60 milijuna ThinkPada

poruka: 15
|
čitano: 1.773
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "60 milijuna ThinkPada".
16 godina
neaktivan
60 milijuna ThinkPada

Ma ovo je totalno smeče ovaj IBM prijenosnik.

Ja sam imao jednog kući i sve otišlo k vragu. Prvo baterija pa ostatak računala. Pa da sam ga bacao kroz prozor sa 100m visine ajde al nisam ništa skoro s  njim radio :(

1 21 hvala 0
16 godina
odjavljen
60 milijuna ThinkPada

RESPECT

IBM-u(Lenovu) NE tebi gore....

Pinky je zakon... I ♥ π

9 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: 60 milijuna ThinkPada
Prvo to sto ti ne znas da baterija gubi na kapacitetu ako se stalno puni i/ili je stalno puna to je samo tvoja krivica...

DRUGO... Thinkpad, iako mozda neugledan, je definitivno najbolji od svih... IBM (sada LENOVO) jos uvijek rade vrhunske proizvode...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
18 godina
neaktivan
60 milijuna ThinkPada

ThinkPad=Bez iznimke najkvalitetniji laptopi na Windowsima

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Prvo to sto ti ne znas da baterija gubi na kapacitetu ako se stalno puni i/ili je stalno puna to je samo tvoja krivica...

DRUGO... Thinkpad, iako mozda neugledan, je definitivno najbolji od svih... IBM (sada LENOVO) jos uvijek rade vrhunske proizvode...

Hahaha evo viidim 5 prstiju dolje haha.

Ja sam vam rekao moje osobno iskustvo s tim laptopima. Bateria im se pokvarila (JA NISAM KRIV ZA TO JER NISAM NIŠTA POKVARIO) a otiša je k vragu cijeli laptop počevši od baterije pa ekrana pa sve do miša!

18 godina
protjeran
60 milijuna ThinkPada

do not feed the trolls

6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
60 milijuna ThinkPada

Uvijek vjerniCool

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
60 milijuna ThinkPada

Link mi ne radi...

Jel ima tih popusta i kod nas? Ako ima, gdje?

:D
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.10.2010 20:52 (Proz0r).

0 0 hvala 0
18 godina
60 milijuna ThinkPada

Najbolji laptop, ružan, težak, baterija mu nije jača strana, ali je vrlo kvalitetan u svemu ostalom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
...da baterija gubi na kapacitetu ako se stalno puni i/ili je stalno puna to je samo tvoja krivica...

Znam da je OT (neka mi modovi oproste), ali cini mi se da znas nesto o ovoj tematici (baterijama) pa ako bi mi mogao pomoci - posto laptop 90%

vremena koristim kao zamjenu za stolno racunalo (inace, Acer Aspire) zanima me koji je ispravan nacin postupanja - drzati ga cijelo vrijeme ukljucenim

u struju ili cekati da se baterija isprazni (=dodje do minimuma prije nego se ugasi) - inace namjeravam kupiti novu (stara je svoje dala - 3 godine) pa

da znam.

Hvala unaprijed.

18 godina

Izvadi bateriju van ako cijeli dan radis na laptopu, samo punjač

18 godina
neaktivan
Guillermo Temblalanza kaže...
...da baterija gubi na kapacitetu ako se stalno puni i/ili je stalno puna to je samo tvoja krivica...

Znam da je OT (neka mi modovi oproste), ali cini mi se da znas nesto o ovoj tematici (baterijama) pa ako bi mi mogao pomoci - posto laptop 90%

vremena koristim kao zamjenu za stolno racunalo (inace, Acer Aspire) zanima me koji je ispravan nacin postupanja - drzati ga cijelo vrijeme ukljucenim

u struju ili cekati da se baterija isprazni (=dodje do minimuma prije nego se ugasi) - inace namjeravam kupiti novu (stara je svoje dala - 3 godine) pa

da znam.

Hvala unaprijed.

Vec je bila ovakva slicna tema gdje sam iznio odredjene cinjenice ali nista ne fali ponoviti...

Glavno ovako... ako laptop jako cesto koristis ustekan u struju, istrosi bateriju do 5%, ugasi laptop, izvadi bateriju, ukljuci laptop u struju i onda rabi tako... kad završiš s radom, a znas da ce ti sljedeci put trebati baterija jednostavno je vrati i napuni do 100%, potom izvadi s kabla.

Idemo dalje... a sto ako jedno duze vrijeme   ti ne treba prenosivost samog desktopa? gdje onda s baterijom... takodjer isprazni je do 5%, i potom stavi u hladnjak (umotanu u vrecicu da ne povuce vlagu) na 4 do 8 stupnjeva... tamo moze ostati jako dugo, i tako cuvas kapacitet baterije... kad znas da ce ti trebati, slobodno je izvadi, ostavi malo da se ugrije na zraku (10 minuta) ustekaj i napuni je...

Glavno danasnje baterije mogu izdrzati od 400 do 600 punjenja. S ovakvom tehnikom računaj na bar dvostruko (moja toshiba baterija nakon 400 punjenja ima kapacitet od sveukupnih 96% onoga sto je imala na pocetku, baš zbog toga što sam se pridrzavao...

Najveca zabluda: Laptop mi je ustekan u struju, baterija je na 100%, baterija se nista ne trosi pa mi nije jasno kako mi kapacitet nakon 100 dana tako manji od 40%...

Odgovor: U dvije stvari ste pogriješili... prvo dosta laptopa jos uvijek rabi bateriju kao svojevrstan UPS i prenaponsku zastitu te se u tim slucajevima radi izmjena struje... strujna mreza - baterija - laptop komponente... sto znaci da se baterija konstantno prazni i konstantno puni... U nekim slucajevima nije tako, ali recimo u Thinkpada je... I drugo, puna baterija zbog slobodnih radikala gubi kapacitet ako je drzis punu stalno... to je totalno normalno, odnosno to je opće znanje fizike.

Eto nadam se da sam pomogao... :) ovo sam na brzinu napisao pa ako sam napravio pogresku slobodno me ispravite...

18 godina
neaktivan
Guillermo Temblalanza kaže...

da znam.

Hvala unaprijed.

Vec je bila ovakva slicna tema gdje sam iznio odredjene cinjenice ali nista ne fali ponoviti...

Glavno ovako... ako laptop jako cesto koristis ustekan u struju, istrosi bateriju do 5%, ugasi laptop, izvadi bateriju, ukljuci laptop u struju i onda rabi tako... kad završiš s radom, a znas da ce ti sljedeci put trebati baterija jednostavno je vrati i napuni do 100%, potom izvadi s kabla.

Idemo dalje... a sto ako jedno duze vrijeme   ti ne treba prenosivost samog desktopa? gdje onda s baterijom... takodjer isprazni je do 5%, i potom stavi u hladnjak (umotanu u vrecicu da ne povuce vlagu) na 4 do 8 stupnjeva... tamo moze ostati jako dugo, i tako cuvas kapacitet baterije... kad znas da ce ti trebati, slobodno je izvadi, ostavi malo da se ugrije na zraku (10 minuta) ustekaj i napuni je...

Glavno danasnje baterije mogu izdrzati od 400 do 600 punjenja. S ovakvom tehnikom računaj na bar dvostruko (moja toshiba baterija nakon 400 punjenja ima kapacitet od sveukupnih 96% onoga sto je imala na pocetku, baš zbog toga što sam se pridrzavao...

Najveca zabluda: Laptop mi je ustekan u struju, baterija je na 100%, baterija se nista ne trosi pa mi nije jasno kako mi kapacitet nakon 100 dana tako manji od 40%...

Odgovor: U dvije stvari ste pogriješili... prvo dosta laptopa jos uvijek rabi bateriju kao svojevrstan UPS i prenaponsku zastitu te se u tim slucajevima radi izmjena struje... strujna mreza - baterija - laptop komponente... sto znaci da se baterija konstantno prazni i konstantno puni... U nekim slucajevima nije tako, ali recimo u Thinkpada je... I drugo, puna baterija zbog slobodnih radikala gubi kapacitet ako je drzis punu stalno... to je totalno normalno, odnosno to je opće znanje fizike.

Eto nadam se da sam pomogao... :) ovo sam na brzinu napisao pa ako sam napravio pogresku slobodno me ispravite...

Krivo. Ili sam ja sada izvadio bateriju iz R500(kao što sam dosada 20+ puta iz njega i R50e) i magijom  ništa nije bilo.

Nadalje ako imate thinkpad vjerojatno imate i power manager...

E ako vam nije nariktano automatski (gledao sam jedan R500 novi i on je po defaultu to imao na 96%) postavite si battery treshold na recimo 95%, takod a vam se baterija ne puni ako ištekate laptop iz struje na 2 minute.

A netko je pitao za jeftine thinkpade:

ako cete skoro u US. :P

http://outlet.lenovo.com/

ako ste zaglavili u hr

http://www.plavec.hr/index.php?mod=prodaja&task=hardware&view=details&uid=56

I na kraju djeco just say no to SL i slicnim s*anjima koje nemaju veze sa slavnim  prathinkpadima. :P

P.S. Tko hoce sneak peek buducnosti:

18 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...

Krivo. Ili sam ja sada izvadio bateriju iz R500(kao što sam dosada 20+ puta iz njega i R50e) i magijom  ništa nije bilo.

Nadalje ako imate thinkpad vjerojatno imate i power manager...

E ako vam nije nariktano automatski (gledao sam jedan R500 novi i on je po defaultu to imao na 96%) postavite si battery treshold na recimo 95%, takod a vam se baterija ne puni ako ištekate laptop iz struje na 2 minute.

A netko je pitao za jeftine thinkpade:

ako cete skoro u US. :P

http://outlet.lenovo.com/

ako ste zaglavili u hr

http://www.plavec.hr/index.php?mod=prodaja&task=hardware&view=details&uid=56

I na kraju djeco just say no to SL i slicnim s*anjima koje nemaju veze sa slavnim  prathinkpadima. :P

P.S. Tko hoce sneak peek buducnosti:

Ajde citaj prije nego pocnes pisati... kad je baterija unutra ide preko baterije, kad baterija nije unutra ide preko normalnih spojeva...

pobogu... mislim da je vrijeme prebacivanja (koliko se ja sjecam citajuci specke od prije godinu i po) 2ms sto ostavlja dovoljno energije u svim elementima da ne bude nikakvog iskljucivanja...

a najbolje je otici vani i kupiti thinkpad, i onda ga taxfree, carina free unijeti u drzavicu...

16 godina
neaktivan
60 milijuna ThinkPada

ThinkPad, jedini koji ima 100% marketshare van Zemlje :)

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice