osobno, protiv sam abortusa. s druge strane, da imam mogućnost (vlast) da ga zabranim, ne bi to učinio. zabrana nije rješenje.
ajmo na činjenice, "ono" što se pobacuje je čovjek. nazovite ga kako hoćete, embrij, hrpa stanica, "tumor" i dalje je to čovjek. možda nema svijest, ne osjeća bol i čime god se već opravdava abortus, to je i dalje čovjek čiji život prekidate.
fun fact za one koji misle da znaju sve o svemu, prvih nekoliko dana trudnoće u medicinskoj terminologiji žena uopće nije trudna i doslovno ne može biti trudna. oni koji znaju sve o svemu će znati zašto.
nakon oplodnje nastalo je ljudsko biće koje je definirano svojim DNA koja će, uz manje mutacije tokom života, ostati više manje jednaka do smrti. taj dna je razlika između ljudi koje je zabranjeno ubijati i bilokojeg drugog bića na planeti koje nije zabranjeno ubiti. sad, zašto je to nekom ok, ne znam.
pravo žene na izbor završava nakon 15 tjedna, tad više nema pravo na izbor iako je tijelo i dalje njeno, jer je ta nakupina stanica postala u tom trenutku ipak čovjek koji odjednom posjeduje argumente da nije ok ubiti ga. dan ranije je ubijanje bilo ok.
dalje, žena ima pravo raditi sa svojim tijelom štogod želi. slažem se, apsolutno. ne želi nositi, roditi dijete? ok. da li muškarac ima pravo glasa iako je dijete "vlasništvo" pola-pola? nema, i to je u redu, ženino tijelo, njena odluka.
zamislimo situaciju, žena želi, otac ne želi dijete, da li otac ima pravo odricanja djeteta, odricanja troška uzdržavanja? nema. očev izbor, njegovo tijelo ne postoji, iako će on svoje tijelo trošit jer radi da bi uzdržavao dijete koje ne želi. da li je to u redu?
probajte tu ideju reći nekoj feministkinji, ideju o muškarčevom "pravnom pobačaju" čime on gubi ikakvu odgovornost prema djetetu i tu će isplivati sva licemjernost argumentacije "moje tijelo, moj izbor"...
"
ps, za one neobrazovane koji tvrde, "ako je pobačaj ubojstvo, tada je drkanje genocid", spermiji nisu ljudska bića, osim ako sami sebe ne izjednačavate s nečime što nije živo biće, ima 23 kromosoma i nema nikakvu inteligenciju. ako je tome tako, tada ste, medicinskim rječnikom, imbecili.