Američko zrakoplovstvo žali za PS3 Linuxom

poruka: 30
|
čitano: 4.110
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Američko zrakoplovstvo žali za PS3 Linuxom".
18 godina
neaktivan

rofl

boli glava na takav kvalitetno izradjen dugorocni plan :)

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
RE: Američko zrakoplovstvo žali za PS3 Linuxom

Pa mozda to i je bio dugorocni plan. Sada kao "zale za PS3", ali s obzirom da ih vise ne mogu koristiti za posao, biti ce prisiljeni podjeliti te PS3ove svojem osoblju. Smijeh

Think locally, act globally...
16 godina
neaktivan

nevidim u čemu je problem

vjerujem da je moguće napraviti downgade firmware-a na verziju koja podržava instalaciju linuxa

Onaj tko nikad nije pogriješio, nikad nije pokušao napraviti nešto novo
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Geophysics kaže...

vjerujem da je moguće napraviti downgade firmware-a na verziju koja podržava instalaciju linuxa

Moguće je, samo što su lijeni to odraditi...

Usput, zar PS3 ne mora ponuditi "želite li upgrade na novi firmeware" itd?

Mora li biti umrežen za rad? Ne mora...

Dapače, može biti spojen na lokalnu mrežu bez interneta iz koje crpi podatke za obradu,

i to je to...

Jadno, američka GMO piletina opet udara u mozak...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Nešto si propustio. Ne radi se o konzolama koje su u pogonu trenutno, već kupuju polovne od kojih su većina već nadograđene.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
18 godina

e ne sa Sonyem dogovorit stvar?

0 0 hvala 0
18 godina
HCSC kaže...

e ne sa Sonyem dogovorit stvar?

Sony je te konzole prodavao debelo ispod cijene.

Sony je zaradivao na igrama i vlada SAD-a koja je kupovala PS3 u druge svrhe je zapravo uzimala novac od Sony-a, tj. sa Sony.eve strane, ovo je kao da bacaju novac u vjetar.

Da vlada SAD-a to hoce, lako se oni dogovore sa IBMom oko kupnje nekakvih racunala bazirana na Cell procesoru, samo sto bi ih to kostalo puno vise nego PS3 koji se prodaje ispod cijene.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Mislim da bi se bez problema mogli dogovoriti sa Sony-em...

Ali ne po toj cijeni kolko sad trebaju dati preko eBaya.

Igrajte eRepublik - http://www.erepublik.com/en/referrer/Logaros
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina

Da, problem je u tome što se u informatici ne plaća koliko što vrijedi (troškovi proizvodnje) nego onoliko koliko prodavač procijeni da to KUPCU vrijedi, pa

je vjerojatno superračunalo bazirano na Cell procesoru par stotina, ako ne i tisuća puta skuplje od hrpe konzola iste snage

16 godina
neaktivan

evo da malo vidimo šta se još može raditi sa moćnim cell procesorom

proučavanje crnih rupa pomoću ps3 clustera http://www.zvjezdarnica.com/index.php?akcija=dnm&id=603

a tu je upute kako napraviti ps3 cluster

http://www.bug.hr/vijesti/ps3-cluster-guide-10/94627.aspx

http://www.ps3cluster.umassd.edu/

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 11:01 (Geophysics).
Moj PC  
0 0 hvala 2
18 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Don Kihoty kaže...

Nešto si propustio. Ne radi se o konzolama koje su u pogonu trenutno, već kupuju polovne od kojih su većina već nadograđene.

Također ako ga pošalješ nazad Sony-u oni automatski rade update na novi firmware

Dakle ako se ijedan PS3 u clusteru pokvari i američko zrakoplovstvo ga pošalje u neki Sony servis da ga poprave - dobiti će ga s najnovijim firmwareom.

Američko zrakoplovstvo je utuklo masne pare u proizvod koji ne mogu popraviti u slučaju kvara

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 11:13 (Paolo2612).
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Sony je zaradivao na igrama i vlada SAD-a koja je kupovala PS3 u druge svrhe je zapravo uzimala novac od Sony-a, tj. sa Sony.eve strane, ovo je kao da bacaju novac u vjetar.

Da vlada SAD-a to hoce, lako se oni dogovore sa IBMom oko kupnje nekakvih racunala bazirana na Cell procesoru, samo sto bi ih to kostalo puno vise nego PS3 koji se prodaje ispod cijene.

SONY je bacio novac u vjetar čim je te konzole stavio na tržište, tako da ne gube previše. Pitanje je koliko je zarađivao na igrama i je li ta zarada pokrivala trošak razvoja Cell-a kao i prodaju konzola.

Postoji računalo osnovano na komponentama PS3-a, SONY Ze-Go, samo je skupo "k'o svetog Petra kajgana", kao uostalom i sva SONY-eva računala.

18 godina
protjeran

potpuno razumna odluka

nek im vojska plati punu cijenu konzole jer ionako ne koristi njihove igre,zbog cega je PS3 i jeftiniji od realne cijene

i zdravo bok

zelim,hocu,mogu al neam koga

0 0 hvala 0
17 godina

Što se nije podrška za Linux vratila? Iznenađen

Ugl, ako je britanska mornarica mogla platiti MSu za dobivanje prava modifikacije XP po svojim željama i stavit ga u nuklearne podmornice, ne vidim zašto to isto ne bi mogao napraviti i Pentagon...

Every hole is a goal!
18 godina
Bukva kaže...

Ugl, ako je britanska mornarica mogla platiti MSu za dobivanje prava modifikacije XP po svojim željama i stavit ga u nuklearne podmornice, ne vidim zašto to isto ne bi mogao napraviti i Pentagon...

Hehe... Zamisli u pol taktičke vježbe s nuklearnim projektilima da se pojavi BSOD...

Kabum! Smijeh

Ne vidim razloga zašto Pentagon ne bi mogao barem mrvicu igrati prema pravilima pa si za sve te novce kojima raspolažu kupiti računala kakva im trebaju. Ovo s PS3 je dosjetljivo, ali nepotrebno za njih.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
18 godina

Sony rula Amerikom Cool

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Americka vlada ce poslat Jack Bauera da izvidi situaciju jel mi ovo smrdi na neku spijunsku zavjeru....vjerojatno su i arapi umijesani a moguce je da je i mole negdje unutar mornarice...cini mi se da je nova nuklearna kriza na pomolu, i onda kazu da igrice ne stete...nevolim te konzole nikako...

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Bukva kaže...

Što se nije podrška za Linux vratila? Iznenađen

ma to ti je sad shebano 

ovaj vrati ovi ponovo zblokiraju i tu je stalo 

#x262D
17 godina
neaktivan

Malo je cudno i neozbiljno sve ovo.Drzava koja trosi neprebrojiva sredstva na vojno industrijski kompleks kuka oko ps3-jki na linuxu.Da njima nekaj treba to bi i imali ovo je neka marketniska patka.A i to sa xp ima u podmornicama je isto bil smijesno.Brijem da prije danasanja dostupna tehnologija vuce korijene iz vojske nego obrnuto da vojska dobiva prezvakanu tehnologiju iz komercijale

4 0 hvala 0
18 godina

Hmmmm.... Sa budzetom od 700 milijardi $ oni kukaju i ne mogu da kupe jedno super racunalo za obradu slika....

Ciganluk, nish vise....

0 0 hvala 0
16 godina

da ak mogu silnim milijardama podržavat Američku vojnu industriju mogli bi malo uložit i u kompjuteraše

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
bruno03 kaže...

da ak mogu silnim milijardama podržavat Američku vojnu industriju mogli bi malo uložit i u kompjuteraše

metak im je korisniji

efikasnije ubija :)

zelim,hocu,mogu al neam koga
18 godina

Ne znam za njih, al sam siguran da bi naše ministarstvo obrane, da neko tamo uopće kuži tu tehnologiju, uzelo preko MSANA najjači mogući superkompjuter i

uopće ne bi pitali za cijenu...što više to bolje Cool

18 godina
segregator kaže...

Ne znam za njih, al sam siguran da bi naše ministarstvo obrane, da neko tamo uopće kuži tu tehnologiju, uzelo preko MSANA najjači mogući superkompjuter i

uopće ne bi pitali za cijenu...što više to bolje Cool

Ma platili bi ga oni duplo vise no sto vrijedi!

A onda bi isti skupljao prasinu jer bi se dragi nam ministri tupo gledali i ne bi znali sto sa njime uciniti.

- Psiho246
16 godina

e kad bi naši iz ministarstva mogli naći kakvu primjenu super komjuteru

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
neaktivan

samo za rat u iraku amerikanci troše nevjerovatne količine novca dnevno i po nekim izvorima je i do 1 milijarda $ na dan

evo nekoliko stranica gdje se može vidjeti abnormalne količine novca potrošenog na "rat protiv terorizma i uvođenje demokracije"

http://www.costofwar.com/

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3204754,00.html

http://dalje.com/hr-svijet/koliko-ce-ameriku-kostati-rat-u-iraku/130813

nekoliko 100tina PS3 koje amrička vojska kupuje da bi se njima okoristila kako bi učinkovitije ratovala je zanemariva količina novca

bitnije je to da se ovim i ovakvim projektima otvaraju vrata primjene PS3 cell procesora i sličnih procesora koji će doći kako bi se za male novce stvorila izrazito moćna računalna snaga koja može imati primjenu i za humane projkte znanstvenog karaktera

a već se koriste i GPU computing koji sa nekoliko grafičkih kartica radi proračune koje radi nekoliko miliona $ vrijedno super računalo

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
protjeran

Kao što su utukli pare u Americas Army igru i bacaju novce u Irak, isto tako mogu uložiti u custom Cell računalo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
Geophysics kaže...

Moguće je, samo što su lijeni to odraditi...

Mora li biti umrežen za rad? Ne mora...

Dapače, može biti spojen na lokalnu mrežu bez interneta iz koje crpi podatke za obradu,

i to je to...

Jadno, američka GMO piletina opet udara u mozak...

Mislim da je nadogradnja firmwarea kod PS3 automatizirana, tako da htjeo ili nehtjeo moraš je uzeti.

Naravno, vjerojatno postoje načini da se to zaobiđe.

Sve ostalo stoji.

Keep knocking on Devil's door and sooner or later somebody will answer you
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 15:53 (Cartman).
17 godina
protjeran

Mislim da je nadogradnja firmwarea kod PS3 automatizirana, tako da htjeo ili nehtjeo moraš je uzeti.

Naravno, vjerojatno postoje načini da se to zaobiđe.

Sve ostalo stoji.

pa on netreba bit njima spojen na net,a ko nema net-a nema ni nadogradnje

#x262D
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 18:52 (hrvatskafarkasevec).
16 godina
neaktivan

I to što kažeš...

Another cold day in Hell

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice