AnandTech - svi varaju

poruka: 63
|
čitano: 7.982
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AnandTech - svi varaju".
12 godina
neaktivan
AnandTech - svi varaju

Pa u članku ovakvom nikakvom se nigdje ni ne spominje Apple. Kako ste uspjeli i ovu temu napraviti Android vs. iPhone? {#}

Thing or two about hackers: http://www.smbc-comics.com/comics/20120220.gif

5 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Re: AnandTech - svi varaju
r3bl kaže...

Pa u članku ovakvom nikakvom se nigdje ni ne spominje Apple. Kako ste uspjeli i ovu temu napraviti Android vs. iPhone? {#}

Autor clanka je poceo flame jer nije spomenuo apple,dok se u orginalnom tekstu spominje :)
Ljubomorne duše mogu da mi puše
12 godina
neaktivan
Naslov članka glasi da svi varaju (osim Motorole i nexus uređaja). Međutim, iz nekog razloga nije napisano da Apple također ne vara na testovima (kako inače stoji u članku Anandtechq).
14 godina
odjavljen
AnandTech - svi varaju

Egregični- ispričavam se, iPhone 5 je u T-mobileu cca.10.000kn zato jer ga nemožeš kupiti bez pretplate. U americi možeš nabaviti 5S već od prije nekoliko dana.

Na lutriji? top android košta 5000kn u kešu, a ja ništa ne sanjam jer trenutno u ruci imam Sony Xperiu Z.

maxym- bolji ekran i puno bolja baterija dobro dođu iako ne vrijedi dati te novce. Ali ovo nije ista stvar, ja nisam uspoređivao modele za oko 1000kn nego za oko 5000kn.

FEDex- ekran je tu negdje zato jer je Sony nešto napravio sa njim, više nije obični TFT kao na Z. 

{#} taj procesor da je brži od Qualcommovog 2.2 quad cora, nemoj me nasmijavati.

Nisi isprobao niti iPhone 5s niti Sony Xperiu Z ultra tako da nemoj govoriti gluposti koje ti je rekao 14-godišnji susjed sa visokim Suprama, kilom gela na glavi i uskim spuštenim hlačama koji ima iPhone.

Što se tiće zahtijenijih aplikacija kao igre i sl. (nemam baš nešto drugo za usporedit) iPhone lagga, ali ja to mogu samo reći iz iskustva na 4S dok ti nemože reći iz ništa drugo nego pročitanih reviewova.

jumboY- Gluposti, nekakvi blogić koji nema smisla. Neću previše raspravljati oko toga.

Gotovo svaka igra bolje radi na XZU. Jesi kad isprobao Subway surfers na iPhone 5 pa na SXZ? Ili na 4S? Na 4S ima cca. 20FPSa čak i manje tako da...

Javlja se osoba koja između ostalog spominje warp speed i trololololo.

xR4Z3R- Galaxy S4 ima zapravo 4 x 4 jezgre odnosno 4 koje rade kada mob nije opterećen i 4 kad mob pokreće nešto zahtijevnijeg, a Samsungov U.I je ...

4 6 hvala 0
16 godina
neaktivan
AnandTech - svi varaju
Ti bome zesce pusis marketinske fore kad mislis da ti kaj kvad kor necem sluzi... No to i je cilj, uvjeriti korisnika da je mob "bolji", uzivaj u toj Xperiji
Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
Moj PC  
3 5 hvala 0
13 godina
protjeran
Deawood kaže...

xR4Z3R- Galaxy S4 ima zapravo 4 x 4 jezgre odnosno 4 koje rade kada mob nije opterećen i 4 kad mob pokreće nešto zahtijevnijeg, a Samsungov U.I je ...

{#}

13 godina
neaktivan
AnandTech - svi varaju

Što bi se reklo, puši ti nekom drugom ;)

Nego da se vratimo na temu. Što se tiče varanja, baš je jedan čovjek to stručno pojasnio. Ono što se događa kada se benchmark aplikacija upali jest to da se jezgre procesora zakucaju na maksimalni takt i ne odlaze u sleep mode. Olitiga, prebacuje se governor na perfomance. Nikakav takt se ne diže, samo se governor mijenja. Isto se događa i sa još ponekim aplikacijama, no nebitno.

Po meni i nije neko varanje dok god ne dižu takt cpua ili gpua gore (slučaj sa s4 kad bi gpu radio na 30-ak MHz više u nekim aplikacijama, i baš slučajno benchmarcima).

Android zablude - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Mojpismonosa kaže...
Ti bome zesce pusis marketinske fore kad mislis da ti kaj kvad kor necem sluzi... No to i je cilj, uvjeriti korisnika da je mob "bolji", uzivaj u toj Xperiji

Znaci da po tvojem misljenju android sa Qualcommovim dual corom ima jednake performanse kao i moj quad core?

13 godina
protjeran
AnandTech - svi varaju

Ja mislim da tvoja 4 procesora po 4 jezgre ownaju sve zivo {#}

5 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Deawood kaže...
Mojpismonosa kaže...

Znaci da po tvojem misljenju android sa Qualcommovim dual corom ima jednake performanse kao i moj quad core?

I opet je njemu bitan kvad kor...
Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
16 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

Što bi se reklo, puši ti nekom drugom ;)

Nego da se vratimo na temu. Što se tiče varanja, baš je jedan čovjek to stručno pojasnio. Ono što se događa kada se benchmark aplikacija upali jest to da se jezgre procesora zakucaju na maksimalni takt i ne odlaze u sleep mode. Olitiga, prebacuje se governor na perfomance. Nikakav takt se ne diže, samo se governor mijenja. Isto se događa i sa još ponekim aplikacijama, no nebitno.

Po meni i nije neko varanje dok god ne dižu takt cpua ili gpua gore (slučaj sa s4 kad bi gpu radio na 30-ak MHz više u nekim aplikacijama, i baš slučajno benchmarcima).

Objasnjeno je bas na Ars Technici... Problem je sto, cak i da je "samo" promijenjen governor, ne reprezentira performanse u svakodnevnom radu mobitela, za sto bi benchmarci primarno trebali sluziti, pogotovo ako je taj governor uvjetovan aplikacijom. Po meni je to varanje, jer razlika s tim governorom i bez njega je od 15% pa do 50%, a te performanse ne mozes dobiti drugdje, ako si na stocku, a i realno, s povecanjem tog takta dobijes visestruko vecu potrosnju (zato i postoji taj governor)

Evo, jako lijepo napisano: http://arstechnica.com/gadgets/2013/10/review-the-galaxy-note-3-is-big-and-it-pulls-some-benchmark-shenanigans/

Treca strana,   ulomak "Performance, benchmarks, and benchmark “optimizations”"

Inace, na drugoj strani povlaci se jedan problem koji ni taj mocni procesor nije uspio rijesiti, a to je da se galerija otvara jako dugo (procitajte sami)... Dovoljno govori kako je mocan hardver beskoristan ako je u pitanju "poor programming"

12 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...
r3bl kaže...

Autor clanka je poceo flame jer nije spomenuo apple,dok se u orginalnom tekstu spominje :)

Koliko se ja sjećam, u originalnom tekstu se navodi da svi Androidaši varaju, što Apple automatski isključuje. Zato sam i naveo u mom prvom postu u ovoj temi da je vijest poluistinita. Kao da je autor vijesti namjerno htjeo da pokrene Android vs. iPhone flame. Možda je bilo malo komentara u zadnje vrijeme na vijesti pa je htjeo da podigne taj broj.

Thing or two about hackers: http://www.smbc-comics.com/comics/20120220.gif
16 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Koliko glup moraš biti da ne shvatiš  što znaći 4 slabije i 4 jače jezgre na jednom čipu.

Kolega necu se spustati na tu razinu...

Inace dugo vremena se vec bavim takvim stvarima i vjeruj mi upoznat sam s time. Takoder, mislim da su

quad-core procesori poprilicno neiskoristeni u takvim mobitelima, da bi puno vise napretka bilo

da se sredi taj Dalvik VM nego da se "bacaju" jezgre na cip.

Smisao HP i ULP je izmjenjivanje po demandu,

ali je previse skupo i reklamira se kao 8core (ili jos gore kako si napisao, ATV core), isto bi (a

refineanjem i puno vise) dobio da imas "samo" dvije, ili jos bolje "samo" 4 jezgre s izmjenjivim

naponima i sklopovljem, samo Samsung nekako jako zuri sto se tog tice i samo "bacaju"

Qualcomm je puno ozbiljnija tvrtka, koliko ja znam nemaju ATV modela, trude se poboljsati

core performanse, ne samo nabacivanjem, puno ulazu u R&D.

Uvjeren sam da ne bi primjetio razliku izmedu dualca i quad core da ti to na mobitelu ne pise,

Krait jezgre su jako mocne, pa i ako su samo "dvije". 4 jezgre su zasad marketing i tocka, i ne ide u

dobrom smjeru

Call me fanboy...

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
r3bl kaže...
xR4Z3R kaže...
r3bl kaže...

Koliko se ja sjećam, u originalnom tekstu se navodi da svi Androidaši varaju, što Apple automatski isključuje. Zato sam i naveo u mom prvom postu u ovoj temi da je vijest poluistinita. Kao da je autor vijesti namjerno htjeo da pokrene Android vs. iPhone flame. Možda je bilo malo komentara u zadnje vrijeme na vijesti pa je htjeo da podigne taj broj.

Vjerujem da je autor clanka, nakon toliko flejma, pokusao vijest malo izobliciti bez da potakne ovo (a da je spomenuo, ili da je napisao "Androidi varaju")

Malo nikako nije, imamo vise glupih postova, vrijedanja na tu temu i slicno, nego ikad prije

Pokusao je nesto uciniti da sprijeci, makar krivo, ne krivi covjeka. Osim toga glavna vijest je ona s Anandtecha, koja je bar donekle jasna

Ono sto me smeta je kako bi to izgledalo da je vijest "Apple vara", time da podize frekvenciju ili sto vec (pazite, jos nije u potpunosti dokazano suprotno),

kako bi izgledale ove svade, hrpe ljubitelja androida bi tu dosli nazivati nas ovcama, a vrijedanje ubrzo pocne i na drugim razinama, jako tuzno,

No mozda je uistinu bolje, i za mene, i za vas, da se uopce ne mijesam i da me protjeraju s foruma, jer nekako tezim tome da se

stvari gledaju objektivno,   a gledaju se tako da:

"imao sam lose iskustvo s iPhoneom, Android je puno bolji", i onda obavezno napisati kako

je iOS glup, korisnike nazivati budalama... A stvar je u tome da se to jednostavno moglo napisati i

na nacin "Apple mi nije sjeo, na Androidu sam ili nekoj trecoj platformi, (puno) vise mi se svida"

i onda napisati, ne poticuci flame, argumentirano, sto je njemu bolje i da preporuca Android, i sve

super, nekoga ce potaknuti da razmisli i odluci se izmedu platformi koji mob da kupi, pomoci cete,

na ovaj nacin samo svade

ili pak

"Mrzim Apple, iPhone je smece, Android svjetlosnim godinama ispred". Takve kolege ili ne kuze

da jedni proizlaze iz drugih, obicno i nisu imali neki iPhone, a tenzije su samo vece, umjesto

"Imam Android, super je, odlican, za iOS sam procitao sto sve kazu i ne bi mi se svidalo"

Ali nekako, cim smo ljudska bica, neko je tu nadmetanje, mada je na ovoj razini bedasto

14 godina
odjavljen
AnandTech - svi varaju

Izlazim van iz ove rasprave, na likovnoj koloniji sam i neda mi se više raspravljati. P.S o Eight core ne mislim ništa dobro, niti na mobu niti na kompu.

0 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
FEDex kaže...
Ne zaboravi da iPhone 5s ima bolji ekran (IPS LCD u odnosu na TFT), brzi procesor ("bijedni" dvojezgreni A7 na 1,3 ghz brzi je od qualcomove "zvjerke" s četiri jezgre na 2,3 ghz), radi fluidnije, nudi bolje aplikacije, jednako dobru ili bolju kameru (koja usput također snima 1080p video na 30 fps, ali 120 fps na 720p). Molio bih dokaz da je sonyeva kamera bolja (po svim reviewovima je iPhone 5s bolji)...
I ne zaboravi podršku OSa koja kod Applea iznosi 3-4 godine, a kod Androida (čak i kod Samsunga koji je nekako i najbolji u Android svijetu po tome) možda 2 godine.
Dodajmo još k tome i bloatware operatera na Androidu te činjenicu da Apple sam radi svoj software i dolazimo do mnogo jako dobrih razloga iPhoneove skupoće. ( a da se razumijemo ni flagship androidi nisu puno jeftiniji).

Bolji ekran od koga? Galaxy Y možda...

Procesor nije brži ali je slabiji s jednakim performansama.

Aplikacije su jednake trenutno na oba Storea i ja sasvim zadovoljan Playom jer sve što mi treba imam.

Kamera je mnogo lošija na svim usporednim testovima. HTC nova UPX kamera je najlošija kod flagshipa ali bolju od iPhonea 5S imaju i S4, Note 3 i Z1, a o Lumiji 925 i 1020 te 808 da ne govorimo.

Podrška je relativna stvar jer ovi iP4 su jako usporeni s iOS7 u odnosu na iOS6.

Samsung npr. ali i ostali rade toliko svojih stvari za Android da su ti Androidi svaki svijet za sebe i imaju više mogućnosti od iP (jedan Note 3 je već potpuno neusporediv s bilokojim smartfonom na tržištu).

Dolazimo do zaključka kako su svi smartfoni preskupi. Note 3 košta s dijelovima i radnom snagom te inžinjerima vjerojatno oko 2500kn a prodaje se za 5500 kn, a o iPhoneu da ne pričamo.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
12 godina
neaktivan

{#} Ajmo ovako: 

1.) Pogledaj Geekbench 3 score iPhonea 5s (cca 2600 za multi core i 1400 za single core) i usporedi ga s noteom 3 (cca 2400 za multicore i 900 za single core)

2.) Pogledaj sunspider test, gdje je iPhone 5s 50% brzi

...... Ima još brdo benchmarka, ovo su samo dva. Slobodno pogledaj na stranici Anandtecha

3.) Na reviewovima i testovima brzine (u stvarnom svijetu) iPhone 5s je najbrži mobitel 

4.) Igrice imaju bolju grafiku i rade savršeno (primjerice real racing 3 ima više detalja i bolju grafiku na iOS-u i radi bolje)

5.) Dodajmo još da iPhonei imaju dvostruko bolji odziv touch-a nego bilo koji Android ili Windows phone uređaj

Ako neka igrica šteka, a ne bi trebala, radi se o optimizaciji developera (primjerice na temple run 2 ima puno prigovora da šteka (valjda na svim iPhoneima), a ne radi se ni o približno grafički najzahtjevnijoj igrici. Dakle, treba čekat update za punu kompatibilnost s iOS-om 7). 

Imam iPhone 5 godinu dana i niti jedna igrica mi nije štekala, niti ne šteka sad. Imam i puno iskustva s nekim od prijateljevih Androida (S2, S3, S4, note 1 i još par njih), tako da nije sve s youtubea (ali i da je, u tih nekoliko minuta možeš vidjet okvirno kako se uređaj ponaša, i dosad se niti jedan Android nije ponašao kvalitetno glede štekanja i brzine u usporedbi s iPhoneom.)

PS

Ako ćeš povlačit paralele Sony experie z1 i nekog iPhonea onda neka to bude iPhone 5s, koji je izašao iste godine kao i Sony. S 4s-om usporedi galaxy s2 ili tako nešto {#} (Očigledno je 4s bolji uređaj, jer vrti iOS 7 jako dobro (a i imajmo na umu da je sedmica tek izasla i da ce biti dosta patcheva i poboljšanja performansi u naredno vrijeme), dok je S2 zadnju nadogradnju dobio prije skoro godinu dana te može slobodno zaboravit 4.2, 4.2.x, 4.3, a kamoli 4.4 )

13 godina
Deawood kaže...

iPhone 5s= cca. 6000kn. Dual core 1.3, 1GB RAM, 4.0" ekran, 640x1136, 720P snimanje, 1560mAh baterija, 7.* tanak.

Sony Xperia Z ultra= cca. 5000kn. Qualcomm Snapdragon 800 quad core 2.2, 2GB RAM, 6.4 ekran, 1080P, 1080P snimanje, 3050mAh baterija, water-resistent, 6.mm tanak.

Sad počnite govoriti kako je Xperia Z ultra cigla, imate Xperiu Z1 sa istim hardwareom i puno boljom kamerom i navodno bi trebao izaći manji model od 4.3".

Jos kad bi se mobitel kupovao zato da ponavljam brojke. A to sto koristis usporedbu megaherca u razlicitoj arhitekturi, samo pokazuje koliki si neznalica.

15 godina
AnandTech - svi varaju

Potpuno irelevantne stvari za krajnjeg kupca. Uostalom, tko kupuje telefon po benčmarcima koristi ga larpurlartistički i zaslužio je da ga ožene...

s.f. - s.n.
Moj PC  
4 1 hvala 0
14 godina
AnandTech - svi varaju

iphone 5s prvi koristi armv8 jezgre i prvi koristi powervr g6430 gpu i po pitanju performansi je u najmanju ruku uz bok snapdragon 800 ili jači. to je prilično impresivno, ma što rekli. također je impresivan i vijek baterije s obzirom na snagu koju raspolaže i činjenica da ima duplo manji kapacitet od nekih android top modela.

Moj PC  
3 2 hvala 0
12 godina
neaktivan

{#}

Kod kvalitete ekrana ima malo više toga osim rezolucije (kut vidljivosti, reprodukcija boja, vidljivost pri jakom suncu...)

Ne, procesor JE brži. (Pogledati malo benchmark testove i "real world" usporedne testove)

Molio bih linkove tih testiranja kamera, jer ja kad u Google upišem stalno mi izbacuje testove di je iPhone 5s bolji od ovih koje si nabrojao (osim eventualno od 808, dok je s 925 i 1020 tu negdje) 

http://www.wpcentral.com/camera-showdown-iphone-5s-lumia-925-and-lumia-1020

http://www.mobileburn.com/22070/review/apple-iphone-5s-vs-nokia-lumia-1020-camera-shootout

Toliko o z1 http://www.hardwarezone.com.sg/feature-cameras-compared-apple-iphone-5s-vs-sony-xperia-z1

5s I S4/note 3 su podjednaki po danu, dok po noći ih iPhone 5s rastura. Da ne spominjem video stabilizaciju koja je smijurija na Galaxiju s4. Još ako uzmeš u obzir da na App storeu ima brdo kamera aplikacija s više "naprednijih opcija" od standardne (Nedostatk svih tih naprednijih opcija je vrijeme potrebno da se namjeste), dolazim do zaključka da iPhone5s ima bolju kameru od S4/note 3.  

16 godina
AnandTech - svi varaju

Ok, ako sam dobro shvatio, kada se izvršava neka aplikacija koja je jako zahtjevna, androidi imaju 'turbo' mod koji onda više troši bateriju, ali mob onda 'bolje' radi, a kada se vrte nezahtjevne aplikacije, taj mod se isključuje zbog optimizacije potrošnje. Po meni to nije nikakvo varanje, dapače, čini mi se skroz dobar feature. A ako netko to nema, po meni je to minus.

Lack of money is the root of all evil. George Bernard Shaw

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nije to nikakav turbo mod {#}. Ljudi ( iz Ars technice) su samo promijenili ime aplikacije iz Geekbench 3 u Stealthbench 3 i rezultati su bili manji za 20-ak %. Isto vrijedi i za druge benchmark testove, gdje su rezultati bili nafrizirani i za do 50%. Dakle ne radi se o nekom prepoznavanju zahtjevnih aplikacija i procesa, nego o prepoznavanju zahtjevnog benchmark testa. Korisnici nemaju ama baš nikakve koristi od toga u samomn korištenju uređaja, što je i dokazano na istoj stranici. (Osim ako Samsung možda ne preimenuje sve svoje aplikacije u Geekbench ili Antutu {#})

13 godina
neaktivan
AnandTech - svi varaju

Molim te FEDex da prestaneš s facepalmovima jer će ti se ruka jednom zalijepit za lice. Također prestani s pisati gluposti kako je iP5S 50% brži od stalih - i to sigurno zbog 64bitnog procesora jeli?

Nikakva brzina se danas ne može mjeriti jer sve pokreću mobovi bez pardona. I na iPhoneu jel ima opće kaj da procesor te jačine treba se malo mučiti? Nema. Dok kod tog kojeg sam spomenuo - Notea 3 ima itekako svačeg da cjedi taj procesor, od po 10 aplikacija odjedom u korištenju do pisanja olovčicom itd. Jedino možda igrice poput Real Racinga postoje za sve a traže savršenstvo hardvera.

BTW varanje je da se ide prko deklariranih vrijednosti, a ne da ide do maxa što može. Svi naprave da im idu do maksimuma u benchmarcima i to je uredu jer se tu vidi koliku snagu taj hardver ima.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 21:57 (logik).
Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
protjeran
AnandTech - svi varaju

Ne ide se do max deklariranih vrijednosti, vec je to cisto varanje na benchmark testovima. Evo cak je i na bug.hr stigla vijest o drugacijim rezultatima kad preimenujes aplikaciju preko koje vrsis test. No nista cudno od sammya da vara, dapace, rekao bih da je od istih to i ocekivano. Kao i od fanboysa poput tebe da brane takve gluparije.

1 2 hvala 0
15 godina
protjeran
zuper kaže...

iphone 5s prvi koristi armv8 jezgre i prvi koristi powervr g6430 gpu i po pitanju performansi je u najmanju ruku uz bok snapdragon 800 ili jači. to je prilično impresivno, ma što rekli. također je impresivan i vijek baterije s obzirom na snagu koju raspolaže i činjenica da ima duplo manji kapacitet od nekih android top modela.

Imaj na umu da Android flagshipovi imaju veće ekrane i rezolucije.

Ne dajem kolegama forumašima TU i TD.
17 godina
protjeran
Deawood kaže...

Egregični- ispričavam se, iPhone 5 je u T-mobileu cca.10.000kn zato jer ga nemožeš kupiti bez pretplate. U americi možeš nabaviti 5S već od prije nekoliko dana.

Na lutriji? top android košta 5000kn u kešu, a ja ništa ne sanjam jer trenutno u ruci imam Sony Xperiu Z. 

Ne ser..i. iPhone u Tcomu na pretplatu u najjeftinijoj tarifi u dvije godine košta ukupno 5818 kuna. Sa prvom sljedećom podatkovnom tarifom 6678 kn. U nekakvim poslovnim tarifama kako to obično ide, dobiješ ga za cca 4000, tarifa i podaci za dvije godine uključeni. ili manje od toga. Btw, kod njih te s4 i drugi top modeli koštaju više, par stotina kuna. Tvoja Z-ica te košta 5000 plus tarifa, gdje god je uzeo... U svakom slučaju puno, ali pričamo ionako o top modelima pa ukupan iznos nije bitan, samo to da prođeš lošije sa top android telefonima...

17 godina
protjeran
Deawood kaže...

Što se tiće zahtijenijih aplikacija kao igre i sl. (nemam baš nešto drugo za usporedit) iPhone lagga, ali ja to mogu samo reći iz iskustva na 4S dok ti nemože reći iz ništa drugo nego pročitanih reviewova.

Ako ja smijem odgovoriti, petica sve vrti savršeno, a o 5s neću ni govoriti, podrazumijeva se da - leeeeti, što god mu bacio... 4 i 4s su samo dokaz da 3 godine stari telefoni imaju savršenu podršku i da sasvim pristojno vrte najnoviji iOS koji postoji. probajte vi to na svom ljubljenom android super-duper najnovijem telefonu...

12 godina
neaktivan

Molio bih te da pročitaš članak Ars technice na ovu temu, jer ovo što ti pričaš nema veze s vezom {#}  

http://arstechnica.com/gadgets/2013/10/galaxy-note-3s-benchmarking-adjustments-inflate-scores-by-up-to-20/   Izvolte {#}

PS

Di sam ja to rekao da je iPhone 5s 50% brži od drugih? A ovo za 64 bita.... {#} Nije jedina prednost 64 bita u korištenju 4 ili više gb memorije (tu su i druge stvari, ali to uopće nije trenutačna tema).

Evo bez facepalma{#} 

16 godina
logik kaže...

...Nikakva brzina se danas ne može mjeriti jer sve pokreću mobovi bez pardona. ...

...BTW varanje je da se ide prko deklariranih vrijednosti, a ne da ide do maxa što može. Svi naprave da im idu do maksimuma u benchmarcima i to je uredu jer se tu vidi koliku snagu taj hardver ima.

Kako možeš biti tako siguran da 'danas mobovi sve pokreću bez pardona', kad npr. jedna tako jednostavna funkcija kao što je on-screen-keyboard počme zapinjati ako na smartfonu sa 1 GHz CPU-om smanjiš maksimalnu frekvenciju ispod 800 MHz?!

O kakvim 'deklariranim vrijednostima' pričaš? Ovdje varanje znači (ako nisi pročitao originalni članak, a izgleda da nisi) to da se pojedini modeli nekih proizvođača mobitela pri izvođenju benchmarka ponašaju drugačije nego kod izvođenja ostalih aplikacija, i samim tim daju krivu sliku prilikom usporedbe sa drugim uređajima. Tako u konkretnom slučaju ispada da je Samsungov mobitel drastično brži od LG-ovog uređaja sličnih karakteristika i sa sitim CPU-om.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice