao i kod iPoda Apple ne razdvaja prodaju po modelima je nebitno za temu.

Znaci, kod Nokie N serije su svi modeli zapravo isti mobitel?

nemam pojima što nokija sve ima u ponudi, al ima more različito pozicioniranih modela. Ako se recimo, lupam N97 proizvodi već 3 godine, jednako pozicioniran kao high end smartphone i sa istim imenom, ili nekom oznakom u imenu, makar se razlikuje po komponentama i dizajnu, onda bi to mogao biti isti model. Ali kao što sam napisao, primjetio sam da manje proizvođača mobitela i kompjutera ima taj običaj kao u autoindustriji mijenjati model i ostavljati isto ime i poziciju, sad se nakon iPhonea ipak stavri malo mijenjaju i tu ... pa možda bude nokia 97 II , III etc ... uostalom već su najavili da će smanjiti paletu proizvoda pa možda to bude imalo smisla jer se tržište već segmentiralo na nekoliko kategorija zapravo.

N97 je unapredeni n96 koji je pak unapredeni n95.

To bi po tvojoj logici sve bio isti mobitel ali druge generacije.

Zacudo, nitko nije dosao do istog zakljucka osim tebe.

Apple je izdao 3 modela mobitela. Oni su iz iste (jedine) serije Appleovih mobitela, ali su tri razlicita mobitela.

Tu uopce nema sumnje i uopce nemoramo raspravljati oko toga.

Ti si se samo malo zabunio i to je sve.

- Psiho246
18 godina
neaktivan
Apple traži zabranu
daa. mi u biti pričamo isto. I dalje stoji da Apple drži svoj dio kolača sa jednim modelom, kojeg unaprijeduje jednom godišnje, za sad, pa
tako imamo, ako hoćeš tri generacije tog modela iz iste serije. Kad apple, ako tako odluci izda novi model, taj će se zvati recimo iPhone nano i prodavati će se i reklamirati uporedo sa postojećim. Jel to bilo teško?
A.

1 0 hvala 0
18 godina
artfull kaže...
daa. mi u biti pričamo isto. I dalje stoji da Apple drži svoj dio kolača sa jednim modelom, kojeg unaprijeduje jednom godišnje, za sad, pa
tako imamo, ako hoćeš tri generacije tog modela iz iste serije. Kad apple, ako tako odluci izda novi model, taj će se zvati recimo iPhone nano i prodavati će se i reklamirati uporedo sa postojećim. Jel to bilo teško?

Ne razumijem sta pises.

Znaci imaju jedan mobitel koji unapreduju jednom godisnje.

Znaci da sam ja kupio iPhone 3G, sad bi mi se automatski unaprijedio u 3GS i magicno dobio 200 mhz jaci procesor, vise RAM-a, jacu grafiku, bolju kameru itd. ?

Odgovor je jasno: Ne!

Znaci Apple ima tri mobitela. Prvim je jedva zagrebao povrsinu, drugim je privukao odredenu klijentelu a trecim je tek izazvao masovnu pomamu.

Uopce nema veze jel se mobitel prodaje paralelno ili jedan po jedan.

Tri mobitela su tri mobitela.

- Psiho246
18 godina
Apple traži zabranu

Pa zar nije prvim imao izvrsne prodajne rezultate koje su s novijim uređajima samo popravljao, koliko ja znam prvi njihov uređaj se prodavao u ograničenim količinama time se stvarala umjetna nestašica (eskluziva) i imao je veću cijenu od sadašnjeg, poslje uspjeha njihovog prvog modela počeli su izlaziti njegovi klonovi, naravno nakon tehnološkog napretka konkurencije, prema tome je dobro za krajnje korisnike sada mogu imati mobitel koji izgleda kao Iphone a jeftiniji je od njega.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 22:56 (lebo1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Apple traži zabranu
jedan model. po tvojoj logici, mac book pro na 2.2 i na 2.4 su različiti modeli. Toliko se razlikuju otprilike 3G i 3Gs. Jesu li i crni i bijeli isto različiti modeli. Imaju različite oznake i model number ako ćemo biti doslovni. Ti kao i obično a naročito kad je Apple u pitanju ne vidiš ono sto je bitno nego se kacis za sitnice. 2g je bio veeliki hit, kao i njegovi nasljednici 3G i 3Gs. A ajfon je i dalje zapravo jedan model u 3 generacije od koje je aktualna samo 3Gs.
A.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Apple traži zabranu
I zaboga, kad bi računali po takvom sistemu i logici Apple bi imao koliko modela računala? 100? 1000? od sedamdesetih nakupilo se toga. Ti se sjecas svih nokijinih modela na svim tržištima ikada i ubrajas ih u aktualnu ponudu kojom se Nokia bori za poziciju? U ovom trenutku zapravo, a to je valjda ono sto
se računa i na sto je onaj tko je to ranije spomenuo, Nokia ima cca 50 modela, a Apple 1. HTC, neznam, 5, Sony 70 itd... to je poanta.

0 0 hvala 0
18 godina
Apple traži zabranu

Artfull, zaboravio si poantu ove diskusije o broju mobitela.

Ne govorimo o tome koliko mobitela ima trenutno Nokia ili Apple, vec kako neki tvrde da je Apple napravio samo jedan mobitel i tako se probio na trziste.

To nije istina jer je Apple napravio 3 mobitela.

Htio ti to ili ne, razlika izmedu 3Ga i 3GSa je zamjetna i nije isto usporedivati to i dva macbooka sa razlikom u 0.2 Ghz IAKO i to su naravno dva razlicita modela Macbooka iako je razlika izmedu ta dva gotovo neprimjetna.

Inace, iPhone 3G 16GB je jos uvijek dostupan u Hrvatskoj.

Znaci, po tvojoj logici, Apple ima dva mobitela. :P

A joj daj Artfulle. Pa glupo mi je sta raspravljamo uopce o ovome. Apple je napravio tri mobitela, i zbog toga nije manje vrijedan niti je to ista lose. ;)

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
marko009 kaže...
Barnie kaže...

jeb-s apple to je hrpa gov-ara koji si umisljaju nesto sta oni misle ko su one treba im pucat u glavu na licu mista svima proizvodi skupi ki vrag a nemaju nista racunala izgled iphone same glupe beskorisne aplikacije a ipod popularan zbog ipod toucha jer slici i phonu to su same se-onje oni imaju nesto govorit onaj kreten jobs govori da njegova tvratka gleda u buducnost koja je   to us-ana buducnost itevci su jasno rekli zelimo pc a ne mac ko ih je zva anda tuze svakog koji debili sad oni traze zabranu prodaje nokie zasto jer je ova rekla da su ukrali patente pa oni i jesu samo lopovi nista drugo majku im njihovu

kako volim kad ovako nepismeni likovi idu ostalima soliti pamet...

objasnjenje molim ili si mac fan

RazorNapster
18 godina
neaktivan
Apple traži zabranu

ukratko: Hrvatski - nedovoljan (1) , Kultura - nula (0), glupost  - odličan (5)

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

ukratko: Hrvatski - nedovoljan (1) , Kultura - nula (0), glupost   - odličan (5)

Nije bas da nesto previse pazim kad pisem na forumu mi normalni mislimo da na forumu nije veliki bed ako stavise ije umisto je ili nesto tako iako nije da bas ima gramatickih pogreski prije povjeri kultura prema teb i apple-u nema to ne postoji a za gluposti nemas opravdanje koje drzti vodu prema tome pokri se usima

RazorNapster
18 godina
neaktivan
Apple traži zabranu

stvarno si nula

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

stvarno si nula