Adobeov evangelist ljut na Apple

poruka: 93
|
čitano: 21.309
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Adobeov evangelist ljut na Apple".
18 godina
neaktivan
RE: Adobeov evangelist ljut na Apple
hrvooje kaže...

dupli

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 10:42 (hrvooje).
18 godina
neaktivan
1. Flash odavno nema problema sa usability-jem... to što ga ljudi ne znaju koristiti to je njihov problem. Svi vole urbane legende
2. Flash playeru bi trebala debela optimizacija. Jedan od problema leži i u povlačenju kompatibilnosti sa starijim verzijama. Zašto ne koriste mogućnosti koje su odavno imali u Directorovom Shockwave playeru, nemam pojma.
3. Većina developera nema pojma kako napraviti optimiziranu animaciju pa onda dok otvoriš index.hr ili bug.hr zagrcne se bilo koji browser od mizernih bannera.
4. Internet se već godinama siluje raznoraznim tehnologijama koje se blago rečeno zlorabe. Neki geek se sjetio koristiti JavaScript za izradu web aplikacija i hopa opet ode procesor barem na 50% jer svi koriste neke neoptimizirane JS interpretere. AKo se mne pita JS nije platforma za grafiku iako se to može raditi. Ako će grafika u JS podržavati neku hardversku akceleraciju onda super, ovako je beskorisno isto kao i trenutno 3D u Flashu.
5. Flash tj Flex može poslužiti za izradu odličnih aplikacija koje se neće boriti s JS nekompatibilnostima iz browsera i interpretacijom HTMLa u istima. To je njegova prednost. Unifikacija. Doduše tu je opet problem sa curenjem memorije ako se Flash player ostavi dovoljno dugo da živi.
6. Silverlight je super konkurencija jer pokazuju kako se brzo može dodavati funkcionalnost u jednog Flash konkurenta, a jasno je da M$ ima bolje alate za razvoj aplikacija od Adobea
7. HTML5 video definira samo kontejner, a ne i format. Dakle formati nisu definirani, niti okvirno što znači da će nam dobro doći FFDshow ili neki drugi codec pack da možemo prožvakati ono što se ljudi sjete staviti na web. Sumnjam da će tu zdravi razum pobjediti. Flash video je koristio komercijalni codec ali sada koristi između ostalog H.264 video i HE-AAC audio standarde.
8. Dio SWF formata je otvoren, kao i većina Flex frameworka. Što je ono otvoreno kod Apple-a? Što, čak ni baterija na telefonima? My bad!
9. Slažem se da Apple može na svojoj platformi raditi što želi, to je radio i M$

I da rezimiram. Ljudi se trebaju naučiti birati adekvatnu platformu za određenu funkciju, a ne silovati tehnologije poput JSa ili Flasha za krivu namjenu. Pa pobogu ako već radite nekakav glupi banner s efektima dajte onda krajnji rezultat izgenerirajte u FLV. Ionako vam u 99.9% banneri nemaju nekakvu funkciju ili interakciju osim redirekcije na odredište. kao primjer navodim Flash banner BUGa koji vodi na http://www.bug.hr/xfx/ - to je ona zelena travestija koja pojede procesora kolko može. Megadrek u izvedbi i silovanje Flasha. Ili će mi sad netko reći da moram napraviti upgrade računala da mogu gledati neinventivne bannere onako kako ga je neki dizajner bez poznavanja nutrine Flasha zamislio?

A igre u Flashu... OMG... Cura mi igra neki Caffe world na laptopu pa stalno uživa u nekom jerk-o-vision-u, a ja sam odustao od one Facebook kopije Wormsa - Wild Things, mislim da se tako zove jer se igra malo, malo pa se zašteka, a daleko od toga da prati tisuče nekakvih objekata.

Neoptimizacija platforme + neznanje = šarlatanstvo i vrlo loše korisničko iskustvo.

Pa dovraga na Amigi sam imao glatki scroll daleko inventivnijih efekata, aplikacija i igara sa 7 MHz na procesoru a sada ne mogu sa gigahercima dobiti neku trivijalnu animaciju na web stranici? mora da me tu za moje novce neko baš krasno hebe; i onaj koji mi je prodao hardver i onaj koji mi je prodao softver.

5 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

HTML5 neće i ne može zamijeniti Flash ili Silverlight. Flash je nadasve superioran za animacije koje svugdje moraju raditi, raditi brzo i isto, a Silverlight je nenadmašan za izradu aplikacijskog sučelja i iskustvo koje pruža.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
1 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice