Apple predstavlja iPad 3

poruka: 464
|
čitano: 41.531
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple predstavlja iPad 3".
13 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

Kolko android fanova...ocemo ikad moc procitat vjest o appleu i normalno komentirat bez njih? Sad oni dolaze propovjedat o androidu

Ljubomorne duše mogu da mi puše
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Apple predstavlja iPad 3
grzzi kaže...

huawei jos nije niti u prodaji, za koji mjesec navodno. I kad izade i dalje ce biti losiji od iPada po gotovo svemu. Android tableti ce po specifikacijama uhvatiti iPad negdje na ljeto u najboljem slucaju, i to vjerojatno samsung, zbog toga sto je jedini u stanju sastaviti slican ekran u ovom trenutku. Al vec dogodine ce to biti i sw i hw vrlo slicno. Apple ce imati svoju publiku a google/ms svoju.

Lošiji po svemu. lol

Za početak iPad 3 ima identičan CPU kao iPad 2. Uz to ima isto RAM memorije, tako da ne možeš očekivati ništa brži tablet. To je u stvari u rangu prvog galaxy taba 10.1. Ako malo pogledaš po jutubu ta 2 tableta su bila podjednako brza u većini zadaća.

Sad s druge strane, imaš dotični huawei koji ima potpuno novi quad core CPU i 4x više RAM memorije nego iPad 2/3 odnosno duplo više od Galaxy Taba.

Evo malo sam Googlao o njihovom čipsetu:

http://www.engadget.com/2012/02/26/huawei-adds-home-grown-k3v2-quad-core-mobile-cpu-to-its-arsenal/

The four A9 cores are actually 64-bit parts,

Also along for the ride are 16 GPU cores, which in a set of carefully picked presentation-friendly benchmarks (NenaMark 2 and Basemark), spanked the Galaxy Nexus and the Transformer Prime. If the marketing buzz is to be believed the K3V2 delivers twice the graphics performance, is 49 percent faster in purely CPU-powered tasks and uses 30 percent less power than its competitors.

U teoriji nemoguće je da će iPad 3 obavljati stvari poput web browsinga i ostalog brže od gore navedenog po tvom lošijeg po svemu tabletu.

Dalje,

Novi GPU u iPadu 3 je prilično jak, ali ima i veliku rezoluciju o kojoj se treba brinuti.

Ustvari evo neka svako prosudi za sebe:

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4620&idPhone2=4587

Jedino gdje iPad vodi je ppi (~264 vs ~224), više internalne memorije (mada ovaj ima microSD) i možda bolji GPU, CPU teško. Ostalo je sve na strani huaweija (tanji, više RAM-a, lakši, kamere ...)

Netko tko sad posjeduje iPad 2 kupovinom trojkice bi dobio isti tablet samo s većom rezolucijom ekrana. Čak nisu ni megaherce nabili. :(

Drugi EDIT: Samsung trenutno ne može u masivnu proizvodnju 10" AMOLED ekrana s takvom gustoćom piksela (ako je vjerovati oled-display.net), zato vjerojatno ove godine idu na mid range tablete. Ono što smo vidjeli na MWC-u to manje više potvrđuje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 0:34 (Dkc).
17 godina
Dkc kaže...

Jel ti mi izgledamo kao da radimo u Appleu? To je njihov posao.

Svako malo uleti neki padobranac pa ove rasprave vodi u totalno krivom smjeru.

Najveći padobranci su oni koji stalno očekuju nešto revolucionarno a ne znaju niti sami što bi to trebalo biti...

17 godina
neaktivan
movie kaže...
Dkc kaže...

Jel ti mi izgledamo kao da radimo u Appleu? To je njihov posao.

Svako malo uleti neki padobranac pa ove rasprave vodi u totalno krivom smjeru.

Najveći padobranci su oni koji stalno očekuju nešto revolucionarno a ne znaju niti sami što bi to trebalo biti...

http://blog.gsmarena.com/new-apple-ipad-expectations-vs-reality/

:P

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 0:38 (Dkc).
13 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

Zasto ne podjele kartone onima koji pocmu flamewar?

Ljubomorne duše mogu da mi puše
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A zamisli auuf fehlera u osvjezenom kucistu..nisu se udostojili ni onaj ociti gumb ukloniti a bas bi bio onda zgodan-na-oko uredaj {#}

14 godina
Apple predstavlja iPad 3
Nigdje ne pise koliko ima RAM-a, ali sigurno nema 512mb. nisu u appleu bedasti. takav ekran i igre, aplikacije napravljene za njega zqhtjevaju odredenu kolicinu RAM memorije. 1gb ima sigurno
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovako je trebao izgledat iPad 2, dakle .. nisam nešto impresioniran. Nema više revolucija tj. evolucija u tablet svijetu, izgleda da su svi više/manje na jednakim pozicijama, jedino je cijena od 499$ i dalje previsoka.

In the end there will be only ( c )haoss ...
15 godina
neaktivan
I sta ovo precijenjeno smece ima vise od Transformera Prime osim rezilucije? Ljudi stvarno vam je ispran mozak.
15 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

a dobro, uz ove specifikacije ovo je sada postalo pravo i moćno računalo (koje je strašno ograničeno blesavim iTunesom i odvratnom politkom Applea), i ako gledamo na taj način cijena je i više nego u redu.

Z-Admin Small Business CMS for ASP.NET - http://www.z-admin.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koliko vidim zadnju stranu i dalje forsaju 4:3 format, da da ima HD ali kako ga "moram" držati to je 4:3. Kad se opamete tvrdoglavci iz Applea, možda me vidi kao kupca za ipad5,6...

15 godina
zoran123456 kaže...

a dobro, uz ove specifikacije ovo je sada postalo pravo i moćno računalo (koje je strašno ograničeno blesavim iTunesom i odvratnom politkom Applea), i ako gledamo na taj način cijena je i više nego u redu.

kako je ograničeno itunesom? i kojom odvratnom politikom?

13 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

Evo ovako, dao bi ruku u vatru da su stavili sigurno 1GB RAMA u new iPad/ iPad 3, iako to nigdje nisu spomenuli niti će spomenuti, dao bi se okladiti da je unutra sigurno 1GB RAMA! Vi recite šta hoćete, ali to je tako, mnogi će me sada popljuvati, ali zapitajte se malo, da li je dovoljno 512MB RAMA da to sve pokreće - A DA NIŠTA NE TRZA, JAKO, JAKO TEŠKO! {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ezio kaže...
zoran123456 kaže...

potrudi se razmisliti !

15 godina
zoran123456 kaže...
Ezio kaže...
zoran123456 kaže...

potrudi se razmisliti !

ja da razmisljam? ti nemas ipad , ja imam. ja ga nisam prikljucio usb-om na komp vec mjesecima a uredno prebacujem fileove sa ipada na komp i obrnuto. jedina situacija kad bi mi trebali itunesi bi bila potreba za stavljanjem novih mp3-ca. to ide preko itunesa, ali bežično. da kod nas funkcionira itunes match ne bi mi ni čak ni za to trebali itunesi na kompu.

dakle o kojem to strašnom ograničenju itunesima ti koji nemaš ipad i ne znaš kako funkcionira pričaš?

i o kakvoj politici? da apple vodi drukčiju politiku ne bi ni ipad ni ios ni app store bili tako uspješni kakvi jesu.

13 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

Dajte dečki tko još koristi iTunes? Ja već odavno koristim dolje link za prebacivanje doslovno svega(filmovi,pjesme,slike,itd..) na iPhone i iPad..tako da.. psst {#}

http://www.digidna.net/products/fileapp

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Dkc kaže...
grzzi kaže...

huawei jos nije niti u prodaji, za koji mjesec navodno. I kad izade i dalje ce biti losiji od iPada po gotovo svemu. Android tableti ce po specifikacijama uhvatiti iPad negdje na ljeto u najboljem slucaju, i to vjerojatno samsung, zbog toga sto je jedini u stanju sastaviti slican ekran u ovom trenutku. Al vec dogodine ce to biti i sw i hw vrlo slicno. Apple ce imati svoju publiku a google/ms svoju.

Lošiji po svemu. lol

Za početak iPad 3 ima identičan CPU kao iPad 2. Uz to ima isto RAM memorije, tako da ne možeš očekivati ništa brži tablet. To je u stvari u rangu prvog galaxy taba 10.1. Ako malo pogledaš po jutubu ta 2 tableta su bila podjednako brza u većini zadaća.

Sad s druge strane, imaš dotični huawei koji ima potpuno novi quad core CPU i 4x više RAM memorije nego iPad 2/3 odnosno duplo više od Galaxy Taba.

Evo malo sam Googlao o njihovom čipsetu:

http://www.engadget.com/2012/02/26/huawei-adds-home-grown-k3v2-quad-core-mobile-cpu-to-its-arsenal/

The four A9 cores are actually 64-bit parts,

Also along for the ride are 16 GPU cores, which in a set of carefully picked presentation-friendly benchmarks (NenaMark 2 and Basemark), spanked the Galaxy Nexus and the Transformer Prime. If the marketing buzz is to be believed the K3V2 delivers twice the graphics performance, is 49 percent faster in purely CPU-powered tasks and uses 30 percent less power than its competitors.

U teoriji nemoguće je da će iPad 3 obavljati stvari poput web browsinga i ostalog brže od gore navedenog po tvom lošijeg po svemu tabletu.

Dalje,

Novi GPU u iPadu 3 je prilično jak, ali ima i veliku rezoluciju o kojoj se treba brinuti.

Ustvari evo neka svako prosudi za sebe:

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4620&idPhone2=4587

Jedino gdje iPad vodi je ppi (~264 vs ~224), više internalne memorije (mada ovaj ima microSD) i možda bolji GPU, CPU teško. Ostalo je sve na strani huaweija (tanji, više RAM-a, lakši, kamere ...)

Netko tko sad posjeduje iPad 2 kupovinom trojkice bi dobio isti tablet samo s većom rezolucijom ekrana. Čak nisu ni megaherce nabili. :(

Drugi EDIT: Samsung trenutno ne može u masivnu proizvodnju 10" AMOLED ekrana s takvom gustoćom piksela (ako je vjerovati oled-display.net), zato vjerojatno ove godine idu na mid range tablete. Ono što smo vidjeli na MWC-u to manje više potvrđuje.

Za početak Huawei nije u prodaji, a kad će biti ne znaš. 

Koje su sve razlike A5 u odnosu na A5x ne znamo, ne znamo još konkretno ni koji je gpu unutra. Ne zna se ni frekvencija ni još mnogo toga, al znati ćemo vrlo brzo. Huawei "homegrown" k3 se tek treba dokazati. U teoriji i praksi je vrlo vjerojatno da će u svemu biti sporiji od A5x.

Najvažnija stvar na tabletu, ekran i TS su kod iPada superiorni. Izbor softwarea i kvaliteta istog također. Baterija? Vrlo vjerojatno, ne znam koliko vas je to primjetilo ali baterija je napumpana sa 25 na čak 42.5 Wh{#} ... mora da ekran i LTE žderu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 9:45 (grzzi).
16 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

koristim ipad za profi primjenu i klinci ga koriste za igre.

Laptop i Desktop uglavnom kad moram backupirati fileove iz mailova ili se spojiti na druge kompjutere putem teamviewera - iako ima i TW na ipadu i iphonu, ali je nezgrapan za brzi rad.).

Nikad nisam trebao card reader za transfer slika - sve se može backupirat na pc jednostavno i wifi syncat photo library na pc.

na ipadu imam i file transfer programe koji rade mrak (WiFi i USB).

Definitivno planiram iMac i Mac Air nabaviti jer mi je jednostavnost i lakoća korištenja programa i uređaja najvažnija.

Za ipad3 ćemo skupljat  klincima pare, pa im dati naš ipad2 kad se skupi kroz ovu godinu. do tada i 4g kreće u VIPu (već ga imaju spremnom, al nije bilo potrebe....)

Inače, za one koji kažu da što će ti 3G/4G na ipadu ako imaš iphone ili drugi kao personal hotspot moram reći ovo:

Imam oba, imam i multi mikro kartice u VIPu s 10GB mjesečno limitom.

NE DA MI SE kad sam na putu klikat po mobitelu da uključim hotspot, a pogotovo prekidat vezu pri pozivima, da bih mogao surfat ili radit na ipadu. Lakše je samo turn on cellular i radi. Brzo, efikasno, odmah.

I da,

ipad rula za: 1. mail 2. browsing (stranice, youtube, igre na webu bez flasha i slično, FB, Twitter....)

3. za izradu prezentacija s keynotom - NIKAD više (ne reci nikad) ne želim ići na onu muku od powerpointa. To je poput mučenja kad probate na ipadu i iphonu raditi prezentacije. Toliko intuitivno i glatko i brzo možete sve napraviti na keynotu da se to bez isprobavanja ne može uopće reći.

4. pages - nedavno sam uzeo, i nije mi nikako žao. Dijete od 7 godina radi sama fotke, uklapa ih u dokumente, piše sastavak i printa preko airprinta na HP 1102w - SVE RADI JEDNOSTAVNO I brzo. njoj je to tako prirodno, a meni toplo oko srca kad vidim da takve stvari radi intuitivno i predivno. Ja sam sada za prve natječaje i projekte počeo koristiti pages i ide mi odlično....nemam zamjerke i ne idem natrag na Word.

5. Autodesk scatch pro i Ezel i slični gfx programi. Djeca rade čuda na tome.

6. Abecedu uče odlično, brojeve i matematiku isto....igre su od jednostavnih do kompleksnih strategija al pari konzolaškoj zabavi. Sin od 5.9 godina igra Legends of westnoth, Settlers3, i neke još 2 strategije - tatin mali strateg. Još da donesu paradoxove igre na ipad i  Eve online - sve bih imao....

7. na kraju, meni omiljeno, čitanje knjiga. Nenadhebivo.

8. Stream filmova s PCa u krevet na ipad je odličan...

toliko o iskustvima...

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 9:54 (diablo2211).

5 1 hvala 2
15 godina
neaktivan
Ezio kaže...
zoran123456 kaže...
Ezio kaže...
zoran123456 kaže...

potrudi se razmisliti !

ja da razmisljam? ti nemas ipad , ja imam. ja ga nisam prikljucio usb-om na komp vec mjesecima a uredno prebacujem fileove sa ipada na komp i obrnuto. jedina situacija kad bi mi trebali itunesi bi bila potreba za stavljanjem novih mp3-ca. to ide preko itunesa, ali bežično. da kod nas funkcionira itunes match ne bi mi ni čak ni za to trebali itunesi na kompu.

dakle o kojem to strašnom ograničenju itunesima ti koji nemaš ipad i ne znaš kako funkcionira pričaš?

i o kakvoj politici? da apple vodi drukčiju politiku ne bi ni ipad ni ios ni app store bili tako uspješni kakvi jesu.

i samo saznanje da mi za obican prijenos datoteka s racunala na ipad treba itunes samo sve vise potvrdjuje moju odluku da si iPad, iPod i iPhone ne nabavim nikad :)

A koliko sam cuo, nije da mozes ba bilo koje datoteke sinkronizirati, vec samo one koje dozvoljava Apple.

Fala lipa, ali nisam lud dati 4000 KN za uređaj koji će trokirati već na početku, gdje će mi braniti da sinkroniziram datoteke koje ja želim.

Tako da ga na kraju mogu staviti u rang veoma skupog gadgeta koji iako potencijalno koristan, služi samo za najosnovnije radnje.

17 godina
odjavljen
Apple predstavlja iPad 3

Evo nekih fotografija slikanih s iPadom 3. Izgleda da je dobra kamera....

Apple nigdje nije spomenuo iPad 3, moguce je da se novi iPad zove samo "iPad" :D

http://isvijet.com.hr

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Edge kaže...

Evo nekih fotografija slikanih s iPadom 3. Izgleda da je dobra kamera....

Apple nigdje nije spomenuo iPad 3, moguce je da se novi iPad zove samo "iPad" :D

to je ok, pametno ... neformalno će ljudi to zvati 2 3 4 ... al iPad je iPad ... očekujem da će i novi fon biti samo iPhone. Isto je i sa automobilima ... golf je golf, premda oni koji prate znaju jel nova generacija, ili 4 5.

15 godina
Apple predstavlja iPad 3

ma možete ih mrziti ili voljeti, al definitivno su napravili šou sa tabletima, znaju kako se to radi u svakom slučaju,, već danas svi drugi proizvođači imaju brainstorming

interesantno sa i autodesk radi apps za tablet, photoshop je isto već izbacio, jebate, pa šta će se za koju godinu moći brdo stvari na njima obaviti??? kao da je pred 20 godina netko rekao da će se na laptopima raditi većina poslova, gledali bi ga zbunjeno da nije normalan, al eto,,

s šta se tiče cijene sve je relativan pojam, za prosječnog amera ili europljanina, to ispada ajmo reći 20-30% plaće pa i nije neki trošak, kao da ga ovdje kupiš za 1.000 kn, toliko netko potroši na cigare za 2 mjeseca, pa ne kaže da je to bezveze bačen novac, svaka budala svoje veselje ima

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 10:24 (bus).

3 0 hvala 1
17 godina
NightShadow kaže...

Inače, jel tko primjetio da je iPad 2 wi-fi 400 dolara dok je iPad 3 sa "4g" (realno 3g) samo 100 dolara više??

Zašto, o zašto bi itko kupio dvojku u ovom trenu?!

Samo su jednu cijenu spustili, čekaj da još padnu.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

nisam uocio na appleovoj stranici da se zove iPad 3 ili iPad HD, pise samo the new iPad?? ali koliko vidim nema smisla prelazit s ipad 2, bolje cekati iducu generaciju. Samo mi je zao sto moj iPad 2 nema bolju kameru. Naravno volio bih imati i retina zaslon, ali nije uopće loš ekran na ipad 2.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 10:34 (miki-os).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoran123456 kaže...

i samo saznanje da mi za obican prijenos datoteka s racunala na ipad treba itunes samo sve vise potvrdjuje moju odluku da si iPad, iPod i iPhone ne nabavim nikad :)

A koliko sam cuo, nije da mozes ba bilo koje datoteke sinkronizirati, vec samo one koje dozvoljava Apple.

Fala lipa, ali nisam lud dati 4000 KN za uređaj koji će trokirati već na početku, gdje će mi braniti da sinkroniziram datoteke koje ja želim.

Tako da ga na kraju mogu staviti u rang veoma skupog gadgeta koji iako potencijalno koristan, služi samo za najosnovnije radnje.

Saznanje ti je pogresno, odluka ti se temelji na neznanju. Procitaj opet diablov post ako ti nije jasno, i ne brini, informatika je komplicirana stvar, budes polovio sve!

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 10:34 (bistri).
14 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

ja na svoj prebacim film u mkv bez itunesa u par trenutaka.

0 0 hvala 0
17 godina
miki-os kaže...

nisam uocio na appleovoj stranici da se zove iPad 3 ili iPad HD, pise samo the new iPad?? ali koliko vidim nema smisla prelazit s ipad 2, bolje cekati iducu generaciju. Samo mi je zao sto moj iPad 2 nema bolju kameru. Naravno volio bih imati i retina zaslon, ali nije uopće loš ekran na ipad 2.

Tocno.

iPad 3 se zove The New iPad...to mu je ime.

Ja definitivno mijenjam svoju dvicu za tricu, dapače imam i vaučer od 30% ako uzmem 64 gb

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

ne znam jeli isplativo, ne znam koliko se moze dobit za 2?

0 0 hvala 0
15 godina
zoran123456 kaže...
Ezio kaže...
zoran123456 kaže...
Ezio kaže...
zoran123456 kaže...

potrudi se razmisliti !

baš mi se i ne da odgovarati na ovo jer je već tisuću puta odgovoreno na takve netočnosti. ali ajde, obzirom da očito nemaš pojma možda bi bilo ok da ti odgovorim da ne dovodiš više druge u zabludu. veliki korak za tebe (ako upamtiš) , ali očito mali za forum jer vas tu ima najmanje tisuću koji blage veze nemate o stvarima o kojima pišete i ustrajete u tome.

dakle da si samo pročitao to što sam napisao vidio bi da kažem da za ništa ne treba itunes osim za mp3 (no i za to ti je već u sljedećem komentaru nakon mojeg napisano da ima alternativa itunesima za koje ti bezrazložno fantaziraš da su neki ograničavajući faktor)

to što si ti čuo o sinhroniziranju vrijedi za icloud sinhronizaciju i ona radi kako radi. synca slike, aplikacije, mailove... međutim, svaka aplikacija kojoj treba neki vid razmjene podataka ima to rješeno uz pomoć iclouda ili uz pomoć recimo dropboxa kojeg već svaka šuša ima. da ne spominjem sad druge servise za koje i ptice na grani znaju.

uglavnom, apsolutno nikako ti apple ne brani da sinhroniziraš datoteke kakve i koje ti hoćeš.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 10:52 (Ezio).
16 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

Jel ovo može raditi kao dodatni monitor? Da znam isplati li se saginjati ako ga vidim gdje na cesti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice