Apple pod istragom

poruka: 56
|
čitano: 12.526
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple pod istragom".
16 godina
protjeran
RE: Apple pod istragom
artfull kaže...
gdje to Apple specificno izrabljuje ljude? da ne govorim do smrti. ti sigurno ionako ne koristis ništa sto dolazi iz Kine ili Indije. Koja hrpa gluposti. zbog ovako zatucanih komentara o jobsu i appleu čovjeku se smuci na svakoj povezanoj temi.

apple nista ne poduzima u vezi sprjecavanja toga, znaci da nekim dijelom on sudjeluje u tome. naravno ako apple stisne vlasnike tvornica da rade brze, oni ce stisnuti radnike koji ionako rade cca 23 h/danu. i ko je kriv na kraju? apple!Belji se

zalosno je to da netko mora POGINUTI kako bi se izradio komad vise savrsenog i velecasnog iphonea ili ipod toucha....

How yes no.
16 godina
protjeran
EZY-E kaže...

apple nista ne poduzima u vezi sprjecavanja toga, znaci da nekim dijelom on sudjeluje u tome. naravno ako apple stisne vlasnike tvornica da rade brze, oni ce stisnuti radnike koji ionako rade cca 23 h/danu. i ko je kriv na kraju? apple!Belji se

zalosno je to da netko mora POGINUTI kako bi se izradio komad vise savrsenog i velecasnog iphonea ili ipod toucha....

A sta si pametan, boli glava..

15 godina
kako volim ovakve nadobudne ljude koji pljuju po necem o cemu nemaju blage, a za sve takve :
Iphone je savrsenstvo od mobitela sto se jasno vidi po broju aplikacija za njega, nedavno sam malo testirao (mrcvario) 3gs 16 gb i ostao odusevljen od kvalitete ekrana, zvuka na slusalicama, wlanom te internetom opcenito, osobno koristim n85 s kojom sam bio zadovoljan dok nisam probao iphone, sledeci mob ce mi vjerojatno biti iphone 4g

Sto se istrage tice, smatram da je to cista glupost, svaka veca firma zeli monopol i zasto to cudi ljude, ajde stavite sebe u njihove pozicije. Vi ne biste tako postupili?
17 godina
neaktivan

Windowsi su savršenstvo, vid' kolko' aplikacija

Nisam mogao odoliti :P

BTW, firme uvijek žele da konkurencija prestane postojati, ali ne treba im zbog toga izlaziti u susret ako koriste krive metode zatiranja iste. (ovo se ne odnosi na apple, još nisam formirao čvrsto mišljenje oko ovoga, kasno je a malo sam spavao   :P)

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 0:50 (Dr. Zoidberg).
18 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
Zar je moguce da ima tako glupih i zadrtih forumasa ?

Sto ste se uhvaili apple-a.kompanija koja ima svoju politiku poslovanja,koja ima odlicne proizvode i novitete koji svi najprije bljuvaju a kasnije prihvacaju.ako ti je apple nesto napravio reci,ali zasto govorite o necemu o cemu nemate pojma.imaju svoju politiku cudna je ali prihvati ili umukni.ko voli nek izvoli

Baš su se zato uhvatili zbog njihove politike poslovanja i nekorektnosti u primjeni iste.

Da su rekli od početka - programi se mogu izrađivati samo na našim alatima nitko im nebi ništa prigovorio. Ali oni ostvare skoro totalni monopol, a onda idu mjenjati pravila bez prethodne najave i izbaciti sve ostale. Takvo nešto je jako ozbiljna stvar i naravno da će se uzeti u razmatranje.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 1:01 (Paolo2612).
16 godina
neaktivan
Blue_Fatal1ty kaže...
Barnie kaže...
Blue_Fatal1ty kaže...
voyager kaže...

I onda mene ljudi vrijeđaju kad kažem da je iphone sranje

pa naravno da te vrijeđaju!

ma sta naravno nego sta je iphone nego sranje sa ekranom

očigledno ga nisi ni jedmom isprobao... oprošteno ti je..

Zapravo imam podeblje iskustvo s iPhonom ja nisan jedan od onih sta bezveze bleblecu okolo naokolo a da nisu nikad to ni vidili i mogu rec kollko god ima prednosti to pomonozi sa dva toliko ima mana(naravno govorim o 3gs-u)

RazorNapster
16 godina
protjeran
Apple pod istragom
Covijek ima svoje misljenje.pusti da govori

samo ovo nije tema za to
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koja količina gluposti i uvreda u jednoj temi...

Cry, fanboys, cry some more! Smijeh  Ili što bi Njemci rekli, Das macht Spaß!   Smijeh

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
18 godina
Američka savezna tržišna komisija postoji s razlogom i rade istragu s razlogom.
Znači ako je Apple kriv platil bude globu i otvoril vrata onima kojima mora otvorit a do onda su sve nagađanja i pametovanja.
Bilo bi super da neki put kad je Apple tema rasprave ljudi pišu nešto pametno i korisno a ne da raspravljaju kak je iphone sranje ili nije sranje.

4 0 hvala 0
17 godina
Apple pod istragom

Cinjenica je da je Apple dosta zatvoren i da se monopolisticki odnosi, cisti primjer je AppStore. Puno su gori nego Microsoft sto se antitrustovskog dijela tice. Kad tad ih je ovo trebalo kostati.

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
17 godina
Apple pod istragom

Falili ste temu... o ovome se prica na Indexovom forumu, ajte tamo kenjat. 

I'm going woo woo

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Falili ste temu... o ovome se prica na Indexovom forumu, ajte tamo kenjat.

Ansha je uspješno derailao  temu. Osmijeh

Da nema slučajno u posjedu par dionica Applea? Smijeh

Ali definitivno su najjači tipovi koji tvrde da monopol nije ništa loše Smijeh

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
16 godina

i mene je par puta uvrijedio jer sam pisao loše komentare o apple

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

i mene je par puta uvrijedio jer sam pisao loše komentare o apple

Imam osjecaj da cim spomenes nesta dobro il lose glavno da je u vezi s Appleom netko ce te uvridit

RazorNapster
17 godina
Apple pod istragom

Ma inace decki brane Apple sto mi je ok, ali nikad ne vrijedjaju osobno ko ovaj.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
tnakir kaže...

A cuj, ni ja nevolim sve ljude sa kojima pricam, ali to me ne daje pravo da dodjem ispred njega i pljunem ga u facu. Postoje nacini komunikacije, postoji bonton. Kako u RL tako i na forumu.

A jel mi mozes reci koji te to moj post u ovoj temi potakao da upozoris ljude na moje ponasanje?

Mislim da sam ti vec i rekao da me ubuduce prijavljujes moderatorima..

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 13:36 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Apple pod istragom

Nisam "tuzibaba" da cu prijavljivati modovima. Sve ovo sto pisem je zapravo u nadi da ces skuziti da si ipak malo presao mjeru i da ces se poceti ponasati kulturno. Necemo offtopicarit. Radi sto zelis, ja se vise ne mijesam.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Apple pod istragom
ma daj dosta sa tim utopistickim demagogijama, nema kruha od toga :D
uzmi gitaru pa pjevaj o slobodi i idealima! :)
ovo se moralo desiti, neko se ocito potuzio, pitam se tko :D adobe sigurno nije :D
americki sistem tako radi, borba za monopol u kojoj monopol nije dozvoljen. ko mrkva ispred magarca!
google sigurno u gmailu ili u trazilici nece pustiti iAd, ili neku drugu oglasivacku platformu, i tako imas jos 100tine slucajeva zatvorenih sustava, ali kad netko previse naraste treba ga spustiti malo na zemlju! ali ovo je jos daleko od neke presude!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Apple pod istragom

Svi koji ste dobili opomene, shvatite ih ozbiljno! Sve vaše svađalačke poruke su obrisane, a ako netko nastavi s provokacijama u istom stilu - ne nasjedajte, već ga prijavite, pa će moderatori s njim to riješiti.

Toleriraju se razne vrste rasprava, ali političkim prepucavanjima (k tome na razini pučkoškolaca) nikako nije mjesto na ovom forumu.

...
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 19:12 (Miro).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Miro kaže...

Svi koji ste dobili opomene, shvatite ih ozbiljno! Sve vaše svađalačke poruke su obrisane, a ako netko nastavi s provokacijama u istom stilu - ne nasjedajte, već ga prijavite, pa će moderatori s njim to riješiti.

Toleriraju se razne vrste rasprava, ali političkim prepucavanjima (k tome na razini pučkoškolaca) nikako nije mjesto na ovom forumu.

Naravno, ubuduće ću se striktno držati teme, a tema je da je bilo vrijeme da se malo pogleda je li sve što izvodi Apple baš u skladu sa zakonom. 

17 godina
protjeran
ansha kaže...
EZY-E kaže...

A sta si pametan, boli glava..

Lik je umro nakon 35 sati rada u komadu za apple. A ti ga kupi ako ti to nema veze. eto...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 16:43 (bnaci).
16 godina
neaktivan
berzerker kaže...
kako volim ovakve nadobudne ljude koji pljuju po necem o cemu nemaju blage, a za sve takve :
Iphone je savrsenstvo od mobitela sto se jasno vidi po broju aplikacija za njega, nedavno sam malo testirao (mrcvario) 3gs 16 gb i ostao odusevljen od kvalitete ekrana, zvuka na slusalicama, wlanom te internetom opcenito, osobno koristim n85 s kojom sam bio zadovoljan dok nisam probao iphone, sledeci mob ce mi vjerojatno biti iphone 4g

Sto se istrage tice, smatram da je to cista glupost, svaka veca firma zeli monopol i zasto to cudi ljude, ajde stavite sebe u njihove pozicije. Vi ne biste tako postupili?

ko se javia seras ga al ga seres a vidi se da nemas blage veze

RazorNapster
17 godina
neaktivan
Apple pod istragom
umro je u kineskoj tvornici koja radi proizvode za Apple, hp, dell i koga sve ne. Apple je proveo
istragu al to je zapravo problem kineza. Ne radi se o kolibama u Africi nego o poznatoj tvornici gdje radnici solidno zarađuju i
imaju nelose radne uvijete i loše management.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
Apple pod istragom

Ajd ne kenjaj :)

Al kad zapravo pogledas da neki radnici rade za 2 - 3 dolara dnevno 12h onda Apple i nije neki gad :)

Gledao sam bio polja cajevca negdje... nisam siguran gdje. E to je izrabljivanje. Djeca, starci, trudne zene... svi rade po 16 h dnevno za... nebih se usudio reci sichu. I za manje od siche...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ajd ne kenjaj :)

Al kad zapravo pogledas da neki radnici rade za 2 - 3 dolara dnevno 12h onda Apple i nije neki gad :)

Gledao sam bio polja cajevca negdje... nisam siguran gdje. E to je izrabljivanje. Djeca, starci, trudne zene... svi rade po 16 h dnevno za... nebih se usudio reci sichu. I za manje od siche...

Neozbiljno je konkretno apple optuživati za smrt tih likova premda ih naravno žalim. Apple je sa svoje strane napravio više od mnogih drugih firmi čiji se proizvodi također sklapaju u tim tvornicama. O tome govorim. Nedavno su čak pregovarali o tome da daju radnicima postotak od prodaje iPada, a apple je i jedini od spominjanih kompanija ( dell, hp ) poslao posebnu ekipu da ispita slučaj. Dakle nemožemo upirati prst u apple  osim ako negativci nisu sve zapadnjačke kompanije koje proizvodnju sele u aziju i afriku. Naravno da tu ima problema, davno je bilo da sam čitao no logo i slično i grozio se nad Nike politikom, stvari se lagano mijenjaju, kina postaje ekonomska sila broj jedan i uskoro će prestići i USA i mislim da je vrijeme da takve probleme rješavaju sami.

A.
17 godina
Apple pod istragom

Naravno da ih se ne krivi. Oni su trazili nekog tko ce im za najmanje novaca moci isporuciti toliko i toliko komponenti u toliko i toliko vremena tih i tih specifikacija. Sto se dogadja sa druge strane nebi ih trebalo ni bit briga :) Glavno da se postuju rokovi i kvaliteta.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice