Apple predstavlja iPad 3

poruka: 464
|
čitano: 41.460
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple predstavlja iPad 3".
13 godina
neaktivan
Re: Apple predstavlja iPad 3
power_user kaže...

Mac je puno stabiliniji i istina je da nema BSODa, ali ima kernel panic(iako nisam nikad vidio na pravom Macu)

Na kojem ćeš to putu gledati 10h filmove? Ja sam na netbooku na kojem piše 6h baterije odgledao 3 filma, više mi se u vožnji jednostavno nije dalo.

Pa na bilo koji dalji put, vjerojatno nemože odgurat točno 10 sati nego nešto manje to ti je već 9. U vožnji nemam ništa pametnije za radit. Ideš li za Francusku, Španjolsku, Grčku, bilo gdje izvan susjednih zemalja, Njemački npr., ako ne ideš sa avionom uvijek imaš više od 10 sati. Opet ideš li u SAD sa avionom to ti je više od 10 sati itd.

STOP ACTA! http://www.cdkeystalk.com/
14 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

Retina...ništa posebno...dizajn 99.9% isti...glupost

Procesor nije s 4 jezgre, ovo je sa službene stranice: "Dual-core Apple A5X custom-designed, high-performance, low-power system-on-a-chip with quad-core graphics"...bla bla bla

Obožavam Apple i njihove proizvode (iako ih ne mogu priuštit sebi) ali su me razočarali s ovim...očekivano je puno više.

0 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
Volvox kaže...
Dkc kaže...

"Stabilnija i bolja" , ne možeš igrati "igrice".

Nisam ništa shvatio što si htio reći, sorry.

A šta da ti radim, nije shvaćanje za svakog, malo mozga upotrijebit treba.

Ako se želiš imalo raspravljati o OS-ovima, hardveru, proizvođačima uhvati se se malo wikipedije, googlea i ostalog. Npr. Random svoje tvrdnje može potkrjepiti linkovima, iako naravno nije sve crno-bijelo što čini raspravu raspravom. Ti samo pišeš 'svoje' tvrdnje koje si pokupio s komentara na youtubeu.

Jedini Android koji si vidio je vjerojatno Galaxy 3 i onda takve stvari uspoređuješ s npr. iPhoneom 4. lol

17 godina
Ako ideš na put autom onda voziš ili te neko vozi. Da se vozim s nekim, da sam ja taj koji vozi a ovaj s menom gleda filmove taj ne bi doživio Francusku.
13 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

Ajde sad svi vi koji očekujete tako nešto revolucionarno, ajde recite mi šta ste točno očekivali da će Ipad 3 imat?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Ako ideš na put autom onda voziš ili te neko vozi. Da se vozim s nekim, da sam ja taj koji vozi a ovaj s menom gleda filmove taj ne bi doživio Francusku.

Lool:) Zašto ne? do sad sam na svakom putu gledao filmove i vozač je bio zadovoljan, sretno smo došli na odredište:)

17 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Ajde sad svi vi koji očekujete tako nešto revolucionarno, ajde recite mi šta ste točno očekivali da će Ipad 3 imat?

Jel ti mi izgledamo kao da radimo u Appleu? To je njihov posao.

Svako malo uleti neki padobranac pa ove rasprave vodi u totalno krivom smjeru.

17 godina
Kaj se upgradea tiče ne može drukčije.
Više se ne budu radili jednojezgreni procesori tak da oni MORAJU stavit kaj im se ponudi. Ekrani su zadnja stavka koja je vidljiva golom oku i sad kad je to na maximumu nema se više kaj radit.
Ovaj tablet boom bude splasnul za par godina jer tablet ljudi koriste za stupidne igrice, surfanje i čitanje novina. Ništa od navedenog se ne bude moglo bolje u budućnosti jer već sad je savršeno ispolirano.
Ne vidimo smisao kupovine recimo iPada 4 jer ne bude ništ novo.
13 godina
neaktivan
Dkc kaže...

Ako se želiš imalo raspravljati o OS-ovima, hardveru, proizvođačima uhvati se se malo wikipedije, googlea i ostalog. Npr. Random svoje tvrdnje može potkrjepiti linkovima, iako naravno nije sve crno-bijelo što čini raspravu raspravom. Ti samo pišeš 'svoje' tvrdnje koje si pokupio s komentara na youtubeu.

Jedini Android koji si vidio je vjerojatno Galaxy 3 i onda takve stvari uspoređuješ s npr. iPhoneom 4. lol

Vidio sam HTC Desire, SE Arc, SE Neo, Samsung galaxy s2, SE Xperia x10, Se Xperia x8, HTC Wildfire, HTC Sensation i to je to ja mislim.

13 godina
neaktivan
Dkc kaže...

Ne izgledate mi.

Svaki 2-3 post ide ovako: " hmm, 4 jezgreni gpu, 2 jezgreni proc, rezolucija dobra, bla bla ble ble, ništa revolucionarno" Evo pa sad pitam te koji to pišu, šta oni očekuju, kakvu revoluciju?

Ispričavam se na double postu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 21:46 (Volvox).
17 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Uređaj je očekivano standardan upgrade.

Fascinira me matematika koju koriste u Appleu. 32 GB uređaj košta 100 dolara više a onaj od 64 GB koji je u biti 2 puta više "samo" 100 dolara.
Cijena 32 GB microsd class 10 je oko 40 usd a 16 GB oko možda 20 usd.
Ispada da zato jer cigani nece ugradit slot za kartice prodajom 32 GB uređaja svakoga ožene za recimo 80 usd ili ako kupiš 64 GB uređaj onda su te oženili za 140 usd.

Realno još uvijek ne mislim kupit tablet, eventualno ženi ali sigurno ne u EU.
Za ženu mi je iPad ko stvoren ali sebi ga nebi kupil iz principa a to je taj da nedam da me neko ima za budalu.

Pa i zaslužili su da ih se farma tako. Jesi igdje po ovim forumu od revnih vlasnika iPada/iPhonea ikad vidio post od nekog da im fali utor za microSD karticu?

Kad im ne treba, nek ih se farma.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 21:48 (Dkc).
15 godina
NEW_MAN kaže...

Pa ne možeš nikad znat, sa takvim mišljenjem sigurno neće bit ništa novo.

Prva stvar koja mi pada na pamet, neka 3D postane napredniji pa ga ubace masovnije na tablete i tako...

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
13 godina
neaktivan
Dkc kaže...

Pa i zaslužili su da ih se farma tako. Jesi igdje po ovim forumu od revnih vlasnika iPada ikad vidio post od nekog da im fali utor za microSD karticu?

To su glupo napravili da se nema utora za mem karticu. Ali pogledaj ostale firme. Npr. Sony. Za playstation vitu imaš memorijeske kartice, ali ne nisu oni stavili micro sd, nego su koliko znam one neke svoje kartice razvijali koje su skupe ko sam vrag, tako da 16 gb dođe 500 kn, dok bi micro sd došla 120 kn. Tako ti svi rade, nitko ne misli na korisnike, nego samo kako bi što više zaradili.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 21:50 (Volvox).
17 godina
Ma Sony sere kvake još od PS1 s tim karticama.
Tiraju ciganiju i gade mi se svi od reda.
17 godina
sirka666 kaže...
NEW_MAN kaže...

Pa ne možeš nikad znat, sa takvim mišljenjem sigurno neće bit ništa novo.

Prva stvar koja mi pada na pamet, neka 3D postane napredniji pa ga ubace masovnije na tablete i tako...

Meni trenutno 3D-u baš ništ ne fali i mislim da su ga dobro napravili, počevši od kina, televizora, nove Nintendo igračke, ali kvaka je da mi niti 3D ne fali.

Volim kad i kad pogledat film u 3D ali neću ga imat stalno pred sobom. 3D je izmišljen prije tridesetak godina i sad ga guraju jer su došli do recimo "plafona" pa nemaju kaj prodavat.

17 godina
eevek kaže...
Volvox kaže...

Nači tebi nema nikakve razlike u optimiziranosti, dali je operativni sustav rađen za 2000 uređaja ili za 3? Razmisli malo. Mobiteli sa androidom se izbacuju doslovce svaki tjedan po 2 komada, pa kako da taj mobitel bude opzimiziran, kad isti sustav koriste mobiteli sa 2 jezgre i neko smeće od 200 kn?

Ne znam zašto uopće pišem, ali dobro.

Posljednji Android je već sada bolji OS od iOS-a. Kada govoriš o optimiziranosti, moraš shvatiti da nije iOS toliko strašno optimiziran koliko su u Googleu napravili grešku sa prvotnim verzijama, iako "golI" Android radi više nego dobro od samih početaka.

Ako govorimo o ICS-u onda nitko imalo upućen neće spominjati iOS kao nekakav bogom dan OS, jer ICS je već sada dva koraka ispred u mnogim stvarima, a osobno me fascinira suzdržanost Appleovih korisnika i za sve što fali tom sustavu uvijek bude odgovor tipa "a je*emu, valjda bude u novoj verziji". Fascinantno.

iPad i iPhone su "top-topova" iz Applea...to je njihiova filozofija i ne zamaraju se slabijim aparatima, a rupu u toj ponudi krpaju, naravno, ostali proizvođači. To što proizvođači rade low-cost aparate i naguravaju Android na njih nije problem Googlea niti ima veze sa optimizacijom.

Ako uzmeš "top-topova" od ostalih proizvođača i usporediš sa iPhoneom i iPadom, nećeš vidjeti nikakve posebne prednosti ni sa koje strane i to je činjenica koju samo zaluđeni jabučar/androidaš ne može vidjeti.

Priča o strašnoj optimiziranosti, a zapravo okrljaštenosti iOSa nema više uporište na modernim aparatima... postoji jako dobar razlog zašto ne postoje widgeti, live wallpaperi i slične "custom" spike na iOS-u - štucale bi, kao i na Androidu.

Sve bolesnijim hardverom te sve boljke nestaju i tako će i Apple ubaciti razne điđe-miđe u novi iOS...ja sam i očekivao već u posljednjem updateu, ali niš.

Veoma pametno receno, to sam nastojao objasnit ovim nekim zatupljenim na forumu, ali nije islo. Da je iko od istih tupana napisao liniju koda, i napravio program, znao bi sta znaci rijec "optimiziranost" i koristio bi je tamo gdje treba.

Do istinskih rezultata vjecne "iOS vs Android" bitke u optimiziranosti OS-a tek cemo doci onda kada iOS bude imao sve sto i Android ima, i kada se to bude moglo testirati na istom hardweru. Isto vrijedi i za WP. Dotad, sve je to velika suplja prica Apple-ovih korisnika koju im servira Apple. Uostalom, Apple-ovi programi kao popisani QuickTime i iTunes su dokaz da se oni hvale laznom optimizacijom ili drukcije receno osiromasavaju OS-a kako bi letio brze. Ista stvar je i sa WP-ovim kockicama.

15 godina
protjeran
DragonWarrior kaže...
Daj ne seri! 4 puta brži od Tegre 3¡¡¡

Malo kulture ti nebi škodilo a tu tvoju posranu Tegru3 običan A5 najčešče pere ko balavca i uz put kuca na 800KHz ili 1GHz.

Doduše na ovom forumu testovi nisu baš važni zbog vrhunskih stručnjaka koji i bez njih sve najbolje znaju!

15 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3

Ne znam, po meni su uspjeli - ponovno su izmislili toplu vodu  {#}

Pravi programeri programiraju binarno!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Apple predstavlja iPad 3

Meni se svidja. Je da je pusto nabijanje specsa, ali eto kad se ne moze napraviti novi korak onda se pumpa postojece (4S)

Bas me zanimaju real testovi... 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Apple predstavlja iPad 3

Da parafraziram jednog legendarnog SF lika:

- And for a time, I was tempted by their offer.

How long a time?

- 0.68 seconds sir. For an android, that is nearly an eternity.

'nuff said... {#}

sig

1 1 hvala 0
15 godina
mrxa1 kaže...

Apple pohlepi nikad kraja...funkcija AirPlay zvuči divno i krasno ali radi samo uz novi AppleTV.

Svaki drugi proizvođač to zove DLNA i trebate imati DLNA tv a ne dodatnu komponentu. Na takvom tv-u radi svaki smartphone / tablet koji ima to u sebi ugrađen a onaj koji nema, samo treba aplikaciju. al ne, ovdje treba cijeli komad hardware-a dodatno. tipično...

I ionovativno im je ime...samo iPad...

Ne dezinformiraj. Postoji brdo aplikacija za ios, besplatnih i onih koje se placaju, koje mogu streamati sadrzaj na bilo koje dlna uredjaje. A sto se konkretno airplay-a tice, on radi i sa nekim media playerima, poput recimo xbmc-a na pc-u. Samo sto ne podrzava jos sve stvari i plugin je u razvoju. http://wiki.xbmc.org/index.php?title=AirPlay Airplay je ipak specifican i razlikuje se od dlna specifikacija koje podrazumijevaju prijenos slike, zvuka ili videa. Airplay prenosi i bilo kakav sadrzaj ekrana u realtimeu.
17 godina
neaktivan
Dkc kaže...

Pa i zaslužili su da ih se farma tako. Jesi igdje po ovim forumu od revnih vlasnika iPada/iPhonea ikad vidio post od nekog da im fali utor za microSD karticu?

Ja vjerojatno nisam ni priblizno "prosjecni glupi korisnik iPada, kakvim ih mnogi zamisljaju, pa cu u svoje ime odgovoriti.

I na ThinkPadu imam SD card reader i u ovih godinu i pol dana ga nisam niti pogledao. I na prethodnom ThinkPadu X300 sam dvije godine imao SD card reader i nisam mu niti "prismrdio".

Ako vec prebacujem ili pregledavam slike s digitalca, draze mi je ubosti USB kabel nego svaki puta na Canonu krsiti ona vratasca da bih dosao do kartice.

Svjestan sam i da za iPad postoji adapter koji Apple bezobrazno skupo naplacuje. Onaj kome treba ima na izbor:

(a) Mrziti Apple i platiti im za taj komadic plastike i par zicica,

(b) Prihvatiti da ce slike/filmove gledati prebacivanjem istih s SD-a na komp, pa s kompa na iPad,

(c) Prodati/pokloniti/podloziti stol s iPadom i eventualno kupiti tablet koji posjeduje SD card reader.

S druge strane, ja ih mogu jedino mrziti sto nema micro HDMI-a da iPada izravno spojim na kakav monitor, TV ili projektor, sto bih rado ponekad ucinio. Ali ne dajem im tu lovu za adapter koji cu onda jos, po mogucnosti, izgubiti negdje.

Kako god okrenes, iPad je prepun kompromisao, ali jednako je ili slicno sa svim drugim tabletima. Pitanje je samo jesi li spreman na njih, zelis li/trebas li/mozes li ih kompenzirati placanjem takvih addonova, i da li ti njihovo postojanje oduzima razlog za posjedovanje tableta.

Prije sam vec napisao - ja osobno iPad koristim iskljucivo u poslovne svrhe (uz notebook) upravo onako kako sam i zamisljao i za sto sam ga istinski trebao. I niti jednog dana nisam pozalio sto sam ga kupio. I ne osjetim nedostatak bilo cega od tih svih pluseva i minusa tableta kao koncepta.

Jer sam znao sto uzimam. Mnogi ne znaju.

P.S.

Ok, priznajem, Angry Birdsi jesu gore zbog dvije klinke kojima je to uber zabava. ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 22:22 (ChrisB).
16 godina
neaktivan
zatojeto kaže...
DragonWarrior kaže...

Malo kulture ti nebi škodilo a tu tvoju posranu Tegru3 običan A5 najčešče pere ko balavca i uz put kuca na 800KHz ili 1GHz.

Doduše na ovom forumu testovi nisu baš važni zbog vrhunskih stručnjaka koji i bez njih sve najbolje znaju!

lol, oličenje kulture se javilo. Pere ili ne pere , koga briga, stvar je u tome da ste po toj istoj tegri srali da bezveze nabija specse a sad 4x brzi proc je prava stvar zato što se nalazi u Jabučarskom proizvodu. E, tako mi svega ovakvi idiotizmi su mi više ogadili Jabuku nego ona sama svojom politikom.

16 godina
protjeran
Apple predstavlja iPad 3
Genijalno, ovo je UREDJAJ KOJI BI JA ZELIO samo u formatu transformer primea, znaci dodatna baterija, tipkovnica, usb portovi... android? ma prozvakao bi ios i ne bi se bunio :P prava zvijercica za zabavu :)

APPLE je ovdije napravio takticki udar... sprijeciti ce odljev klijentele na android uredjaje... koji nude drukcije formfactore, bolji hw i sl. Ovakvom HW ce se malo koji android tabled uskoro pribliziti a kamoli prestici... ovo je TOP HW :) bez kompromisa! Bravo apple :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Dkc kaže...
Volvox kaže...

Treba ljude u appleu pitati sto su ocekivali da ce ipad 3 imati? Rofl I kad vec pricas o padobranstvu, meni se cini da si ti fulao temu. Tvoje sletiste je u komentarima na google play clanak.
17 godina
neaktivan
TranceMight kaže...
Genijalno, ovo je UREDJAJ KOJI BI JA ZELIO samo u formatu transformer primea, znaci dodatna baterija, tipkovnica, usb portovi... android? ma prozvakao bi ios i ne bi se bunio :P prava zvijercica za zabavu :)

APPLE je ovdije napravio takticki udar... sprijeciti ce odljev klijentele na android uredjaje... koji nude drukcije formfactore, bolji hw i sl. Ovakvom HW ce se malo koji android tabled uskoro pribliziti a kamoli prestici... ovo je TOP HW :) bez kompromisa! Bravo apple :)

Evo ga, još jedan ekspert.

http://www.gsmarena.com/huawei_mediapad_10_fhd-4587.php

Stvarno ono, nisu se ni približili. :rolleyes:

16 godina

O kojemu ti ICS-u pričaš. Taj sustav postoji samo kod developera i galaxy nexus-u. Navedi mi još koji mobitel da mogu otići i kupiti sutra, a da je na njemu instaliran ICS.

I to je glavni problem androida loš sustav nadogradnji, kod ios-a se točno zna kad će biti dostupan, i bude dostupan i za starije modele. Galaxy S top model iz 2010 ne dobiva nadogradnju, za razliku od iphona 3Gs. Čak i top model na androidu (galaxy SII) još uvijek nije dobio taj famozni ICS.

14 godina
neaktivan
Apple predstavlja iPad 3
Potpuno ocekivani update ionako odlicnog iPada. Nitko realan nije ocekivao haptic feedback, 24 sata baterije pa cak ni A6, premda ce gotovo sigurno biti spreman i vec se testira na iPhoneu. cetverostruko pixela tj 2048x1536 px na istoj dijagonali od 10" + bitno bolji gamut od vec po svemu jako solidne dvojke je veliki update. iPad je ekran, to i sw je ono sto ga prodaje. Nova generacija softwarea optimizirana za 3+ megapixel ekrane, nove gesture u kojima se koristi i bezel (znaci li to da TS element ili digitalizer, kako to neki zovu ide na preko 10"?) i bitno jaci cpu+grafika, sve to čini apsolutno trenutni vrh ponude, bolje ne postoji, jednostavno nema u proizvodnji nigdje. Konkurencija je u svim segmentima losija. iOS vs Android price sad ostavite, nemaju pokrice, bar ne na ovom forumu.

4 0 hvala 0
15 godina
limitedition kaže...
zatojeto kaže...
DragonWarrior kaže...

lol, oličenje kulture se javilo. Pere ili ne pere , koga briga, stvar je u tome da ste po toj istoj tegri srali da bezveze nabija specse a sad 4x brzi proc je prava stvar zato što se nalazi u Jabučarskom proizvodu. E, tako mi svega ovakvi idiotizmi su mi više ogadili Jabuku nego ona sama svojom politikom.

Usporedjujes "4x" sa necijm hvalisanjem o 2342.8 mhz i slicnim gluparijama? Kod applea barem znamo da je 4 puta bolji od prvog konkurenta. A ovi drugi se busaju u prsa kad su 12.46% brzi...
16 godina
protjeran
Random. kaže...

Već vidim odgovor ostalih proizvođača - još veća rezolucija! Boom! 3000 x 2250! Šest jezgara! Boom!

I to je uglavnom to. Jadno kako ne shvaćaju da hardver bez pravog softvera nije ništa.

IMHO pravi je software android u kombinaciji sa ubuntuom... ali kako sto sam rekao, naviko bih se i na ios, ali nzalost nema tipkovnicu poput primea :( pa nece biti moj izbor... a i prime ne bih uzimao, nema 3g :(

a svi netbuci sa AMD bobcatom su takodjer bez 3ga, nemaju ni TS :(

ja iskreno mislim da do pojave win8 nece biti postenog netbooka/pad krizanca :) onog koji je kompletan i ne da mi se cekat...

al ipad trece generacije je HW savrsenstvo! i svaka im cast jos jendom, od iskrenog mrzitelja apple-a ali ne i tehnologije :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice