AMD Zen viđen u akciji

poruka: 18
|
čitano: 4.546
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD Zen viđen u akciji".
10 godina
odjavljen
AMD Zen viđen u akciji

Konačno !!

GO AMD

Battlelog: Glavas_ZG

13 1 hvala 0
17 godina
Re: AMD Zen viđen u akciji

kako ih nije sram mijenjati socket nakon samo 4 godine?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
nixass kaže...

7+ godina :D

17 godina

am3 je 7+, am3+ je oko 4 :p

no kuzimo se :D

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina
AMD Zen viđen u akciji

Možda moj prastari Sandy bridge napokon dobije konkurenciju iz AMD-a a koliko je ono star? Samo mu je pet godina

Moj PC  
6 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
nixass kaže...

baš kako ih nije sram. nek se ugledaju na intel, svaki tjedan socket jedan. da ne bi slučajno mijenjao samo proc... a ne ... sve!

16 godina
neaktivan
AMD Zen viđen u akciji

AMD bi procvjetao kad bi ih netko kupio. Npr samsung netko tko može masovno proizvoditi procesore za još majnu cijenu i tko ima para za R&D ovako svakih par godina se AMD vuče. Da li ćemo ikada više vidjeti taj scenarij da je AMD bio bolji od Intel-a

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zeroname kaže...

AMD bi procvjetao kad bi ih netko kupio. Npr samsung netko tko može masovno proizvoditi procesore za još majnu cijenu i tko ima para za R&D ovako svakih par godina se AMD vuče. Da li ćemo ikada više vidjeti taj scenarij da je AMD bio bolji od Intel-a

sumnjam da ćemo vidjet amd u tom izdanju. da se nije desila 2008. možda bi nešto i bilo. ovako da, jedino kupovina od neke jače firme sa tvornicama koje mogu proizvodit. intel ima prevelik dio tržišta da bi mu amd uopće išta napravio.

trenutno koliko sam skužio se bave samo dizajnom čipova. nešto kao qualcomm.

17 godina

RX400 već od 200 $ dakle to je model s 4 GB, on sigurno otpada za velike rezoluciju i igranje na Ultra. Ta kartica može biti sweet spot za 1080p ali nikako sa svim postavkama na ultra. Model od 8GB će biti više od 250$ čak i bliže 300, a takve dvije u CF-u navodno po tome što kaže AMD kidaju jednu 1080, štp iskreno sumnjam ali nek se AMD hvali dok sve predstavlja na papiru, vidit ćemo kad to dođe zapravo i kad se naprave recenzije

17 godina
odjavljen
AMD Zen viđen u akciji

OK, znaci o zenu za sad znamo da moze iscrtavati slova. Pa super jebote!

Freak Show Inc.

8 0 hvala 1
12 godina
ranko091 kaže...
nixass kaže...

baš kako ih nije sram. nek se ugledaju na intel, svaki tjedan socket jedan. da ne bi slučajno mijenjao samo proc... a ne ... sve!

pa realno gledajući, za onih 5% napretka doista ne vidim zašto bi svake ili svake druge godine mijenjao proc

16 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
...

pa realno gledajući, za onih 5% napretka doista ne vidim zašto bi svake ili svake druge godine mijenjao proc

ne razumijem te sad još manje. ja sam čak imao predođbu o 10% po socketu, pa sam ismijavao. a ti na 5%. pa kod tebe svakih 10 socketa ima smisla radit veći upgrejd. :D

17 godina
odjavljen
ranko091 kaže...

ne razumijem te sad još manje. ja sam čak imao predođbu o 10% po socketu, pa sam ismijavao. a ti na 5%. pa kod tebe svakih 10 socketa ima smisla radit veći upgrejd. :D

Zato je dobar dio ekipe jos uvijek na svojim Q6600 i kunu se kako igraju sve nove igre na ultra i da su novi 10 jezgreni i7 procesori brzi mozda 5%...

Freak Show Inc.
10 godina
odjavljen
AMD Zen viđen u akciji

Tko ima novi i7 njemu je brzi.

Tko nema njemu nije.

Battlelog: Glavas_ZG

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...

Tko ima novi i7 njemu je brzi.

Tko nema njemu nije.

A tko umije - njemu dvije

Freak Show Inc.
17 godina
AMD Zen viđen u akciji

i5 3570K Ivy Bridge, kupljen 11/2012

Stvarno nemam potrebu mijenjat procesor još par godina, samo da sve funkcionira ispravno. Računalo leti na ovom. Istina, ne igram se, ali vjerujem da i uz najnovije grafičke ovaj procesor ne može bit usko grlo još bar 2-3 godine, pogotovo clockan.

O SLI/Crossfire poljima ne govorim.

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
zeroname kaže...

AMD bi procvjetao kad bi ih netko kupio.Npr samsung netko tko može masovno proizvoditi procesore za još majnu cijenu i tko ima para za R&D ovako svakih par godina se AMD vuče. Da li ćemo ikada više vidjeti taj scenarij da je AMD bio bolji od Intel-a

Da baš bi procvjetal moš mislit, a "mudri Samsung bi prodaval procesore u pola cijene" bez obzira kaj je proizvodni procesor prilično skup.

AMD je u zadnjih deset godina ima problema samo sa performansama procesora. Grafički dio tehnikalijama i dizajnom gura bez problema, iako eto AMD nema love na lopate.

Za dizajnirat dobar CPU ne treba koš love, nego samo odluka da kreneš u pravom smjeru.Badave ti lova do krova, ako sa jednom krivom odlukom odeš u potpuno pogrešnom smjeru.Da je prvi FX-8150 imao današnji Excavator CPU IPC, pa Intel Sandy Bridge bi imao vrlo ozbiljnu konkurenciju.

Kaj se tiče Zen CPU, na njegov dizajn AMD je potrošio 60milja dolara i to kroz period od tri godine.Realno to je prilično malo love, ali kad izabereš pravi put i kad pametne glave odrađuju posao onda nema nikakvih problema.Samo treba pričekat kraj ove godine, pa buš onda videl kaj je AMD složil(Jim Keller+ekipa) za "samo 60 milja dolara".

Ako smotani Mujo i Haso dizajniraju CPU, oni če i za sitnih 100milja dolara složit okvirno Pentium 5.

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-zen-cpu/224306.aspx?page=1&jumpto=4645762&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 21:44 (rambox).
17 godina
odjavljen
AMD Zen viđen u akciji

Da su na osamjezgrenom procesoru nabili isti IPC i proizvodili ga na 32 nm imao bi TDP 300W . Negdje su morali raditi kompromis. Lako sa zenom kad ga mogu gurati sada na puno manje proizvodnom procesu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice