Propada li Grok?

poruka: 6
|
čitano: 1.599
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Propada li Grok?".
4 godine
Propada li Grok?

Baš kao i nadolazeći GPT-6, xAI radi strateški pivot prema konceptu world modela. 

Za godinu-dvije, današnji LLM-ovi će nam vjerojatno izgledati kao igračke. Dovoljno je pogledati revoluciju koju world modeli već donose u biomedicini.

Prava prekretnica bit će prolazak "Einsteinovog testa" i.e- trenutak kada AI samostalno generira transformativne znanstvene proboje ranga teorije relativnosti.

Realne procjene taj timeframe smještaju između 2028. i 2030. godine (vjerojatno uz GPT-7).

Tada 'narrow' superinteligencija, koja je već dans polako postala standard, odlazi u povijest, a primat preuzima prava, opća superinteligencija.

Tek tada nas čeka stvarni udar na tržište rada (i nestanak većine poslova ?) 

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2026 9:22 (Svakakav).

2 1 hvala 0
15 godina
Re: Propada li Grok?
Svakakav kaže...

Baš kao i nadolazeći GPT-6, xAI radi strateški pivot prema konceptu world modela. 

Za godinu-dvije, današnji LLM-ovi će nam vjerojatno izgledati kao igračke. Dovoljno je pogledati revoluciju koju world modeli već donose u biomedicini.

Prava prekretnica bit će prolazak "Einsteinovog testa" i.e- trenutak kada AI samostalno generira transformativne znanstvene proboje ranga teorije relativnosti.

Realne procjene taj timeframe smještaju između 2028. i 2030. godine (vjerojatno uz GPT-7).

Tada 'narrow' superinteligencija, koja je već dans polako postala standard, odlazi u povijest, a primat preuzima prava, opća superinteligencija.

Tek tada nas čeka stvarni udar na tržište rada (i nestanak većine poslova ?) 

Preludo kak to brzo napreduje, da mi je netko prije 5 godina rekao da će ovak nešto danas postojat, mislio bi da je previše gledao terminatora i 12 majmuna. Al da, više ne znam što očekivati.

16 godina
Propada li Grok?

Grok je super, vjerojatno najbolji LLM što se tiče najnovijih informacija.

Moj PC  
1 2 hvala 0
8 godina
Propada li Grok?

nije problem u alatu nego u onome tko ga koristi...znači te xxx slike nije grok sam napravio...nego ljudotine s kojima živimo...a tim ljudotinama se ne može zabraniti da tako razmišljaju...ustvari kao libertijanac ja sam za apsolutnu slobodu...apsolutna sloboda dok ne diraš u tuđu apsolutnu slobodu...s tim da svatko ima za pravo da u svom privatnom mjestu pod suncem uživa te slobode sve dok ne dira tuđa mjesta pod sucem

priroda ljudi je takva da sve dok postoji ravnoteža sila vaga je u ravnoteži...kad jedna strana osjeti da je jača onda imamo sukob...međutim dok je sila podjednako raspoređena sukob ne donosi ništa

bilo kakvo ograničavanje kad tad dovede do tiranije i diktature

svima su puna usta prava na život...ali bez prava na obranu tog života...to pravo ne znači apsolutno ništa

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
Propada li Grok?

Koristim. Kao i kopile (copilot).

Solidna stvar. Malo bugovita i nekada glupava, ali puno toga odradi sto zatrazim. Nije radikalno ni losiji ni bolji od drugih.

1 0 hvala 0
14 godina
Re: Propada li Grok?
Nope
Tread softly because you tread on my dreams.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice