Google Maps dobiva minimalistički način rada za št

poruka: 7
|
čitano: 946
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google Maps dobiva minimalistički način rada za št".
7 godina

Bravo,
jedino što nije crno-bijelo nego je crno-bijelo i sve nijanse sive između.
Razika je u tome što pravo crno-bijelo troši manje memorije nego crno-bijelo i sve nijanse sive,

0 0 hvala 0
15 mjeseci

Mobiteli sve jači i skuplji, ne znaju više koliko čega bi natrpali u njih, a appovi crno-bijeli, da što manje troše bateriju i memoriju.

Vrhunska logika.

2 1 hvala 0
7 godina

Zapravo evo sad mi rekla umjetna intelegencija da na OLED ekranima crna troši najmanje, pa onda crvena. A bijela troši najviše.

Tako da najbolje koristiti crno-crvenu kombinaciju. (ili crno-plavu, ili crno-zelenu) na OLED-ima.

Potrošnja memorije troši uvijek isto.

2 0 hvala 0
4 godine
Re: Google Maps dobiva minimalistički način rada z
gpd kaže...

Zapravo evo sad mi rekla umjetna intelegencija da na OLED ekranima crna troši najmanje, pa onda crvena. A bijela troši najviše.

Tako da najbolje koristiti crno-crvenu kombinaciju. (ili crno-plavu, ili crno-zelenu) na OLED-ima.

Potrošnja memorije troši uvijek isto.

Ali oled trosi vise od ips-a pa sad i to uzmi u kalkulaciju

7 godina

Nema se što uračunati, kaže Umjetna intelegencija,
na IPS ekranima boja ne utječe na potrošnju energije.

13 godina
SharkZ kaže...

Mobiteli sve jači i skuplji, ne znaju više koliko čega bi natrpali u njih, a appovi crno-bijeli, da što manje troše bateriju i memoriju.

Vrhunska logika.

Ima savrsene logike za nesto poput google mapsa.

Cesto su ti uredaji spojeni na slabija napajanja ili cak iz powerbanka da se uredaj puni dok vozis, s time da bi morao puniti mobitel ako vozis duze od 30 min posto google maps nonstop radi.

Sad racunaj da vozis 5, 10 sati uz pomog google mapsa, a uredaj ti taman odrzava bateriju ili cak sporo gubi bateriju unatoc sto je spojen na neki USB. To mi se dogodilo x puta.

Jos racunat ako vozis dok je suncano ekran ce bit na 100% brightness da ista vidis na ekranu, znaci bit ce poprilicna potrosnja, pa svaka optimizacija ekrana i aplikacije ima ite kakvog smisla. 

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2025 13:32 (Et_Tu_Brute?).
14 godina
SharkZ kaže...

Vrhunska logika.

Osobno nije samo do štednje baterije, meni je dosta lakše za oči kada je sve u dark mode a ovo po slikama bi mi bilo top pogotovo i za noćnu vožnju na carplay u autu.

Xiaomi Mi Note 10 Pro + POCO F2 Pro
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice