Apple u ponudu dodao i Smart Battery Case

poruka: 57
|
čitano: 6.416
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple u ponudu dodao i Smart Battery Case".
17 godina
Re: Apple u ponudu dodao i Smart Battery Case
just_dont kaže...
DragonShit kaže...

Samsung je predstavio Gear VR za svoje mobitele razvijen u suradnji s Oculusom koji nudi nezaboravan doživljaj virtualne stvarnosti.

Apple je za istu cijenu predstavio ovaj nakaradni isprdak.

Samsung u međuvrmenu istražuje i razvija baterije većeg kapaciteta.

Apple je tek nedavno počeo razmišljati o prelasku na AMOLED ekrane koje Samsung koristi već godinama tako da o virtualnoj stvarnosti još ne može ni sanjati a za baterije većeg kapaciteta će morati čekati dok i njih Samsung ne proizvede.

Ali hej, tko kaže da Apple nije inovativan, barem imaju taj isprdak!

Samsung ulaže u istraživanje i razvoj novih tehnologija a Apple u patentiranje, marketing, dizajniranje i sklapanje uređaja od tuđih tehnologija!

samsungove inovacije se svode na to da na tržište plasira poluproizvode koji ničemu ne služe

to da ulažu u istraživanje baterija smo vidjeli na njihovom zadnjem flagship modelu S6 i njegovom trajanju baterije

apple za razliku od ovih likova kad nešto stavi na tržište onda je to upotrebljiv i koristan proizvod, a da su im cijene visoke jesu, ali ne puno više ili čak niže i od ostalih premium proizvoda drugih brandova koji su ponekad upitne kvalitete a napucane cijene

Da nema Samsunga nebi iPhone postojao. Samsung im je radio i radi ekrane, memoriju i procesore. Sve te tehnologije i proizvodne procese je Samsung izmislio te proizveo.

Opce je prejadno kak ekipa brani firmu koja dizajnira fakin elektroniku i pravi softver.

Ima ko od vas da je punoljetan? Tj. ima ko da ima recimo tridesetak godina jer se vidi iz aviona da ste jos djeca neformirane osobnosti i niste u stanju normalno razmisljat.

15 godina
NEW_MAN kaže...

Ova baterija je nesto najodurnije i najruznije u povijesti dizajna. Koji k nisu to razvukli prek cijele povrsine te samim time eliminirali vidljivu grbu a razvlacenjem preko te povrsine su mogli smanjit debljinu.

Navodno nisu mogli/htjeli radi antene i pogoršavanja signala.

Swedish latin super funk.
17 godina
sirka666 kaže...
NEW_MAN kaže...

Ova baterija je nesto najodurnije i najruznije u povijesti dizajna. Koji k nisu to razvukli prek cijele povrsine te samim time eliminirali vidljivu grbu a razvlacenjem preko te povrsine su mogli smanjit debljinu.

Navodno nisu mogli/htjeli radi antene i pogoršavanja signala.

Onda bolje da nisu nist napravili jer je ovo travisty za rasplakat.

17 godina

Steve Jobs se okreće u grobu i lupa si facepalm

9 godina
odjavljen
NEW_MAN kaže...

..um proizvoda drugih brandova koji su ponekad upitne kvalitete a napucane cijene

Da nema Samsunga nebi iPhone postojao. Samsung im je radio i radi ekrane, memoriju i procesore. Sve te tehnologije i proizvodne procese je Samsung izmislio te proizveo.

Opce je prejadno kak ekipa brani firmu koja dizajnira fakin elektroniku i pravi softver.

Ima ko od vas da je punoljetan? Tj. ima ko da ima recimo tridesetak godina jer se vidi iz aviona da ste jos djeca neformirane osobnosti i niste u stanju normalno razmisljat.

Upravo tako. Imam osjecaj da ne bi djecu tako branili koliko se bran brend. Pogotovo mi je idiotska tvrdnja kako je apple super jer ima najvecu zaradu po prodanom mobitelu. Odmah do nje jeste cim se toliko prodaje najbolji je... Kad bi poredili auta tako onda bi neka od najbolji modela bili najveci shitt jer se ne prodaje na milione...Budalastina...

To je fu...g mobitel. Trebaju mi funkcije ako ima kupim ako nema ne kupim... BAs me briga za proizvodjaca...

10 godina
NEW_MAN kaže...
just_dont kaže...
DragonShit kaže...

Samsung je predstavio Gear VR za svoje mobitele razvijen u suradnji s Oculusom koji nudi nezaboravan doživljaj virtualne stvarnosti.

Apple je tek nedavno počeo razmišljati o prelasku na AMOLED ekrane koje Samsung koristi već godinama tako da o virtualnoj stvarnosti još ne može ni sanjati a za baterije većeg kapaciteta će morati čekati dok i njih Samsung ne proizvede.

Samsung ulaže u istraživanje i razvoj novih tehnologija a Apple u patentiranje, marketing, dizajniranje i sklapanje uređaja od tuđih tehnologija!

samsungove inovacije se svode na to da na tržište plasira poluproizvode koji ničemu ne služe

to da ulažu u istraživanje baterija smo vidjeli na njihovom zadnjem flagship modelu S6 i njegovom trajanju baterije

apple za razliku od ovih likova kad nešto stavi na tržište onda je to upotrebljiv i koristan proizvod, a da su im cijene visoke jesu, ali ne puno više ili čak niže i od ostalih premium proizvoda drugih brandova koji su ponekad upitne kvalitete a napucane cijene

daj molim te ne lupetaj, samsung izmislio sve te tehnologije... veću budalaštionu već dugo nisam čuo, sinko ne znam koliko imaš godina ali daj molim te malo prouči povijest elektronike, od tranzistora pa nadalje, jer ti očito treba. da ne idem u širinu sa objašnjavanjem reći ću ti ovako površno,

dali je samsung jedini koji proizvodi LCD ekrane? NIJE

dali je samsung izumio LCD ekrane? NIJE

dali je samsung jedini koji proizvodi procesore? NIJE

dali je samsung jedini proizvođač memorije? NIJE

dali je samsung dizajnirao applove procesore? NIJE

dali je samsung dizajnirao svoje procesore? NIJE

mislim o čemu mi pričamo, na šta ja gubim vrijeme... 

17 godina
NEW_MAN kaže...
just_dont kaže...
DragonShit kaže...

O čemu ti priča? Apple je dizajnirao i osmislio svoje SoC-ove, a Samsung ih je proizveo u tome je velika razlika o kojoj se uopće ne može pričati. To kao da kažeš da Gigabyte, ASUS, MSI proizvođač GPU-ova. Nvidia i AMD su napravili te čipove i taj GPU koji su ovi nabrojani upakirali u svoja rješenja za hlađenje i njihovi inžinjeri su izvukli max iz tog komada hardvera. Tako je i ovo. Btw TSMC je radi na A8 i A9 SoC-u i na CPU-ovima i strijih generacija tako da se bez Samsunga može. Dalje ljudi brane Apple jer što god tko pričao, znaju znaje i nema tog Samsunga ili HTC-a, LG-a kojeg ću uzeti prije Applea. Imam i iPod Shuffle za tu cijenu sam mogao uzeti bilo koji mp3 player i da mi ostane još para ali nisam jer znam da je Apple odradio posao i da će to raditi kako treba. A ti prije takvih gluposti barem pročitaj malo nešto, a ne ovako

17 godina
neaktivan

usprkos svakodnevnom suočavanju s tom činjenicom, još sam uvijek fasciniran brojem budala (= kupaca eplovih đinđi) na našem svijetu. ovo je kao da ti netko prvo proda "premium" auto sa spremnikom u koji stane 10 l ogrjeva (jer je kreten od kvazidizajnera zaključio kako se ljudi najviše voze na posao i natrag, za što je 10 litara na dan dosta) a zatim ti odvojeno za masnu lovu prodaje normalan rezervoar s kojim možda možeš čak i do izleta i natrag. jasno, taj rezervoar se mora montirati na krov jer u premium autu nema mjesta. i budale to puše! 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Ajar kaže...

usprkos svakodnevnom suočavanju s tom činjenicom, još sam uvijek fasciniran brojem budala (= kupaca eplovih đinđi) na našem svijetu. ovo je kao da ti netko prvo proda "premium" auto sa spremnikom u koji stane 10 l ogrjeva (jer je kreten od kvazidizajnera zaključio kako se ljudi najviše voze na posao i natrag, za što je 10 litara na dan dosta) a zatim ti odvojeno za masnu lovu prodaje normalan rezervoar s kojim možda možeš čak i do izleta i natrag. jasno, taj rezervoar se mora montirati na krov jer u premium autu nema mjesta. i budale to puše! 

Isto tako ljudi mogu reći da su ljudi koji kupuju Android imbecili jer on s vremenom šetak iako to ljudi neće priznati. Ne možeš srati po drugim ljudima ako misliš da je tvoj izbor dobar, a njhov pogrešan. Imaš pravo na svoje mišljenje ali čemu pljuvanje po drugima? Btw sumnjam da si ikad bio vlasnik Appleovog proizvoda i koristio ga svkadnevno. Ako si vidio recenziju ili se malo poigrao s frendvim iPhoneom ili nešto jednostavno ne možeš govoriti o tome

14 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...
Ajar kaže...

Isto tako ljudi mogu reći da su ljudi koji kupuju Android imbecili jer on s vremenom šetak iako to ljudi neće priznati. Ne možeš srati po drugim ljudima ako misliš da je tvoj izbor dobar, a njhov pogrešan. Imaš pravo na svoje mišljenje ali čemu pljuvanje po drugima? Btw sumnjam da si ikad bio vlasnik Appleovog proizvoda i koristio ga svkadnevno. Ako si vidio recenziju ili se malo poigrao s frendvim iPhoneom ili nešto jednostavno ne možeš govoriti o tome

taj frajer je uvijek prvi u komentiranju bilo čega šta ima naziv apple u temi, tak da ga totalno ignoriraj jer je nebitan kao i njegovo mišljenje.

ok, izbacili su tu dodatnu bateriju koja je ružna i preskupa wow big deal.

i opet kad čitaš ovakve teme vidiš non stop jedno te iste ljude koji kontriraju appleu.

ok shvaćam ,ljudima je možda dosadno u životu ali non stop je previše pa čak i za forum/e.

17 godina
just_dont kaže...
NEW_MAN kaže...
just_dont kaže...
DragonShit kaže...

daj molim te ne lupetaj, samsung izmislio sve te tehnologije... veću budalaštionu već dugo nisam čuo, sinko ne znam koliko imaš godina ali daj molim te malo prouči povijest elektronike, od tranzistora pa nadalje, jer ti očito treba. da ne idem u širinu sa objašnjavanjem reći ću ti ovako površno,

Samsung je dugi niz godina bio jedini koji je proizvodio dovoljno i kvalitetno. Nije problem proizvest lcd nego mora odgovarat specifikacijama te su u pitanju milijuni komada koje nitko osim Samsunga nije mogao isporuciti.

Samsung nije izmislio lcd i to kaj sam napisal se zove preuvelicavanje, ali Samsung zajedno sa LG i propalim Sharpom gura LCD tehnologiju bez koje Apple ne bi imao ekrane.

Samsung nije jedini koji proizvodi procesore ali je godinama bio jedini koji je mogao ono sto je Appleu trebalo.

Samsung nije jedini proizvodac memorije ali ista prica jedini koji radi kvalitetno i kolicinski dovoljno.

Samsung nije dizajnirao Apple procesore ali ih je napravio onako kako to nitko drugi godinama nije mogao.

Samsung ne dizajnira svoje procesore jer oni ne rade svoj OS. Nesto malo petljaju i imaju dobre procesore ali posto Android nije njihov onda ne mogu radit na isti nacin kao i Apple.

Pricamo o tome da ste Apple trolcine i branite firmu ko da imate rodbinske veze. LOL

17 godina
NEW_MAN kaže...
just_dont kaže...
NEW_MAN kaže...
just_dont kaže...
DragonShit kaže...

"Samsung ne dizajnira svoje procesore jer oni ne rade svoj OS. Nesto malo petljaju i imaju dobre procesore ali posto Android nije njihov onda ne mogu radit na isti nacin kao i Apple."

Mogli su napraviti svoj OS ako su htjeli biti konkurenti Apple-u, a ne ovako se vade da imaju dobar hardver ali da Android nije optimiziran. Nije dovoljno bacit svoje sučelje TouchWiz i reći eto napravili smo posao. Apple izda godišnje 2 telefona i pometu konkurenciju, a Samsung izbaci van samo 5-6 različitih verzija flagshipa i da ne pričam koliko polu-proizvoda za kao mape pare i onda se čude kako ih je Apple pomeo. Pa normalno kad samo štancaju uređaje, a ništa ne naprave kako treba. A ti pljuješ po Appleu kao da su ti oni krivi za sve loše u životu.

17 godina
ParaNO1d kaže...
NEW_MAN kaže...

O čemu ti priča? Apple je dizajnirao i osmislio svoje SoC-ove, a Samsung ih je proizveo u tome je velika razlika o kojoj se uopće ne može pričati. To kao da kažeš da Gigabyte, ASUS, MSI proizvođač GPU-ova. Nvidia i AMD su napravili te čipove i taj GPU koji su ovi nabrojani upakirali u svoja rješenja za hlađenje i njihovi inžinjeri su izvukli max iz tog komada hardvera. Tako je i ovo. Btw TSMC je radi na A8 i A9 SoC-u i na CPU-ovima i strijih generacija tako da se bez Samsunga može. Dalje ljudi brane Apple jer što god tko pričao, znaju znaje i nema tog Samsunga ili HTC-a, LG-a kojeg ću uzeti prije Applea. Imam i iPod Shuffle za tu cijenu sam mogao uzeti bilo koji mp3 player i da mi ostane još para ali nisam jer znam da je Apple odradio posao i da će to raditi kako treba. A ti prije takvih gluposti barem pročitaj malo nešto, a ne ovako

Apple je uzeo ARM i spimpal ga je za potrebe svojeg OS-a koji oni sami pisu. Razlika je u tome da taj vrli procesor od 2007 do 2014 dolazi iz Samsunga jer nitko osim Samsunga nije bio u stanju napravit na nacin koji si je Apple zamislio. TSMC radi od 2014 i do onda je vecinu komponenti radio Samsung. Normalno da se moze bez Samsunga ali Apple je tu gdi je danas jer mu je Samsung napravio milijarde komponenti.

Samsung je sve to dobro naplatio i preko love od Applea je bio u stanju dodatno investirat te razvit se u to sto je danas. Nisu bas kompletni idioti ovi u Samsungu i nisu radili bez veze za Apple.

Ljudi brane Apple jer znaju znanje? Daj ne seri, imal sam prva tri iPhonea, imam iPad i imal sam iPod kad si ti jos isel u osnovnu.

Ljudi brane ono kaj im se dopada i to nije nuzno ispravno niti ne mora biti. Svako ima pravo trosit svoje novce na ono kaj njega veseli ali nemoj srat da imas znanje jer si izabrao negi drugi brend. Izabral si ga jer ti se dopada a kad ga branis na forumu onda ispadas smijesan.

17 godina
odjavljen
NEW_MAN kaže...

Samsung ne dizajnira svoje procesore jer oni ne rade svoj OS. Nesto malo petljaju i imaju dobre procesore ali posto Android nije njihov onda ne mogu radit na isti nacin kao i Apple.

To baš nema veze jedno s drugim.

Prvo Apple NIJE dizajnirao svoje procesore već svoje SoC-eve.

Huawei dizajnira svoje SoC-eve HiSilicon na Android uređajima i dobro mu ide.

I jedni i drugi ne dizajniraju procesore, već SoC-eve (System on Chip), pri čemu koriste licencirane blokove poput procesora i grafike. Posao se svodi na traženje balansirane kombinacije snage pojedinih blokova, nešto optimizacije i popratne opreme za koordinaciju i vanjsku kombinaciju. To nije trivijalno, ali nije ni toliko komplicirano da rijetki mogu. Problem je što rijetki imaju interes trošiti toliko love na razvoj nečega što već postoji i jako je kvalitetno. Apple radi jer želi imati potpunu kontrolu, a Huawei najvjerojatnije zbog paranoje kineske vlade misli da mu je to dobar potez, kako politički, tako i za domaće tržište. Krajnji korisnik tu može jako malo dobiti, nešto sitno performansi, pogotovo pri nagloj promjeni zahtjeva za brzinom (dizanje iz stand by načina), te nešto na uštedi baterije i to jedno i drugo isključivo ako SW prati HW prilagodbe (Huawei poprilično modificira Android po pitanju energetske optimizacije), ali bi se isto moglo postići kad bi se ista, ili možda i znatno manja, količina novca potrošila na neke druge optimizacije, ali onda gubiš kontrolu (Apple) ili povjerenje kineske vlade (Huawei).

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
NEW_MAN kaže...

... Daj ne seri, imal sam prva tri iPhonea, imam iPad i imal sam iPod kad si ti jos isel u osnovnu...

NEW_MAN kaže...

...Ne pljujem po Appleu nego po vama trolovima i evo sad i pisam po vama jer ne kuzite da ste zaludeni komadom elektronike na kojem je fakin jabuka. Puca mi k za Apple, Samsung, Sony i sve brendove svijeta.

Kupujem ono kaj mi treba i kaj mi se dopada. Imam novaca za jedno, drugo i trece ali kupil budem peto u slucaju da nudi ono sto meni treba.

Mozda jednog dana kad odrastete i prestanete zivjet doma na racun roditelja pocnete kuzit neke stvari.

NEW_MAN kaže...

Mora se priznati da za jednu "punoljetnu osobu iznad tridesetak godina, informirane osobnosti i normalnog razmišljanja" imaš riječnik i nastup poprilično nezrele osobe, a pri tome usput i kršiš pravila ponašanja na forumu.

16 godina
neaktivan

Ja koristim Samsung, koristio sam Apple i tako u krug, ne znam kakva je to fora ne kod Samsunga nego kod svih proizvođača Android telefona da imaju neke fore sa 18 mjeseci podrške, ako recimo S4 ima hardware dovoljno jak da pogoni Android 6.0 zašto ga ne updateat? Navodno neće izbacit update jer je prošlo tih 18 mjeseci, a taj mobitel je jači od pola onih kanti koje prodaju pod nekakav srednji rang. Smješna politika.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
NEW_MAN kaže...

To baš nema veze jedno s drugim.

Prvo Apple NIJE dizajnirao svoje procesore već svoje SoC-eve.

Huawei dizajnira svoje SoC-eve HiSilicon na Android uređajima i dobro mu ide.

I jedni i drugi ne dizajniraju procesore, već SoC-eve (System on Chip), pri čemu koriste licencirane blokove poput procesora i grafike. Posao se svodi na traženje balansirane kombinacije snage pojedinih blokova, nešto optimizacije i popratne opreme za koordinaciju i vanjsku kombinaciju. To nije trivijalno, ali nije ni toliko komplicirano da rijetki mogu. Problem je što rijetki imaju interes trošiti toliko love na razvoj nečega što već postoji i jako je kvalitetno. Apple radi jer želi imati potpunu kontrolu, a Huawei najvjerojatnije zbog paranoje kineske vlade misli da mu je to dobar potez, kako politički, tako i za domaće tržište. Krajnji korisnik tu može jako malo dobiti, nešto sitno performansi, pogotovo pri nagloj promjeni zahtjeva za brzinom (dizanje iz stand by načina), te nešto na uštedi baterije i to jedno i drugo isključivo ako SW prati HW prilagodbe (Huawei poprilično modificira Android po pitanju energetske optimizacije), ali bi se isto moglo postići kad bi se ista, ili možda i znatno manja, količina novca potrošila na neke druge optimizacije, ali onda gubiš kontrolu (Apple) ili povjerenje kineske vlade (Huawei).

da, apple kao i neki drugi koristi ARMov i PowerVR ov IP , dvije tvrtke u kojima je imao ili ima udio i koje je pomogao osnovati. Radi to jako dobro i so far u svakoj generaciji sve više odmiče od referentnog dizajna i uvodi svoje modifikacije. Poznato ti je da su davno još počeli kupovati IP ili tvrtke i inžinjere koji se bave razvojem mikroprocesora, još tamo dok su koristili IBM / Motorola PowerPC platformu.
Mislim da u kombinaciji sa softwareom to šljaka dobro, dosta je vidjeti kakve monstrume od baterija isporučuju android konkurenti, a apple ima usporedive autonomije i performanse sa duplo manjom baterijom i duplo manje rama. 

ostalo su djetinjarije, apple radi odličan balans performansi, mogućnosti i dizajna. Proizodi su dovršeni, ponuda je zaokružena, support je vrhunski ( nešto manje vrhunski u hrvatskoj, istina). Trajni su zahvaljujući najdužoj podršci updateima, sigurniji su od alternative, ne inherentno ali zahvaljujući nizu faktora, drže vrijednost, statusni su simbol radi vrijednosti i tradicije branda ... na poslijetku kad sve to zbrojiš ne koštaju više od konkurencije, dakle konkurentnih proizvoda u zadanim klasama. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 22:06 (grzzi).
14 godina

Najsmiješnija stvar u ovome je što za cijenu ovog case-a dobiješ  5 inchnu Lumiu 535... koja ima kapacitet baterije veći od ovog case-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Chronosus kaže...

Najsmiješnija stvar u ovome je što za cijenu ovog case-a dobiješ  5 inchnu Lumiu 535... koja ima kapacitet baterije veći od ovog case-a.

Možeš dobit i 1400 čunga-lunga žvakaćih guma...

14 godina
sirka666 kaže...
Chronosus kaže...

Možeš dobit i 1400 čunga-lunga žvakaćih guma...

Ma vidi, mali zna računati!

16 godina

Ma ovo je samo još jedan u nizu genijalnih i revolucionarnih appleovih "izuma" u zadnje vrijeme, što je vidljivo na priloženoj slici

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2015 10:16 (underdog).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
underdog kaže...

Ma ovo je samo još jedan u nizu genijalnih i revolucionarnih appleovih "izuma" u zadnje vrijeme, što je vidljivo na priloženoj slici

malo neobično ali ne vidim u čemu je problem. ne možeš koristiti miša dok se puni par minuta? wow. 

14 godina
odjavljen
grzzi kaže...
underdog kaže...

malo neobično ali ne vidim u čemu je problem. ne možeš koristiti miša dok se puni par minuta? wow. 

Pa s obzirom da se radi o mišu kojem nema mjesta u "profesionalnom" svijetu, i nije neki problem. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
15 godina
Deawood kaže...
grzzi kaže...
underdog kaže...

Pa s obzirom da se radi o mišu kojem nema mjesta u "profesionalnom" svijetu, i nije neki problem. 

Što i da se koristi?

2 min punjenja za 2h rada, 2h punjenja za 2 mjeseca rada. Manje vremena treba za napuniti bateriju nego zamjeniti AAA baterije kod nekih miševa.

14 godina
neaktivan
Deawood kaže...
grzzi kaže...
underdog kaže...

šta je to "profesionalni" svijet??

14 godina
odjavljen
grzzi kaže...
Deawood kaže...
grzzi kaže...
underdog kaže...

šta je to "profesionalni" svijet??

Svijet u kojem se zarađuje na nečemu, gdje je svaka sekunda bitna i ne rijetko se radi preko rokova. 

Kad 2 ne prospavane noći nešto radiš, ljut si i onda ti miš krepa pa ga baciš u zid jer Apple obećava astronomsko trajanje baterije. 

Osobno me ne smeta to što je bežični. 

Problem je taj što se miš puni na glupoj lokaciji, nebi ih ubilo da su stavili port od sprijeda pa da ga lagano možeš nastaviti koristiti. 

Isto tako ih nebi ubilo da dolazi u više veličina jer mi je ovaj miš smiješno premalen, iako zato postoje miševi kao MX Master koji se za cijeli dan korištenja puni 4 minute (spominjem čisto zbog toga jer je bilo spomenuto za MM2). 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
14 godina
neaktivan

ja i još milijuni ljudi smo profesionalci sa apple miševima ... 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice