Android vodeći u SAD-u

poruka: 47
|
čitano: 10.605
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android vodeći u SAD-u".
17 godina
RE: Android vodeći u SAD-u
ManBearPig kaže...
Rekoh da hard ostaje isti. Ne citas pazljivo. Jezi ga. Kad ga jailbreakas mozes puno toga. Meni nije do svade ni do vrijedanja samo sam htio rec da osobe imaju razlicite aplikacije. Svaka po svojo potrebi. To je personalizacija

Ti ne citas jer da citas znao bi o cemu pricam. To sto ti stavis par aplikacija taj uredaj ne mijenja. I dalje to ostaje uredaj sa istim prednostim i manama. Dakle nema te aplikacije koja mijenja hardwerske karakteristike ili ima?  Ja tebi pokusavam objasniti da svaki covjek ima drugacije potrebe od svoga uredaja osim ocito apple fanova koji to ne razumiju. Stoga apple nema ni razloga ponuditi razlicie uredaje.

16 godina
neaktivan
bistri kaže...
Mirko935 kaže...
bistri kaže...

Postoji 9 uredjaja na iOS-u

barem 200 ih je na androidu

pwned by jabuka

Jabučari... Jedni od rijetkih ljudi koji su neuspjeh sposobni prikazat kao uspjeh i uistinu u to vjerovati.

Bravo anti jabucari jedini koji su u stanju rec da to nije uspjeh neka bude 50 android uredjaja opet omjer 9:50 a trzisni 22%:33%

Posudi si super knjigu, imas Mate i Tiku, mislim da se zove 1. Razred Matematika

Vidim da si ti nedavno naučio neke osnove matematike. Svaka čast, mora da si na sebe ponosan. Ja se više ne dičim time, prestao sam negdje u osnovnoj školi; s godinama ćeš i ti vjerojatno sazriti pa ćeš možda moć dokučit razliku između Googleove i Appleove strategije u vezi mobitela.

Kad već kažeš da su brojke jedino bitno, Googleov OS 33%, Appleov 22%. Tko je uspješniji? Malo si još ponovi matematiku, izgleda da nisi baš najbolje shvatio sve to.

16 godina
neaktivan
Fala Bogu da imaju. Pa zato i postoji milja vrsta mobitela. Ja nemam iPhone i nisam planiro o kupnji, ali svatko ima svoj ukus. To sto netko ima iPhone ne znaci da je fan-boy, mada svi dobro znamo da takvih osoba ima. Ali sta ces. Ako ne zelis iPhone ne moras ga uzet. Tako je jednostavno. Potrebe za svadom nema. A ako se stvarno nadi si nekog drugog idiota, ovaj je trenutno na godisnjem :P
I'm soo SERIAL
18 godina
neaktivan
Android vodeći u SAD-u

Ovaj članak kaže da je trenutna isporuka ( za zadnje tromjesečje  koje je završilo 30.06. ) mase uređaja sa instaliranim androidom napokon bila veća od appleovog jednog ( zapravo dva ) uređaja. Ako uzmemo u obzir da je iPhone 4 najavljen 07.06. al nije krenuo u prodaju do 24.06. i da je prodaja iPhonea u tom razdoblju zapravo skoro pa prestala ( jer se čekala četvorka ) rezultat i nije loš za iPhone.

Naravno u USA iOS i dalje ima instaliranu bazu od oko 28% a android oko 13%.

Svejedno, za očekivati je bilo da će android uređaji uskoro prestići broj iOS uređaja i u instaliranoj bazi ( ukupno ) iako to ne mora biti tako skoro ( verizon na jesen? ) i iako bi taj udio mogao čak biti podjednak u budućnosti ( ovisno o appleovoj strategiji ) ... 

http://seekingalpha.com/article/218214-data-showing-android-pushing-past-apple-doesn-t-include-iphone-4?source=yahoo

A.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 21:44 (artfull).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

moje mišljenje je da apple jako gubi tržište, posebno amerike..

verizon ima OGROMAN push na tu droid franšizu...droid1 je bio izuzetno uspješan mob, sad izlazi droid  X i droid 2 i stvarno mislim da će se uvelike postoci mijenjati na stranu motorole, odnosno androida..

uz motorolu, u americi dosta dobro kotira i HTC, tako da praktički ove brojke androida su uglavnom od te 2 kompanije...

naravno, globalno je stanje dosta drugačije, al koliko mi se čini tržište SADa je nekako najzanimljivije za pratiti tu tržišnu utakmicu :)

17 godina
Android vodeći u SAD-u

Ma samo neka se kolju, zadnje što želim da dobijemo nešto tipa mac-linux-windowsi gdje više manje mrtva trka i nitko se ne trudi nešto previše. Ovdje se svi kolju za svakog korisnika i svi se trude napraviti što bolji proizvod pa onda samo mi profitiramoSmijeh 

A kad bi već morao birati koji bi OS bio dominantniji između iOS i androida, odabrao bi iOS pa bi android bio manje interesantan napadačima pa bi bio malo sigurnijiBelji se

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Android vodeći u SAD-u

meni je to superzabavno gledati kako se koljete,stvarno(znam da sam loša osoba)

to što je bitno je da će android preuzeti i onda vladati neko vrijeme dok ne dođe opet neki bolji os,šta ne,očekujem neki linux(za "genijalce-android nije linux već linux based")

0 0 hvala 0
17 godina
Android vodeći u SAD-u

Pa cinjenica jest da ce uskoro ako vec nije biti vise android uredajaj u pogonu nego iOS uredaja. Neznam zasto to apple fanove smeta? Apple ce i dalje zaradivati strasno mnogo jer apple fanova nece nestati ako se vec toga boje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Android, iOS, Windows Mobile... dokle god mogu zvat moze mi i DOS bit na mobu.
Ali, kako bismo zadovoljili glad masa za prepucacinom daj da se i ja pridruzim shitstormu...
Po ovim argumentima, vecinom ad hominem, mozemo zakljuciti da a) appleovci se nisu sjetili reci "interesantno kako Android fanboyevi ne mogu shvatiti kako je iOS bolji od Androida" (uoci navodnike, ovo nije moje misljenje) i b) oba sustava su jednako dobra.
Priznajte, iOS i Android mogu napraviti otprilike jednake stvari. Android ima vise udjela iz logicnog razloga - telefona sa Androidom ima vise. (Sada cete me prozvat apple fanboyem ali ovo su cinjenice). Broj SMARTPHONE (znaci pod ovim pojmom neki su magicno dodali iPadu telefon) koji vrte iOS se moze nabrojat na prste jedne ruke: iPhone 1, 2, 3G, 3GS, 4G. A ovih sa Androidom ima puno vise - i zajedno se prodaju vise nego Appleovih 5. Niti je Apple podbacio (jer ima para vise nego hrvatski drzavni proracun) niti su ovi drugi (jer skupa imaju vise para od Applea). Osobno ne znam nikog tko zna nekog tko zna nekog tko zna nekog da ima iPhone 1, tako da vecina udjela iOS-a ide na 4 smartphonea - a to je, slozit cete se, prilicno impresivno.
No, iPhonea su 5 a Androida ima barem jednog u ponudi svakog proizvodaca - Samsung, HTC, Sony Ericsson, ... a buduci da ih ima vise, lakse nalaze publiku.
Apple radi isto sto je radio i prije par desetljeca sa Macom - drzi softver zatvorenim - a to mu se obija o glavu. Ako zeli sacuvati udio, Apple bi trebao ponuditi vise modela sa iOS-om, inace ce Google grabiti naprijed. Dok se neka druga kompanija ne obrusi na njih, u kojem cu slucaju rado nabijati na nos postove ovih koji se kunu u Google.
Mozda je malo ironicno da je sve ovo napisano na Windows Mobileu. IMO, jedva cekam verziju 7. Buduci da ce joj svi pristupiti sa predrasudama, bit ce mi drago kada ih uvjerim da Windows Mobile 7 (90%) pwna i Apple i Google. Mada ga i dalje nece nitko koristiti.
Let the TDs on this post begin...
If a program actually fits in memory and has enough disk space, it is guaranteed to crash. If such a program has not crashed yet, it is waiting for a critical moment before it crashes.
18 godina
neaktivan
Android vodeći u SAD-u
iPhone a nema 5 nego trenutno samo dva u ponudi. 3Gs i 4. Ukupno je bilo 4 generacije iPhonea, zapravo jedan model u 4 generacije.

Mene kao trenutnog korisnika iOS a niti zabrinjava niti se tiče previše, sto vise konkurencije to bolje. Komentirao sam kao i Logic gore da je ovo samo prodaja u zadnja 3 mjeseca u USA s tim da sam dodao da je to bez ogromne prodaje četvorke koja je taman uletila na kraju kvartala i s tim da iOS (ne računajući iPad i touch) i dalje ima vise nego dvostruko veću instaliranu bazu u USA .
A.

0 0 hvala 0
17 godina
Android vodeći u SAD-u
Koliko je dosada prodano iphone cetvorki? Pred koji dan sam naletio na vijest da se prodaje 200 tisuca komada androida dnevno, pa bih htio usporediti iako je apple vec sigurno par milijuna prodao. Mene sad vrlo zanima sto ce biti sa onim windows phone 7 a symbian kao da je umro, vise ga nitko ne spominje...
Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Android vodeći u SAD-u
Mislim da su trenutno tu negdje po prodaji. četvorka je ubrzala i podigla prodaju ali androida ima sve vise pa ne sumnjam da će u narednih god do dvije prestici iOS i po jaše bazi u USA. iako treba računati da ako ubrojimo touch i iPad iOS ima i dalje minimalno 2 prodana uređaja na svaki android u ovom trenutku.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
Android vodeći u SAD-u
Ako gledamo ipad zasebno, onda on ima valjda 99% trzista jer zasada ja nisam vidio niti jedan drugi tablet u masovnijoj proizvodnji svi izbacuju neke prototipove al ne stavljaju u prodaju. Dok za touch i android konkurenta uopce nema, niti zapravo na ijednom drugom os-u, hedino mozda zune ali opet on ne vrti win mobile nego nesto svoje(sto dosta lici na wp7) tako da jedino ios se prakticki sa mobovima i moze usporedivati jer konkurencija ni nema ostale proizvode sa istim os-om i to je dobra stvar kod apple-a.
Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stoja kaže...
Koliko je dosada prodano iphone cetvorki? Pred koji dan sam naletio na vijest da se prodaje 200 tisuca komada androida dnevno, pa bih htio usporediti iako je apple vec sigurno par milijuna prodao. Mene sad vrlo zanima sto ce biti sa onim windows phone 7 a symbian kao da je umro, vise ga nitko ne spominje...

Symbian je jos uvijek najprodavaniji tako da nije nikako umro. Samo valjda nije kewl o njemu pisati jer je na trzistu stoljecima.....

17 godina
Android vodeći u SAD-u

Ma znam da se prodaje, nego nema noviteta, zadnje je najavljena nokia N8 mislim i nesto noviji symbian ali nista nesto novo.

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 16:19 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Android vodeći u SAD-u

Pa zato sto ce ga Nokia navodno zamijeniti s OSom zvanim mego u svojim najjacim modelima i N8 ce kao navodno biti zadnji symbian ( u toj klasi ali ostaje u mid klasi ). Ali problem je u zadnje vrijeme sto nokia napreduje malo po malo kao i uvijek a prije je bila dosta ispred drugih. Mali napretci onda nisu zanimljivi a drugi proizdodaci su ih stigli i prestigli u dosta stvari. Iako nokia u nekim stvarima je jos uvijek u vodstvu ili barem ravnopravna to jednostavno nije zanimljivo. Ali istina je da trebaju pozuriti sa mego uredajima inace ce pasti u zaborav bar sto se tice jacih modela.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 16:54 (konjRR).

0 0 hvala 0
17 godina
konjRR kaže...

Pa zato sto ce ga Nokia navodno zamijeniti s OSom zvanim mego u svojim najjacim modelima i N8 ce kao navodno biti zadnji symbian ( u toj klasi ali ostaje u mid klasi ). Ali problem je u zadnje vrijeme sto nokia napreduje malo po malo kao i uvijek a prije je bila dosta ispred drugih. Mali napretci onda nisu zanimljivi a drugi proizdodaci su ih stigli i prestigli u dosta stvari. Iako nokia u nekim stvarima je jos uvijek u vodstvu ili barem ravnopravna to jednostavno nije zanimljivo. Ali istina je da trebaju pozuriti sa mego uredajima inace ce pasti u zaborav bar sto se tice jacih modela.

E da taj meego, i morali bi požuriti jer konkurencija će ih budućnosti jednostavno preći, barem po pitanju high end smartphona, na low end tržištu su trenutno ipak bolji jer kod njih za malu lovu se da nabaviti solidan smartphone dok kod drugih dobiješ samo nabildani dummy phone(SE za primjer) 

Stoja
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice