Android pod tužbom

poruka: 13
|
čitano: 1.947
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android pod tužbom".
18 godina
neaktivan
Android pod tužbom

Trrčim onda u patentni ured predati zahtjev za dva patenta: prvi je riječ LOPOV jer lopova u ovoj državi ima na tone i želim da mi svaki plati barem 10 kuna odštete pa ću biti milijunaš. Drugo je proizvod pod imenom ZRAK. Svi ga udišu pa da onda od svih uberem barem 10 lipa mjesečno. Ako ovo nisu besmislice onda stvarno ne znam što jest.

I sada tvrtka kojoj su sva usta puna open source-a (Google) pokušava patentirati tako generičku riječ kao što je ANDROID?!?! Ah, ta Amerika.

3 0 hvala 0
18 godina
Android pod tužbom

mislim da neći biti niš od toga, tip puše na hladno

0 0 hvala 0
17 godina
Android pod tužbom

Kad im google pošalje plaćene ubojice.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Android pod tužbom

Nije mogao "patentirati" ime Android. Mogao je dobiti žigovnu zaštitu za riječ "android". Novinar bi trebao razlikovati patentnu od žigovne zaštite. Za one koji ne znaju: patentom se štite izumi a žigom se štite znakovi razlikovanja. Ako je E.S. doista zaštitio žig "Android" i to za robe i usluge u kojima se "novi" Android rabi - ćini mi se da dobro stoji. Bit će nagodba a lijepi će novčeki "kapnuti".

0 0 hvala 0
18 godina
Android pod tužbom

sve mi se čini da je i naziv Android od puno prije u uporabi, samo što je predmatna osoba koristi tu riječ u nazivu svoje tvrtke, dok je ovdije riječ o proizvodu, a pojem android je od puno prije, tako da mislim da ništa od tužbe, napuhanom liku.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Android pod tužbom

Već su mi dosadili ti patenti, ideju mi na živce.

Microsoft je patentirao tipke page up i page down iako nisu to oni izmislili a odobrili su to.

Bilo je rijeć ovdi za jednu usb memoriju sa oled zaslonom, no poklopac za taj zaslon nemože imati jer je netko patentirao to.

Ta patentiranje treba spriječiti, velike firme ga previše zloupotreblavaju,, najgori je Američki ured za patente jer odobrava svakakve gluposti.

Kubuntu 9.04 Jaunty Jackalope :)
17 godina
neaktivan
HCSC kaže...

sve mi se čini da je i naziv Android od puno prije u uporabi, samo što je predmatna osoba koristi tu riječ u nazivu svoje tvrtke, dok je ovdije riječ o proizvodu, a pojem android je od puno prije, tako da mislim da ništa od tužbe, napuhanom liku.

Da, Android se koristi i u Star treku, znaš komandata Datu, on je također android, Sad bi i njih trebalo tužiti .

Kubuntu 9.04 Jaunty Jackalope :)
17 godina
neaktivan
Android pod tužbom

Mislim da pretjerujete. Frajer je zaštitio imenovanje komada softwarea imenom ANDROID, a ne sveopću upotrebu. S obzirom da je android os u svojoj srži software, lik ima realne šanse da dobije tužbu.

"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
nCh! kaže...

Mislim da pretjerujete. Frajer je zaštitio imenovanje komada softwarea imenom ANDROID, a ne sveopću upotrebu. S obzirom da je android os u svojoj srži software, lik ima realne šanse da dobije tužbu.

Ima odlicne sanse da dobije parstotisuca i da zacepi, nece on stat nekakvom gigantu na rep s nekakvom smjesnom tuzbom za prava na ime. 
Zlo i Naopako
17 godina
protjeran
Android pod tužbom

Sjecam se da je svojedobno microsoft htio patentirati i "windows".

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Da to se slažem, ovakve stvari se najčešće rješavaju nagodbom ukoliko postoji ikakva osnovica za tužbu, jer sigurno jedan google neće provlaćiti sud s nekim "sitnim" igračem.
"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
18 godina
Android pod tužbom

ti patenti su več odavno bolest, posebno američka. za mene su patenti ono što je radio Tesla, a ne patentiranje imena ... jadno.

Plamene zore bude me iz sna Fabrička jutra, dim iz dimnjaka Pesma se ori, mladi radnici Čelicna jutra, hitam fabrici.

0 0 hvala 0
18 godina
Android pod tužbom

Koliko se sjećam, Windows commander (sada total commander) je dobio prijetnju od Microsofta svojedobno da promijeni ime jer to zbunjuje Windows korisnike. Uglavnom, autor programa je napisao da se ne zeli povlaciti po sudovima i promjenio ime u Total Commander. Zato kad vidim windows explorer povraća mi se.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice