Apologet postao skeptik

poruka: 43
|
čitano: 5.691
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apologet postao skeptik".
17 godina
neaktivan
Apologet postao skeptik

bilo bi dobro da neko baci oko na bankovne racune doticnog gospodina....

siguran sa da se uvecao za puno nula

za nekoliko nula svi postaju skeptici

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Apologet postao skeptik

Pa naravno da je čovjek promjenio mišljenje... očito je upalio mozak i vidio da ono što je govorio do sada nema smisla.

Sve ove gluposti koje po svijetu prodaju neki ljudi (i onaj bivši američki nešto... Al Gore ili kako se već zove), nemaju nikakve veze sa stvarnosti.

Globalno zagrijavanje možda i da, ali SIGURNO ne samo zbog nas. To su gluposti koje ljudi pričaju da "ispadnu pametni", ili da pokažu kako je njima u biti jako stalo do okoliša i svega. Samodopadni luzeri, koji drugima drže prodike, jer su oni eto više vrijedni od svih ostalih s obzirom da vjeruju u globalno zagrijavanje.

Ljudi uopće ne vide kako je to "globalno zagrijavanje" išlo na ruku korporacijama... i u biti nema nikakve veze sa okolišem.

Da ovdje postoje lagano dokazive činjenice ne bi se toliko o tome diskutiralo. Nema dokaza za niti jednu stranu, samo ovisi koja strana ima bolji marketing.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Apologet postao skeptik
Lightning kaže...

Pa naravno da je čovjek promjenio mišljenje... očito je upalio mozak i vidio da ono što je govorio do sada nema smisla.

Sve ove gluposti koje po svijetu prodaju neki ljudi (i onaj bivši američki nešto... Al Gore ili kako se već zove), nemaju nikakve veze sa stvarnosti.

Globalno zagrijavanje možda i da, ali SIGURNO ne samo zbog nas. To su gluposti koje ljudi pričaju da "ispadnu pametni", ili da pokažu kako je njima u biti jako stalo do okoliša i svega. Samodopadni luzeri, koji drugima drže prodike, jer su oni eto više vrijedni od svih ostalih s obzirom da vjeruju u globalno zagrijavanje.

Ljudi uopće ne vide kako je to "globalno zagrijavanje" išlo na ruku korporacijama... i u biti nema nikakve veze sa okolišem.

Da ovdje postoje lagano dokazive činjenice ne bi se toliko o tome diskutiralo. Nema dokaza za niti jednu stranu, samo ovisi koja strana ima bolji marketing.

Nitko ne kaže da je samo zbog nas!!!
18 godina
protjeran
Apologet postao skeptik

Sve te panike služe za mužnju građana uz pomoć razno ranih poreza... Najvažniji i jedini utjecajni faktor je Sunce, sve ostalo je tako maleno da je smiješno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Apologet postao skeptik

Da, istina, Sunce se je radikalno promijenilo u zadnjih 100 godina LOL

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Apologet postao skeptik

Užas. Sad smo mi krivi, sad je kriv okoliš... Ovi ne znaju razmišljati, a ako i razmišljaju, onda je to zato što im je netko dao veliku hrpu šuške.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su zakon! I AMD je to priznao.

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Mayo kaže...

Sve te panike služe za mužnju građana uz pomoć razno ranih poreza...

Masovno zagadjivanje prirode koje radi covjek je realnost, a posljedice toga su raznorazne - od toga da na svijetu ima sve manje ciste vode, jede se sve zagadjenija hrana, udise zagadjen, smrdljiv i toksican zrak, nestaju brojne biljne i zivotinjske vrste itd. Stoga ne kuzim zasto se ovdje "skeptici" postavljaju kao da je globalno zatopljenje jedina posljedica zagadjenja.

17 godina
Apologet postao skeptik

samo kreten može reč da ljudi nisu glavni čimbenik globalnog zatopljenja a pogotovo zagađenja zemlje

puste tvornice, koliko je samo šume ostalo na zemljji danas, sve se to pila loži da bi napravili oranice, polja itd

a njemu je lipo silo na račun par nula i nije ga briga

AMD Athlon 3200+, Asus K8N, 1.5GB DDR, HD 3650 512MB, WD 160GB Maxtror 40GB, Power supply 400W ma šta da kažem zvir bez zuba
Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan

Zemlja ciklički ulazi u toplija i hladnija razdoblja što je opće poznata činjenica. Naravno sve to znanost još nije dovoljno istražila i ne može se sa sigurnošću tvrditi kako će se klima mijenjati u sljedećem tisučljeću. Osim ljudskog faktora tu su i prirodne pojave, teorija kaosa, astrologija, te raznorazni 'vanjski' utjecaji (iz svemira). Sve to tvori jedan ekstremno složeni i međusobno povezani sustav u kojem su bilo kakve dugoročne prognoze nezahvalne za iznositi.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Apologet postao skeptik

Sve poznatije je da nije došlo do zagađivanja da bi zemlja ušla u ledeno doba.....ovako smo se iznivelirali...

Tikviči vladaju svijetom!

0 1 hvala 0
18 godina
Apologet postao skeptik

Koja glupost, nije izazvano ljudskim djelovanjem, pa kako to da je "odjednom" ocean pokiselio, nema ozonskog sloja zbog freona, vise od pola svih "pitkih" voda nije pitko zbog industrije izravno, tvornice sibaju ko blesave, voze se auti bez prestanka itd itd... tko je tu blesav, treba ga popljuvat po svim mogucim forumima i javno a ne podrzavati neke teorije koje su ocito popracene financijskom drk*com doticne XY .

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Dado_ZG78 kaže...

Zemlja ciklički ulazi u toplija i hladnija razdoblja što je opće poznata činjenica.

Da samo što se te promijene ne događaju u razdoblju od 30- 40 godina, već u razmaku od par tisuća godina. Prema Milankoviću (http://en.wikipedia.org/wiki/Milankovitch_cycles) zemlja ulazi u hladno razdoblje. Razlog toga je sve veća udaljenost Zemlje od Sunca, tj rotacija Zemlje oko sunca nije u konstantnoj istoj putanji. A dokazano je da zemlja dolazi u razdoblje nešto udaljenijeg razmaka od Sunca. U svijetu znanosti poznato kao Milankovićevi ciklusi. Od tuda teorija o globalnom zahlađenju. No mi to zahlađenje ne osjećamo jer istovrmeneno zagrijavamo zemlju. Predviđaju da će za kojih 200 - 300 godina, zemlja doći do te točke da zagrijavanje više neće pomoći i da će doći do naglog zahlađenja (koje inače ne bi bilo tako naglo da ne grijemo zemlju u međuvremenu). To je jedna od teorija. Gledao dokumentarac na hrt-u, činio mi se zanimljivim, pa sam morao podijeliti sa vama na bug-u :D
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Zemlja ciklički ulazi u toplija i hladnija razdoblja što je opće poznata činjenica. Naravno sve to znanost još nije dovoljno istražila i ne može se sa sigurnošću tvrditi kako će se klima mijenjati u sljedećem tisučljeću. Osim ljudskog faktora tu su i prirodne pojave, teorija kaosa, astrologija, te raznorazni 'vanjski' utjecaji (iz svemira). Sve to tvori jedan ekstremno složeni i međusobno povezani sustav u kojem su bilo kakve dugoročne prognoze nezahvalne za iznositi.

Astrologija???
Zemljani ciklusi su sasvim solidno istraženo područje i ovo današnje klimatsko ponašanje se ne uklapa u nikakve normalne cikluse.
17 godina
neaktivan
Apologet postao skeptik

Najobičnijom Newtonovom formulom cu ti dokazat da kad ja pomaknem glavu da to poništi sva astrološka djelovanja osim naravno mjeseca i sunca (neman toliko veliku glavu hahahha)......ozbiljno sve ostale gravitacijske sile su premale a svjetlost je zanemariva...

Globalno zatopljavanje postoji i definitivno smo mi uzrok.....zemlja je ista,voda je ista,nisam primjetio neke astro(loške) promjene.....jedino smo se mi promjenili....e pa vidiš vraga....zaključujem da smo mi krivi...

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2009 20:11 (Tale).

0 1 hvala 0
18 godina
protjeran
Kores kaže...

Da, istina, Sunce se je radikalno promijenilo u zadnjih 100 godina LOL

Panike su O.K. ali prvenstveno služe teroriziranju ljudi, druga stvar je zagađenje i to uopće nema veze sa zagrijavanjem ili zahlađenjem. Najveći CO2 proizvođač je morska površina i sva moguća industrija ne proizvede niti 0.00001% sveukupne mase CO2 količine koju proizvede zemljin ekosistem.

To što je ljudima ispran mozak je sasvim druga stvar...
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2009 20:25 (Mayo).
18 godina
neaktivan
Makić kaže...

samo kreten može reč da ljudi nisu glavni čimbenik globalnog zatopljenja a pogotovo zagađenja zemlje

puste tvornice, koliko je samo šume ostalo na zemljji danas, sve se to pila loži da bi napravili oranice, polja itd

a njemu je lipo silo na račun par nula i nije ga briga

čestitam majstore! kladim se da si zapravo htio reć da su svi koji ne dijele tvoje mišljenje negdje na razini morske spužve, kaj ne? Smijeh

globalno zatopljenje se prezentira kao izravna posljedica ljudskog djelovanja, i zato ta teorija ne drži vodu. istina je da ljudska vrsta zagađuje zemlju neviđenom brzinom, ali ja još uvijek nisam vidio toliko snažnu reklamnu kampanju da se spriječe korištenja raznih kemijskih spojeva kojima će ako nikada ona barem par milijuna godina trebati da se razlože na bezopasne dijelove. ali je isto tako istina da npr. snažnija erupcija vulkana u jedan ili dva dana u atmosferu izbaci raznih štetnih spojeva u količinama koje čitava ljudska populacija proizvede kroz pola godine ili godinu dana. ljudski faktor u čitavoj priči oko globalnog zagrijavanja je zanemarivo mali; zaboravljamo da se klimatologija kao znanost razvila pred 30ak godina i kao takva još uvijek ne raspolaže sa dovoljno saznanja o načinima odvijanja klimatoloških i atmosferskih procesa te utjecaja svemirskih tijela i zračenja na zemljinu atmosferu.

a kaj se tiče globalnog zagrijavanja i topljenja polarnih kapa, molio bih sve zainteresirane da izvide na koji je to način čovjek prouzročio topljenje polarnih kapa na marsu i jupitrovim il saturnovim satelitima? jel mi to imamo industrijske mega-komplekse na tim tijelima (zapravo nismo crnu industriju prebacili u nerazvijene zemlje nego smo je rasijali po planetima sunčeva sustava Smijeh) ili je proces teraformiranja na njima pokrenut pred 50ak godina pa se eto razvili prvi rezultati? mislim, sama zemljina atmosfera u svojem "ponašanju" uključuje toliki niz varijabli da zapravo proglašavanje ljudske rase kao značajnijeg krivca za zatopljenje/zahlađenje počinje graničiti sa zdravorazumskom logičnošću.

inače, postoje snažne indicije da je glavni krivac za atmosfeske poremećaje kojima svjedočimo unatrag dva desetljeća naša voljena zvijezda, odnosno sunce. isto tako se nagađa, da obzirom da krajem 2012. godine sunčev sustav dolazi u ravninu sa mliječnom stazom, a nakon toga se spušta ispod te ravnine (do sada smo bili iznad), da već sada na stanoviti način osjećamo posljedice skorog poravnanja sa središtem mliječne staze. uglavnom, ovih par primjera sa "ruba znanosti" sam naveo samo zato da slikovito prikažem da zemlja i njena atmosfera nisu zatvoreni sustavi, a obzirom da je ljudska rasa postala poprilično arogantna temeljem dosada stečenog znanja, te dogmatski pristupa svojim zaključcima i mišljenjima, da smo "globalno zagrijavanje" preuranjeno proglasili problemom kojeg smo sami skrivili
17 godina
neaktivan
TripperNX kaže...
a kaj se tiče globalnog zagrijavanja i topljenja polarnih kapa, molio bih sve zainteresirane da izvide na koji je to način čovjek prouzročio topljenje polarnih kapa na marsu i jupitrovim il saturnovim satelitima? jel mi to imamo industrijske mega-komplekse na tim tijelima (zapravo nismo crnu industriju prebacili u nerazvijene zemlje nego smo je rasijali po planetima sunčeva sustava Smijeh) ili je proces teraformiranja na njima pokrenut pred 50ak godina pa se eto razvili prvi rezultati? mislim, sama zemljina atmosfera u svojem "ponašanju" uključuje toliki niz varijabli da zapravo proglašavanje ljudske rase kao značajnijeg krivca za zatopljenje/zahlađenje počinje graničiti sa zdravorazumskom logičnošću.

inače, postoje snažne indicije da je glavni krivac za atmosfeske poremećaje kojima svjedočimo unatrag dva desetljeća naša voljena zvijezda, odnosno sunce. isto tako se nagađa, da obzirom da krajem 2012. godine sunčev sustav dolazi u ravninu sa mliječnom stazom, a nakon toga se spušta ispod te ravnine (do sada smo bili iznad), da već sada na stanoviti način osjećamo posljedice skorog poravnanja sa središtem mliječne staze. uglavnom, ovih par primjera sa "ruba znanosti" sam naveo samo zato da slikovito prikažem da zemlja i njena atmosfera nisu zatvoreni sustavi, a obzirom da je ljudska rasa postala poprilično arogantna temeljem dosada stečenog znanja, te dogmatski pristupa svojim zaključcima i mišljenjima, da smo "globalno zagrijavanje" preuranjeno proglasili problemom kojeg smo sami skrivili
 Na kojim se to satelitima otopio led? Na Marsu se led otopio zato jer je izgubio atmosferu! Uspoređuješ kompletno različite planete.

Sunce se povezuje sa klimatskim promjenama na Zemlji, ali za to nema nikakvih dokaza.

Poravnanje sa bilo kojim nebeskim objektom ima utjecaja na klima na Zemlji??? Zašto???

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2009 20:45 (vjeko).
17 godina
neaktivan
Apologet postao skeptik

Ovo ne postoji konstruktivno....

Umisto da se znanstvenici svađaju oko toga dali smo mi krivi ili nešto drugo trebali bi se bavit riješavanjem problema....

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Apologet postao skeptik

Ima dobar dokumentarac na tu temu, Great Global Warming Swindle:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Great_Global_Warming_Swindle

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tale kaže...

Ovo ne postoji konstruktivno....

Umisto da se znanstvenici svađaju oko toga dali smo mi krivi ili nešto drugo trebali bi se bavit riješavanjem problema....

Netko tko misli da nema problema nema što ni rješavati!
18 godina
neaktivan
TripperNX kaže...

Hmm... neznam baš za to poravnanje s centrom galaksije. Ne zvuči mi uvjerljivo. Pogledaj ovo
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2009 21:57 (scorpion667).
17 godina
neaktivan
Apologet postao skeptik

Teorije zavjere za 3,2,1...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
vjeko kaže...

Teorije zavjere za 3,2,1...

Hehe. Ali ja npr. ne odbacujem nikada u potpunosti neku teoriju zavjere. Tj. uvijek smatram da je i ta teorija moguća (naravno ako se radi o nečemu razumnome, a ne o nekim Reptilima lol), ali samo moguća.
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
18 godina
protjeran
Apologet postao skeptik

LOL Icke & co. ... :D

uglavnom ljudi trebaju gledati određena stajališta drugih ljudi sa više strana kako bi došli do vlastitih stajališta ali i ta osobna stajališta opet treba pogledati sa više kuteva.. u suprotnom nismo ništa više nego stoka sitnog zuba... beee ;)

0 0 hvala 0
18 godina
Apologet postao skeptik

Ima ovdje i potencijalnih scijentologa, samo naprijed decki, "nema zime" za Zemlju, evo ja navijam za to da smo si  mi umislili da zagadujemo ,ne trebaju nam Greenpeace ili znanstvena istrazivanja, samo naprijed sa idiotskim stavovima

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
protjeran
Apologet postao skeptik

ja mislim da je Zemlja kao planet premalena da 7 milijardi nametnika i parazita koji ju svakodnevno iskorištavaju ne bi imalo malo žešćeg utjecaja na klimu.

i ne može mi nitko reći da je normalna situacija prije 2 tjedna da je jedan dan bila temperatura -5, a za 2 dana +10 ( u umjerenom klimatskom pojasu)

"Hedonism Is My LifeStyle"©

0 1 hvala 0
18 godina
Apologet postao skeptik

Utjecaj sunca, gravitacija, polovi simo tamo... Sve to prodaje dobro smišljeni marketing naftnih kompanija. Njima najmanje odgovara tzv "čista zemlja", stoga potruditi će se oni da izmisle štošta kako im ne bi propao itekako dobar biznis. Najviše zagađenja dolaze iz energetike, promet, industrija, segmentima gdje naftna industrija caruje.

Je sigurno je sunce u zadnjih 20 godina počelo pravu paljbu po Zemlji. Teško je u to povjerovati.

Jedna zanimljivost. Debljina ozonskog omotača kada bi se rasprostrla po zemljinoj površini iznosila bi svega 1cm (izuzetno tanki sloj).

Da svijet ne vjeruje da postoji globalno zatopljenje pod utjecajem čovjeka, ne bi se prije 40 godina dogovorili za totalno smanjenje ispuštanja freona u atmoseru.

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
Apologet postao skeptik

Možda ljudi nisu krivi za globalno zatopljenje, ali sigurno jesu krivi za zagađenje atmosfere. Još je Seinfeld u 90-tima zbijao šale na račun nečistog zraka u velikim američkim gradovima, a mogu misliti kako je tek danas.

Ali amerikanci su postali ekološki svjesni tek kada je nafta počela poskupljivati.

Ali nisu amerikanci jedini zagađivači, gledam neki dan na Dnevniku kako je neka firma bacila u prirodu hrpu azbesta, i nikoga nije briga da će se zagaditi voda koju pijemo i da će naša djeca ispaštati.

Zato je po meni bolje prestrašiti ljude s pretjerivanjem nego govoriti kako mi tu ionako ništa ne možemo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Apologet postao skeptik

Kolega Dado_ZG78 je iznad u ovom svom postu ukratko i jednostavno rekao stanje stvari. Nemojte se širiti i miješati razne teme. I drugi su rekli istinu - čovječanstvo radi sranja prirodi, što će nam biti naplaćeno, lupit će nam se gadno o glavu, ali što se tiče samoga globalnog zagrijavanja, Zemlja definitivno ciklički prolazi kroz razdoblja toplo-hladno (pretoplo-prehladno), s nama ili bez nas, uz našu pomoć ili bez nje.

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...

1 0 hvala 1
18 godina
Apologet postao skeptik

OK, to stoji,al to je onda kao da spomines nesto trece sto se "usput" desava, sj*bali smo Zemlju i gotovo i gadi mi se slusati kako mozda nismo jer XY taj i taj sipa neke teorije..

Pogledaj malo oko sebe, kakav ti je zrak u grad? Bilo -10,sad ce +13 u petak,pa u subotu -1, malo proljece malo zima u par dana. Uopce se ne radi o potenciranju teorija zavjere ili opcenito teoretiziranja, evo, rodbina mi zivi u Norveskoj i cude se zajedno sa domacima kako im je zimi bilo +4 pored Osla, a znalo je ici do -40..

Moj PC  
0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice