64 GB na microSDXC-u

poruka: 29
|
čitano: 7.764
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "64 GB na microSDXC-u".
15 godina
64 GB na microSDXC-u

Za karticu tipa microSDXC kapacitet od 64 GB djeluje impresivno.

2 0 hvala 0
14 godina
64 GB na microSDXC-u

kaj će nekome 64gb na mobitelu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: 64 GB na microSDXC-u
zuper kaže...

po tebi se memorijske kartice koriste samo u mobitelima? {#}

a fotoaparati, kamere, tableti, prijenosna računala, itd.?

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
15 godina
zuper kaže...

Muzika, aplikacije, video, fotografije...mogućnosti su beskonačne...

http://about.me/antesirkovic
17 godina
zuper kaže...

A kaj ce ti 64 GB na PC-u?

- Psiho246
14 godina
protjeran
64 GB na microSDXC-u

Novi mobiteli, primjerice SGS II, snimaju 1080p video. Jedna minuta videa sadrži oko 120 MB :)

Jednostavnom matematikom lako je zaključiti kako je 64 GB dovoljno za tek 9 sati snimanja videa. A kad se ide na neki izlet ili bilo što, pa se čas slika, snima, pa muzika na mobitelu, još ako se treba dosta voziti pa se stavi i možda koji film.. :)

Do prije pola godine bio sam stava da se 16 GB teško može napuniti, no nedavno sam stavio mobitel (DHD) da snima određenu stvar 2 sata, i video je bio valjda 8 GB velik (par videa, najveći je bio 1 h - oko 3,5 GB veličine)...

U svakom slučaju napuni se, tehnologije napreduju, sve zahtjeva više mjesta, pa tako i igrice na mobitelu više ne zauzimaju 50 KB već na Androidu i iOS-u po par stotina MB...

Mašala reklo bi se :)

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
qube kaže...

Novi mobiteli, primjerice SGS II, snimaju 1080p video. Jedna minuta videa sadrži oko 120 MB :)

Jednostavnom matematikom lako je zaključiti kako je 64 GB dovoljno za tek 9 sati snimanja videa. A kad se ide na neki izlet ili bilo što, pa se čas slika, snima, pa muzika na mobitelu, još ako se treba dosta voziti pa se stavi i možda koji film.. :)

Do prije pola godine bio sam stava da se 16 GB teško može napuniti, no nedavno sam stavio mobitel (DHD) da snima određenu stvar 2 sata, i video je bio valjda 8 GB velik (par videa, najveći je bio 1 h - oko 3,5 GB veličine)...

U svakom slučaju napuni se, tehnologije napreduju, sve zahtjeva više mjesta, pa tako i igrice na mobitelu više ne zauzimaju 50 KB već na Androidu i iOS-u po par stotina MB...

Da ali kad ukljucis matematiku u brzinu prijenosa podataka boli glava. Jednostavno presporo. Neda mi se čekati 10 min da prebacim video od 4 GB (moj Ocz Rally stick ga zapiše ispod 3 min.)

16 godina
neaktivan
limitedition kaže...
qube kaže...

Da ali kad ukljucis matematiku u brzinu prijenosa podataka boli glava. Jednostavno presporo. Neda mi se čekati 10 min da prebacim video od 4 GB (moj Ocz Rally stick ga zapiše ispod 3 min.)

1. nije problem pricekat 10 minuta, kud ti se zuri.

2. kako ti stick mislis stavit u mobitel? 

hobi: androidhr.blogspot.com
16 godina
64 GB na microSDXC-u

i ja sam mislio da mi ne treba 16gb na iPhoneu, sada brisem cak i slike

Volim jabuke :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
64 GB na microSDXC-u

Stvarno mi je stupidno davanje podataka koliko slika stane na neku karticu. 64GB je 64GB, dok 200 000 slika moze biti 1GB ili 100GB.

Snimanje HDTV mobitelom? Sve je to preser...nje jer dok nemas pravu optiku nemas ni kvalitetu. Dal bum snimil klinca na toboganu u VGA ili HD tak mi je svejedno jer u najboljem slucaju to mogu stavit na DVD. Za koju godinu mozemo razmisliti kada ce BlueRay imati normalnu cijenu i kada ce postojati BlueRay recorderi sa HDDom (u vecoj mjeri nego danas). Za tih par godina mobitel ce biti u smecu jer ce  biti preslabi za vrtiti najosnovniji software.

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

blank - za delete

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 16:26 (qube).
15 godina
neaktivan
64 GB na microSDXC-u

Tih 64gb ionako nije za mobitele (bar za sad). Koliko znam svi podržavaju do 32gb, tako da je ovo

više znacajno za neke druge uređaje.. Znam da ljudi cesto govore kako je prednost kad ima mob kartice

proširivost, ali pitam se ja koja je veca razlika između 32gb ugrađenih u npr.iPhone naspram uređaja

koji podržava kartice do 32gb. Prednost ovih ugrađenih 32gb je ipak osjetno veca brzina i ne postojanje potrebe

za kupovanjem vecih kartica. (primjer prebacivanje filma od 700mb na iPhone traje valjda neznatno, možda

20 sekundi, nisam mjerio ali nisam vjerovao kad sam skužio da ga je vec kopirao).

Ok reci ce neki da ih možeš izmjenjivati. Imao sam mob koji je to mogao,

ali nisam vadio karticu valjda više od 2 puta u godinu dana korištenja..

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Tih 64gb ionako nije za mobitele (bar za sad). Koliko znam svi podržavaju do 32gb, tako da je ovo

više znacajno za neke druge uređaje.. Znam da ljudi cesto govore kako je prednost kad ima mob kartice

proširivost, ali pitam se ja koja je veca razlika između 32gb ugrađenih u npr.iPhone naspram uređaja

koji podržava kartice do 32gb. Prednost ovih ugrađenih 32gb je ipak osjetno veca brzina i ne postojanje potrebe

za kupovanjem vecih kartica. (primjer prebacivanje filma od 700mb na iPhone traje valjda neznatno, možda

20 sekundi, nisam mjerio ali nisam vjerovao kad sam skužio da ga je vec kopirao).

Ok reci ce neki da ih možeš izmjenjivati. Imao sam mob koji je to mogao,

ali nisam vadio karticu valjda više od 2 puta u godinu dana korištenja..

koja je prednost? mozda to ak kupim drugi mob, stavim staru karticu i ne moram ponovo sve kopirati

16 godina
nsoul kaže...

koja je prednost? mozda to ak kupim drugi mob, stavim staru karticu i ne moram ponovo sve kopirati

Pa čemu žurba?{#} Ja ne mjenjam mobitele svaki dan, pa bi onda jednom godišnje kada promijenim mob i mogao se strpiti da si prekopiram podatke sjednog na drugi uređaj. A razlika u brzini je podosta.

Meni ti je kartica 8GB klasa 6 prekopiravala mp3-cu od 250MB jedno minutu i pol, dok mi se na iphone iskopirala u nekih 15-ak sekundi. A kada sam bio radio restore i krcao sve nazad u iphone(onda nekih 6GB-a) za sve da iskopira(i instalira sve aplikacije) mu je trebalo nekih 15-ak minuta. Dok kada sam ja kopirao jedno 4GB-a na sd karticu je trajalo jedno 45 minuta(i to je samo kopiranje bez ikakvih instalacija aplikacija)

Uglavnom ja sam zadovoljan tradeoff-om da imam drastično veću brzinu ali nemogućnost proširivanja, kome ne valja noviji smartphoni će sigurno moći ovu od 64GB iskoristiti bez problema tako da opet svi sretni...

Samo zna se kolika je cijena ove kartice?

Stoja
14 godina
protjeran
64 GB na microSDXC-u

Često mjenjam mobitele i imam jednu karticu sa svim svojim omiljenim pjesmama, videima, slikama, dokumentima i svime. Zamjenom bilo kojeg mobitela na tržištu samo šibnem karticu u novi mob i opet imam sve ko na starom. Danas svi imaju MicroSD utor (nema više 24 vrste kartica) tako da mislim da ima višestruke prednosti. ;)

I naravno, najbolje od svega - flash storage :)

8 GB uvijek u džepu, spremno za ukopčat na bilo koje računalo.. Na faksu poslikam 10-ak strana skripte, spojim sa kompom i kopiram ekipi na usb mem., mailam, baratam s tim na kompu..

Mislim da je to najbolje rješeno na SGSII. Imaš 16 (ili 32) GB interne i proširivo sa MicroSD karticama.

A 64 GB će uskoro moć svaki mobitel primiti tako da nije ovo samo rezervirano za fotoaparate i videokamere ;)

EDIT: Što se tiče brzine, ako ti je tih 30 sekundi od vitalne važnosti u tvom životu, u tom slučaju uzmeš karticu class10 i imaš brzinu kao i na ajfonu.. ali kao što i sam kažeš, čemu žurba? :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2011 21:58 (qube).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
qube kaže...

Često mjenjam mobitele i imam jednu karticu sa svim svojim omiljenim pjesmama, videima, slikama, dokumentima i svime. Zamjenom bilo kojeg mobitela na tržištu samo šibnem karticu u novi mob i opet imam sve ko na starom. Danas svi imaju MicroSD utor (nema više 24 vrste kartica) tako da mislim da ima višestruke prednosti. ;)

I naravno, najbolje od svega - flash storage :)

8 GB uvijek u džepu, spremno za ukopčat na bilo koje računalo.. Na faksu poslikam 10-ak strana skripte, spojim sa kompom i kopiram ekipi na usb mem., mailam, baratam s tim na kompu..

Mislim da je to najbolje rješeno na SGSII. Imaš 16 (ili 32) GB interne i proširivo sa MicroSD karticama.

A 64 GB će uskoro moć svaki mobitel primiti tako da nije ovo samo rezervirano za fotoaparate i videokamere ;)

EDIT: Što se tiče brzine, ako ti je tih 30 sekundi od vitalne važnosti u tvom životu, u tom slučaju uzmeš karticu class10 i imaš brzinu kao i na ajfonu.. ali kao što i sam kažeš, čemu žurba? :)

Sve ovisi što i kako koristiš. Ako ti je do jednostavnosti mjenjanja moba starog modela novim i ako je iPhone ono što

ti paše, tu je ipak bolje sređena stvar. Kupiš novi, spojiš na iTunes i u par sekundi imaš sav sadžaj na novom.

I ne samo to, kontakte, poruke, kalendar, aplikacije tocno na poziciji na koj si ostavio sa svim postavkama.

Kao da imaš potpuno isti mob, samo jaci {#}  Tako da i tu kartice ne predstavljaju neku prednost.

Za storage se slažem, makar i ovdje imaš solucija.

Dok ce noviji mobiteli uspjet primat 64gb, interna memorija iPhonea i slicnih ce biti najmanje tolika ako ne i veca,

a opet kartice s velikim kapacitetom baš i nisu nešto jeftine.

Ja sam više za ova integrirana rješenja, makar zbog onih par puta u godini dobro dođu i kartice {#}

Nije baš 30sekindi u pitanju, nego po par minuta, ovisi o velicini materijala. A opet ako cemo tom logikom da

30sekundi ne znaci ništa, onda bi ostali daleko u prošlosti, a SSD nikad nebi ni kupovali, jer razlika je baš u tih

30sek do minute. I ja se slažem da nije uvijek tih par sekundi tako bitno, ali ako ti se to odražava i na otvaranje aplikacija,

kopiranje bilo cega, nabere se i tu poprilicno vremena, zar ne? Sve ovisi u koji kontekst staviš to vrijeme.

Ali u svakom slucaju pohvalno je da se kapacitet kartica povecava, ali i brzina, sad je više do uređaja,

hoce li i kada to podržavati.

Vidim da ta klasa 10, ima brzinu10 MB/s, pa me zanima kolika je tocna inace brzina ugrađene memorije?

Jel zna tko tocno taj podatak?

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
16 godina
64 GB na microSDXC-u

Ali ako uspoređujemo androide, koji imaju file manager i mass storage po defaultu, tek tu prednost sd kartica nema smisla, kada internoj memoriji možeš jedanko pristupiti kao i kartici. Jedino kod iphona je to najgore sređeno. Tako da jedina funkcija kartice ostane da ju možeš micati kada mjenjaš uređaj, što meni ne znači puno kada mjenjam najranije jedan mobitel godišnje.

A veća brzina je potrebna htjeli to ili ne. Ja sam to osjetio na vlastitoj koži kada mi je zbog klase 2 kartice na desire-u svako 720p snimanje trzalo i bilo negledljivo. A kada sam stavio klasu 6 trzanje se smanjilo ali ne i nestalo. A baš me zanima onda kako bi se snimanje 1080p videa što najnoviji androidi mogu odvijalo na klasi 2 kartici, valjda bi bio slideshow od 5 frama u sekundi...

Stoja
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
64 GB na microSDXC-u

MicroSD kartice nisu ni do koljena ovome

USB On-the-go

{#}

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 0:46 (viper).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
64 GB na microSDXC-u

Ma što se tiče kontakata i kalendara i svega ostalog te vrste samo upišem google acc i sve je automatski na mobitelu.

Istina, internal storage je bolji od kartice, ali bi rađe imao 2 GB na mobitelu i 16 na kartici nego 16 GB u mobitelu bez mogućnosti kartice..

Na faksu već imam, a obično i nosim sa sobom čitač kartica (kao usb memory key izgleda, te veličine i oblika), ili uštekam na laptop karticu (danas svi laptopi imaju čitače), a kako danas svi imaju karticu u mobitelu, samo ju isčupam van i kopiram kolegama šta god trebaju, pa doma si već prebacuju na komp kako oće ;)

Ovo što kažeš za brzinu kartice class10, to znači minimalna brzina prijenosa 10 MBps.. Prosječno je brzina zapisivanja oko 16-17 MBps, a čitanja malo više od 20. Tako da je to po meni sasvim zadovoljavajuće za mobitel. Mislim da ni iPhone nema baš brže od tog :S

Ukoliko netko tvrdi suprotno molim da mi potkrjepi odgovor bilo kakvim dokazom (review na netu, neki testovi brzine ili slično)..

Class2 su više za starije modele koji ne reproduciraju 720p video...

Class6 je ok i trebala bi biti sasvim dovoljna, jer 720p obično snima oko 1 MBps, a class6 ima minimalnu brzinu čitanja/pisanja 6 MBps. Jesi probao neki drugi ROM možda ili nešto?

Primjerice meni je u DesireHD-u unutra class2, 8 GB i normalno i piše i čita 720p. Bez ikakvih zastajkivanja i ičega. ;)

0 0 hvala 0
16 godina
qube kaže...

Ovo što kažeš za brzinu kartice class10, to znači minimalna brzina prijenosa 10 MBps.. Prosječno je brzina zapisivanja oko 16-17 MBps, a čitanja malo više od 20. Tako da je to po meni sasvim zadovoljavajuće za mobitel. Mislim da ni iPhone nema baš brže od tog :S

Ukoliko netko tvrdi suprotno molim da mi potkrjepi odgovor bilo kakvim dokazom (review na netu, neki testovi brzine ili slično)..

Class6 je ok i trebala bi biti sasvim dovoljna, jer 720p obično snima oko 1 MBps, a class6 ima minimalnu brzinu čitanja/pisanja 6 MBps. Jesi probao neki drugi ROM možda ili nešto?

Primjerice meni je u DesireHD-u unutra class2, 8 GB i normalno i piše i čita 720p. Bez ikakvih zastajkivanja i ičega. ;)

Da, ali klasa 10 je dosta skuplja i to onda utječe na cijenu uređaja ako ćemo gledati. Nije isto dati 4500kn za mobitel sa 16GB interne memorije, ili dati 4500kn pa onda još nadodati 500-600kuna za karticu koja je pratkički obavezna. Zato je win-win situacija velika interna memorija+kartice, pa nemaš frke oko ničega i možeš kombinirati kako god hoćeš.

Ono što je na mom desire-u bio problem je što su meni na sd kartici bile sve aplikacije, jer opet zbog premale interne memorije mi nisu mogle stati, i onda su one smanjivale performanse kartici, pa mi je tako i na klasi 6 trzalo. Ali to pokazuje kako androidov apps na sd i nije toliko dobra stvar kada ti može narušiti performanse kartice.

Zato zbog svega toga mi je draža opcija više interne memorije pa makar i nemogućnost stavljanja kartica. Uostalom, ako pričam o desire-u, kod njega je ionako sd kartica fail kada moraš izvaditi bateriju da bi izvadio karticu, onda rađe furam kabel sa sobom...{#}

Stoja
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...
qube kaže...

Da, ali klasa 10 je dosta skuplja i to onda utječe na cijenu uređaja ako ćemo gledati. Nije isto dati 4500kn za mobitel sa 16GB interne memorije, ili dati 4500kn pa onda još nadodati 500-600kuna za karticu koja je pratkički obavezna. Zato je win-win situacija velika interna memorija+kartice, pa nemaš frke oko ničega i možeš kombinirati kako god hoćeš.

Ono što je na mom desire-u bio problem je što su meni na sd kartici bile sve aplikacije, jer opet zbog premale interne memorije mi nisu mogle stati, i onda su one smanjivale performanse kartici, pa mi je tako i na klasi 6 trzalo. Ali to pokazuje kako androidov apps na sd i nije toliko dobra stvar kada ti može narušiti performanse kartice.

Zato zbog svega toga mi je draža opcija više interne memorije pa makar i nemogućnost stavljanja kartica. Uostalom, ako pričam o desire-u, kod njega je ionako sd kartica fail kada moraš izvaditi bateriju da bi izvadio karticu, onda rađe furam kabel sa sobom...{#}

zasto apps na sd nije dobar? ja sve aplikacije koje instaliram imam na  kartici i ne vidim nikakvo narusavanje performansi.  ja kad vadim karticu ne diram bateriju :P 

a ima interna memorija svoje prednosti, a ima i vanjska. ja bi da ima dhd barem 8gb interne da mogu snimat video bez trzanja, i jos kartica od 16 gb za mp3, slike i video.

16 godina
nsoul kaže...
Stoja kaže...

zasto apps na sd nije dobar? ja sve aplikacije koje instaliram imam na  kartici i ne vidim nikakvo narusavanje performansi.  ja kad vadim karticu ne diram bateriju :P 

a ima interna memorija svoje prednosti, a ima i vanjska. ja bi da ima dhd barem 8gb interne da mogu snimat video bez trzanja, i jos kartica od 16 gb za mp3, slike i video.

Krivo sam se izrazio i malo pobrkao pojmove. Kod službenog androidovog apps to sd je razlika što se ne prebacuje cijela aplikacija već samo njen .apk file a data je i dalje u internoj memoriji. Kod mene je sa custom romom trebalo drugačije rješenje zbog premale memorije di je sve bilo na posebnoj ext3 particiji na kartici, i vjerojatno je to radilo problem. Nije da je meni mob sporije radio i slično, ali očito kada je trebalo raditi heavy zapisivanje na karticu(kao snimanje 720p videa) kartica sigurno nije bila 100% slobodna samo za to već su sigurno neke aplikacije koje su bile upaljene kopale po sd kartici i za rezultat video nije bio bez trzanja.

A što tebi i na dhd-u isto video trza, koji snimaš? Znači i tebi treba jača kartica. I onda mi netko kaže da sam sa iphonom pogriješio, pa baš zato sam ga i uzeo da se rješim takvih problema, da jednostavno upalim mobitel i radim na njemu...

Stoja
15 godina
neaktivan

kakve vi to kartice kupujete pobogu? citam i nevjerujem...

pogotovo su mi dragi ajfonovci koji opravdavaju nedostatak sd utora

ova kartica je klasa 6 i pricamo o njoj

ne shvacajte salu ozbiljno
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...
nsoul kaže...
Stoja kaže...

Krivo sam se izrazio i malo pobrkao pojmove. Kod službenog androidovog apps to sd je razlika što se ne prebacuje cijela aplikacija već samo njen .apk file a data je i dalje u internoj memoriji. Kod mene je sa custom romom trebalo drugačije rješenje zbog premale memorije di je sve bilo na posebnoj ext3 particiji na kartici, i vjerojatno je to radilo problem. Nije da je meni mob sporije radio i slično, ali očito kada je trebalo raditi heavy zapisivanje na karticu(kao snimanje 720p videa) kartica sigurno nije bila 100% slobodna samo za to već su sigurno neke aplikacije koje su bile upaljene kopale po sd kartici i za rezultat video nije bio bez trzanja.

A što tebi i na dhd-u isto video trza, koji snimaš? Znači i tebi treba jača kartica. I onda mi netko kaže da sam sa iphonom pogriješio, pa baš zato sam ga i uzeo da se rješim takvih problema, da jednostavno upalim mobitel i radim na njemu...

ne prebaci se samo apk nego sve, znam jer imam na kartici foldere aplikacija s podacima i svim. 

video mi trza jer snimam 720p i jer je kartica klase 2. sad kad kupim 32gb klase 10 nebude trzanja.

a ono da ti upalis iphone i radi? pa upalim ja dhd i radi.

15 godina
neaktivan
64 GB na microSDXC-u

Ma meni bih dobro došla jedna ta ljepotica ak vi nečete daj vamo nju{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
64 GB na microSDXC-u

Ja imam class2, ne koristim nikakve app killere i imam solidan broj aplikacija na mobitelu (101 ako ćemo točno), snimam 720p sa DHD-om na karticu i nema ama baš nikakvog štekanja :S

Ova kartica je class6 (znači 3x brža) i tebi šteka i sa njom??

Najbolje je Samsung to izveo sa SGS-om i SGSII. Imaš obilje interne i imaš utor za microsd ;)

DHD upalim i radi :)

Bez modanja, out of box dolazi i sa više stvari nego iPhone :)

Nitko nije ništa pitao apple fanboyse, i bez razloga počnu opravdavat zašto iPhone nema kartice.. I onda će netko reć kako ja mrzim apple jer sam rekao da su u krivu :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 12:31 (qube).

1 0 hvala 0
16 godina
64 GB na microSDXC-u

Aj daj čitatjte malo postove. Di ja opravdavam iphone? Ja pišem kako ja osobno nemam potrebu za sd karticama jer mi je interna dovoljna, i sam naglašavam kako je velika interna memorija+ sd kartice najbolja opcija jer imamo i ovce i novce. I jedino što govorim je da ako bi ja birao između male interne+sd kartice i veće interne memorije bez kartice, biram drugu opciju, jer je po meni pametnija. I kroz par primjera pokušao objasniti zašto mi je ta opcija bolja. 

Daljne rasprave oko tko što dobiva out of the box bi trebali prekinuti jer to nije tema, ja sam to bio rekao samo kao neki zaključak zašto sam prešao sa desire-a na iphone. Ne kažem da nema boljih i funkcionalnijih od iphona ima ih i uvijek će ih i biti, ali desire nije među njima garant{#}

Stoja
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Nije ta kritika tebi bila upućena :)

Više manje si realno rekao što je, je ;)

15 godina
neaktivan
qube kaže...

Ja imam class2, ne koristim nikakve app killere i imam solidan broj aplikacija na mobitelu (101 ako ćemo točno), snimam 720p sa DHD-om na karticu i nema ama baš nikakvog štekanja :S

Ova kartica je class6 (znači 3x brža) i tebi šteka i sa njom??

Najbolje je Samsung to izveo sa SGS-om i SGSII. Imaš obilje interne i imaš utor za microsd ;)

DHD upalim i radi :)

Bez modanja, out of box dolazi i sa više stvari nego iPhone :)

Nitko nije ništa pitao apple fanboyse, i bez razloga počnu opravdavat zašto iPhone nema kartice.. I onda će netko reć kako ja mrzim apple jer sam rekao da su u krivu :)

qube kaže...

Nije ta kritika tebi bila upućena :)

Više manje si realno rekao što je, je ;)

Ako kritika nije upućena Stoji onda je očito meni. Al mi nije jasno zašto jer ja nisam ovdje opravdavao izostanak kartica na iPhoneu nego realno usporedio koristenje rješenja integrirane memorije i onih koji se hvataju za kartice. A sam moj prvi komentar je bio upućen tebi ili tko je vec spomenuo primjenu kartica iz vijesti u mobitelima. Jer to je za sad potpuno nema veze s mobitelima. Koliko znam ni jedan proizvođač mobitela ne nudi podršku za navedenu vrstu kartica. Ne samo zbog komponenata nego koliko mi je poznato ni Android ne podržava navedeni tip kartica, Win Xp podržava tak sa sp3 tako da ni ona brija oko korištenja istih bilo gdje baš i ne drži vodu. Da ne spominjemo ni cijenu navedenih, jer trenutne kartice niže klase i manjeg kapaciteta 32gb koštaju prilican postotak od ukupne cijene uređaja. Tako da ako ti je baš važno prebacivanje fajlova na faxu tu je još uvijek najbolji dobri stari USB koji ti je sitan privjesak na kljucu. Većeg je ili istog kapaciteta, jeftiniji, ne trebaš furat USB kabel od moba i brži je prijenos. Za manje stavke ionako je najprakticniji mail. Jos jednom ponavljam kartice dobro dođu ali većini ljudi i meni sve skupa par puta u godini. Žrtvovati pa i makar samo 30sekundi pri svakom kopiranju meni nije isplativo za tih par puta.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice