Adobe tuži Apple?

poruka: 157
|
čitano: 28.985
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Adobe tuži Apple?".
17 godina
RE: Adobe tuži Apple?
Danijel kaže...
parizer kaže...

Zato i nisi sudac

Eto od srca ti želim da ti netko visi nad glavom i nad tvojim projektom i da ti diktira što da radiš, pa da vidim kako bi se osjećao... Ne bih bio sretan da mi netko odlučuje što ću raditi i koga ću podržavati...

Ako zelis nastupiti na trzistu moras postivati pravila trzisnog natjecanja. Ako neces... Ovo sto radi Apple ide u krajnosti.

Nema tu podrzavanja da/ne - jednostavno dozvoliti mogucnost instalacije drugih rjesenja. Nesto slicno kao sto su napokon dozvolili Operu.

Zasto ne imati mogucnost instaliranja pluginova (npr. na operu)? Ako je smece itd. itd. korisnici ce ga nece instalirati ili ce ga maknuti (ne treba biti instaliran po defaultu)

18 godina
neaktivan
parizer kaže...

Ako zelis nastupiti na trzistu moras postivati pravila trzisnog natjecanja. Ako neces... Ovo sto radi Apple ide u krajnosti.

Nema tu podrzavanja da/ne - jednostavno dozvoliti mogucnost instalacije drugih rjesenja. Nesto slicno kao sto su napokon dozvolili Operu.

Zasto ne imati mogucnost instaliranja pluginova (npr. na operu)? Ako je smece itd. itd. korisnici ce ga nece instalirati ili ce ga maknuti (ne treba biti instaliran po defaultu)

Onda bi po tome Adobe morao napraviti paket za Linux i omogućiti Linuxašima da koriste Photoshop? Ako tako gledamo, smiju li Linuxaši biti izolirani Adobeovim (i hrpe drugih tvrtki) nepodržavanjem?

Da Microsoft kontrolira svoju platformu 100% ne bi danas bilo toliko softvera za smeće i virusa. Jedan centralizirani repozitorij aplikacija u koji ulaze samo oni koji prođu MS-ov review (centralizirano mjesto za kupovanje paid i downloadanje free aplikacija, nešto kao App Store za Windows appove) i ne bi bilo baš nekvalitetnog softvera...

Ako želiš biti na mojoj platformi, potrudi se i izbaci pristojan proizvod... :)

Potpis ;)
17 godina
Danijel kaže...

Onda bi po tome Adobe morao napraviti paket za Linux i omogućiti Linuxašima da koriste Photoshop? Ako tako gledamo, smiju li Linuxaši biti izolirani Adobeovim (i hrpe drugih tvrtki) nepodržavanjem?

To su sasvim druge stvari, mijesas kruske i jabuke. Ako sam ne vidis razliku onda nema smisla dalje pisati

18 godina
neaktivan
parizer kaže...

To su sasvim druge stvari, mijesas kruske i jabuke. Ako sam ne vidis razliku onda nema smisla dalje pisati

Nije to miješanje kruški i jabuka već nepodržavanje nečega...

Apple na svojem OS-u (što je softver) ne podržava Flash (što je drugi softver).

Adobe ne izdaje svoj CS paket (što je softver) za Linux (što je drugi softver), znači ne podržava ga...

Naizgled je različito, ali svodi se na isto - nepodržavanje jednog softvera na nekom drugom softveru...

Potpis ;)
16 godina
neaktivan
Danijel kaže...
parizer kaže...

Da Microsoft kontrolira svoju platformu 100% ne bi danas bilo toliko softvera za smeće i virusa. Jedan centralizirani repozitorij aplikacija u koji ulaze samo oni koji prođu MS-ov review (centralizirano mjesto za kupovanje paid i downloadanje free aplikacija, nešto kao App Store za Windows appove) i ne bi bilo baš nekvalitetnog softvera...

Koliko ja znan Linux je open source??A sta se tice Windowsa on je s Windows 7 napravia vise nego pristojan posa..A to sta je pun Virusa i ostalg Šljama dokazuje koliko je Windows popularna platforma.

Ja sam toliko cool da ne trebam potpis
17 godina
Danijel kaže...
parizer kaže...

Adobe ne izdaje svoj CS paket (što je softver) za Linux (što je drugi softver), znači ne podržava ga...

Naizgled je različito, ali svodi se na isto - nepodržavanje jednog softvera na nekom drugom softveru...

Eto vidis da ne razumijes...

18 godina
neaktivan
parizer kaže...

Eto vidis da ne razumijes...

Joj, da, pa Flash nije softver...

Potpis ;)
18 godina
neaktivan
Hexler4 kaže...

Koliko ja znan Linux je open source??A sta se tice Windowsa on je s Windows 7 napravia vise nego pristojan posa..A to sta je pun Virusa i ostalg Šljama dokazuje koliko je Windows popularna platforma.

Nema veze što je Linux open source - Adobe može izbaciti svoj softver za Linux, a ne mora biti open source...

Windows bi bio jednako popularna platforma i da nema virusa, tj. da imaju model App Storea i nepodržavanja svakojakog crapwarea... Razlog zašto su Windowsi popularni je taj što ne postoji pristojna komercijalna alternativa za PC...

Potpis ;)
16 godina
neaktivan
Danijel kaže...
Hexler4 kaže...

Nema veze što je Linux open source - Adobe može izbaciti svoj softver za Linux, a ne mora biti open source...

Windows bi bio jednako popularna platforma i da nema virusa, tj. da imaju model App Storea i nepodržavanja svakojakog crapwarea... Razlog zašto su Windowsi popularni je taj što ne postoji pristojna komercijalna alternativa za PC...

Al ipak Linux trazi Freeware ili drugi Open source za svoju platformu.A Adobe mu to nece pruziti jer ce oni naravno trazit naplacivanje svog Softwera.Al ipak smatram da ce Linux u skoroj buducnosti dobit Photoshop ili cak CS-ove jer koliko vidim i Linux sve vise naginje komercijalnom softweru.A sto se tice pristojne alternative tu je Linux koji je kvalitetniji iz verzije u verziju.

18 godina
neaktivan
Hexler4 kaže...

Al ipak Linux trazi Freeware ili drugi Open source za svoju platformu.A Adobe mu to nece pruziti jer ce oni naravno trazit naplacivanje svog Softwera.Al ipak smatram da ce Linux u skoroj buducnosti dobit Photoshop ili cak CS-ove jer koliko vidim i Linux sve vise naginje komercijalnom softweru.A sto se tice pristojne alternative tu je Linux koji je kvalitetniji iz verzije u verziju.

Ja mislim da na Linux može ići komercijalni softver, čini mi se da postoji i Nero za Linux... :)

A i ja se nadam svjetlijoj budućnosti Linuxa :)

Potpis ;)
16 godina
neaktivan
Danijel kaže...
Hexler4 kaže...

Ja mislim da na Linux može ići komercijalni softver, čini mi se da postoji i Nero za Linux... :)

A i ja se nadam svjetlijoj budućnosti Linuxa :)

Jos da uvedu malo bolju podrsku za igre na njemu onda bi potpuno presa na njega.Al ovako ga koristin u Dual Bootu sa Windowsima 7.

18 godina
neaktivan
Adobe tuži Apple?

Otvorenog koda mora biti softver koji je baziran na otvorenom kodu (WebKit i sl.).

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Danijel kaže...

Da li se praviš ili?

Apple namjerno blokira Adobe, čime ga stavlja u nepovoljniji tržišni položaj, što se protivi tržišnim pravilima. Linux podržava Adobe proizvode (ne blokira ih), a na Adobe-u je da procijeni da li im je izdavanje software-a za Linux profitabilno ili ne. Neizdavanjem software-a za Linux Adobe ne stavlja Linux u nepovoljniji tržišni položaj (barem što se tržišnih pravila tiće). Ispravna analogija bi bila da Adobe software ne radi na Windowsima na računalu na kojem detektira dual-boot s Linuxom.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
18 godina
neaktivan
MrBlc kaže....

Da li se praviš ili?

Apple namjerno blokira Adobe, čime ga stavlja u nepovoljniji tržišni položaj, što se protivi tržišnim pravilima. Linux podržava Adobe proizvode (ne blokira ih), a na Adobe-u je da procijeni da li im je izdavanje software-a za Linux profitabilno ili ne. Neizdavanjem software-a za Linux Adobe ne stavlja Linux u nepovoljniji tržišni položaj (barem što se tržišnih pravila tiće). Ispravna analogija bi bila da Adobe software ne radi na Windowsima na računalu na kojem detektira dual-boot s Linuxom.

Adobe blokira Linux zato jer im nije profitabilno razvijati softver za njega...

Apple blokira Flash zato jer im također nije profitabilno imati Flash na iPhoneu - radio bi sporo i neoptimizirano kao na većini onih koji ga podržavaju. Apple nepodržavanjem Flasha čini svoj iPhone jednim od najstabilnijih i najresponzivnijih na tržištu - tj. čuva mu imidž...

Također, nije im profitabilno niti da prodaju aplikacije prevedene iz Flasha u nativne aplikacije jer tada bi se uništila jedinstvenost aplikacija... što opet narušava imidž iPhonea...

I dalje stojim iza toga da svatko sa svojom platformom ima pravo činiti što god želi - da većini ljudi smeta nepodržavanje Flasha, iPhone ne bi bio jedan od najpopularnijih na tržištu...

Također i Adobe ima potpuno pravo uzvratiti udarac povlačenjem svojih proizvoda za OS X (što neće jer im se ne isplati)...

Isto tako, mislim da nije u redu ono što EU radi Microsoftu, te da bi oni morali imati pravo isporučivati svoj softver u svom OS-u bez promoviranja alternativa (kao npr. ono kad otvoriš IE pa te pita koji drugi browser želiš instalirati)

Isto tako, Apple ima pravo odlučiti koje će aplikacije prodavati za svoj uređaj (i dalje time održavati imidž)

Ovo je samo moje mišljenje naravno, ne mora se nitko složiti s njime...

Potpis ;)
17 godina
Danijel kaže...
Također i Adobe ima potpuno pravo uzvratiti udarac povlačenjem svojih proizvoda za OS X (što neće jer im se ne isplati)...

-nemaš pravo, tj Adobe nebi imao jer je on prodao (dao na korištenje) software korisniku (nema veze s  Appleom), a korisnik ima pravo na podršku, nadogradnju, zakrpe i sl., koja je kod softwarea recimo idućih 5 godina.

-svaki proizvod mora zadovoljiti neke kriterije, kao wi-fi radio frekvencija, ili jednostavnije zabranjeno je koristiti npr olovo u premazu (boja) ali nitko nemože odrediti koja boja mora biti -samo se zabranjuje koja nesmije, -to je razlika.

Tako Apple mora dozvoliti druge proizvode, kupci (tržište) će odlučiti dali su dobri-kvalitetni, ne Apple, jer bi to bio Tying.

Kao što nemože proizvođač automobila odrediti koje gorivo (misli se na proizvođača kao INA) će kupac točiti, samo tip-kvalitetu npr EuSup95. Jer je to odvojen proizvod, na tržištu (nevažno tko je vlasnik, jer može INA bit vlasnik Fiata npr. nesmije se 'vezati', kamoli zabraniti konkurenciju).

To je osnova tržišne privrede.

Software industrija se godinama bori da ih se zakonski izjednači za krađu s materijalnim zakonima. Počevši od EULAe i ovakvih primjera vidi se da nešto nije OK, dvostruki standardi, kao i primjeri kažnjavanja MSa i nametanja nekih rješenja. Izbor browsera -wtf? MS pak radi horizontalni scroll, 'genijalni' izum. Jedino objašnjenje je skrivanje alternative, ali na pravni način.

Spomenute izmjenjive baterije, zakon već odavno postoji, ali samo se jedna zemlja sjetila tog. Kao i direktiva EUa o univerzalnom punjaču mobitela... mislim da stupa na snagu 2011. 

- nije Apple sveta krava. To je (ne)obična iKrava.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
neaktivan
Adobe tuži Apple?

Točno. Adobe mora davati podršku za softver prodan krajnjem korisniku na Macu. Jedino što može, a nadam se da neće, je prestati razvijati buduće inačice CS-a za Mac.

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Danijel kaže...

To je fasisticki pristup kontroli softwera na nekoj platformi. U puno blazoj mjeri se pojavljuje i na nekim linux distribucijama (iako iz posve drugih razloga), ali mi se svejedno ne svida taj "zaglupljeni" pristup. Nema do uzitka rucne instalacije programa kojeg si sam skinuo odnekuda, umjesto popisa programa koji ti prakticki govori "evo ovo ti je dostupno, ni ne usuduj se potraziti negdje dalje".

Apple igra prljavu igru i mogao bi dobiti po prstima kao sto je i MS dobio...

Flash uopce ne volim ali je sasvim jasno koja je ovdje "prava strana".

18 godina
Danijel kaže...

Adobe blokira Linux zato jer im nije profitabilno razvijati softver za njega...

Baš me zanima tvoje objašnjenje ove rečenice - kako to Adobe

Linux?

Gledam te!
18 godina
rustweaver kaže...

To je fasisticki pristup kontroli softwera na nekoj platformi. U puno blazoj mjeri se pojavljuje i na nekim linux distribucijama (iako iz posve drugih razloga), ali mi se svejedno ne svida taj "zaglupljeni" pristup. Nema do uzitka rucne instalacije programa kojeg si sam skinuo odnekuda, umjesto popisa programa koji ti prakticki govori "evo ovo ti je dostupno, ni ne usuduj se potraziti negdje dalje".

Apple igra prljavu igru i mogao bi dobiti po prstima kao sto je i MS dobio...

Flash uopce ne volim ali je sasvim jasno koja je ovdje "prava strana".

Aplikacije na linuxu ne moras nuzno instalirat iz vec predefiniranih repozitorija. Mozes dodati custom repozitorije. A mozes i downloadati aplikaciju u obliku packagea i tako je instalirati...

I'm going woo woo
18 godina
neaktivan
Adobe tuži Apple?

Zanima me recimo bi li arecimo proizvođači HD mogli tužiti apple jer ne želi seagate nego wd. Ili što ako se odluči za neki novi standard povezivanja , recimo neću Usb 3 nego ću fw/optiku. Tko se može žaliti za odbijanje određene tehnologije konkretnog proizvođača, bio to software ili hardware? Jedino što po meni može proći je ukoliko se pozovu na nekakav monopol koji bitno narušava odnose ili prava kupaca ... ali u ovom slučaju adobe je monopolist, a ne apple. :D 

A.

1 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
artfull kaže...

Zanima me recimo bi li arecimo proizvođači HD mogli tužiti apple jer ne želi seagate nego wd. Ili što ako se odluči za neki novi standard povezivanja , recimo neću Usb 3 nego ću fw/optiku. Tko se može žaliti za odbijanje određene tehnologije konkretnog proizvođača, bio to software ili hardware? Jedino što po meni može proći je ukoliko se pozovu na nekakav monopol koji bitno narušava odnose ili prava kupaca ... ali u ovom slučaju adobe je monopolist, a ne apple. :D

Zar ti ne možeš na Mac-a spjit Seagate ili Samsung vanjski disk? Vjerojatno možeš i interni zamijeniti kojim želiš. Isto tako Apple može izbaciti USB port sa Mac-a ali ako zabrani ugradnju USB kartice samo zbog toga što je USB (a ne neki drugi razlozi tipa stabilnost drivera), onda je to već problem. Tako i flash. Nema zakonske osnove da Apple mora isporučiti flash na uređaju, već ne smije blokirati mogučnost instalacije.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
18 godina
neaktivan
Adobe tuži Apple?

Shvaćam ja to, al stvar je u tome da Apple nije jedini s takvom praksom, a toga ima i u svim industrijama. Sto je sa recimo HPom, epsonom i ostalima koji koriste tonere sa cipovima čime na sve načine pokušavaju onemogućiti zamijenske tinte?

Ja se osobno ne slažem sa takvom praksom al dok to mjerodavni ne reguliraju bojim se da Apple ne radi nista nezakonito, iako naravno nisam pravnik i puno je varijabli u igri ... smatram da je apple dobro razmislio o ovome prije nego su se odlučili, postao sam već ( a i drugi ) Jobsovu dopisku sa blogerom i slično.

A.
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.4.2010 13:52 (artfull).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Aplikacije na linuxu ne moras nuzno instalirat iz vec predefiniranih repozitorija. Mozes dodati custom repozitorije. A mozes i downloadati aplikaciju u obliku packagea i tako je instalirati...

Pa naravno da ti zvuci pogresno kad izvlacis iz konteksta, jesam li igdje rekao da se moze samo sa repozitorija instalirati? Nesto drugo sam pokusao reci, ali ti ocito nisi shvatio...

HINT: obrati paznju na "U puno blazoj", "nekim", "zaglupljeni"

-.-'

16 godina
neaktivan
Adobe tuži Apple?

Evo neto pise na Adobeovoj sluzbenoj stranici ta ce bit Flasha na IPadu.

P.S. Nisan jos procita do kraja pa enmojte odma flejmat.-.-

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...

Shvaćam ja to, al stvar je u tome da Apple nije jedini s takvom praksom, a toga ima i u svim industrijama. Sto je sa recimo HPom, epsonom i ostalima koji koriste tonere sa cipovima čime na sve načine pokušavaju onemogućiti zamijenske tinte?

Ja se osobno ne slažem sa takvom praksom al dok to mjerodavni ne reguliraju bojim se da Apple ne radi nista nezakonito, iako naravno nisam pravnik i puno je varijabli u igri ... smatram da je apple dobro razmislio o ovome prije nego su se odlučili, postao sam već ( a i drugi ) Jobsovu dopisku sa blogerom i slično.

-regulirano je.

To je zakon o tržišnoj ekonomiji, tržišnom natjecanju...

hint: proizvod, Mac je proizvod, OS je proizvod, program kao player je proizvod.. (kompletan, cjelina, samostalan -ne dio)

- zabranjeno je vezivati ili na bilo koji način uvjetovati korištenje jednog proizvoda s nekim drugim.

- nasuprot, podatak kao .doc, .mp3, .avi, .txt ... (razumiješ razliku?)

- mp3 radi na svim uređajima koji ga podržavaju. MAC nemože zabranti/onemogućiti korištenje mp3 datoteka, niti playera za mp3 datoteke..

- flash je ista stvar. (ili misliš da Adobeovi advokati nemaju blage veze? -mada, kako to obično biva, nagodit će se... vjerojatno)

edit: btw, da situacija s tintama-chipovima je slična. Razlika je ipak u hard-vs-soft što nije zanemarivo. Ali (slažem se da je i to nedozvoljivo) kad to uzmeš kao argument, trebao bi biti protiv Appleovog pokušaja, ili jedno kršenje zakona opravdavaš drugo? Koji nisu čak povezani -kao uzrok posljedica, nego nevezani... - meni to 'zvuči' kao pogrešan argument za tvoj stav. :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 1:07 (ihush).
18 godina
neaktivan
ihush kaže...
artfull kaže...

-regulirano je.

To je zakon o tržišnoj ekonomiji, tržišnom natjecanju...

hint: proizvod, Mac je proizvod, OS je proizvod, program kao player je proizvod.. (kompletan, cjelina, samostalan -ne dio)

- zabranjeno je vezivati ili na bilo koji način uvjetovati korištenje jednog proizvoda s nekim drugim.

- mp3 radi na svim uređajima koji ga podržavaju. MAC nemože zabranti/onemogućiti korištenje mp3 datoteka, niti playera za mp3 datoteke..

- flash je ista stvar. (ili misliš da Adobeovi advokati nemaju blage veze? -mada, kako to obično biva, nagodit će se... vjerojatno)

edit: btw, da situacija s tintama-chipovima je slična. Razlika je ipak u hard-vs-soft što nije zanemarivo. Ali (slažem se da je i to nedozvoljivo) kad to uzmeš kao argument, trebao bi biti protiv Appleovog pokušaja, ili jedno kršenje zakona opravdavaš drugo? Koji nisu čak povezani -kao uzrok posljedica, nego nevezani... - meni to 'zvuči' kao pogrešan argument za tvoj stav. :)

Ja neznam što si sad htio reći i jesi li pročitao moj post ... 

1) očigledno da je takva praksa poznata i nije kažnjiva ( bar ne koliko ja znam, rado ću biti ispravljen ). Zato sam i naveo tonere i HP/epsona jer mi je to prvo palo na pamet ... 

2) ispod toga sam naveo da sam protiv takvih stvari načelno, al da ne vidim po čemu je apple ovdje drugačiji od istih principa i da se bojim da neće moći biti natjeran na veću fleksibilnost osim po načelima monopola. Također sam naveo da zapravo adobe ima monopol sa flashom kao defakto standardom koji niti je free niti je non proprietary.

A.
18 godina
neaktivan
ihush kaže...

Mislim da proizvođač može odlučiti koje formate želi podržavati na svojem hardwareu ... nitko ne brani ne podržavati mp3 , samo je pitanje koliko bi to imali smisla.

A.
17 godina

(uf! yellow marker bode oči..) :)

-praksa je poznata, za sad nije kažnjiva, ali to ne znači da neće biti.

Tj., je kažnjiva, samo se netko treba sjetiti podići optužnicu.. (Choo je platio 100kn?)

-primjer s USB punjačima za mobitel. (po mom mišljenju, jedna od sporednih sitnica koju se EU birokracija sjetila dohvatiti, ali dobra/korisna sitnica).

Inače je zabranjeno vezivanje proizvoda (robe), nevezano uz monopol. Kao i onemogućavanje drugih, konkurencije itd.

Možda bi Apple mogao inzistirati da Adobe otvori flash, kao uvjet za podršku (zbog licenci).

Da to napravi (uz izgovor da eto štiti interese korisnika..) navijao bi za njih.

Ovako, pošto stoje iza HTML5, nekako nije interes korsnika u prvom planu, kavliteta i sl., nego kontrola tehnologije, licenca -novac. (kao da smo sumnjali?)

Ovaj topic je o konkretnom slučaju, A-vs-A, i kažeš da si 'načelno protiv' ... ali (.)

-onda nema 'ali', jer time postaješ iFundamentalist.

Zašto bi Epsonova tinta bila izgovor appleu u vezi flasha? -samo zato jer ti je Apple drag? OK :) bitno da se slažemo...

edit: marker bode oči.. 2. -.mp3

-oni smiju napravit svoj plajer bez podrške, ali nesmiju onemogućiti konkurenciju da napravi plajer koji ga podržava...

-edit: samo da se zna na što mislim..

''.. Prvenstveni razlog ovomu je Appleova čvrsta odluka da zabrani bilo kakvo korištenje Flasha na svojim uređajima, ali posljednja kap koja je u Adobeu prelila čašu je licenca u novome iPhone SDK-u koja zabranjuje ne samo korištenje Flahsa, već i cross-platform alata koji omogućavaju prebacivanje aplikacija iz Flasha u aplikacije za iPhone i druge uređaje iz Appleove ergele. ''

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 1:45 (ihush).
18 godina
neaktivan
Adobe tuži Apple?
ja bih volio da svi igraju "pošteno" tj da bolji i dalje pobjeđuje jer ima najbolji proizvod. Međutim, teško je ne svrstati se. Koliko god mi je Adobe važan, Apple mi je draži. Pitam se da li bi i najposteniji učinio drugačije od jobsa u situaciji gdje mu popularnost tuđe proprietary tehnologije na koju ne mogu utjecati ugrožava platformu financijski ili "look and feel" platforme. u tom trenutku sluzis se svim dozvoljenim ili nereguliranim sredstvima. Na pravnim i regulatornim tijelima je da se pozabave time. Ne sumnjam da u appleu na adobeov flash i Adobe u ovom trenutku gledaju kao na subpar pijavicu. :p
A.

1 0 hvala 0
17 godina
Adobe tuži Apple?

Flash mozes izradivati bez da potrosis centa.

Skines Flex SDK i npr. Flash Develop freeware editor...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice