I cija zakrpa sad zdere manje CPU snage!?
Intel izdao zakrpe koje bi trebale onemogućiti isk
- poruka: 20
- |
- čitano: 6.521
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Iskreno, rađe bih bio ranjiv na ove propuste nego izgubio 30% u performansama...
Ja još nikakav update nisam dobio na W10 Pro Q9400 je CPU.
Došlo je novo doba, nekad su se procesori softverski optimizirali kako bi izvukli dodatne performanse, sad se softverski smanjuju performanse. Jedva čekam update ("optimizacije") od Microsofta , a još više od toga čekam dežurne fanboye koji će grčevito braniti i pravdati korporaciju unatoć tome što nemaju nikakve dionice niti veze s tom korporacijom.
Cilj tih korporacija što lakše prevari kupca koga briga, pare dolaze, tako funkcionira Apple, Samsung, Intel i još tih koji imaju monopol ali nadam se da će se ljudi opametit, kad to ćemo još vidjet ali nadam se da će tako bit.
Cilj tih korporacija što lakše prevari kupca koga briga, pare dolaze, tako funkcionira Apple, Samsung, Intel i još tih koji imaju monopol ali nadam se da će se ljudi opametit, kad to ćemo još vidjet ali nadam se da će tako bit.
Zar stvarno?? Pa nisu te korporacije od jučer, ljudi se neće opametiti, korporacije će i dalje tražiti načine uštede, i zbog takvog načina rada će se i dalje dešavati ovo što se sad događa, i unatoč svemu tome će i dalje biti dobar broj ljudi koji će to kupovati, a i braniti tu korporaciju.
BIOS updateom.
To što ti sad pričaš nema veze s vezom. Svaki algoritam ima exploitove koji se kad tad nađu, ozlorabe, pa se moraju zakrpati novim alogirtmom koji opet samo čeka da se nekako exploita. Uzevši u obzir da je prošlo 20 godina da se uopće pronađu exploiti, i k tomu ga nisu našli hakeri pa je izbjegnuta najveća šteta, ovo nije ni toliko loše odrađen posao. Ali naravno, spominjemo neku veliku tvrtku, trebamo ubaciti neke nepovezane gluposti kako bi se pravili pametni.
http://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4056892
http://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4056892
Znači ručna instalacija ili?
LOL Ručna instalacija ili čekaš dok ti ne šibnu na automatski update. Ja sam si ručno instalirao na dva računala.
LOL Ručna instalacija ili čekaš dok ti ne šibnu na automatski update. Ja sam si ručno instalirao na dva računala.
I jel se osjeti sporost ili tromost?
Na šestjezgrenom i7 desktopu ne, a sa za i5 laptop... Nisam siguran. Rekao bih da sam danas u više navrata doživio situaciju da sam se zapitao što mu toliko treba, ali to bih prije pripisao sporom 2,5-inčnom disku. Ali eto - na laptopu ne mogu decidirano tvrditi ni jedno ni drugo. Na stolnom ne primjećujem razliku.
Meni je moj i7 nakon zakrpe full usporio. Mislim da mu treba 0.0001sec više pri radu s standardnim programima. Dok vrijeme bootanja win se produžilo za 0.001 za onaj krug što vrti. Inače ostale razlike nisam primjetio.

Meni je moj i7 nakon zakrpe full usporio. Mislim da mu treba 0.0001sec više pri radu s standardnim programima. Dok vrijeme bootanja win se produžilo za 0.001 za onaj krug što vrti. Inače ostale razlike nisam primjetio.
Nadam se da si napravio Restore Point da ga možeš vratiti u vrijeme prije usporavanja.
Jesam da. Ajd probat ću napraviti, pa vam javim dali je i tu što sporiji. (hehe neću više da trollam)

Nedavno sam kupio hp workstation sa i7 proc za posao (CAD)
Ponuđen mi je update drivera od Intela.
Budući da kompjuter decidirano služi za posao i nije spojen na internet, osim po potrebi....pitanje glasi?
Instalirati ili ne instalirati novi update?
Možda bi sam sebe trebao pitati, imam li nešto što jako vrijedi da nesmije nitko vidjeti.