10 godina iPoda

poruka: 27
|
čitano: 4.133
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "10 godina iPoda".
16 godina
neaktivan
10 godina iPoda

Zašto su na grafikonu u prvim kvartalima svake godine tolika odskakivanja od prosjeka?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
10 godina iPoda

Svidjalo se to nekim aili ne, iPod je jedan od vecih game-changera unazad zadnjih 20-ak god., doduse kao sto se vidi iz prilozenog grafikona trebalo im je cetiri generaciji da posloze stvari (do modela s click wheelom) te naprave trzisni boom, al jednom kad je krenulo...

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: 10 godina iPoda
To je vjerovatno kvartal koji obuhvaca bozic i novu godinu, kad je prodaja bitno veca.
16 godina
protjeran
fear_0123 kaže...

Zašto su na grafikonu u prvim kvartalima svake godine tolika odskakivanja od prosjeka?

zapravo je to zarada iz zadnjeg dijela godine (Bozicna/blagdanska shoping groznica), kada vise manje svima iz poznatih razloga prodaja skace enormno.

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
17 godina

Imao ga. Mislim da sam ga platio 2 ili 3 tisuće kuna (ili negdje između). Pošto sam u to vrijeme više bio na putu nego kod kuće, moram priznati da je to bila jedna od najboljih investicija u životu.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
neaktivan
10 godina iPoda

iPod je jedina stvar od Applea koja mi je bila super.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
10 godina iPoda

Jos uvijek imam jedan nano (3gen-4gb) koji nisam kupio nego dobio i uvijek dobro dodje na putovanjima kada treba baterija u mobu dugo izdrzati. Inace skoro uvijek koristim mobitel za muziku u pokretu.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FLes kaže...

I jedina stvar koja je stvarno bila revolucionarna u doba kad je izasla...

17 godina
protjeran
10 godina iPoda

ljudi, ovo je marketing, ovo nema veze sa TEHNOLOGIJOM...

slaviti jedan MP3 player kao revoluciju je tehnolosko svetogrdje, al kad ovce slave, sve je moguce! :)

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina

i što se to desilo s apple ,pa više na bug i ostalim časopisima nema ni riječ o njima

nije važno sudjelovati važno je pobijediti
15 godina
neaktivan
10 godina iPoda

iPod classic 30GB je koštao 2500kn. Nano od 4GB je koštao oko 2200-2300kn, pa sam ipak kupio classic.

Baterija je bila katastrofa, nisam stigao film pogledati do kraja.

Jedna od najglupljih investicija u životu.

Moj PC  
0 6 hvala 1
16 godina
neaktivan
dado8 kaže...
fear_0123 kaže...

zapravo je to zarada iz zadnjeg dijela godine (Bozicna/blagdanska shoping groznica), kada vise manje svima iz poznatih razloga prodaja skace enormno.

I to, ali razlog je i taj što su iPodi gotovo uvijek predstavljani u 9-10.mjesecu.

Dakle rijetko tko bi za ljeto uzimao iPod kad zna da ce kroz koji mjesec izaci novi.

A ipak dok je stvar nova tek predstavljena, bolje se prodaje.

TranceMight kaže...

ljudi, ovo je marketing, ovo nema veze sa TEHNOLOGIJOM...

slaviti jedan MP3 player kao revoluciju je tehnolosko svetogrdje, al kad ovce slave, sve je moguce! :)

Marketing ili ne, ipak se radi o proizvodu koji je imao određen utjecaj na glazbenu industriju (uparen s iTunesom) i cije je ime postalo kod dijela ljudi sinonim za MP3 player.

10 godina uspješne prodaje necega je stvarno uspjeh.

Cude me samo 2 stvari.

1) Da Apple nije stavio ama baš nikakav link ili prigodnu sliku prigodom toga na svoje stranice

2) Da nisu predstavili novi iPod classic ili barem objavili da prestaju s njegovom proizvodnjom

Inace iPod shuffle je prvi proizvod koji sam koristio od Applea. Tad (negdje 2005.) su ih djelili uz ugovor za MaxADSL {#}
Odlicno mi je služio, a sad je još negdje kod frenda kojem sam posudio. Možda je još živ {#}
Danas koristim noviji shuffle s kopcom i stvarno je savršena stvar za neke sportske aktivnosti.

''Ne možemo izbjeći svaku kritiku niti je moguće udovoljiti svima '' I.P.II
14 godina
protjeran
DuxTm kaže...

iPod classic 30GB je koštao 2500kn. Nano od 4GB je koštao oko 2200-2300kn, pa sam ipak kupio classic.

Film si gledo na Ipodu? Pa meni bi oči ispale.

Ja sam imao Ipod nano, i stvarno super je to stvarčica bila, jedino mi nikad kod Appla nije bilo jasno, zašto daju tako je*eno u*rane slušalice, i sa Iphonom i sa ipodom.

Ako ti pomognem, stisni gumb HVALA!
18 godina
neaktivan
proćerani kaže...
DuxTm kaže...

Film si gledo na Ipodu? Pa meni bi oči ispale.

Ja sam imao Ipod nano, i stvarno super je to stvarčica bila, jedino mi nikad kod Appla nije bilo jasno, zašto daju tako je*eno u*rane slušalice, i sa Iphonom i sa ipodom.

Meni su te slušalice ok za ono prvu ruku i kad sam bio mali. Sad pikiram ovo. Samo da ulovim vremena pa se zaletim do Austrije ili da se frend sjeti doći ovdje. {#}

He who is brave is free.
14 godina
protjeran
10 godina iPoda

Su to one beats by dr. dre?:)

Lijepo izgledaju, valjda su dobre i šta se tiče reprodukcije:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
10 godina iPoda

To su te, a što se tiče kvalitete ne sumnjam uopće. {#}

He who is brave is free.

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
10 godina iPoda

- iPod Classic 20 GB

- iPod Shuffle 512 MB (slicno Alenu-c, ja sam svoj dobio od Iskona uz XXL ADSL)

- iPod Nano 4 GB

- iPod Touch 32 GB

- iPod Shuffle 4 GB

Jednostavno - neprocjenjivo nezamjenjiv companion. Hvala Appleu.

Jedino sto sam uvijek mrzio su iste te Apple ear plug slusalice, pa sam nakon ponesto eksperimentiranja otkrio i ostao na Senheiserovim koje i dalje koristim kad idem trcati ili u teretanu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

i što se to desilo s apple ,pa više na bug i ostalim časopisima nema ni riječ o njima

umro stevo

Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
18 godina
neaktivan
ChrisB kaže...

Jedino sto sam uvijek mrzio su iste te Apple ear plug slusalice, pa sam nakon ponesto eksperimentiranja otkrio i ostao na Senheiserovim koje i dalje koristim kad idem trcati ili u teretanu.

Ja za trčanje i gym baš koristim te appleove pogotovo po ljeti pa to je dušu dalo za takve stvari, sav onaj znoj po njima uopće mi ih nije žao {#} iPod Shuffle sam imao (imam ga još uvijek stoji negdje u ladici čisto sumnjam da više radi) i planirao sam si kupiti taman Classic ali onda je došao prvi iPhone i jednostavno više nisam imao potrebu furati 2 uređaja sa sobom.

He who is brave is free.
14 godina
protjeran
Dwyane Wade kaže...
ChrisB kaže...

Ja za trčanje i gym baš koristim te appleove pogotovo po ljeti pa to je dušu dalo za takve stvari, sav onaj znoj po njima uopće mi ih nije žao {#} iPod Shuffle sam imao (imam ga još uvijek stoji negdje u ladici čisto sumnjam da više radi) i planirao sam si kupiti taman Classic ali onda je došao prvi iPhone i jednostavno više nisam imao potrebu furati 2 uređaja sa sobom.

Pa kako to trčiš da ti znoj iz ušiju ide?{#}

18 godina
neaktivan
Dwyane Wade kaže...

Upravo zbog tog znoja te slusalice bi najradije bacio kroz prozor. Kako ih god namjestis, onog momenta kad se pomaknes za milimetar i time uzazoves zatezanje zice, slusalica vec krece ispasti. Ove koje sada imam (Sennheiser Street II OMX 60 VC) se tako lijepo zakace oko uha da mogu i dubiti na glavi - nece se pomaknuti. I k tome jos imaju i osjetno kvalitetniji i voluminozniji zvuk od klasicnih Appleovih koje dodju uz iUredjaje.

18 godina
neaktivan
proćerani kaže...
Dwyane Wade kaže...
ChrisB kaže...

Ide znoj sa glave jer sam ošišan kako spada (mašinicu u ruke i samo derem) {#}. A gle kad se spremam po ljeti i kad je trčanje na rasporedu onda se trči žešće da se dovedem u red, nema tu hodanja, stajanja i tih gluposti - kad već radim radim kako treba a ne preko k***a {#}

ChrisB kaže...
Dwyane Wade kaže...

Upravo zbog tog znoja te slusalice bi najradije bacio kroz prozor. Kako ih god namjestis, onog momenta kad se pomaknes za milimetar i time uzazoves zatezanje zice, slusalica vec krece ispasti. Ove koje sada imam (Sennheiser Street II OMX 60 VC) se tako lijepo zakace oko uha da mogu i dubiti na glavi - nece se pomaknuti. I k tome jos imaju i osjetno kvalitetniji i voluminozniji zvuk od klasicnih Appleovih koje dodju uz iUredjaje.

Da to je fkt problem i uvijek si moram ostaviti 5-10cm kabela više sa strane al onda ta žica pleše oko mene dok trčim pa me živcira... Ugl sredi se i to nakon 20ak min a i navika mi je već automatski svakih par min popraviti slušalice. {#}

He who is brave is free.
18 godina
neaktivan
Dwyane Wade kaže...
proćerani kaže...
Dwyane Wade kaže...
ChrisB kaže...

Ide znoj sa glave jer sam ošišan kako spada (mašinicu u ruke i samo derem) {#}. A gle kad se spremam po ljeti i kad je trčanje na rasporedu onda se trči žešće da se dovedem u red, nema tu hodanja, stajanja i tih gluposti - kad već radim radim kako treba a ne preko k***a {#}

Bas to - proljece, ljeto su mi gust za trcanje i onda uzivam u tome. Zimi nimalo - u teretani mrzim traku, a smrzotine na nosu i grlo da mi pate vani - ne, hvala. {#}

18 godina
malina22 kaže...
FLes kaže...

I jedina stvar koja je stvarno bila revolucionarna u doba kad je izasla...

100 ljudi, 100 mišljenja

Meni je to jedini "i" proizvod koji NIJE bio revolucionaran

3 godine prije iPoda:

http://en.wikipedia.org/wiki/Rio_PMP300

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
18 godina
neaktivan
segregator kaže...

100 ljudi, 100 mišljenja

Meni je to jedini "i" proizvod koji NIJE bio revolucionaran

3 godine prije iPoda:

http://en.wikipedia.org/wiki/Rio_PMP300

Sam iPod kao uređaj ničime nije bio revolucionaran, i tu se slažem s tobom 100%

Revolucija je ono što je iPod pokrenuo zahvaljujući svojoj koncepciji koja nije bila "samo još jedan MP3 player" već integracija online trgovine s uređajem. Apple je uspio ukrotiti glazbenu industriju već samim time što se počelo prodavati PJESME a ne (samo) cijele ALBUME. Umjesto albuma s jednom ili dvije dobre stvari i ostalima koje nisu vrijedne niti drugog slušanja, a platio si 12+ USD, uz iPod je bilo moguće kupiti za 0,99 do 1,99 USD po pjesmi.

Ono što je iPod u kombinaciji s Apple Storeom pokrenuo stvorilo je preduvjete za dalekosežne globalne promjene koje danas dotiču mobitele, računala, itd. iPod ko' iPod - malo, šminkersko sviralo. Ali integracija s online trgovinom glazbom, filmovima, aplikacijama... misliš li da je Diamond ili Creative ili bilo tko drugi tko je u to vrijeme ušao u tržište MP3 playera imao takvu ideju/viziju?

Btw, obično kažu da su genijalne ideje zapravo nevjerojatno jednostavno i uvijek izazivaju primarnu reakciju "kako se toga nitko prije nije sjetio?!". Eto, u tome je genijalnost iPod-a.

17 godina
10 godina iPoda

jos mi moj NANO od 8GB pravi drustvo na putovanjima....

najjaci MP3 player do dan danas bar za mene... Koliko puta mi se dogodi da pomislim da san ga igubija a uvik u djepu... Dok nisan uzea zastitu za njega uopce ga ne primjetim koliko je tanak.

Jedina voljena stvar iz jabuke za sada...

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 15:48 (Abomb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
10 godina iPoda

Evo i prigodna slika :D

iPodTree3.jpg

''Ne možemo izbjeći svaku kritiku niti je moguće udovoljiti svima '' I.P.II
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka