Android vodeći u SAD-u

poruka: 129
|
čitano: 14.481
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android vodeći u SAD-u".
18 godina
neaktivan
Re: Android vodeći u SAD-u
Tonchek kaže...

zašto to nebi imao jedan smartphone koji je toliko cijenjen i svrstavaju ga na vrh?

Nema razloga zašto toga ne bi bilo. Apsolutno se tu slažemo. Sad da je to nešto prijeko potrebno - nije.

Tonchek kaže...

zašto bi meni steve jobs ili neznam tko određivao kak izgleda moj homescreen?

To je vizualna stvar i stvar je svakog pojedinca. Također ne definira što jest a što nije smartphone.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
18 godina
Danny_HR kaže...
Rootanje je samo za nadobudne i one koji nemaju baš kaj drugo radit. Ne moraš biti ekstra pametan da bi rootao.

Isto mislim da je većinom dosada u pitanju, ja stvarno nemam vremena za takve stvari, a kamoli za ispravke ako mi slučajno zašteka kad ga trebam.

markomarko kaže...
dojadi mi taj isti look non stop dok na androidu stvarno mozes dosta toga mjenjati kad oces i ne treba rootanje za vecinu

Hvala bogu, pa imaš 14 različitih Launchera, s par stotina tema.

Stoja kaže...
Danny_HR kaže...
A čisto informacije radi, zašto si mijenjao ROM?

Prvo zbog male interne memorije, treba custom rom na koji se izradi posebna ext3 particija na koju se spremaju aplikacije, te tako nemoram više brinuti o low storage problemu koji se jako često javljao. Zatim je tu i bio taj problem sa USB file transferom koji nije funkcionirao(ne bi prepoznao uređaj) I onda normalno sa custom romovima idu problemi, nešto radi, nešto ne, sve nekakva lutrija. 

A što se tiča roota, žalosno je što na androidu nemožeš raditi screenshotove bez roota, pa to čak i "ograničeni" iphone može bez JB-a{#} A sada nemojte govoriti da vam to ne treba i nekoristite jer je onda argument jednako onome kada iphone korisnik kaže da ne koristi bluetooth ili nešto slično...

Taj ti argument za rootanje važi samo za Desire, što u globalu ne znači puno za cjelokupni Android.

A Galaxy S ima ugrađen okidač SS-ova bez roota, tako da to nije stvar Androida već proizvođača.

HTC si smije dopustiti takve "falše" modele jer ih ima bar 10 na tržištu. Pa si biraj kaj ti paše.

movie kaže...
Mnei je minus odbojnost i vizualna odvratnost androida  ...

Isto kao i kolegi gore, ima bar 5 Launchera za koje sam čuo odlične kritike, s nekoliko stotina tema.

Widgeti, homescrrenovi, Livewallpaperi...

Ustvavri promašio si ceo fudbal.

Nije problem u Androidu već u tvom nedostatku volje za podešavanje tema i widgeta.

A možda je stvar manjka kreativnosti...

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
16 godina
ansha kaže...
Diablo86 kaže...

Meni je malo glupo uspoređivati iOS i android, jer je to usporedba iphona i hrpe drugih mobitela raznih proizvođača

Ne, to je usporedba dva os-a.

Netko je spomenuo  da android ne valja jer ne iskorištava potencijal mobova,  jer ga rade za više proizvođača, stoga iOS ima malu prednost pred androidom

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
15 godina

po meni bi smartphoneovi trebali imat mogućnost da si podesiš sučelje prema svojim potrebama

i mrzim svako ograničenje

i naravno da će android rast sve više i više jer ljudi shvaćaju da za manje novaca mogu dobit više...

i više nisi fora kad izvadiš iPhonea (odmah se sjetim ovih gimnazijalaca u Bjelovaru! :D )

16 godina
neaktivan
Android vodeći u SAD-u

Cinjenica je da ljudi u hrvatskoj kada kupe iPhone misle da su manekeni :)

http://www.youtube.com/user/ICECROATIAN?feature=mhum

3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...

A zo... to nisam znao.

A po čemu je JB na iPhoneu potreban? Ne znam nikoga tko ima JB-an telefon i svima radi sve što trebaju, uključujući mene.

Meni osobno je bitan zbog prilagodbe sučelja i customizacije po svojoj želji istog. Također, s obzirom da sam bio korisnik starog modela, jailbreakom sam dobio neke mogućnosti koje po defoultu nisam imao (multitasking npr.)

Također mislim da je to subjektivna stvar i da nije neophodno niti kod jednog OS-a, ali u nekim slučajevima dobro dođe zbog korisnikove slobode, želje za istraživanjem, iako mislim da se iPhone JB-a pretežito zbog crackanih aplikacija, po meni žalosno.

...
16 godina
neaktivan
markomarko kaže...

Kod nas čim kupiš nešto od Applea ljudi te napadaju da si to kupio samo da drugima mašeš sa time pred nosom... Ovakvo nešto i za skuplje aute vrijedi, odmah si kupio da poziraš pred njim od 0 do 24

16 godina
protjeran
markomarko kaže...

Cinjenica je da je iphone debelo najpopularniji i najcesce vidjeni smartphone kod nas i kao takav vise nije nikakva ekskluziva i nesto cime bi se netko zelio istaknuti u masi.

Tako je mozda i bilo prije jedno 2 godina, al danas je to sta kazes budalastina.

17 godina
ansha kaže...
markomarko kaže...

Cinjenica je da je iphone debelo najpopularniji i najcesce vidjeni smartphone kod nas i kao takav vise nije nikakva ekskluziva i nesto cime bi se netko zelio istaknuti u masi.

Tako je mozda i bilo prije jedno 2 godina, al danas je to sta kazes budalastina.

varas se da je najpopularniji, otkad imam dhd, dosta njih koji su vidjeli kaj i kak sve moze, je odustalo od iphonea, ima primjera onih koji su iphone zamjenili androidom.  a par njih pozelilo dhd. tako da ti teorija pada u vodu.

18 godina
Android vodeći u SAD-u

Na poslu najviše viđam 4-orku i 3GS, pa Desire i Wildfire.

Obično mi prođe oko 500-ak ljudi dnevno.

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Android vodeći u SAD-u

Nemogu vjerovat da se mobitel ocjenjuje po tome "koliko mu je ljep homescreen i koje sve widgete mogu ubaciti". Smijesno.To puno govori korisnicima istih mobitela.

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(

4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Nemogu vjerovat da se mobitel ocjenjuje po tome "koliko mu je ljep homescreen i koje sve widgete mogu ubaciti". Smijesno.To puno govori korisnicima istih mobitela.

Ma kaj ti je, pa kaj ne znaš da su ajfon korisnici priglupi i plitki, to je uglavnom zbog nedostatka widgeta i ružnog homescreena.

Studija je pokazala da to poglupljuje korisnika.

18 godina
Danny_HR kaže...
tnakir kaže...

Ma kaj ti je, pa kaj ne znaš da su ajfon korisnici priglupi i plitki, to je uglavnom zbog nedostatka widgeta i ružnog homescreena.

Jos koji mjesec pa cu i ja preci na tamnu stranu :)

17 godina
tnakir kaže...
Danny_HR kaže...
tnakir kaže...

Sorry, bit ce bolje. Sretno!

I certainly hope Tim Cook is more reasonable
16 godina
protjeran
nsoul kaže...

varas se da je najpopularniji, otkad imam dhd, dosta njih koji su vidjeli kaj i kak sve moze, je odustalo od iphonea, ima primjera onih koji su iphone zamjenili androidom.  a par njih pozelilo dhd. tako da ti teorija pada u vodu.

Daj decko ne pisi budalastine. Iphone je DEBELO najprodavaniji i najtrazeniji smartphone kod nas i to nije moja teorija nego cinjenica, to sta se to tebi ne svidja nazalost ne utjece na tu cinjenicu.

Argument da ti znas par ljudi sta su presli s iphonea na android nije niti na kindergarten razini i ako tako rezoniras onda ne znam kako si uspio zavrsit vise od 2 razreda osnovne{#}

17 godina
ansha kaže...
nsoul kaže...

Daj decko ne pisi budalastine. Iphone je DEBELO najprodavaniji i najtrazeniji smartphone kod nas i to nije moja teorija nego cinjenica, to sta se to tebi ne svidja nazalost ne utjece na tu cinjenicu.

Argument da ti znas par ljudi sta su presli s iphonea na android nije niti na kindergarten razini i ako tako rezoniras onda ne znam kako si uspio zavrsit vise od 2 razreda osnovne{#}

Ja znam masu ljudi koji su presli na Android. Medu njima sam i ja...

iPhone 4 is so last year!

17 godina
ansha kaže...
nsoul kaže...

A prema tome kak pricas, ne znam dal ti uopce imas skole. rekao sam par njih dhd, a ostali galkaxy s, nexus s, xperiu...  mozda je bio najpopularniji ali vise nije, tu su android, wp7, sad i meego... 

17 godina
tnakir kaže...

Pa onda ne vjeruj, ali meni je draze imat widgete na homescreenu da mogu radit stvari za koje bi na iphoneu izgubio puno vise vremena. za razliku od iphonea i kojem moram u postavke da ukljucim wifi, gps  bluetooth... na androidu imam widgete za to sve.

ali ispricavam se, ne morate u postavke za bluetooth, jer se ionako ne moze nista poslat bluetoothom.

17 godina
nsoul kaže...
A prema tome kak pricas, ne znam dal ti uopce imas skole. rekao sam par njih dhd, a ostali galkaxy s, nexus s, xperiu...  mozda je bio najpopularniji ali vise nije, tu su android, wp7, sad i meego... 

meego? Zar ga ima negdje osim u Nokiji N900?

18 godina
parizer kaže...
tnakir kaže...

Imao sam ajfon i android. Valjda postoji razlog zasto ponovno odabirem iphone?

17 godina
tnakir kaže...
parizer kaže...
tnakir kaže...

Sto da ti kazem. Valjda znas {#}

16 godina
protjeran
tnakir kaže...
parizer kaže...
tnakir kaže...

Ma daj ne budi lud stari! Pa android je "otvoren"! Ej! I android ti ima widgete! Ej!{#}

18 godina
ansha kaže...
tnakir kaže...
parizer kaže...
tnakir kaže...

Ma daj ne budi lud stari! Pa android je "otvoren"! Ej! I android ti ima widgete! Ej!{#}

Mozda bi mi android bio zanimljiv da sam klinjo i da imam vremena za zahebanciju sa mobitelom.  Nazalost, mobitel mi je postao alat, ne gadget tako da...

16 godina
neaktivan
Android vodeći u SAD-u

Iphone je bio ogromni hit prosle dvije godine u USA ali vise nije( je popularan,ali hit ne)

Ali posto u Hrvatsku trendovi iz USA dodju nakon 2-3 godine onda cemo se nacekat malo da Android postane popularan u hrv

http://www.youtube.com/user/ICECROATIAN?feature=mhum

1 0 hvala 0
16 godina
Android vodeći u SAD-u

Ovo je opet još jedna offtopic flamewar tema, kao da ih nema dovoljno na ovom forumu

Ajmo sad otvorit temu jel bolji obrezan ili neobrezan

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Aldo kaže...

Android je zgodan OS, u biti nije OS, vec je ustvari parazitski shell za linux. Jedva da je malo otvoreniji od iOS-a po defaultu. Potrebno je mob rootati ako se hoće iskoristiti puni potencijal, a tu onda tek krenu pi*darije. Imam HTC Desire i gore trenutno vrtim Oxygen 2.0.1 ROM, svi ga hvale kako je super, brz, bolji od ROM-a koji dođe s mobom, no moje, a i iskustvo od mase drugih ljudi, pokazalo je samo veliku nestabilnost. Random crashovi, restarti, boot loops i ostala sranja ubiju u čovjeku svaku volju da se više s time bavi. Mišljenja sam da je to još uvijek jako nedorađena platforma koja ima ogromnih problema s fragmentacijom. Driveri za pojedine module moba su zadnji drek! Dok se ukaže prilika, prelazim na iOS jer mi se ne da po cijele dr*ati po mobu, isprobavati razne kvazi hackove, patcheve, kernele, radie, romove, samo da dobim konacno OS koji iskoristava puni potencijal mog moba i radi stabilno! Bolje im je da "utrnu" to smeće i skrate svima patnje. Većina aplikacija na Marketu je za qurac! Sad moram još i paziti da ne popušim neki virus tamo. Ma nek se to sve lijepo goni u 3pm! Da ne zaboravim napomenuti, donedavno sam bio veliki zagovornik Androida.

{#}

Bolje se sakrij, ovako - {#} 

Sto te ponukalo da predjes na Oxygen? Jesi probao GingerVillain? OpenDesire? Neki HD ROM? MIUI???  Ili mozda CyanogenMod, najjaci ROM koji postoji za nekoliko mobitela.

Svaki ROM nece kod svakog radit jednako! Neznam za taj Oxy, ali GingerVillain radi odlicno! 2.3.3 verzij, nema nikakvih restarta, bootlopa (btw. za to si sam kriv) i ostalih sranja.

Uhvatio si srati po custom ROMu i onda ides generalizirati! Oxygen nije jednako Android. 

Oxygen je jedan od 50-ak ROMova za Desire. Nemaju svi restarte, bootlopove i jos kojekakva sranja. 

Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
17 godina
tnakir kaže...
ansha kaže...
tnakir kaže...
parizer kaže...
tnakir kaže...

Mozda bi mi android bio zanimljiv da sam klinjo i da imam vremena za zahebanciju sa mobitelom.  Nazalost, mobitel mi je postao alat, ne gadget tako da...

e da takav sam i ja klinjo od 26 godina koji je kupio android da se zaje**va s njim.  a mogao sam kupit iphone koji nije mjenjao sucelje od prve verzije, i ak hoces kaj ozbiljnije moras radit jb. eh da, meni je mob igracka,  imam gore igrice, imam bojanke, djecje aplikacije... ah kad sam klinjo

18 godina
neaktivan
Za nis ozbiljnije ne moras raditi JB. JB nije nista potrebniji od rootanja.

Nemoj samo bacati neargumentiranje izjave, jer ispadas bedast.
17 godina
Danny_HR kaže...

ja ispadam bedast? pa ti tvrdis da za nekaj ozbiljnije na androidu treba root. ja svoj dhd dosad nisam rootao, i do sad nisam  imao razloga rootati, sve kaj trebam, imam bez roota.

18 godina
neaktivan
nsoul kaže...
Danny_HR kaže...

ja ispadam bedast? pa ti tvrdis da za nekaj ozbiljnije na androidu treba root. ja svoj dhd dosad nisam rootao, i do sad nisam  imao razloga rootati, sve kaj trebam, imam bez roota.

Di sam to ustvrdio?

Ti si gore napisao da za bilo što ozbiljno na iPhoneu treba JB...

a mogao sam kupit iphone koji nije mjenjao sucelje od prve verzije, i ak hoces kaj ozbiljnije moras radit jb.

I onda mene optužiš da sam ja to rekao za Android? Daj se saberi.

Sve što sam rekao je da jailbreak nije ništa potrebniji od rootanja.

Ja osobno ne znam ni jednu osobu sa jailbreakanim iPhoneom, a pazi, svi rade ozbiljne stvari s telefonom.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice