Apple predstavlja iPad 3

poruka: 464
|
čitano: 41.437
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple predstavlja iPad 3".
16 godina
Re: Apple predstavlja iPad 3
Dkc kaže...
NEW_MAN kaže...
Uređaj je očekivano standardan upgrade.

Fascinira me matematika koju koriste u Appleu. 32 GB uređaj košta 100 dolara više a onaj od 64 GB koji je u biti 2 puta više "samo" 100 dolara.
Cijena 32 GB microsd class 10 je oko 40 usd a 16 GB oko možda 20 usd.
Ispada da zato jer cigani nece ugradit slot za kartice prodajom 32 GB uređaja svakoga ožene za recimo 80 usd ili ako kupiš 64 GB uređaj onda su te oženili za 140 usd.

Pa i zaslužili su da ih se farma tako. Jesi igdje po ovim forumu od revnih vlasnika iPada/iPhonea ikad vidio post od nekog da im fali utor za microSD karticu?

Kad im ne treba, nek ih se farma.

Ako nisi primjetio i android proizvođači izbacuju memoriske kartice (svi htc one modeli, sony xperia S) vjetojatno će i samsung SIII ukinuti podršku za memorijske kartice. BAŠ me zanima da li će i onda apple hateri žugati, a nisam primjetio da itko pljuje po sony-u zato što nema izmenjivu bateriju i mem karticu.

16 godina
Apple predstavlja iPad 3

Dajte više shvatite da ne možete uspoređivati iOS i Android tablete na taj način. Svi tableti dobrih proizvođača(Samsung, Huawei, Apple, HTC i sl.) su vrhunski uređaji, stvar je samo u tome tko što voli. Oni koji su za Andorid neka koriste Android tablete, oni koji preferiraju iOS neka koriste iPad. Android definitivno pruža više opcija, no večina njih nije neophodna, a definitivno je udarac na brzinu i stabilnost(ne kažem da su spori i nestabilni, ali nisu baš kao iPad), no iOS je puno fluidniji i jednostavniji za svakodnevni rad.

Ja za sada imam iP4, a tablet nemam, no savršena kombinacija bi mi sad bila "new iPad" i Optimus X4(ili SGS3, ali on još nije izašao).

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
abt kaže...

O kojemu ti ICS-u pričaš. Taj sustav postoji samo kod developera i galaxy nexus-u. Navedi mi još koji mobitel da mogu otići i kupiti sutra, a da je na njemu instaliran ICS.

I to je glavni problem androida loš sustav nadogradnji, kod ios-a se točno zna kad će biti dostupan, i bude dostupan i za starije modele. Galaxy S top model iz 2010 ne dobiva nadogradnju, za razliku od iphona 3Gs. Čak i top model na androidu (galaxy SII) još uvijek nije dobio taj famozni ICS.

Već se tjednima uredno vrti ICS.

Tko god želi ICS mogao ga je davno imati, mada ovih dana službeno dolazi. Ovo ipak nije forum za penzionere (bez uvrede istima) već tech forum. U samom Bugu se naveliko pisalo o Rootanju, ROM-ovima i slično, tako da ti to nije neki argument na ovakvom forumu.

abt kaže...

Ako nisi primjetio i android proizvođači izbacuju memoriske kartice (svi htc one modeli, sony xperia S) vjetojatno će i samsung SIII ukinuti podršku za memorijske kartice. BAŠ me zanima da li će i onda apple hateri žugati, a nisam primjetio da itko pljuje po sony-u zato što nema izmenjivu bateriju i mem karticu.

Evo dobili smo i ekskluzivnu informaciju da SGS III neće imati microSD karticu. {#}

Upali bilo koju temu o dotičnim telefonima, odmah je vjerojatno na prvoj strani to istaknuto kao nedostatak što i jest.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 22:41 (Dkc).
16 godina
Dkc kaže...
abt kaže...

O kojemu ti ICS-u pričaš. Taj sustav postoji samo kod developera i galaxy nexus-u. Navedi mi još koji mobitel da mogu otići i kupiti sutra, a da je na njemu instaliran ICS.

I to je glavni problem androida loš sustav nadogradnji, kod ios-a se točno zna kad će biti dostupan, i bude dostupan i za starije modele. Galaxy S top model iz 2010 ne dobiva nadogradnju, za razliku od iphona 3Gs. Čak i top model na androidu (galaxy SII) još uvijek nije dobio taj famozni ICS.

Tko god želi ICS mogao ga je davno imati, mada ovih dana službeno dolazi. Ovo ipak nije forum za penzionere (bez uvrede istima) već tech forum. U samom Bugu se naveliko pisalo o Rootanju, ROM-ovima i slično, tako da ti to nije neki argument na ovakvom forumu.

Ali kad iPhone nešto ne može bez jailbreaka, onda je dobar argument?{#}

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
16 godina
protjeran
Dkc kaže...
TranceMight kaže...
Genijalno, ovo je UREDJAJ KOJI BI JA ZELIO samo u formatu transformer primea, znaci dodatna baterija, tipkovnica, usb portovi... android? ma prozvakao bi ios i ne bi se bunio :P prava zvijercica za zabavu :)

APPLE je ovdije napravio takticki udar... sprijeciti ce odljev klijentele na android uredjaje... koji nude drukcije formfactore, bolji hw i sl. Ovakvom HW ce se malo koji android tabled uskoro pribliziti a kamoli prestici... ovo je TOP HW :) bez kompromisa! Bravo apple :)

Evo ga, još jedan ekspert.

http://www.gsmarena.com/huawei_mediapad_10_fhd-4587.php

Stvarno ono, nisu se ni približili. :rolleyes:

1. sarkazam si stavi tam negdije... hvala

2. informiraj se s kime pricas, sve mi to jasno, kao da gledam prime 700 i sto sad?, novi ipad je i dalje bolji, ak nista drugo u ekranu... a to je ono sto kupacgleda :)

ja sam android fan, apple hater.... i hvalim apple proizvod na prvu, nemam ga u ruci,  al spec su vrhunske i nece android jos dugo u te vode :))))

15 godina
power_user kaže...

Dajte više shvatite da ne možete uspoređivati iOS i Android tablete na taj način. Svi tableti dobrih proizvođača(Samsung, Huawei, Apple, HTC i sl.) su vrhunski uređaji, stvar je samo u tome tko što voli. Oni koji su za Andorid neka koriste Android tablete, oni koji preferiraju iOS neka koriste iPad. Android definitivno pruža više opcija, no večina njih nije neophodna, a definitivno je udarac na brzinu i stabilnost(ne kažem da su spori i nestabilni, ali nisu baš kao iPad), no iOS je puno fluidniji i jednostavniji za svakodnevni rad.

Ja za sada imam iP4, a tablet nemam, no savršena kombinacija bi mi sad bila "new iPad" i Optimus X4(ili SGS3, ali on još nije izašao).

Savrsena kombinacija su dva apple uredjaja. Zbog iclouda, shareanja aplikacija itd... Kombiniranje je neozbiljno i ima smisla samo ako imas puno viska vremena i volis probleme.
14 godina
neaktivan
Volvox kaže...
berofx kaže...

Gdje su sad Samsung fanboyi? Ah, da. Placu.

A nemaju šta plakat. Jasno je da je Apple bog među tabletima, to nema pogovora, prvi ih je ozbiljnije lansirao, i radi najbolje, šta se tiče tableta samsung nije ni do koljena appleu, ee kod mobitela je već druga priča:)

Ha, evo ga, opet se zaziva Apple kao boga, a jadni li ste čim se klanjate komadu elektronike

17 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3
Y'know Fry, of all the friends I've had, you're the first!

1 0 hvala 0
16 godina
Ezio kaže...
power_user kaže...

Savrsena kombinacija su dva apple uredjaja. Zbog iclouda, shareanja aplikacija itd... Kombiniranje je neozbiljno i ima smisla samo ako imas puno viska vremena i volis probleme.

Mislio sam za najbolje iz oba svijeta. A imam i viška vremena, tako da mi ne bi smetalo{#}

16 godina
Dkc kaže...
abt kaže...

O tomu i govorim da samo tech korisnici mogu imati najnoviji software, a ics rom na galaxy S i ne funkcionira najbolje, a i za custom rom koji je stabilan i na kojemu sve radi treba čekati neodređeno dgo vrijeme. A većina nedostatka iphona se riješi jailbreakom tako da je u biti jedini nedostatak iphonea mem kartica. Sustav nadogradnji android uređaja se mora hitno poboljšati. Jelly beam izlazi ove godine a ICS se nalazi na samo 1% uređaja, a to je broj koji čine nexusi i power useri.

EDIT: primjer nadogradnji kod applea http://www.gsmarena.com/ios_51_available_over_the_air_now_changelog_inside-news-3948.php

Primjer kod androida : http://blog.gsmarena.com/android-4-0-4-update-not-found/ 

http://www.theverge.com/2012/3/5/2846170/android-ice-cream-sandwich-delay-editorial

http://www.theverge.com/2012/3/6/2849493/android-4-ice-cream-sandwich-marketshare-slow-growth

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 22:56 (abt).
17 godina
neaktivan
TranceMight kaže...
Dkc kaže...
TranceMight kaže...
Genijalno, ovo je UREDJAJ KOJI BI JA ZELIO samo u formatu transformer primea, znaci dodatna baterija, tipkovnica, usb portovi... android? ma prozvakao bi ios i ne bi se bunio :P prava zvijercica za zabavu :)

APPLE je ovdije napravio takticki udar... sprijeciti ce odljev klijentele na android uredjaje... koji nude drukcije formfactore, bolji hw i sl. Ovakvom HW ce se malo koji android tabled uskoro pribliziti a kamoli prestici... ovo je TOP HW :) bez kompromisa! Bravo apple :)

1. sarkazam si stavi tam negdije... hvala

2. informiraj se s kime pricas, sve mi to jasno, kao da gledam prime 700 i sto sad?, novi ipad je i dalje bolji, ak nista drugo u ekranu... a to je ono sto kupacgleda :)

ja sam android fan, apple hater.... i hvalim apple proizvod na prvu, nemam ga u ruci,  al spec su vrhunske i nece android jos dugo u te vode :))))

A jako pratim tko je fan a tko hejter, gledam postove i odgovaram na iste.

Kako je bolji u ekranu? Ekran je na istoj tehnologiji (IPS), a razlika u gostoći piksela je jako mala. Razliku bi primjetio kad bi stavio tablet na nos. xD

Ostatak hardvera je zanimljiv. Taj huawei je prvi tablet s 2GB Ram memorije što bi moglo donjeti puno bolje surfanje o čemu sam isto pisao prije. (Ako je ICS Browser pristojno napisan pa može iskoristiti tolike količine RAM-a)

iPad 3 vjerojatno ima bolji GPU, dok za CPU nećemo znati dok ne vidimo iste u rukama nekog od portala. Na kraju će se vjerojatno svesti na Android ili iOS.

Tako da "nece android jos dugo u te vode" nema apsolutno nikakvog smisla ako mislimo na hardver istih.

power_user kaže...

Ne vjerujem da si takvo nešto ikad od mene pročitao.

abt kaže...
Dkc kaže...
abt kaže...

O tomu i govorim da samo tech korisnici mogu imati najnoviji software, a ics rom na galaxy S i ne funkcionira najbolje, a i za custom rom koji je stabilan i na kojemu sve radi treba čekati neodređeno dgo vrijeme. A većina nedostatka iphona se riješi jailbreakom tako da je u biti jedini nedostatak iphonea mem kartica. Sustav nadogradnji android uređaja se mora hitno poboljšati. Jelly beam izlazi ove godine a ICS se nalazi na samo 1% uređaja, a to je broj koji čine nexusi i power useri.

Daj ne piši nebuloze i ne zatupljuj. Kao da ti imaš galaxy S na ICS romu. Funkcionira bolje nego ijedan Samsungov gingerbread ROM jer su Samsungovi ROM-ovi bili užasni dosad. Jedino što mu fali su neke Samsungove sitnice.

EDIT:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1363593

Od gotovo 14k postova od kojih su dobar dio bug reportovi lista bugova broji 10-ak minornih stvari. Toliko o stabilnosti...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 23:03 (Dkc).
14 godina
neaktivan
Dkc kaže...
TranceMight kaže...

huawei jos nije niti u prodaji, za koji mjesec navodno. I kad izade i dalje ce biti losiji od iPada po gotovo svemu. Android tableti ce po specifikacijama uhvatiti iPad negdje na ljeto u najboljem slucaju, i to vjerojatno samsung, zbog toga sto je jedini u stanju sastaviti slican ekran u ovom trenutku. Al vec dogodine ce to biti i sw i hw vrlo slicno. Apple ce imati svoju publiku a google/ms svoju.
16 godina
Dkc kaže...

power_user kaže...

Ne vjerujem da si takvo nešto ikad od mene pročitao.

Govorio sam općenito, jer obično budu argumenti da se na iPhoneu ne mogu slati fileovi bluetoothom bez jailbreaka, a najveći plus Androida su custom ROMovi.

15 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

Zašto svaki Ipad i iphone zatrzaju kad se swipa na spotlight? Čak i novi Ipad,kak se već zove... Tolko o optimiziranosti iOSa...

http://www.engadget.com/2012/03/07/apple-new-ipad-hands-on/

Ako sam ti imalo pomogao stisni HVALA. :)
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

Apple je ponovno napravio dobar posao, novi ipad će se prodavati odlično kao i iphone 4s

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 0:12 (jonyb).

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za mene idealna kombinacija:

- Droid mobitel cca 4.0 ekran za telefoniju, glazbu, gps i fora aplikacije (imam)

- Kindle 3g reader (planiram nabavit uskoro)

- Ultrabook sa malo jačom grafom (za recimo godinu dana kad se cijene normaliziraju)

- Normalni PC

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 22:58 (NightShadow).
17 godina
Random. kaže...
H4X0R kaže...

Meni se cini da su ovi malo iz Apple-a ocoravili. Prije im je za "Retina" display trebalo 300+ ppi da ne primjete pixele, sad im je samo potrebno 264 ppi.

Sada ce neko reci da se mobitel gleda iz blizine, a tablet ne, sto je glupost, jer imas iste ruke, ne nabijas mobitel u oci, niti ispruzis do kraja ruke kad drzis tablet, nego se oboje drzi na istoj normalnoj daljini.

Ma dobro kažeš. Ne valja ekran. Fuj, đubrad iz Applea! 2048x1536?!? Kako vas nije sramota...

Jedva cekam vidjet kako nece moc nosit 3D igru na toj rezi.

Jedva cekam.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
16 godina
neaktivan

Inače, jel tko primjetio da je iPad 2 wi-fi 400 dolara dok je iPad 3 sa "4g" (realno 3g) samo 100 dolara više??

Zašto, o zašto bi itko kupio dvojku u ovom trenu?!

15 godina
protjeran
Apple predstavlja iPad 3

To je sve samo kur***e čiji je veći..... bolje da se svi oni po redu malo bolje primu razvoja OS-a i kvalitetnih aplikacija pa da tableti dobiju malo ozbiljniju primjenu osim blejanja po netu i zaj**ancije okolo.

bolje haker nego šljaker
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Apple predstavlja iPad 3

Ovi eventovi me podsjećaju kako su nekad pilgrim-i okupljali nevjernike i sa biblijom u ruci im govorili o pravoj istini. {#}

Edit:

Upravo pročitao ASUS-ov twitt: Apple #ipadhd to have a quad-core GPU. Darn! The ASUS Transformer's GPU is only 12-cores...

Biti ili mniti svemiropolisno
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 23:20 (Bypass).

7 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

Sanjam o danu kad cu na ovom forumu moc u apple temi prokomentirat uredjaj i vidit normalnu raspravu od strane ljudi koji ga koriste, kao znas u npr android temama gdje nitko ne dolazi pricati kako je iOS BOLJI!!!!

Drugim rijecima, jedva cekam vidit display, a valjda ce djeda mraz donjet jednog 64gb wifi+3g sa tele2 karticom pod bor.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
bistri kaže...

Sanjam o danu kad cu na ovom forumu moc u apple temi prokomentirat uredjaj i vidit normalnu raspravu od strane ljudi koji ga koriste, kao znas u npr android temama gdje nitko ne dolazi pricati kako je iOS BOLJI!!!!

Drugim rijecima, jedva cekam vidit display, a valjda ce djeda mraz donjet jednog 64gb wifi+3g sa tele2 karticom pod bor.

Sry, ali ti si tipičan primjerak određenog mentaliteta..

Iskeširati "ne pitaj kolko" za najjaču verziju (nek raja umre od ljubomore) i onda ga upariti sa ({#}) mrežom da uštediš 5kn..

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 23:36 (NightShadow).
15 godina
neaktivan
bistri kaže...

Daj radije uzmi bonbon,ili ova nova konzumova mreža,jeftinije ti je....  Najveći FAIL ikad je kupovat tablet sa 3G,kad kupac tableta sigurno ima mobitel na kojem mozes sharat vezu!

Ako sam ti imalo pomogao stisni HVALA. :)
17 godina
neaktivan
NightShadow kaže...
bistri kaže...

Sry, ali ti si tipičan primjerak određenog mentaliteta..

Iskeširati "ne pitaj kolko" za najjaču verziju (nek raja umre od ljubomore) i onda ga upariti sa ({#}) mrežom da uštediš 5kn..

Jos cu ga kupit u apple store ;) 

Trenutno bolje solucije na prepaid nema od tele 2 smart tarife 1gb (50 kn prvi mjesec,sljedecih 2 po 25 kn), a osobnim koristenjem sam shvatio da mi je 1gb potpuno dovoljan za apsolutno sve potrebe koje imam.

Sto se tice 64gb modela, on je tu iz razloga sto mi je 32 na dvojci malo knap za sve sto nosim sa sobom a sigurno cu na njemu imat poprilicnu kolicinu AV materijala.

Zasto bi itko bio ljubomoran na mene?

@dwight, nije mi dovoljno prometa ako si tetheram. Jako sam zadovoljan sa tele5 i pokrivenosti i sa brzinom.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 23:44 (bistri).
17 godina
neaktivan
NightShadow kaže...

Inače, jel tko primjetio da je iPad 2 wi-fi 400 dolara dok je iPad 3 sa "4g" (realno 3g) samo 100 dolara više??

Ne, nije. 499 USD je iPad 3 16GB WiFi, a isti taj s LTE modulom je 629 USD, dakle, razlika nije 100 vec 230 USD.

16 godina
neaktivan

Ima netko link na event video ( 60min+ ) , pošto na Apple službenim stranicama još nije dostupno ?

In the end there will be only ( c )haoss ...
16 godina
protjeran
NightShadow kaže...

- Droid mobitel cca 4.0 ekran za telefoniju, glazbu, gps i fora aplikacije (imam)

- Kindle 3g reader (planiram nabavit uskoro)

- Ultrabook sa malo jačom grafom (za recimo godinu dana kad se cijene normaliziraju)

- Normalni PC

Zvijercina od mobitela... 8-16core cpu, 16gb rama, 120gb prostora... 3,7", docking station... u pokretu je glavni os android... dodjem doma, kod frenda, bilo di... ustekam ga u dock i radim na 1-2-3 velika ekrana, tastatura, mis.... ubuntu, netbeans.... u VMu vrtim windowse i visual studio :)

podaci u oblaku, nadam se nekom privatnom a ne googlovom :P

vidio sam puno koncepata koji nisu zazivijeli, ali svaki od koncepata je uspio u tudjim rukama u drugo vrijeme, pa eto, ak ne bude ubuntu, bude netko treci nesto slicno uspio pruziti masi.... nekako mi apple tu lici kao moguci kandidat, a tako ih "mrzim" :)))))

a za sada bih se zadovolio sa nekim GSMom sa tipkovnicom - SE P1, nekakav Transformer Prime sa 3Gom i ubuntuom a doma neki stroj kakvog vec imam, nista jaci hw ne trebam... ssd eventualno! :))) 

15 godina
neaktivan
Leglo kaže...

Ima netko link na event video ( 60min+ ) , pošto na Apple službenim stranicama još nije dostupno ?

Imaš video na apple.com već neko vrijeme :)

(http://events.apple.com.edgesuite.net/123pibhargjknawdconwecown/event/index.html)

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 0:06 (Dom031).
16 godina
neaktivan
ChrisB kaže...
NightShadow kaže...

Ne, nije. 499 USD je iPad 3 16GB WiFi, a isti taj s LTE modulom je 629 USD, dakle, razlika nije 100 vec 230 USD.

Zašto sam uopće mislio da su wi-fi only model izbacili iz ponude..

15 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

nisan nikad ima ipad , jer mi se nisu cinili vridni kolika im je cijena bila , ali ovi NEW IPAD mi se cini jako vridan novaca ...

1. RETINA - predobra stvar - iako nije kao i Iphone-u ali svakako nije ni potribna za Ipad

2.   A5X   -  puno bolja grafika i jos zanimljivije aplikacije 

3. KAMERA -  poboljsana kamera HD sa retinom - ajme kombinacija  !

4. 4g LTE  -  odlicno iako neznan kada ce doci kod nas , al sam nesto citao da ce sve zemlje EU imati 4G  2013 !  

5. NADAJMO se do BOZICA ... !!

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice