AMD Catalyst 10.10

poruka: 67
|
čitano: 5.302
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD Catalyst 10.10".
17 godina
neaktivan
RE: AMD Catalyst 10.10

Eto i ja sam stavio nove drivere..Neka veća poboljšanja nevidim...al eto da sam u trendu :D

16 godina
neaktivan
AMD Catalyst 10.10

Jedno od većih poboljšanja je morphological anti aliasing. Smijeh

3D Designer
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Jedno od većih poboljšanja je morphological anti aliasing. Smijeh

I odmah pojasnjenje doticnog, ako se netko (kao i ja) pita sto je sad pak to.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
neaktivan
AMD Catalyst 10.10

imam jedno pitanje..sa ovim driverima, kakva je razlika izmedju performansi 5770 1Gb vs 4870 1GB

ne mogu naci na netu usporedbu sa novim driverima, a cini mi se da sam nekad cuo da je 5770 prestigla 4870 sa novijim driverima..jel istina ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Catalyst 10.10

4870 je bila brža, ima puno vecu memorijsku propusnost.

A moguce je da je 577o tu negdje sa njom sa novim driverima iako mislim da je 4870 brža.

Ako neko zna to bolje neka ti kaže, ja sam samo ovako okvirno. 

BE HAPPY xD : )
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma znam da je inace 4870 brza, prvenstveno radi vece propusnosti..ali negdje sam cuo da ju je 5770 prestigla nakon nekih drivera, pa ne znam sad..svi review-i koje nadjem su iz 2009 godine

16 godina
neaktivan

iko ?

sutra ili prekosutra mozda uzmem ili 5770 ili 4870, pa me bas zanima..

16 godina
neaktivan
AMD Catalyst 10.10

Za seriju 4xxx se više neće biti novih drivera pa uzmi to u obzir prilikom donošenja odluke. S ovim ne želim reći da je bolje uzeti hd 5770 nego samo napominjem ukoliko ti to nešto znači.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
AMD Catalyst 10.10

Govori se da ce serija 5xxx dobiti sa novim driverima neke nove mogucnosti koje ima 6xxx tipa MLAA i sl., mozda je ipak bolje 5770 po meni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
godo kaže...

Za seriju 4xxx se više neće biti novih drivera pa uzmi to u obzir prilikom donošenja odluke. S ovim ne želim reći da je bolje uzeti hd 5770 nego samo napominjem ukoliko ti to nešto znači.

kako mislis nece bit novih drivera za seriju HD4xxx? To što kažeš je cista glupost, do sad sam s svakim novijim driverima na svojoj HD4850 dobio određeni boost u igrama. Kad bi usporedio prve drivere koje sam instaliro za grafičku Catalyst 9.8 s sadašnjim Catalyst 10.10 razlika u igrama je i do 5+ FPS-a, znaci napredak se vidi i postoji. Ovime nekažem da je HD4xxx isplativa kupnja u danasnje vrijeme jer je to ipak dve generacije stara serija, bolja investicija je HD5xxx ili HD6xxx. 

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan
AMD Catalyst 10.10

ma odluka je vec pala na HIS 5770 1GB

samo me zanimalo je li uspjela prestic 4870 sa nekim driverima, jer iako se dobije mali boost i sa 4xxx  serijom, vecina review-a na netu je sa driverima koji su bili kad je 5xxx serija tek izasla, pa je naravno prioritet da se driverima poboljsaju performanse aktualne, 5xxx serije..

po performansama je izgleda malo ispod 4870, ali je 15KM (55KN) jeftinija, novija, manje trosi, manje se cuje i grije itd..

ipak hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

ma odluka je vec pala na HIS 5770 1GB

samo me zanimalo je li uspjela prestic 4870 sa nekim driverima, jer iako se dobije mali boost i sa 4xxx  serijom, vecina review-a na netu je sa driverima koji su bili kad je 5xxx serija tek izasla, pa je naravno prioritet da se driverima poboljsaju performanse aktualne, 5xxx serije..

po performansama je izgleda malo ispod 4870, ali je 15KM (55KN) jeftinija, novija, manje trosi, manje se cuje i grije itd..

ipak hvala

jos uvjek je sporija od HD4870, a i uvjek ce i ostat sporija.

16 godina
neaktivan
AMD Catalyst 10.10

A što se tiče MLAA biti će podržan i na 4xxx grafama koliko ja znam.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.11.2010 14:11 (Minoza).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

samo da pitam jos nesto, nevezano za drivere..

posto je graficka polovna, cime da je testiram prije kupovine ? (imat cu priliku za to)

jel 10 min furmark dovoljno da mogu reci da je graficka 100% ispravna?

16 godina
Minoza kaže...

U novom BUG - u pise da ce uskoro i serija 5xxx dobiti podrsku za MLAA, 4xxx se ne spominje.

Volio bi i ja znati, jer imam i 1 komp sa 4xxx serijom. 

16 godina
neaktivan
Joe Cooker kaže...
Minoza kaže...

U novom BUG - u pise da ce uskoro i serija 5xxx dobiti podrsku za MLAA, 4xxx se ne spominje.

Volio bi i ja znati, jer imam i 1 komp sa 4xxx serijom. 

Možeš saznati lako, postirao sam negdje tutorial kako osposobiti na 10.10c beta drajveru MLAA na 5xxx seriji, trebalo bi raditi i na 4xxx. Dakle, MLAA već sada radi na 5xxx uz taj tweak, jer ja ga imam u CCC-u, a imam 5870, probaj prekopati moje postove i pronaći tut ako te zanima. Ako zapneš kontaktiraj me na PM.

edit

EVO LINK

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.11.2010 15:31 (Minoza).
16 godina
AMD Catalyst 10.10

Znam za taj tutorial i hvala na njemu.

Vidim i  da mtopol nije uspio, a kaže da je sve pokušavao.

Evo i ovde ima o tome:

http://www.geeks3d.com/20101023/tips-what-is-the-morphological-anti-aliasing-mlaa/#more-7461

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.11.2010 16:27 (Joe Cooker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Catalyst 10.10

MLAA na 4xxx seriji neće raditi.

Laički rečeno, arhitektura je toliko drugačija da se ne može upogoniti (između redova, bar zasad, treba imati DX11 shadere za implementaciju MLAA)

http://ad-infinitum.biz.hr/index.php Hrvatska Star Trek Online Flota
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
AMD Catalyst 10.10

CCC 10.10 sa OpenCL instaliran ali opet nemogu naći MLAA :)

Nema veze sad ćemo malo po DOW:S, Americas Army 3 pa da vidimo ima li increasa{#}

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TomoR kaže...

MLAA na 4xxx seriji neće raditi.

Laički rečeno, arhitektura je toliko drugačija da se ne može upogoniti (između redova, bar zasad, treba imati DX11 shadere za implementaciju MLAA)

Gledo sam na netu malo i neki su uspjeni upogonit MLAA na HD4xxx seriji, samo za njih je potreban drugaciji hack u registry-u, vjerujem da ce s novim driverima doci podrska za MLAA za HD5xx i HD4xx

16 godina
neaktivan
AMD Catalyst 10.10

Ja koliko se sjećam sam negdje pročitao da će MLAA biti podržan na svim ATI karticama neovisno o arhitekturi, ipak je to post-process efekt, ne znam koliko to veze ima sa arhitekturom...

3D Designer
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
pandza94 kaže...

CCC 10.10 sa OpenCL instaliran ali opet nemogu naći MLAA :)

Nema veze sad ćemo malo po DOW:S, Americas Army 3 pa da vidimo ima li increasa{#}

Za MLAA trebaš imati 10.10a minimalno, a za pokretanje MLAA na 5xxx serijama dodatno je još potrebno modificirati instalacijski inf, ili promijeniti postavke u registry-u. Na 10.10 pure ne ide.

Vidi ovdje

http://ad-infinitum.biz.hr/index.php Hrvatska Star Trek Online Flota
16 godina
odjavljen
mtopol kaže...

Gledo sam na netu malo i neki su uspjeni upogonit MLAA na HD4xxx seriji, samo za njih je potreban drugaciji hack u registry-u, vjerujem da ce s novim driverima doci podrska za MLAA za HD5xx i HD4xx

Jako teško, ali moguće

Naime u čemu je stvar, MLAA je Post Processing efekt, efekt koji radi nakon rendeiranja i rasterizacije, i SASTAVNI je dio DX11 API-a i radi preko DirectComputea kojeg podržavaju i DX10.1 grafičke kartice, ali u nizoj verzij i AMD će morati uložiti sredstva da to sredi za 4xxx seriju što im se po mom mišljenju nikakko nesiplati, jer sami sebi uskaču u usta i koče prodaju nove serije kartica.

Čak nebi im za marketing bilo loše da ga neimplementiraju ni za 5xxx seriju.

Can't Read Can't Read No He Can't Read My poker face
17 godina
neaktivan
Weky kaže...
mtopol kaže...

Jako teško, ali moguće

Naime u čemu je stvar, MLAA je Post Processing efekt, efekt koji radi nakon rendeiranja i rasterizacije, i SASTAVNI je dio DX11 API-a i radi preko DirectComputea kojeg podržavaju i DX10.1 grafičke kartice, ali u nizoj verzij i AMD će morati uložiti sredstva da to sredi za 4xxx seriju što im se po mom mišljenju nikakko nesiplati, jer sami sebi uskaču u usta i koče prodaju nove serije kartica.

Čak nebi im za marketing bilo loše da ga neimplementiraju ni za 5xxx seriju.

Ako i u sluzbenoj nebude podrska za MLAA za HD4xx seriju, vjerojatno ce Tweak-ana verzija drivera nudit tu podrsku(Xtreme-G Catalyst 10.11 ili nesto slicno).

16 godina
odjavljen

Da samo ce istu morati se netko ovaj put dobro potruditi da napravi, a i nisam siguran baš za stabilnost i zamućenje slike jer se igre nece prilagodavati modanin driverima.

15 godina
protjeran
Joe Cooker kaže...

4870 je bila brža, ima puno vecu memorijsku propusnost.

A moguce je da je 577o tu negdje sa njom sa novim driverima iako mislim da je 4870 brža.

Ako neko zna to bolje neka ti kaže, ja sam samo ovako okvirno. 

HD 5770 ima mnogo bolji OC potencijal jer je mnogo hladnija...HD 5770 dođe na snagu GTX275

um caruje dok snaga ne popizdi
16 godina
odjavljen
sheX kaže...

HD 5770 dođe na snagu GTX275

Daj nespamaj

GTX 275 je u rangu HD 4890 i HD 5830

16 godina
neaktivan

ne znam otkud ljudima te informacije..i otkud da je toliko puno clockabilnija od 4870..vidio sam 4870 koje sa 750 idu na 900, dok 5770 sa 850 ide na 950 recimo, i to malo teze, a to je opet manji clock nego na 4870, ali to je milion puta sazvakano i ne zelim opet o tome..citao sam samo da ju je prestigla sa nekim driverima, ali to je ociglendo bio neki optimist kao i ovaj..

tih 5-10% performansi mi manje vise ne znaci nista..ako je nesto neigrivo sa 20FPS, biti ce i sa 22, svejedno..

odluka je pala na 5770 radi toga sto je novija (ipak je polovna) mane se grije, manje trosi, tisa (mada ona 4870 ima jako dobar cooler) i cak je i jeftinija..novije tehnologije poput DX 11 su joj samo plus, mada znam da se necu naigrat s njom DX 11 igara, i to je sazvakano..

nego, ima li iko iskusan, je li 10 minuta Furmarka dovoljno da mogu reci da je graficka 100% ispravna i stabilna..?

16 godina
odjavljen
ismar89 kaže...

ne znam otkud ljudima te informacije..i otkud da je toliko puno clockabilnija od 4870..vidio sam 4870 koje sa 750 idu na 900, dok 5770 sa 850 ide na 950 recimo, i to malo teze, a to je opet manji clock nego na 4870, ali to je milion puta sazvakano i ne zelim opet o tome..citao sam samo da ju je prestigla sa nekim driverima, ali to je ociglendo bio neki optimist kao i ovaj..

tih 5-10% performansi mi manje vise ne znaci nista..ako je nesto neigrivo sa 20FPS, biti ce i sa 22, svejedno..

odluka je pala na 5770 radi toga sto je novija (ipak je polovna) mane se grije, manje trosi, tisa (mada ona 4870 ima jako dobar cooler) i cak je i jeftinija..novije tehnologije poput DX 11 su joj samo plus, mada znam da se necu naigrat s njom DX 11 igara, i to je sazvakano..

nego, ima li iko iskusan, je li 10 minuta Furmarka dovoljno da mogu reci da je graficka 100% ispravna i stabilna..?

Nebih rekao, pokreni Furmark zajedno sa OCCT GPU Test i Furmarkom jedno pola sata pa pogledaj.

A ipak je to obozavam_slagati_konfe, spamer sa 20-ak accounta i psihički nestabilna osoba.

16 godina
neaktivan
Weky kaže...
ismar89 kaže...

A ipak je to obozavam_slagati_konfe, spamer sa 20-ak accounta i psihički nestabilna osoba.

???

ne kontam sta ti ovo znaci

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice