AnandTech - svi varaju

poruka: 63
|
čitano: 7.970
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AnandTech - svi varaju".
12 godina
neaktivan
AnandTech - svi varaju

A Apple?

5 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: AnandTech - svi varaju
Palikuća kaže...

A Apple?

apple vara po definiciji pa nema potrebe...

14 godina
neaktivan
TranceMight kaže...
Palikuća kaže...

A Apple?

ma daj ne laži :)

16 godina
neaktivan
AnandTech - svi varaju

Stjepane,  u naslovu i tekstu si nekoliko puta "zaboravio" riječ "Android" na koji se izvorni članak odnosi ("They're (Almost) All Dirty: The State of Cheating in Android Benchmarks" - http://www.anandtech.com/show/7384/state-of-cheating-in-android-benchmarks).

Nadalje usporedimo "With the exception of Apple and Motorola, literally every single OEM we’ve worked with ships (or has shipped) at least one device that runs this silly CPU optimization." s tvojim "Jedini koji nisu uhvaćeni u namještanju radnog takta procesora i krajnjih rezultata benchmark testova su Nexus i noviji Motorolini pametni uređaji."

Zašto? Koju posluku želiš porati?

26 1 hvala 4
16 godina
neaktivan
TranceMight kaže...
Palikuća kaže...

A Apple?

Kolega, sve je lijepo dok se argumentirano raspravlja, ne kazem da si u krivu, ali

u ime svih forumasa te molim da ubuduce nekako to razradis, ne da to izgleda ko da

si bacio "krafnu" i da potices flame

Peace

Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
12 godina
neaktivan
AnandTech - svi varaju

Da zaboravio je vazno u naslovu "Android" ali ovako se bolje prodaje pa zato autori rade bombasticne naslove. Zato ja vec davno ne kupujem i ne citam nase novine

7 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AnandTech - svi varaju

Koja diskriminacija Applea u ovom tekstu.

Ljubomorne duše mogu da mi puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AnandTech - svi varaju

Sto se tice vijesti, mogao sam to ocekivati od Samsunga, kojeg smatram da igra "djecje igrice"... Ali zasto HTC? Pa uvijek

su ciljali na ozbiljan smartphone zasto im je to trebalo...

Sto se Applea tice, isto se tretiraju sve aplikacije (sto se sandboxa tice) i radi se o istom SDK pa je tako ovaj nacin prijevare

onemogucen (nemam dokaza o drugim nacinima, neka me kolege nadopune, ali argumentirano, ako treba)

I da, takoder je u clanku s Ars Tech navedeno da HP nikad nije posezao za ovime

Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AnandTech - svi varaju

sintetički benchovi kako god okreneš nikada nisu bili posebno relevantni..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Palikuća kaže...

A Apple?

Apple ne "vara" u benchovima, oni "varaju" samog kupca time što možeš dobiti isti mobitel za 3 i pol soma manje samo ne piše Apple.

Apple (odnosno iPhone) ovce samo navalite sa Tdovima, "duboko u vama vam neki mali glasić govori" što se potrošili 5000kn za malog dualca.

13 godina
protjeran
AnandTech - svi varaju

Na kraju se postavlja pitanje koliko su uopće potrebni benchmark testovi kada proizvođači dovode u zabludu buduće korisnike namještenim rezultatima.

Nije istina. Benchmark testovi ne znace puno, usudim se reci gotovo pa nista. Jedan S4 vjerojatno i bez varanja pojede Nexus4 na bench testovima, no Nexus se ponasa bolje i fluidnije u svakodnevnom koristenju. Samim time pravo pitanje je zasto itko ikad obraca pozornost na benchmark testove?

A drugo pitanje bi bilo za sami bug.hr: Zasto se vijesti namjerno prenose nepotpune? Prestao sam vas citati ima par mjeseci. Mislim da cu uskoro i ovaj kvazi portal prestat pratiti. Nema smisla. Od polupismenih novinara, do google translate vijesti. Cak je i jedan tehnoklik na net.hr-u postao bolji od vas. A nekad ste bili sinonim za kvalitetu na ovim prostorima. Steta.

13 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Deawood kaže...
Palikuća kaže...

A Apple?

Apple ne "vara" u benchovima, oni "varaju" samog kupca time što možeš dobiti isti mobitel za 3 i pol soma manje samo ne piše Apple.

Apple (odnosno iPhone) ovce samo navalite sa Tdovima, "duboko u vama vam neki mali glasić govori" što se potrošili 5000kn za malog dualca.

Sad bi ti odgovorio,ali neda mi se jer jedan post nebi bio dovoljan za tolko gluposti koje si napisao.

13 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...

Sto se tice vijesti, mogao sam to ocekivati od Samsunga, kojeg smatram da igra "djecje igrice"... Ali zasto HTC? Pa uvijek

su ciljali na ozbiljan smartphone zasto im je to trebalo...

Da... Samsung troši tolike novce na razvoj jer se igra. Zarađuje najviše jer se igra. To je sve kod svih ozbiljan posao, nemoj me nasmijavat. Neki dan su ih spomenuli i u znanstvenoj emisiji na TVu kao jednog od najvećih inovatora na području dodirnika i razvijanja grafena, a o ostalim područjima (prvi u OLED tehnogiji i savitljivim ekranima itd.).

Pošto svi to rade benchmarci su ipak točni onda... što se poredaka tiče. Mislim da to nikome nije trebalo. Danas su smartfoni stvarno brzi i nije potrebno varati. Ali ako jedan vara, moraju svi.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
14 godina
odjavljen
xR4Z3R kaže...
Deawood kaže...
Palikuća kaže...

A Apple?

Sad bi ti odgovorio,ali neda mi se jer jedan post nebi bio dovoljan za tolko gluposti koje si napisao.

Slobodno napiši, tvoj odgovor je najvjerovatnije: Nije bitan hardver, najbitniji je softver. S obzirom da je stock android gotovo fluidan kao i iOS (7 baš i nije isprobao sam na 4S, ima dosta laggova) nemamo više što raspravljati.

13 godina
protjeran
Deawood kaže...

A šta se ti zamaraš s time gdje će netko potrošiti 5000 kn?

Pazi ti samo te logike, apple vara kupce zato što se za te pare može kupiti nešto bolje, lol, kao kupci nemaju pojma šta kupuju.

Kakvih likova ima na ovom forumu to je čudo...

Posebno je zanimljivo kako apple tematika privlači uvijek najviše komentara, ovakvi dušebrižnici se skupljaju ko muhe na govno kad spomeneš iphone.

To je stvarno neki opaki poremećaj da moraš konstantno pljuvati po običnom komadu tehnike, ono, kog briga ko će šta kupiti i koristit, daj gledaj svoja posla...

13 godina
neaktivan
Deawood kaže...
xR4Z3R kaže...
Deawood kaže...
Palikuća kaže...

A Apple?

Slobodno napiši, tvoj odgovor je najvjerovatnije: Nije bitan hardver, najbitniji je softver. S obzirom da je stock android gotovo fluidan kao i iOS (7 baš i nije isprobao sam na 4S, ima dosta laggova) nemamo više što raspravljati.

Ako ikada odrastes,smijat ces se svojim postevima koje si pisao.

14 godina
Deawood kaže...
xR4Z3R kaže...
Deawood kaže...
Palikuća kaže...

A Apple?

i koja je tvoja poanta? da bi svi andriod proizvođači trebali imato stock verziju? gdje je onda tu konkurentnost? ljepota androida je u tome da je otvoren i proizvođači stvaraju softver na svoj način za koji misle da će im dati prednost na tržištu

14 godina
odjavljen
bill_jobs kaže...
Deawood kaže...

A šta se ti zamaraš s time gdje će netko potrošiti 5000 kn?

Pazi ti samo te logike, apple vara kupce zato što se za te pare može kupiti nešto bolje, lol, kao kupci nemaju pojma šta kupuju.

Kakvih likova ima na ovom forumu to je čudo...

Posebno je zanimljivo kako apple tematika privlači uvijek najviše komentara, ovakvi dušebrižnici se skupljaju ko muhe na govno kad spomeneš iphone.

To je stvarno neki opaki poremećaj da moraš konstantno pljuvati po običnom komadu tehnike, ono, kog briga ko će šta kupiti i koristit, daj gledaj svoja posla...

Nemaju pojma kupci što kupuju, zato jer su kupci tinejdžeri. Malo pogledaj na Facebooku svaki "duck face", gotovo svaki selfie u ogledalu je sa iPhoneom. 

zuper kaže...
Deawood kaže...
xR4Z3R kaže...
Deawood kaže...
Palikuća kaže...

i koja je tvoja poanta? da bi svi andriod proizvođači trebali imato stock verziju? gdje je onda tu konkurentnost? ljepota androida je u tome da je otvoren i proizvođači stvaraju softver na svoj način za koji misle da će im dati prednost na tržištu

Baš i ne, ali što bi rađe Nexus 4 ili SGS4?

Osobno nemam ništa protiv toga da se nešto preuredi, ali da se preuredi toliko da se gubi fluidnosti i sl. protiv toga jesam.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2013 18:08 (Deawood).
17 godina
AnandTech - svi varaju

Da nije mi jasno za Bug, barem su ovo egzaktne činjenice, nije kritika izložbe moderne umjetnosti.

Tako sad gledam onda na Anandtechu, pa nisu ni oni potpuni; kažu "svi androidaši varaju osim motorole"
Ali ne vidim u tabeli ni jednog Sonyja, Alcatela, ZTE...(ne kažem da oni ne varaju samo to neznamo), a i Nvidia Shield ima uredno "N" u svim kućicama (kao i Nexus i Razr)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AnandTech - svi varaju
Na Geekbench 3 testovima bez tog "benchmark boostera" koji je Samsung koristio da napumpava rezultate, Note 3 je dobio 2487 bodova overall, 2800 za integrer, 2677 za floating point i 1481 za memoriju. Usporedbe radi, Geekbench 3 za iphone 5s izgleda ovako: 2554 overall, 2850 integrer, 2656 floating point, 1762 memorija.
Moj PC  
1 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
AnandTech - svi varaju

Još jedna u nizu promašenih i polu tačnih vijesti.

A ovaj lik što pljuje Apple: get a life.

Thing or two about hackers: http://www.smbc-comics.com/comics/20120220.gif

6 4 hvala 0
14 godina
overhaul kaže...

Da nije mi jasno za Bug, barem su ovo egzaktne činjenice, nije kritika izložbe moderne umjetnosti.

Tako sad gledam onda na Anandtechu, pa nisu ni oni potpuni; kažu "svi androidaši varaju osim motorole"
Ali ne vidim u tabeli ni jednog Sonyja, Alcatela, ZTE...(ne kažem da oni ne varaju samo to neznamo), a i Nvidia Shield ima uredno "N" u svim kućicama (kao i Nexus i Razr)

to su uređaji koji oni dobe od proizvođača. sony njima ne daje proizvode na recenzije.

13 godina
neaktivan
freddie kaže...
Na Geekbench 3 testovima bez tog "benchmark boostera" koji je Samsung koristio da napumpava rezultate, Note 3 je dobio 2487 bodova overall, 2800 za integrer, 2677 za floating point i 1481 za memoriju. Usporedbe radi, Geekbench 3 za iphone 5s izgleda ovako: 2554 overall, 2850 integrer, 2656 floating point, 1762 memorija.

Ima slika negdje na Android community ili tako nešto... Note 3 bez boostera i dalje na Antutu i Geekbenchu prelazi sve ostale za dosta osim u jednom kriteriju. Najbolji iza njega je LG G2.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
15 godina
Deawood kaže...
Palikuća kaže...

A Apple?

e da, sva sreća pa je samsung, i ostala ekipa UBER jeftina pa za njih se ne treba izuti za cca  cijelu plaću :))

14 godina
odjavljen
AnandTech - svi varaju

iPhone 5s= cca. 6000kn. Dual core 1.3, 1GB RAM, 4.0" ekran, 640x1136, 720P snimanje, 1560mAh baterija, 7.* tanak.

Sony Xperia Z ultra= cca. 5000kn. Qualcomm Snapdragon 800 quad core 2.2, 2GB RAM, 6.4 ekran, 1080P, 1080P snimanje, 3050mAh baterija, water-resistent, 6.mm tanak.

Sad počnite govoriti kako je Xperia Z ultra cigla, imate Xperiu Z1 sa istim hardwareom i puno boljom kamerom i navodno bi trebao izaći manji model od 4.3".

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2013 21:07 (Deawood).

4 4 hvala 0
17 godina
protjeran
Deawood kaže...

iPhone 5s= cca. 6000kn. Dual core 1.3, 1GB RAM, 4.0" ekran, 640x1136, 720P snimanje, 1560mAh baterija, 7.* tanak.

Sony Xperia Z ultra= cca. 5000kn. Qualcomm Snapdragon 800 quad core 2.2, 2GB RAM, 6.4 ekran, 1080P, 1080P snimanje, 3050mAh baterija, water-resistent, 6.mm tanak.

Sad počnite govoriti kako je Xperia Z ultra cigla, imate Xperiu Z1 sa istim hardwareom i puno boljom kamerom i navodno bi trebao izaći manji model od 4.3".

Di je to iphone 6000 kuna i koliko ih je prodano za te novce? kaj misliš da su ljudi zbilja tolike budale? Očito je da i ti samo lurkaš kroz (web) izlog i razmišljaš gdje bi potrošio novce kada bi dobio na lutriji... u stvarnosti, ti se (skupi) telefoni prodaju na ugovor, većina zapravo bude prodana firmama kroz poslovne tarife gdje su telefoni u prosjeku jeftiniji 50% od onoga što možeš vidjeti na webu operatera, a pogotovo trgovaca... I uopće nije bitno koji je procesor unutra, to ti je kao mercedes - svaki je dobar i svaki obavlja svoju funkciju bolje od bilo kojeg sonya, pardon... golfa.

16 godina
Deawood kaže...

Evo ti jedan primjer iz života:

iPhone 3GS = 900 Kn +  ugovor od 150 Kn na 24 mjeseca = 4.500 Kn (koga zanimaju specifikacije, ima na gsmareni)

Sony Xperia P = 1.700 Kn (uz 12.000 T-Club bodova i trajni nalog + ugovor od 125 Kn na 24 mjeseca = 4.700 Kn

Usprkos duplo boljim karakteristikama 'na papiru' (skoro duplo veća radna frekvencija, duplo više jezgara, četiri puta veći RAM) osjećaj u svakodnevnom radu je de facto isti, u nekim situacijama se primjeti da je Xperia brža, ali ima i dosta slučajeva gdje je sporija ili zapinje u radu. Naravno, Xperia ima bolju kameru, kvalitetniji ekran, bolje kućište i objektivno je bolji uređaj od iPhone-a 3 GS, ali ni izdaleka toliko bolji koliko bi se reklo po specifikacijama.

12 godina
neaktivan
Ne zaboravi da iPhone 5s ima bolji ekran (IPS LCD u odnosu na TFT), brzi procesor ("bijedni" dvojezgreni A7 na 1,3 ghz brzi je od qualcomove "zvjerke" s četiri jezgre na 2,3 ghz), radi fluidnije, nudi bolje aplikacije, jednako dobru ili bolju kameru (koja usput također snima 1080p video na 30 fps, ali 120 fps na 720p). Molio bih dokaz da je sonyeva kamera bolja (po svim reviewovima je iPhone 5s bolji)...
I ne zaboravi podršku OSa koja kod Applea iznosi 3-4 godine, a kod Androida (čak i kod Samsunga koji je nekako i najbolji u Android svijetu po tome) možda 2 godine.
Dodajmo još k tome i bloatware operatera na Androidu te činjenicu da Apple sam radi svoj software i dolazimo do mnogo jako dobrih razloga iPhoneove skupoće. ( a da se razumijemo ni flagship androidi nisu puno jeftiniji).
17 godina
protjeran
FEDex kaže...
I ne zaboravi podršku OSa koja kod Applea iznosi 3-4 godine, a kod Androida (čak i kod Samsunga koji je nekako i najbolji u Android svijetu po tome) možda 2 godine.

Mogu biti sretni ako dobiju jedan update u prvih par mjeseci kod probranih operatera u probranim državama. Pa nije rutanje na "otvorenom" androidu izmišljeno zabave radi već iz puke potrebe stotina miliona odjeb..ih korisnika.

13 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Sta ti znace jezgre kad iphone 5s ima dvije,a galaxy s4 osam i jos uvijek je brzi od njega?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice