Bravo,
jedino što nije crno-bijelo nego je crno-bijelo i sve nijanse sive između.
Razika je u tome što pravo crno-bijelo troši manje memorije nego crno-bijelo i sve nijanse sive,
Google Maps dobiva minimalistički način rada za št
- poruka: 7
- |
- čitano: 946
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mobiteli sve jači i skuplji, ne znaju više koliko čega bi natrpali u njih, a appovi crno-bijeli, da što manje troše bateriju i memoriju.
Vrhunska logika.
Zapravo evo sad mi rekla umjetna intelegencija da na OLED ekranima crna troši najmanje, pa onda crvena. A bijela troši najviše.
Tako da najbolje koristiti crno-crvenu kombinaciju. (ili crno-plavu, ili crno-zelenu) na OLED-ima.
Potrošnja memorije troši uvijek isto.
Zapravo evo sad mi rekla umjetna intelegencija da na OLED ekranima crna troši najmanje, pa onda crvena. A bijela troši najviše.
Tako da najbolje koristiti crno-crvenu kombinaciju. (ili crno-plavu, ili crno-zelenu) na OLED-ima.
Potrošnja memorije troši uvijek isto.
Ali oled trosi vise od ips-a pa sad i to uzmi u kalkulaciju
Nema se što uračunati, kaže Umjetna intelegencija,
na IPS ekranima boja ne utječe na potrošnju energije.
Mobiteli sve jači i skuplji, ne znaju više koliko čega bi natrpali u njih, a appovi crno-bijeli, da što manje troše bateriju i memoriju.
Vrhunska logika.
Ima savrsene logike za nesto poput google mapsa.
Cesto su ti uredaji spojeni na slabija napajanja ili cak iz powerbanka da se uredaj puni dok vozis, s time da bi morao puniti mobitel ako vozis duze od 30 min posto google maps nonstop radi.
Sad racunaj da vozis 5, 10 sati uz pomog google mapsa, a uredaj ti taman odrzava bateriju ili cak sporo gubi bateriju unatoc sto je spojen na neki USB. To mi se dogodilo x puta.
Jos racunat ako vozis dok je suncano ekran ce bit na 100% brightness da ista vidis na ekranu, znaci bit ce poprilicna potrosnja, pa svaka optimizacija ekrana i aplikacije ima ite kakvog smisla.
Vrhunska logika.
Osobno nije samo do štednje baterije, meni je dosta lakše za oči kada je sve u dark mode a ovo po slikama bi mi bilo top pogotovo i za noćnu vožnju na carplay u autu.