Apache napušta Javu

poruka: 15
|
čitano: 2.587
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apache napušta Javu".
18 godina
Apache napušta Javu

Uf, a kad se sjetim kako se u ne tako davnoj proslosti promovirala Java kao "open source", "industrijski standard", itd... za razliku od zlog M$ i njegovog zatvorenog .NET-a...

Eto vam sad... {#}

Think locally, act globally...
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Apache napušta Javu

Pa otkad je stvari preuzel Oracle, mislim da je i više nego očito kam sve to ide... Meni se ne sviđa niti Java niti .NET (iako sam naklonjeniji Javi) jer i u jednom i u drugom slučaju ovisim o nečemu. Kod Jave o JVM-u, kod C# od .NET-u. Ova vijest me ne čudi baš previše.

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se

1 0 hvala 0
18 godina
RE: Apache napušta Javu

Eto vam sad... {#}

Ne znam čemu se veseliš, to je tužno što se dogodilo, ali siguran sam da će se napravit neke alterantive kao što je nastao LibreOffice. Oracle šaljem {#}

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
18 godina
neaktivan
Apache napušta Javu

ništa čudno za oracle - uvijek su bili psihopatska firma.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Apache napušta Javu

Žalostan trenutak, no uključi li se Google u fork Jave, možda sve još nije izgubljeno....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Uf, a kad se sjetim kako se u ne tako davnoj proslosti promovirala Java kao "open source", "industrijski standard", itd... za razliku od zlog M$ i njegovog zatvorenog .NET-a...

Eto vam sad... {#}

To je tako i bilo dok je Javom kormilario Sun, valjda znas da je Sun kupljen?

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
18 godina
Apache napušta Javu

ok, i što će sada Apache podržavati kada se odmaknuo od Jave?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Apache napušta Javu

Apache je dao ostavku na svoje mjesto u Java SE/EE Executive Committee, nigdje ne piše da odustaju od Jave.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Apache napušta Javu

cim je oracle kupio SUN reko sam ja da ce se to desiti :)

naravno nije cilj oraclu APACHE .. nego raje*peep*avanje Velikog Plavog...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Apache napušta Javu

Briga me, meni sluzi dobro i haXe.

0 0 hvala 0
17 godina
Genie kaže...

cim je oracle kupio SUN reko sam ja da ce se to desiti :)

naravno nije cilj oraclu APACHE .. nego raje*peep*avanje Velikog Plavog...

U cijeloj ovoj priči u posljednje vrijeme oko Suna, Novella, Apachea, Googlea, Oraclea, Microsofta, Applea mislim da je izuzetno zanimljivo što se tu IBM još nije pojavio. 

Koju ulogu će plavci odigrati tek ćemo vidjeti, ali mišljenja sam da bi tu Oracle mogao kući razbijenih zuba...

Can you count, suckers? I say, the future is ours... if you can count!
18 godina
neaktivan
redrum781 kaže...

Koju ulogu će plavci odigrati tek ćemo vidjeti, ali mišljenja sam da bi tu Oracle mogao kući razbijenih zuba...

Sve mi se čini da tak i bude...

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
18 godina
neaktivan
IBM se igra PHP-om i promovira ga. Nudi i tutoriale.
Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
17 godina
naxeem kaže...
IBM se igra PHP-om i promovira ga. Nudi i tutoriale.

Svašta - svijet je zaista otišao kvragu.

No, nije li se IBM nedavno pridružio OpenJDK-u nauštrb Harmonyja? Također, nisu li oni još uvijek među glavnima u Eclipse Foundationu?

17 godina
neaktivan
Apache napušta Javu

Mislim da su dobro napravili.

Iako mislim da im je dosta velika greska sto su tako orijentirani na jedan jedini jezik. Apache je vrlo kvalitetna grupa, i po meni trebali bi poci stopama Googlea i njegovih projekata (primjerice protocol buffers), i portati svoje frameworke na razne jezike.

C#/Mono imaju odlicnu inicijativu, pogotovu zato jer su ECMA standardizirani, uz malo poguravanja, moglo bi to puno bolje zavrsiti nego Javica...

I am Jack's soft, narcosynthesized consciousness...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice