AMD bolji od očekivanja

poruka: 48
|
čitano: 10.306
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD bolji od očekivanja".
16 godina
odjavljen
RE: AMD bolji od očekivanja
Frozzini kaže...

evo da nešto usporedimo i da vidiomo šta je isplatnije

Asus Crosshair IV Formula-1730kn

AMD Phenom II X6 1090T+Scythe Kabuto i diži na 4.00GHz-2575kn

DDR3 4GB 2x2 Corsair 1600MHz-820kn

Sapphire Radeon HD5870-2950kn

Samsung F3 500GB-380kn

Coolermaster HAF 922-769kn

Corsair VX550-660kn

to isto samo s intelom

Asus Rampage III Extreme-3189kn

Intel Core i7 980X-8050kn

DDR3 6GB Corsair 3x2 1600MHz-1540kn

Sapphire Radeon HD5860-2950kn

Samsung F3 500GB-380kn

Corsair VX550-660kn

Znči AMD-ova konfa bi koštala 9884kn a intelova 17 538kn,intelova ploča i procesor su sami skuplji od cijele AMD-ove konfe !!!!!! a fps u igrama nebi bio ništa veći nego na AMD-ovoj konfi !!!!!!!!!!!! i vidite li vi koliki je ovo bezobrazluk ?!?!? od strane intela !!!!!!

Samo što jedan obični Core i5 750 sasvim solidno konkurira X6 1090T... A 980X ubije boga u svakom procesoru...

Debelo si pretjerao sa konfiguracijom.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 17:14 (Weky).
16 godina
protjeran

@ Frozzini

Igre nisu sve...

U Sisku imaš jednu dosta jaku firmu koja se bavi izradom Web stranica,

zove se Euroart93.

Imaju par servera koji im samo renderiraju radove.

Naravno da tu Intel + Tesla kartice rasturaju,

jer njima je u cilju da im posao ne čeka, da što prije završe, predaju

stranicu klijentu, i pokupe kintu.

Njihovi web-ovi su jako nagrađivani i poznati u cijelom svijetu.

Sve njihove radne stanice su slagane kod mene, i ni jedna nije bila jeftinija od 15.000kn.

Evo da se uvjeriš da ne lažem:

http://www.euroart93.hr/index_hr.php

I meni njihova naj naj stranica:

http://www.biminibayliving.com/

(trenutno down, why god why!?!?!?)

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 17:18 (Don Kihoty).
15 godina
protjeran
Weky kaže...
Frozzini kaže...

evo da nešto usporedimo i da vidiomo šta je isplatnije

Asus Crosshair IV Formula-1730kn

AMD Phenom II X6 1090T+Scythe Kabuto i diži na 4.00GHz-2575kn

DDR3 4GB 2x2 Corsair 1600MHz-820kn

Sapphire Radeon HD5870-2950kn

Samsung F3 500GB-380kn

Corsair VX550-660kn

to isto samo s intelom

Asus Rampage III Extreme-3189kn

Intel Core i7 980X-8050kn

DDR3 6GB Corsair 3x2 1600MHz-1540kn

Sapphire Radeon HD5860-2950kn

Samsung F3 500GB-380kn

Corsair VX550-660kn

Znči AMD-ova konfa bi koštala 9884kn a intelova 17 538kn,intelova ploča i procesor su sami skuplji od cijele AMD-ove konfe !!!!!! a fps u igrama nebi bio ništa veći nego na AMD-ovoj konfi !!!!!!!!!!!! i vidite li vi koliki je ovo bezobrazluk ?!?!? od strane intela !!!!!!

Samo što jedan obični Core i5 750 sasvim solidno konkurira X6 1090T... A 980X ubije boga u svakom procesoru...

Debelo si pretjerao sa konfiguracijom.

to jest istina ali ja sam stavio cooler da se 1090T digne na 4.00GHz kad bi uzeo nešto poput H50 ili kakvog Zalmanovog jakog vodenog sistema mogao bi ga dizati i do 4.6GHz e onda na tom taktu bi sigurno konkurisao i7 980X amd proc+cooler su jeftini za oko 6000kn od intelovog procesora.....nadam se da sad kontaš

16 godina
odjavljen

Core i5 750, jeftinij gotovo 1000kn od tog AMD-a i digne se isto na 4,5Ghz uz vodeno i izvrsno konkurira X6 1090T...... Nadam se da sad kontaš....

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
16 godina
protjeran
Frozzini kaže...

to jest istina ali ja sam stavio cooler da se 1090T digne na 4.00GHz kad bi uzeo nešto poput H50 ili kakvog Zalmanovog jakog vodenog sistema mogao bi ga dizati i do 4.6GHz e onda na tom taktu bi sigurno konkurisao i7 980X amd proc+cooler su jeftini za oko 6000kn od intelovog procesora.....nadam se da sad kontaš

Firme uzimaju radne stanice koje se nikad ne OC-aju.

Te su radne stanice u klimatiziranim prostorijama, bez utjecaja ljudi,

svjetlosti, vlage, dima, prašine etc...

Kad ćemo tako gledati, neOC-ani Intel i dalje rastura...

Procesore realno moraš gledati neOC-ane,

jer nikad ništa nije 100% sigurno, da će baš svaki primjerak ići "toliko i toliko".

Sigurno je samo da će 100% raditi ispravno na nominalnim vrijednostima,

pod uvjetom da su sve komponente ispravne.

17 godina
Weky kaže...

Core i5 750, jeftinij gotovo 1000kn od tog AMD-a i digne se isto na 4,5Ghz uz vodeno i izvrsno konkurira X6 1090T...... Nadam se da sad kontaš....

ta razlika od 1000kn ti dođe na samo vodeno...

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
16 godina
odjavljen
Makić kaže...
Weky kaže...

Hmm, a Phenoma ćeš hladiti sa Stock hladnjakom na 4,5 Ghz???????

15 godina
protjeran
Weky kaže...

kontam ali ja se nisam samo usredotočio na procesor usredotočio sam se na cijene amd i intel sistema ploča,ram i procesor (intel) su sami skuplji od cijele amdove konfe....uzmeš thubana za ccca 2400kn i neko hlađenje za 800kn (vodeno) digneš proc na 4.6ghz...tu uštediš hiljade kuna...ovo ti valjda govori d je amd isplativiji....intelovi high end zagondžije (i5 750,i7 860,i7 950...) su jače od amdovih high end procesora na stocku ali su puunooo skuplji a uzeći u obzir da za nekih 800kn probaviš dobro hlađenje za amd-a...ispane te jeftinije a fps u igrama sigurno je isti/sličan intelu..

15 godina
protjeran
Weky kaže...
Makić kaže...
Weky kaže...

Hmm, a Phenoma ćeš hladiti sa Stock hladnjakom na 4,5 Ghz???????

ne ja to nisam rekao....ali hlađenje i amd proc su puuuuuno jeftiniji od intelovog procesora...

16 godina
protjeran

A vodeno hlađenje će se samo održavati?

Ukapljivanje odnosno rosenje blokova pri prevelikom razlikama unutarnje i vanjske temperature,

dakle dodatni ventovi da cirkuliraju kroz kejs,

pa tekućine protiv korozije i kamenca u cijevima i blokovima...

Vodeno hlađenje nije samo "stavi i vozi".

Znam o čemu pričam.

Ajde na autu nemoj mijenjati ulje pa ćeš vidjeti šta će ti se desiti.

18 godina
neaktivan
AMD bolji od očekivanja

@Frozzini: svakakvih sam gluposti vidio na ovom forumu, usporedbi i sl. al ovo tvoje je definitivno medju top 3.

Mislim ne znam zasto se ja uopce trudim, al ne mogu gledat ove gluposti.

Jel ti znas kakav je procesor X980, kojoj je klijenteli namijenjen? Čemu služi? Znaš li zašto je tako skup? Zašto nema konkurencije?

Znaš li da nemaš pojma o čemu pričaš i da se blamiraš?

Znaš li da si već 50 puta spomenuo nekakve fps-e u igrama, a da znaš zašto takav procesor služi znao bi da se blamiraš.

Znaš li kakva je Asus Rampage III Extreme ploča i tko je kupuje i zbog čega, zbog fps-a!?

Što prije shvatiš da se brukaš to bolje za tebe, meni je svejedno. Čak i dobro malo za nasmijat se.

everybody lies

1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Frozzini kaže...

kontam ali ja se nisam samo usredotočio na procesor usredotočio sam se na cijene amd i intel sistema ploča,ram i procesor (intel) su sami skuplji od cijele amdove konfe....uzmeš thubana za ccca 2400kn i neko hlađenje za 800kn (vodeno) digneš proc na 4.6ghz...tu uštediš hiljade kuna...ovo ti valjda govori d je amd isplativiji....intelovi high end zagondžije (i5 750,i7 860,i7 950...) su jače od amdovih high end procesora na stocku ali su puunooo skuplji a uzeći u obzir da za nekih 800kn probaviš dobro hlađenje za amd-a...ispane te jeftinije a fps u igrama sigurno je isti/sličan intelu..

Cijene nisu skuplje...

Core i5 750 koji bez frke ide na 4,5Ghz uz bolje hlađenje košta gotovo 1000kn manje od thubana... I podjednaki su u perfomansama.... Ili ti misliš da se Intel nemože overclockirati?

I gdje si pobrao vodeno hlađenje za 800kn?

15 godina
protjeran
Core2Duo2 kaže...

@Frozzini: svakakvih sam gluposti vidio na ovom forumu, usporedbi i sl. al ovo tvoje je definitivno medju top 3.

Mislim ne znam zasto se ja uopce trudim, al ne mogu gledat ove gluposti.

Jel ti znas kakav je procesor X980, kojoj je klijenteli namijenjen? Čemu služi? Znaš li zašto je tako skup? Zašto nema konkurencije?

Znaš li da nemaš pojma o čemu pričaš i da se blamiraš?

Znaš li da si već 50 puta spomenuo nekakve fps-e u igrama, a da znaš zašto takav procesor služi znao bi da se blamiraš.

Znaš li kakva je Asus Rampage III Extreme ploča i tko je kupuje i zbog čega, zbog fps-a!?

Što prije shvatiš da se brukaš to bolje za tebe, meni je svejedno. Čak i dobro malo za nasmijat se.

evo da te malo spustim......Intel Core i7 980X je najmoćniji zbog 12mb keša,6jezgri i 12 threadova i ima ogroman OC potencijal ide čak i do 5GHz,Asus Rampage III Extreme je skupa ko đavo zato što ima 4 PcieX 16 slota i podržava 4way cf i 4way sli.......i brzine rama do 2400MHz.....

16 godina
protjeran

Bio bi on i najmoćniji stolni i sa 2Mb casha...

Cash je samo pričuvna memorija da proces ne mora "spavati" dok mu podatci sporo dolaze.

Moraš proučiti cash memoriju,a ne lupit glavom od zid i ostati živ.

PS - Moja ASRockica je koštala 940Kn kad sam ju ja kupio (i još jeftinije,

sam sebi ne naplaćujem maržu), pa može tjerati memoriju na 2400MHz,

samo stavim module, i preko FSB-a ju podižem, a smanjujem množitelj CPU-a i HT sabirnice.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.7.2010 18:01 (Don Kihoty).
15 godina
protjeran
AMD bolji od očekivanja

problem je što to na forumu niko nikad neće imati........ma šta je s nama pričamo u buggatiju veyronu a znamo da i sa golf gti 6 možemo pobjeći miliciji....znači idealna konfa da pokrene sve današnje igre na max..

Phenom II X4 955/Intel Core i7 920

2/4GB rama

HD5850/GTX470/HD5870

nema potrebe za tim ludostima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ako si netko i kupi takav stroj, sa Intelom, i recimo 480GTX,

onda vjeruj da ta osoba koristi CUDA-u i snažan procesor da bi nešto i zaradio,

bilo renderiranje za Web, HD materijal (montaža filmova recimo) i slično...

Normalnom smrtniku "igraču" to nije potrebno (procesor fkorz).

18 godina
neaktivan
Weky kaže...

Core i5 750 koji bez frke ide na 4,5Ghz uz bolje hlađenje košta gotovo 1000kn manje od thubana... I podjednaki su u perfomansama.... Ili ti misliš da se Intel nemože overclockirati?

Ako već uzimaš black edition kao referencu za AMD onda uzmi extreme edition kao referencu za Intel... Onda brojke i nisu baš takve kakvima ih predstavljaš... Jer 1055T košta isto kao i i5 660...

clock2much
16 godina
odjavljen
Cele303 kaže...
Weky kaže...

Ako već uzimaš black edition kao referencu za AMD onda uzmi extreme edition kao referencu za Intel... Onda brojke i nisu baš takve kakvima ih predstavljaš... Jer 1055T košta isto kao i i5 660...

On je uzimao Phenom II X6 1090T i Core i7 980X, a ja tvrdim da jedan obični Core i5 750 jednako se dobro clocka kao i Phenom, bez obzira na množitelj.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice