Android vodeći u SAD-u

poruka: 129
|
čitano: 14.475
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android vodeći u SAD-u".
17 godina
Re: Android vodeći u SAD-u
Danny_HR kaže...
nsoul kaže...
Danny_HR kaže...
Za nis ozbiljnije ne moras raditi JB. JB nije nista potrebniji od rootanja.

Nemoj samo bacati neargumentiranje izjave, jer ispadas bedast.

ja ispadam bedast? pa ti tvrdis da za nekaj ozbiljnije na androidu treba root. ja svoj dhd dosad nisam rootao, i do sad nisam  imao razloga rootati, sve kaj trebam, imam bez roota.

Di sam to ustvrdio?

Ti si gore napisao da za bilo što ozbiljno na iPhoneu treba JB...

a mogao sam kupit iphone koji nije mjenjao sucelje od prve verzije, i ak hoces kaj ozbiljnije moras radit jb.

I onda mene optužiš da sam ja to rekao za Android? Daj se saberi.

Sve što sam rekao je da jailbreak nije ništa potrebniji od rootanja.

Ja osobno ne znam ni jednu osobu sa jailbreakanim iPhoneom, a pazi, svi rade ozbiljne stvari s telefonom.

a dobro onda se ispricavam mozda je ko drugi rekao, ali radilo se o tome da  za nekaj ozbiljnije na androidu treba root jer netreba.

16 godina
protjeran
nsoul kaže...

a dobro onda se ispricavam mozda je ko drugi rekao, ali radilo se o tome da  za nekaj ozbiljnije na androidu treba root jer netreba.

Reci to ovima sa Desireom sta vise nemaju mjesta za instaliranje appova zbog mizerne kolicine dostupnog prostora.. Posto Desire vjerovatno ima najvise od androida kod nas, onda ovo postaje veliki problem.

17 godina
ansha kaže...
nsoul kaže...

Reci to ovima sa Desireom sta vise nemaju mjesta za instaliranje appova zbog mizerne kolicine dostupnog prostora.. Posto Desire vjerovatno ima najvise od androida kod nas, onda ovo postaje veliki problem.

da to je problem, ali ima 512mb a to je ok za aplikacije koje se ne mogu stavit na karticu.  jer bez roota, postoji program app2sd koji skenira aplikacije, i ako moze premjesti ju na sd . ali da ima premalo memorije to je istina  . ja imam na dhdu 1.5 gb memorije,i sad imam jos imam 700mb slobodno, ali da sve aplikacije premjestim na sd imao bi vise

18 godina
nsoul kaže...

e da takav sam i ja klinjo od 26 godina koji je kupio android da se zaje**va s njim.  a mogao sam kupit iphone koji nije mjenjao sucelje od prve verzije, i ak hoces kaj ozbiljnije moras radit jb. eh da, meni je mob igracka,  imam gore igrice, imam bojanke, djecje aplikacije... ah kad sam klinjo

nsoul kaže...

ja ispadam bedast? pa ti tvrdis da za nekaj ozbiljnije na androidu treba root. ja svoj dhd dosad nisam rootao, i do sad nisam  imao razloga rootati, sve kaj trebam, imam bez roota.

A kaj vam je to ozbiljnije na androidu / iosu? 

I vezano ovo za 26 godina a klinjo... cuj, neko prije udje u pubertet, neko kasnije. Sve je to normalno. Iako ti poprilicno kasnis.

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
16 godina
protjeran
nsoul kaže...
ansha kaže...
nsoul kaže...

da to je problem, ali ima 512mb a to je ok za aplikacije koje se ne mogu stavit na karticu.  jer bez roota, postoji program app2sd koji skenira aplikacije, i ako moze premjesti ju na sd . ali da ima premalo memorije to je istina  . ja imam na dhdu 1.5 gb memorije,i sad imam jos imam 700mb slobodno, ali da sve aplikacije premjestim na sd imao bi vise

Desire ima samo 120mb za appove kolko ja znam. Taj problem se ne moze u cijelosti rijesit niti rootom jer se dobar dio appova ne moze prebacit na karticu kako god okrenes. Za mene je to veci nedostatak od bilo kojeg iphoneovog.

18 godina
ansha kaže...

Desire ima samo 120mb za appove kolko ja znam. Taj problem se ne moze u cijelosti rijesit niti rootom jer se dobar dio appova ne moze prebacit na karticu kako god okrenes. Za mene je to veci nedostatak od bilo kojeg iphoneovog.

Meni to na androidu i nije toliki problem. Nisam jedan od onih sto nakrca aplikacije na mobitel eto samo da instaliram. Radije instaliram kvalitetne aplikacije koje platim, bar znam sta sam stavio. Ugl. nikad mi nije ponestalo mjesta na Legendu. Iako koristim app2sd, eto, fore radi.

17 godina
neaktivan
ansha kaže...

Tocno i polutocno... :)

S rootom se rijesi 95% tog problema.... :)

Ja imam sad 250-300 appova, a moze bar jos 50-100 stati :)

Samo sto je i ovih 250ak puno i previse za obicne juzere...

Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
17 godina
ansha kaže...
nsoul kaže...
ansha kaže...
nsoul kaže...

pa da nedostatak je, ali buduci da 2.2 dopusta instalaciju na sd,  vecina novih aplikacija se moze tamo instalirati. a i aplikacije nisu velike, tako da ih dosta stane na desire, prosjecnom korisniku dosta.  a s app2sd lako je premjestit aplikaciju na sd i obrnuto

15 godina
neaktivan
Android vodeći u SAD-u

Očekivano.

Da se nadovežem za root-anje i custom romove na DannyHR.

Gle imao sam takav slučaj s mobitelom koji upravo koristim(Xperia x8) koja je zasnovana na Androidu.

I gle ima 170Mb interne memorija što znači da je prilično limitirana u odnosu na jaču braću.

Sony Ericsson je odustao od nje iako je više-manje novi mobitel.

Zadnja službena nadogradnja je bila novi kernel tj 2.1.A.0.6. mislim, točnije na 2.1  verziju Android OS.

Da prvo kažem nešto o SE user interfaceu:Well,they failed greatly.

2.1 nema mogućnost app2SD, JiT.a i svih prednosti naprednijeg Android OS.a.

Naravano postoje modifikacije koje to mjenjaju ali ajde.

Nakon instaliranog JiT-a za x8 dobio sam značajniji boost točnije

kad se palite na benchmarke u Quadrantu sam imao 450,kasnije 500 bodova.

Custom rom je nešto najbolje što se dogodilo ovom mobitelu.

Trenutno koristim skoro usavršeni HackDroid 2.2.1. v0.15 koji još ima malo boljki

koje će se ispraviti do finalne verzije.

Mobitel se reboota vrlo rijetko sa njim a ja uživam.

Sense framework je zakon,nije ni čudo što HTC ima logo

"Quietly brilliant".

Da se vratim na bencheve: Quadrant Advanced:1070 bodova.

S tim šišam Galaxy S na 2.1 Androidu.

Poanta:

Iako imaju boljki,custom romovi su daleko bolja opcija od službenog rom.

Barem u mom slučaju,Sony Ericssonu mogu samo zahvalit na hardwareu dok

Racht dobiva zasluge za Software.

{#}

I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
Moj PC  
4 0 hvala 1
18 godina
neaktivan
Šef kaže...

Ne, to je puno previše i za "power usere" (?).

Puno previše za bilo koga, a objektivno, ako koristiš 25% tih appova puno sam rekao.

Joj što volim te spike o običnim userima i power userima na smartfonima.

250-300 komada softvera nisam u životu sveukupno koristio, uključujući u to igre, posao, slobodno vrijeme itd.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina
Danny_HR kaže...
Šef kaže...

Puno previše za bilo koga, a objektivno, ako koristiš 25% tih appova puno sam rekao.

250-300 komada softvera nisam u životu sveukupno koristio, uključujući u to igre, posao, slobodno vrijeme itd.

Znaci prema ovome "stari" desire ima sasvim dovoljno memorije. ja imam nekih 40 aplikacija, a tu su igre, widgeti, pozadine i ostale aplikacije tipa horvat andro...

16 godina
protjeran
nsoul kaže...
Danny_HR kaže...
Šef kaže...

Znaci prema ovome "stari" desire ima sasvim dovoljno memorije. ja imam nekih 40 aplikacija, a tu su igre, widgeti, pozadine i ostale aplikacije tipa horvat andro...

Ako ga ne rootas nema, brat mi ima jos 20mb slobodno, a ima instalirano 15ak aplikacija s tim da su na karticu prebacene sve koje se daju prebacit. Pretpostavljam da bi mogao potrosit prostor za appove s manje od 10 instaliranih "krivih" appova.

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Šef kaže...

Pa, koristim ih otprilike 80% s tog popisa...

Stvar je u tome da stalno isprobavam nove aplikacije, nove igre, widgete itd.

Ja cu ubrzo pobrisati veliki dio tih aplikacija, ali ce se opet za tjedan - dva to napuniti s novim aplikacijama i widgetima i opet cu njih isprobavat... :)

Veliki dio tih aplikacija su igre, i vecinu ih igram na nekoj tjednoj bazi.... :)

Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
18 godina
neaktivan
Šef kaže...

Ja cu ubrzo pobrisati veliki dio tih aplikacija, ali ce se opet za tjedan - dva to napuniti s novim aplikacijama i widgetima i opet cu njih isprobavat... :)

Veliki dio tih aplikacija su igre, i vecinu ih igram na nekoj tjednoj bazi.... :)

Dakle ništa ozbiljno...

17 godina
ansha kaže...
nsoul kaže...
Danny_HR kaže...
Šef kaže...

Ako ga ne rootas nema, brat mi ima jos 20mb slobodno, a ima instalirano 15ak aplikacija s tim da su na karticu prebacene sve koje se daju prebacit. Pretpostavljam da bi mogao potrosit prostor za appove s manje od 10 instaliranih "krivih" appova.

ovisi o aplikacijama. ja sam isto instalirao svasta, a pol toga mi nije trebalo. sad ak ne koristim neko vrijeme obrisem, evo sad imam 750mb slobodnoga na mobitelu jer sam sve premjestio na sd. jedino sam ostavio sms backup + jer ne preporucuju da se stavi na sd, a i ima par aplikacija koje nemaju podrsku za instalaciju na sd

16 godina
neaktivan
Imam htc desire, oko 30 aplikacija , te jos 25mb free. Root definitivno nije neophodan, posto imam sve sto mi je potrebno, od gps.a, do stocks appova, widgeta itd.
Osobno vise mi se dopada android, jer widgeti mi cine dosta toga preglednije. Paralelno pratim stocks, gledam vrijeme, pisem na friends stream. Uglavnom i vise nego zadovoljan sam. Isto tako izjave da je iOS za odrasle,a android za klince su krajnje infantilne.
In the end there will be only ( c )haoss ...
16 godina
protjeran
Android vodeći u SAD-u

@nsoul

To bi znacilo da ti je nakon sta si sve sta se moze prebacio na SD opet ostalo zauzeto jedno 750mb prostora za appove, a to znaci da 6 desirea ne bi bili dovoljni za to sve instalirat! Vidis koliki je to fail ako se ne roota?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Android vodeći u SAD-u

Još uvijek ne kužim komentare o propadanju iOS-a i o tome kako ih konkurencija gazi. Apple je objavio da je prodao stotinu milijuna iPhonea, a svaki sljedeći kvartal prijavljuju kao najuspješniji u povijesti tvrtke.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Šef kaže...

Dakle ništa ozbiljno...

Prevario sam se...

Sad sam isao brojat, i imam 40ak igara (od kojih jos moram pobrisat 10ak), od 196 aplikacija (koliko kaze Titanium Backup da imam).

U svakom slucaju Desire ima premalo unutarnje memorije. I da imas 3 puta manje od ovog moga, da ti treba samo 5-6 widgeta, 5-6 igri, i jos nekoliko alata - potrosio si svu memoriju...

18 godina
neaktivan
Šef kaže...

Prevario sam se...

Sad sam isao brojat, i imam 40ak igara (od kojih jos moram pobrisat 10ak), od 196 aplikacija (koliko kaze Titanium Backup da imam).

U svakom slucaju Desire ima premalo unutarnje memorije. I da imas 3 puta manje od ovog moga, da ti treba samo 5-6 widgeta, 5-6 igri, i jos nekoliko alata - potrosio si svu memoriju...

Ma preuveličavate, nije to toliko drastično premalo.

Daj pogledaj te aplikacije i reci koje ti od njih, ili bolje koliko ti od njih, zbilja treba?

Znam nekolicinu ljudi sa nerootanim Desireom i nitko mi se još nije žalio da ima premalo mjesta. Al da, oni su "obični" korisnici koji nemaju 196 bespotrebnih aplikacija...

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Šef kaže...

Prevario sam se...

Ma preuveličavate, nije to toliko drastično premalo.

Daj pogledaj te aplikacije i reci koje ti od njih, ili bolje koliko ti od njih, zbilja treba?

Znam nekolicinu ljudi sa nerootanim Desireom i nitko mi se još nije žalio da ima premalo mjesta. Al da, oni su "obični" korisnici koji nemaju 196 bespotrebnih aplikacija...

Bespotrebne mozda tebi, ali meni nisu...

Reci cu ti za svaku za sto mi sluzi. Svaka ima svoju svrhu...

Da je meni bilo dovoljno onih mizernih 120ak MB onda nebih rootao, ali mi nije dovoljno. Stavis par vecih aplikacija koje se ne mogu prebacit na karticu i puna ti je memorija... 

Svatko ima svoje preferencije i nemaju svi jednake zahtjeve, aplikacije i sl. Tebi ce mozda 190 od 196 ovih aplikacija biti besmisleno, ali meni je besmisleno samo 10 koje brisem. 

17 godina
ansha kaže...

@nsoul

To bi znacilo da ti je nakon sta si sve sta se moze prebacio na SD opet ostalo zauzeto jedno 750mb prostora za appove, a to znaci da 6 desirea ne bi bili dovoljni za to sve instalirat! Vidis koliki je to fail ako se ne roota?

a gle da imam obicni desire ne bi instalirao sve kaj sad imam, a i na desireu se mogu s app2sd pomaknut na sd. ali  najvise zauzimaju igre koje ionako ne bi mogao igrati na desireu pa ih ne bi ni instalirao :) 

18 godina
neaktivan
Šef kaže...
...

Sumnjam, mislim da nisi objektivan.

16 godina
neaktivan
Svatko ima svoje preference. Nekome je dosta 10 appova, drugome 210 ne moze ispunit sve potrebe i ne vidim u tome nista lose. Zasto bi onaj koji koristi manje appova bio "normalniji" od onoga koji koristi 300? Jos najbolje da svi imamo jednake potrebe, zelje, shvacanje zabave, posla itd. E to bi bilo abnormalno.
In the end there will be only ( c )haoss ...
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Šef kaže...
...

Sumnjam, mislim da nisi objektivan.

Reci zasto...

Po cemu si ti objektivan?

18 godina
neaktivan
Šef kaže...

Reci zasto...

Nije bitno. Off topic smo.

Samo kažem da mi je nemoguće povjerovati da netko uistinu koristi cca 200 aplikacija za bilo što. Velim, ukupno ih nisam 300 koristio u životu (na računalu), sumnjam da bilo tko jest.

A na računalu radim, igram se - praktički živim.

Da se sad zbilja idem potruditi i naći 100 aplikacija za telefon koje će mi za nešto služiti mislim da ne bih uspio.

17 godina
Android vodeći u SAD-u

A čuj to si ti, ja evo na mobu imam trenutno ravno 100 aplikacija i sve ih koristim ili onih par što ne koristim nemogu maknuti jer su dio ROM-a, a ostale više-manje stalno koristim. A od toga je igri svega 10-ak.

Stoja
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Danny_HR kaže...
Šef kaže...

Reci zasto...

Nije bitno. Off topic smo.

Samo kažem da mi je nemoguće povjerovati da netko uistinu koristi cca 200 aplikacija za bilo što. Velim, ukupno ih nisam 300 koristio u životu (na računalu), sumnjam da bilo tko jest.

A na računalu radim, igram se - praktički živim.

Da se sad zbilja idem potruditi i naći 100 aplikacija za telefon koje će mi za nešto služiti mislim da ne bih uspio.

Danny... nas dvoje smo njubare :)

18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ne, mi smo "obični" korisnici kojima je previše 100+ aplikacija. {#}

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
tnakir kaže...

Ne, mi smo "obični" korisnici kojima je previše 100+ aplikacija. {#}

Pa vi ste prosjecni juzeri... :)

Vama ne treba niti pola mojih aplikacija...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice