Copilot u Windowsima 11 dobiva "vid i sluh" te nap

poruka: 21
|
čitano: 3.396
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Copilot u Windowsima 11 dobiva "vid i sluh" te nap".
17 mjeseci

Več vidim trojance koji to iskorištavaju da sami upisuju i ispunjavaju razne text boxeve i tome slično.. 

127.0.0.1
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Re: Copilot u Windowsima 11 dobiva "vid i sluh" te
čekam tutorial kako sve te gluposti pogasiti
Moj PC  
14 0 hvala 0
7 godina

Najbolje su mi ovakve inovacije koje traže probleme umjesto da nude riješenje.

1 0 hvala 0
16 godina
Svaki dan procitam nesto sto mi sve vise i vise gadi w11.

15 0 hvala 0
15 godina

Meni je Cortana bila fora, trebali su nju nadograđivati a ne ove neke pilote.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Sve što želim je minimalni i sigurni OS koji stabilno pokreće aplikacije u kojima želim raditi. Ne trebam treću nogu u vidu nekog AI-a koji će mi produljiti vrijeme od paljenja kompa do pokretanja app-a u kojem želim raditi

Ali neeeeeeeeee....

12 0 hvala 0
4 godine
digitall kaže...

Kako onemogućiti copilot

合気道 五段 Me, myself and I ...Radoslaw Sikorski
11 godina
Copilot je budućnost korištenja PC računala, ubrzat će rad kao nikad ALI uz cijenu privatnosti. Znat će gotovo sve o životnim navikama svakog korisnika za što mu neće trebati ni "oči ni uši" koje će također imati na raspolaganju. Linux će vjerojatno ostati dulje vrijeme bez AI sustava što će ga na kraju ,nažalost ,svrstati u zastarjeli OS baš zbog većine korisnika koji će se u međuvremenu naviknuti na sveprisutnu AI pomoć i prihvatiti je.

0 2 hvala 0
17 godina
moderator
W2000 kaže...
Copilot je budućnost korištenja PC računala, ubrzat će rad kao nikad ALI uz cijenu privatnosti. Znat će gotovo sve o životnim navikama svakog korisnika za što mu neće trebati ni "oči ni uši" koje će također imati na raspolaganju.

Mislim da će se društvo raspoloviti na one koji žele koristiti Copilot i slične, i u osnovi postati dio Borga, i na one koji cijene svoju privatnost i žele biti što više u kontaktu s prirodom.

W2000 kaže...
Linux će vjerojatno ostati dulje vrijeme bez AI sustava što će ga na kraju ,nažalost ,svrstati u zastarjeli OS baš zbog većine korisnika koji će se u međuvremenu naviknuti na sveprisutnu AI pomoć i prihvatiti je.

Jesi siguran? Možda ako "moderno" znači invazivno, odricanje od privatnosti, ukidanje slobode. Ako "moderno" umjesto navedenog znači da OS radi ono što ti od njega tražiš da radi, a ne da on tebe prisiljava da računalo koristiš onako kako Microsoft to želi, da je neprimjetan, da je brz - onda će upravo Linuxi biti svrstani među moderne OS-ove. Ne znam jesi li primijetio, ali počeli su puhati drugačiji vjetrovi i polako će sve više i više ljudi prelaziti na Linux, a sve upravo zbog toga što ti nazivaš "modernim" kod Windowsa, tj. rizika i posljedica tih "modernih" stvari.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2025 15:27 (mbaksa).
16 godina
Zbilja je komplicirano!! 🤣 🤣
Brkoni
16 godina
Mbaksa, sudo, mudo i bla prica nije od jucer, a MS jos nije umro, a ka' ce ne zna se.
Brkoni
11 godina

Hm, pa nije bašnkj...AI histerija mora prestati...gdje će nas to odvesti??...nije dovoljno kaj nam šire preko 5G, koronu i druge zarazne bolesti...sada još i ovo?

Dobro je korisnike koji imaju hendikep nepokretanja ruku, pa mogu dosta toga uraditi glasovno.

Samo je pitanje, koliko je njihov AI moćan?

Brijem da je Siri nešto najbolje na svijetu!!

Mac
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Zaporožac kaže...
digitall kaže...

Kako onemogućiti copilot

dobro nisam mislio da tražim osnovne stvari, nego kako ga uništiti potpuno.. misliš da kad ga disejblaš nekih milijun njegovih servisa i dalje ne radi? ako je tako jednostavno onda super...

17 godina
moderator
Brk kaže...
Mbaksa, sudo, mudo i bla prica nije od jucer, a MS jos nije umro, a ka' ce ne zna se.

Windowsi nikad nisu bili napadniji i problematičniji, i prešli su granicu, a Linux nikad nije bio bolji nego je sad. Neće Windowsi umrijeti sutra, ni iduće godine, ali stvari su se konačno počele okretati i vjerujem da u narednim godinama možemo očekivati značajni rast Linuxa, pogotovo kad Microsoft ubije Windowse 10 do kraja i kad se potrudi da se Windowsi 11 ne mogu instalirati bez online računa. Stvari su se promijenile.

10 godina
Brk kaže...

Kao sto i kockasti Windows Phone i dalje zivi, lol.

4 godine
digitall kaže...
 dobro nisam mislio da tražim osnovne stvari, nego kako ga uništiti potpuno.. misliš da kad ga disejblaš nekih milijun njegovih servisa i dalje ne radi? ako je tako jednostavno onda super...

Možeš ga zaklati i s programom Winhance

Tu možeš pobrisati i one Xbox servise i dosta toga.

Pouzdano radi, ako si se nešto zeznuo opet staviš kavačicu na program i on ti ga ponovo instalira.

Edge preglednik nemoj deinstalirati jer je duboko povezan s Win kernelom , pa bi mogao imati problema.

Na dnu imaš video gdje autor programa sve objašnjava.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2025 9:17 (Zaporožac).
17 godina

Ono što je MS trebao napraviti je fork, paralelno razvijati Win7 i ovo sranje, ili barem otvoriti Win7 kod i pustiti drugima da razvijaju dalje. Ali to onda ne bi bio MS a ovo možda ne bi bilo sranje...

Amenoum
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2025 12:59 (PaleRider).

1 0 hvala 0
10 godina

Drago mi je što sam prije 2 i pol godine napustio Windows. Od onda nisam vidio ni jednu pozitivnu promjenu, samo pljuvanje korisnicima u facu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Upravo probao taj winhance i maknuo sve šta program predlaže da se makne i nisam primjetio nikakvo ubrzanje. Win11 se ponašaju isto i prije i poslije "bloatware'a", samo sam si sad usadio strah da šta ako nešto sad neće raditi kako treba, tako da vratio sam backup/stanje win11 prije programa. Što se tiče Win 11 25H2,  rade iznenađujuće brzo i odzivno, i ono najbitnije stabilno (za sada). Nemam zamjerki.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2025 14:06 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

To ni nema smisla ak nemaš neki prastari komp/laptop sa 8 gb rama i neki i3 pa malo smanjiš zauzeče rama. Bilo koji jači PC to ne može osjetiti...

Kaj se Copilota tiče tko ga koristi super, kome smeta deinstalira se u roku pet sekundi.

IMO windowsi nisu nikad bili bolji i stabilniji, trenutna instalacija je stara skoro tri godine i gazim ih do besvjesti sa instalacijama i deinstalacijama igara...rade kao i prvog dana, bez usporavnja i bez greške.

Nekad sam za isti efekeat barem jednm godišnje deinstalirao/instalirao na novo windowse.

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine

Tako je, no lijepo je pobrisati nešto što Microsoft ubaci, a ne treba ti.

Lijepo je da postoji ta mogućnost.

Osim toga, isključio sam Telemetriju u opciji Services.

Ne zbog paranoje od praćenja, nego taj servis svake sekunde nešto kopa, šalje bazi nekakve gluposti.

E, pa neće više.

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice