20 milijuna Galaxyja S 4

poruka: 8
|
čitano: 1.564
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "20 milijuna Galaxyja S 4".
18 godina
20 milijuna Galaxyja S 4

Koja je razlika u isporuceni i prodani?

Isporuka funkcionira na principu da nekome nesto isprucis ali mu ne prodas te tak dugo dok on nesto ne proda ti ne dobijes novce?

Dva dana sam se druzil sa S4 koji sam pripremil za kolegu i ugodno sam iznenaden. Neke sitnice su drukcije (bolje) nego na mojem S3 ali sve u svemu topla preporuka.

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
20 milijuna Galaxyja S 4

Ipak, prodaja Galaxyja S 4 nije ispunila očekivanja analitičara.

Iz ovakve formulacije proizlazi da je S4 kriv što nije ispunio njihova očekivanja? Valjda bi trebalo reći 'analitičari su pogriješili u svojim procjenama'. Ovako ispada da su analitičari bogom dani i svi su dužni ponašati se kako babe gatare predvide ili nešto s njima nije u redu.

12 1 hvala 1
17 godina
Re: 20 milijuna Galaxyja S 4
Visak kaže...

Ipak, prodaja Galaxyja S 4 nije ispunila očekivanja analitičara.

Iz ovakve formulacije proizlazi da je S4 kriv što nije ispunio njihova očekivanja? Valjda bi trebalo reći 'analitičari su pogriješili u svojim procjenama'. Ovako ispada da su analitičari bogom dani i svi su dužni ponašati se kako babe gatare predvide ili nešto s njima nije u redu.

Konacno jos netko koga smetaju ovako stupidne konstrukcije recenica (pritom ne mislim na BUG, jer vjerujem da je ova umotvorina samo prevedena sa engleskoga).

Vec sam poceo pomisljati da se ponasam kao picjazla kada nitko ne reagira na ovakve gluposti.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
14 godina
neaktivan
20 milijuna Galaxyja S 4

I ja sam ima priliku malo duže isprobati S4. Iznenadila me baterija koja traje i po 2 dana sa stalno uključenim internetom i umjerenim korištenjem. Da je brz to sam znao i nije me iznenadilo ali One ima čak i manje lagga. Kamera je odlična, uz Lumiu najbolje što se može kupiti.

Također, u živo se vidi razlika između S3 i S4. S4 izgleda kao puno zreliji uređaj te je meni jako lijep s onom srebrnom ravnom crtom sastrane i lijepo napravljenom prednjom stranom, još da je iza matt sa uzorkom kao Note i S2 gdje bi bio kraj.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Koja je razlika u isporuceni i prodani?

Isporuka funkcionira na principu da nekome nesto isprucis ali mu ne prodas te tak dugo dok on nesto ne proda ti ne dobijes novce?

Prodani uređaj - onaj koji je prodan krajnjem kupcu (korisniku)

Isporučeni uređaj - onaj koji je napustio tvornicu / skladište proizvođača i nalazi se u prodajnom kanalu, ali nije prodan krajnjem kupcu

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
18 godina
Znam kaj kaj znaci. Mene zanima razlika u dobiti jer ako ja tebi neki k isporucim i ti mi platis za to onda me zaboli kaj si ti prodal i ovo pisanje tipa isporuceno prodano nema smisla jer je Samsung svoje dobil i zaradil.

Iz tog razloga sam formuliral pitanje kak sam formuliral.
18 godina
neaktivan
20 milijuna Galaxyja S 4

Ne znam kako bi i jedna firma koja posluje globalno mogla znati koliko je u nekom trenutku njezinih proizvoda prodano krajnjim kupcima. Na istoku se mobiteli prodaju na tržnicama, a oni nemaju Linića i prodavači ni sami ne znaju koliko su ih prodali, a kamoli da to svako malo javljaju Samsungu ili HTCu. Apple je tu možda u nešto boljem položaju, no i iPhone se prodaje preko tisuća pravih i online dućana koji nisu njegovi i ne može znati točan broj. Dakle svi pričaju o isporučenim količinama, no pitanje je što pod time točno misle, tj. da li sve što je izašlo iz tvornice ili po nekom drugom kriteriju. Ako uzmemo da krajnji kupci u nekim zemljama mogu već kupljeni proizvod vratiti onda vidimo da ni taj podatak nije definitivan (antennagate).

Ono što meni ostaje misterija je ta fascinacija prodajom kod krajnjih kupaca, kao i trud medija da prenose te podatke (kao i npr. zaradu filmova) i time direktno reklamiraju (ili u ovom slučaju sa Samsungom antireklamiraju) te proizvode.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@NEW_MAN

Za proizvođača, isporučen znači prodan, budući da kupac iz prodajnog kanala (operater mobilne telefonije, veleprodajni kupac, ...) plaća proizvođaču za isporučenu robu.

Praćenje isporučenih mobitela je važno za procjenu poslovanja proizvođača (doduše, ne objavljuju svi broj isporučenih uređaja, nego se taj broj najčešće procjenjuje iz drugih podataka), dok je praćenje mobitela prodanih krajnjim kupcima važno za npr. procjenu instalirane baze uređaja i popularnosti branda.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice