64-bitni Firefox na proljeće

poruka: 39
|
čitano: 3.482
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "64-bitni Firefox na proljeće".
17 godina
neaktivan
Re: 64-bitni Firefox na proljeće
Idem redom.
- Zenica ima ukljucenu opciju "don't load tabs" i ne radi. Mozda koji addon ucitava ili bugcina. No, ni FF joj nije dovoljan pa jos ima i nekoliko IEa :). BTW, kada je pocela koristit IE priznala je kako je dobar.
- Sto se tice x64 IEa negdje sam procitao ono sto sam prije napisao. Imam Win7 x64 i prije su bila dva u Startu, a sada je samo jedan. U task manageru je oznacen kao 32 bit
- Na x86 max radna memorija iznosi 2GB (nesto manje) ali se moze obicnim switchom u boot.ini dignut na 3GB. Problemi znaju bit u softu koji sve iznad 2GB smatra systemskom memorijom. Na x64 radna memorija je blizu 4GB jer su Winsi ucitani u 64 bit dijelu, a user proces ima samo male proxy DLLove za vezu. U linkeru postoji switch koji to omogucava (mora biti tako radi lose pisanog softa). U Win jos postoji par tehnika koristenja veceg adr prostora, npr AWE.
17 godina
Drazen kaže...
Idem redom.
- - Sto se tice x64 IEa negdje sam procitao ono sto sam prije napisao. Imam Win7 x64 i prije su bila dva u Startu, a sada je samo jedan. U task manageru je oznacen kao 32 bit
-

Sad moras ukljucit 64 bitni IE u opcijama:

http://www.eightforums.com/tutorials/32024-internet-explorer-11-enable-64-bit-tab-processes-epm.html

opcija: "Enable Enhanced Protected Mode"

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
16 godina
neaktivan
Drazen kaže...
Idem redom.
- Zenica ima ukljucenu opciju "don't load tabs" i ne radi. Mozda koji addon ucitava ili bugcina. No, ni FF joj nije dovoljan pa jos ima i nekoliko IEa :). BTW, kada je pocela koristit IE priznala je kako je dobar.
(...)

"Don't load tabs" ne učitava tabove samo kod restarta Firefoxa, dok se u normalnom radu tabovi otvoreni u pozadini odmah učitavaju - to nije bug nego namjerni način rada. Ukoliko ne želiš da se tabovi otvoreni u pozadini odmah učitavaju, postoji addon UnloadTabs, što sam spomenuo ovdje (u slučaju da si previdio post).

It doesnt matter how beautiful your theory is, it doesnt matter how smart you are. If it doesnt agree with experiment, its wrong. - Richard P. Feynman
17 godina
neaktivan
THX, vidil sam post. Pacijent ima 50 otvorenih tabova koje savea u session tako da se ovi uvijek ucitavaju. Kada starta FF ovaj sve pocme ucitavati neovisno o opciji u setinzima. Gledal sam po TabMixu ciji session manager koristi ali nema il ne radi.
Sva sreca da ima 8GB RAMa jedino joj previse po didku rosta. Fala bogu da su 1TB SSDovi pakleno skupi :)
11 godina
protjeran
Drazen kaže...
Idem redom.
- Zenica ima ukljucenu opciju "don't load tabs" i ne radi.

Drazene sad me sve vise i vise zabrinjavas..Poznam jednu isto takvu "ženicu",udana,muž,kći,a ona po net-u ..ekhhhmm..sve u 16..Pit5am je kako to moze raditi,dok joj muž iza ledja gleda televiziju,a ona mi kaze,kako ima puno tabova otvoreno...pa se ja sad zabrinuh za tebe..{#}

16 godina
rustweaver kaže...
Envy kaže...

Moj je Chrome i hoću da mi sve šifre pamti kao i sam pristup Google računu (meni dobro dođe jer mi sve bookmarkse (ima ih da ne kažem tisuće  i sve addonse vrati kada reinstaliram Windows i logujem se u Chrome sa svojim računom). Bratov je FF koji isto tako ima snimljen Googleov račun.. Iz prostog razloga moram imati ta dva jer ne želim da non stop se odjavljuje i prijavljujejm negdje. Opera je za goste.

A više korisničkih profila pod windowsima? Onda možeš imati jedan browser koji će imati po jedan profil za svakog korisnika, umjesto da koristiš odvojene browsere kako bi izolirao profile... Na kraju krajeva, tome korisnički profili operacijskih sustava i služe.

Ma kakvi još korisnički accounti, gnjavaža u gnjavaži. I ovo je previše. I naravno da znam da postoji InPrivate u svima browserima kao i kratice istih tako u Chrome je ctrl+shift+N a u FF je ctrl+shift+P.

Dosta od meme, ne vodi ova rasprava nigdje..

l.p. svima

16 godina
neaktivan
Drazen kaže...
THX, vidil sam post. Pacijent ima 50 otvorenih tabova koje savea u session tako da se ovi uvijek ucitavaju. Kada starta FF ovaj sve pocme ucitavati neovisno o opciji u setinzima. Gledal sam po TabMixu ciji session manager koristi ali nema il ne radi. (...)

Na Session tabu je u donjem dijelu tab Restore koji ima opciju Don't load tabs... . Instalirao sam TMP (inače ga ne koristim) i mijenjanjem postavke u TMP-u mijenja se ista postavka u Preferences Firefoxa i obrnuto. Kako god bilo, kod mene učitavanje tabova radi ispravno koristio li TMP-ov ili Firefoxov Restore. Možda TMP-ov Session Restore ne radi ispravno - probaj Firefoxov. Provjeri i postavke browser.sessionstore.restore_on_demand (po defaultu true; također se mijenja uključivanjem i isključivanjem checkboxa u postavkama Firefoxa i na Restore tabu TMP-a) i browser.sessionstore.restore_pinned_tabs_on_demand (defaultno false) u about:config.

It doesnt matter how beautiful your theory is, it doesnt matter how smart you are. If it doesnt agree with experiment, its wrong. - Richard P. Feynman
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 21:16 (hrx).
16 godina
Mikeyy kaže...
* * *

@Envy

Ne vidim zašto su im dani odbrojani? Firefox je kvalitetan browser sa dobrom podrškom.

Pa dobro, grubo je sa moje strane reći da su im dani odbrojani. Browser je kvalitetan i sa dobrom podrškom, ali zar to isto nije i Opera? Ono što želim reći da ni FF ni Opera nemaju zaleđinu iza sebe u vidu Microsofta i Googla, koji kupe i Operu i FF kao ja žvake na kiosku.

Ali da nije niti jedan savršen - jednostavno nije.

I ono što mi nije jasno jeste zašto je tako teško kompajlirati 64-bitni OS kada već imate kod. Malo dorade i valjda to ne bi trebao biti problem, zašto se uvijek čeka zadnji tren pogotovo imajući na umu da su to browseri, a ne primjerice Winamp, koji mogu posrkati memorije koliko im god daš. Malo ljutnje gledajući sa klijentske strane, ali IE to radi jednostavno bolje, a i sami su svjesni da moraju, nije se šala 'hrvati' sa Googlom.

15 godina
neaktivan
Envy kaže...
I ono što mi nije jasno jeste zašto je tako teško kompajlirati 64-bitni OS kada već imate kod. Malo dorade i valjda to ne bi trebao biti problem

Pragmatičnost. Kojekakvi buildovi treće strane su pokazali da je itekako moguće uz jako minimalne izmjene kompajlirati 64 bitni build Firefoxa.

Padaju mi na pamet dva razloga zašto to u Mozilli još nisu napravili:

• Zadržavanje kompatibilnosti sa postojećom bazom 32 bitnih plugina od kojih mnogi ne postoje u 64 bitnoj varijanti.
  • Fokusiranje resursa. Samo jedan build koji treba podržati i čije specifične bugove treba peglati, ionako već imaju cijeli niz drugih platformi koje podržavaju pa je i build server već dovoljno zaposlen (iako ovo nije neki veliki argument jer se dodatni HW lako nabavi, ali zato ljudstvo košta više a i vrijeme košta).
A C program is like a fast dance on a newly waxed dance floor by people carrying razors.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice