Super izgleda no naravno treba vidjeti u praksi. Što dalje od rgb seljačije.
ArtekLux, luksuzno Mini-ITX kućište iz susjedne na
- poruka: 22
- |
- čitano: 5.911
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
2 i pol kile, nije lagano. No ne vjerujem u veci uspjeh - prelijepo je da bi bilo za ITX konfiguraciju,
nije bas za najsire najmjene. Druga stvar - s obzirom na sirinu kucista - otraga 2x 80mm ventilatori su 199X,
cak su i tad bolja kucista imala bar 92mm mjesta za ventilatore.
Umjesto da se toliko puno prostora gubi na mjesta za SSD otraga, staviti 2x SSD na pod, pomaknuti bocnu na desno do ruba,
napravit mjesta za vece hladnjake CPU-a i otraga 120mm ispuh, sprijeda 140mm usis, smanjiti visinu za 4-5cm i to je to.
No po meni kuciste tog materijala napraviti kvalitetni "desktop" za media centar, bez podrske za grafike,
low profile kuciste ipod TV-a, to bi mi se svakako vise svidjelo.
2 i pol kile, nije lagano. No ne vjerujem u veci uspjeh - prelijepo je da bi bilo za ITX konfiguraciju,
nije bas za najsire najmjene. Druga stvar - s obzirom na sirinu kucista - otraga 2x 80mm ventilatori su 199X,
Umjesto da se toliko puno prostora gubi na mjesta za SSD otraga, staviti 2x SSD na pod, pomaknuti bocnu na desno do ruba,
napravit mjesta za vece hladnjake CPU-a i otraga 120mm ispuh, sprijeda 140mm usis, smanjiti visinu za 4-5cm i to je to.
No po meni kuciste tog materijala napraviti kvalitetni "desktop" za media centar, bez podrske za grafike,
Trebao bi im se javiti i reći svoju ideju i naravno kritiku na njihovo da nebi zajebali stvari.
Svatko ima svoju viziju - mozda je njihova prava a moja kriva.
Zna se da Bosnjaci imaju vrhunske dizajnere u svjetu.
Imaju to "musko" ok, a ne pederasto i kicasto kao sto svi furaju zadnjih 10 i vise godina.
Primjer vrhunskog dizajna je Evo X, dizajniran od Omera Halilhodžića.
Svevjecan dizajn, zadnja generacija, zadnja svoje vrste, i dan danas mami uzdahe.
Ja im zelim srecu - oduvjek sam volio kucista koja ne kompliciraju sa puno detalja i nepotrebnih stvari,
te "tool-less" sklapanje u bilo kojem obliku. Tu je LianLi imao super sheme, da se sve moze sklopiti bez alata.
Takodjer rupe za hladnjake trebaju biti vece, radi propusnosti - ove su previse zatvorene i uzrokovat ce prilicnu buku
kod strujanja zraka. Bolje da je zapravo jedna velika rupa sa X preko cijele rupe, i na nju magnetski filter za prasinu,
nitko nece rijeci reci na to, ionako je otraga, a em ce protok biti bolji, em buka manja, te se filter lako skine i ocisti.
Ovako nesto:
https://www.amazon.co.uk/SilverStone-SST-FF122B-Grille-Filter-Magnet/dp/B00B69JAOQ/?th=1
Makar se radi o viziji "Mac Clone" kucista, tako da mi je jasno da se zeli svidjeti hackintosh zajednici, a ne klasicnom PC korisniku.
Lijepo je, ali treba biti i funkcionalno. Male izmjene, par prototipova od plexiglasa napraviti, testirati buku, protok zraka, i tek onda u produkciju,
nakon sto se odaberu najbolji primjerci, uzme ono sto funkcionira i makne nepotrebno.
ITX ploce uz M.2 slot, najcesce imaju 4 SATA prikljucka, makar u ITX konfiguraciju skoro nitko ne koristi 4 SATA uredjaja.
Dovoljno je 2x SATA za dodatni HDD i SSD, uz sistemski M.2.
Hvala vam svima na vašim dobronamjernim sugestijama. Izvinjavam se što do sada nisam mogao komentarisati, čekao sam odobrenje od BUG-ovaca :)
Svaka sugestija, pomoć, ideja i podrška biće nam od velike koristi, te vam se unaprijed zahvaljujem.
Veoma cijenim ovu zajednicu i već dugo sam član pod drugim imenom. Ovo mjesto je na neki način i bilo inspiracija za naš projekat :)
Već radimo 3 godine na ovom projektu. Jako teško je bilo odupreti se uticaju onoga što se sada smatra "dobrim dizajnom" u svijetu kućišta te uvesti neki novi pogled. RGB trenutno vlada kao sam vrh ljepote, sa čim se ja nisam slagao i borio sam se da ga izbjegnemo. Moja vizija je dosta drugačija i neki članovi ovdje su dobro primjetili u kojem pravcu idemo. Želimo da postignemo "stil" i "eleganciju".
Ja sam mislio da im je ovo inspiracjia.
Ovo nije bila moja inspiracija. Ali zaista je zanimljivo da mnoge podsjeća na ovo. Naravno to ćemo svakako iskoristiti za prodaju na istočnom tržištu
Ovo sam napravio prije više od godine dana... ITX, sa full size grafuljom i vodenim hlađenjem unutra... i nisam završio u vijestima... buhu
Mislim da je ovo odlična ideja! Trebaš da nastaviš sa realizacijom i siguran sam da ćeš imati puno uspjeha!
Već radimo 3 godine na ovom projektu. Jako teško je bilo odupreti se uticaju onoga što se sada smatra "dobrim dizajnom" u svijetu kućišta te uvesti neki novi pogled. RGB trenutno vlada kao sam vrh ljepote, sa čim se ja nisam slagao i borio sam se da ga izbjegnemo. Moja vizija je dosta drugačija i neki članovi ovdje su dobro primjetili u kojem pravcu idemo. Želimo da postignemo "stil" i "eleganciju".
mogli ste onda izbjeći ovaj zlatni odsjaj, jer podsjeća na jedan drugi trend vrlo sličan rgb trendu, oba daleko od elegancije i stila
mogli ste onda izbjeći ovaj zlatni odsjaj, jer podsjeća na jedan drugi trend vrlo sličan rgb trendu, oba daleko od elegancije i stila
Da u pravu ste. Renderi nisu baš dobro odrađeni tako da ne predstavljaju ono što će biti u stvarnosti. U samoj kampanji će biti postavljene slike koje su najbliže stvarnom proizvodu.
- To je kao flaša Cole :) S obzirom na materijal koji je korišten sveli smo zaista na minimalnu težinu. Da smo koristili aluminijum bilo bi malo lakše 400-500g (morali bi koristiti veću debljinu kako bi postigli zadovoljavajuća mehanička svojstva). Ali kvalitet bi bio znatno smanjen.
- Unaprijed je definisana ciljna grupa što je uključilo i veličinu kućišta iznad koje ne smijemo ići. Također postavili smo i druge estetske vrijednosti, a jedna od njih je da bude bez vidljivih otvora. Za dva ventilatora od 92 mm nema mjesta, a prema do sadašnjim testiranjima nije ni potrebno. Dakle ne pravimo najjaču ni najmanju verziju već optimalan spoj snage i veličine. To važi za ovo kućište. Slijedeće godine planiramo novo što bi moglo da bude u smjeru povećanja snage, ili minijaturizacije, a u zavisnosti od sugestija tržišta. U svakom slučaju zahvaljujem na dobrim prijedlozima.
Svatko ima svoju viziju - mozda je njihova prava a moja kriva.
Imaju to "musko" ok, a ne pederasto i kicasto kao sto svi furaju zadnjih 10 i vise godina.
Svevjecan dizajn, zadnja generacija, zadnja svoje vrste, i dan danas mami uzdahe.
Ja im zelim srecu - oduvjek sam volio kucista koja ne kompliciraju sa puno detalja i nepotrebnih stvari,
te "tool-less" sklapanje u bilo kojem obliku. Tu je LianLi imao super sheme, da se sve moze sklopiti bez alata.
Takodjer rupe za hladnjake trebaju biti vece, radi propusnosti - ove su previse zatvorene i uzrokovat ce prilicnu buku
kod strujanja zraka. Bolje da je zapravo jedna velika rupa sa X preko cijele rupe, i na nju magnetski filter za prasinu,
nitko nece rijeci reci na to, ionako je otraga, a em ce protok biti bolji, em buka manja, te se filter lako skine i ocisti.
Ovako nesto:
https://www.amazon.co.uk/SilverStone-SST-FF122B-Grille-Filter-Magnet/dp/B00B69JAOQ/?th=1
Makar se radi o viziji "Mac Clone" kucista, tako da mi je jasno da se zeli svidjeti hackintosh zajednici, a ne klasicnom PC korisniku.
Lijepo je, ali treba biti i funkcionalno. Male izmjene, par prototipova od plexiglasa napraviti, testirati buku, protok zraka, i tek onda u produkciju,
nakon sto se odaberu najbolji primjerci, uzme ono sto funkcionira i makne nepotrebno.
ITX ploce uz M.2 slot, najcesce imaju 4 SATA prikljucka, makar u ITX konfiguraciju skoro nitko ne koristi 4 SATA uredjaja.
Dovoljno je 2x SATA za dodatni HDD i SSD, uz sistemski M.2.
Hvala na komplimentu za dizajn :) Ovo je u suštini 4. prototip i izvršili smo dosta testiranja. Stvar je u tome da smo prije definisali ključne stavke i kriterije ispod kojih ne smijemo ići. Tako da za određene probleme smo morali da nalazimo potpuno nova rješenja, a ne da se prilagođavamo onome što je uobičajeno ili što već postoji.
Prijedlog za veličinu otvora ćemo još jednom razmotriti i eventualno korigovati. Dobra sugestija. Hvala.
Prijedlog za korekciju broja i sistema SSD-ova je već u realizaciji. Hvala.
Biće mi drago da me kontaktirate na mail za više informacija. Hvala Vam na utrošenom vremenu.
Nemoj slusati covjeka kojem je evo x vrhunski dizajniran,jos nisam cuo nekog da je uzdahnuo na izgled evo x.
Sretno s projektom.
Evo X je bio ispred svog vremena, zato i danas izgleda moderno i svjeze, za razliku od mnogih drugih vozila.
Prednje veliki otvoren grill je bas Evo X popularizirao, a danas ga imas na mnogim automobilima.
Pogledaj novu Corollu/Auris, Yaris, Micru, Qashqai, A7 i mnoge druge - utjecaj Evo X dizajn je primjetan.
Tako da je po meni Evo X svevremenski dizajn, iza njega ce ostati naslijedje kao i iza Shelby Mustanga,
takvi automobili se rade jednom i sve drugo iza njih su inspiracije i varijacije na temu.
A sto se tice kucista, ima ono nesto - svjez materijal, nesto sasvim novo.
Cak bi umjesto zlatnog ruba radije vidio i varijaciju sa brusenim aluminijom,
bar taj rub, jer bi izgledao veoma moderno i skladno. Nekad treba malo i kombinirati materijale.
Volio bih vidjeti trenutni tlocrt, nacrt i bokocrt, te izometrijsku shemu,
pa da mogu tocno odrediti sto bi sebi mijenjao i prilagodio - jer to kuciste
ce biti u komadu i ne vjerujem da ce ga netko zeljeti obradjivati, da se ne narusi
cvrstoca i stabilnost same strukture.
Umjesto "caddy" nosaca za diskove, dovoljno je napraviti 4 rupe za dva seta SSD-a,
te ukljuciti po cetiri vijka sa gumicama, pa da se SSD-i samo bocno "zakace" na dno kucista
u uspravnom polozaju, ili uz rub same osnovne ploce, gdje su sada caddyiji.
LianLi ima tu jednostavnu shemu - vijak sa gumicom, rupa i samo se zakaci,
savrsen i brz sistem - te umjesto dodatnog materijala za caddy, dovoljne su 4 rupe za 2 SSD-a/HDD-a od 2.5" (3.5" nije potrebno imati u tom kucistu).
Tu se ustedi dosta mjesta i materijala, te u produkciji nije potrebno dodatno variti te nosace - opet usteda i komocija. A u slucaju mehanickog diska,
smanjenje vibracija
Evo X je bio ispred svog vremena, zato i danas izgleda moderno i svjeze, za razliku od mnogih drugih vozila.
Prednje veliki otvoren grill je bas Evo X popularizirao, a danas ga imas na mnogim automobilima.
Pogledaj novu Corollu/Auris, Yaris, Micru, Qashqai, A7 i mnoge druge - utjecaj Evo X dizajn je primjetan.
Tako da je po meni Evo X svevremenski dizajn, iza njega ce ostati naslijedje kao i iza Shelby Mustanga,
takvi automobili se rade jednom i sve drugo iza njih su inspiracije i varijacije na temu.
A sto se tice kucista, ima ono nesto - svjez materijal, nesto sasvim novo.
Cak bi umjesto zlatnog ruba radije vidio i varijaciju sa brusenim aluminijom,
bar taj rub, jer bi izgledao veoma moderno i skladno. Nekad treba malo i kombinirati materijale.
Volio bih vidjeti trenutni tlocrt, nacrt i bokocrt, te izometrijsku shemu,
pa da mogu tocno odrediti sto bi sebi mijenjao i prilagodio - jer to kuciste
ce biti u komadu i ne vjerujem da ce ga netko zeljeti obradjivati, da se ne narusi
cvrstoca i stabilnost same strukture.
Umjesto "caddy" nosaca za diskove, dovoljno je napraviti 4 rupe za dva seta SSD-a,
te ukljuciti po cetiri vijka sa gumicama, pa da se SSD-i samo bocno "zakace" na dno kucista
u uspravnom polozaju, ili uz rub same osnovne ploce, gdje su sada caddyiji.
LianLi ima tu jednostavnu shemu - vijak sa gumicom, rupa i samo se zakaci,
savrsen i brz sistem - te umjesto dodatnog materijala za caddy, dovoljne su 4 rupe za 2 SSD-a/HDD-a od 2.5" (3.5" nije potrebno imati u tom kucistu).
Tu se ustedi dosta mjesta i materijala, te u produkciji nije potrebno dodatno variti te nosace - opet usteda i komocija. A u slucaju mehanickog diska,
smanjenje vibracija
Hvala puno, upravo implementiramo sličan sistem.
Probali smo na stotine različitih marterijala i color šema, ni jedna ne "leži" kao ova!
Za nove varijacije već slijedeće godine planiramo druge color sheme.
* * *
* * *
Prvo da komentarišem ovo iz naslova članka "iz susjedne nam BiH", jer ja iako sam iz BiH, sâm i časopis i Bug Online ne smatram da je iz susjedne HR, jer koliko znam i na samom časopisu od pamtivjijeka stoji cijena za BiH (11 KM).
LianLi i danas ima ponajbolja kućišta (gdje se mnogo zvučnija imena mogu samo sakriti) ali i cijena je jedna od najboljih. Drago mi je da si se sjetio njih.
Što se tiče ovoga "Zna se da Bosnjaci imaju vrhunske dizajnere u svjetu.", to je sad u lil-la, jer svi mi 35+ godišnajci koji pamete staru državu, zna se da je pametnih glava bilo iz svakog grada, zabiti, sela ili naselja, ima i danas... (1)...
* * * Jako teško je bilo odupreti se uticaju onoga što se sada smatra "dobrim dizajnom" u svijetu kućišta te uvesti neki novi pogled. RGB trenutno vlada kao sam vrh ljepote, sa čim se ja nisam slagao i borio sam se da ga izbjegnemo. * * *
Svu sreću ti želimm i da budem iskrenm potaknut idejama na Pinteresu i ja sam htio nešto slično da napravim, ali bi to bilo nešto pogolemo i naravno bosanska hrastovina, orah i bukva tj. drvo bi imalo tu neku završnu notu. Ako nađem nešto na Pinteresu postavit ću sliku.
Što se tiče RGB osvjetljenja.. ja vidim jedino mu svrhu ako će ovo elegantno kućište služiti i kao lampa.
...(2)... da nastavim na gore boldovani broj. Problem u BiH isti je kao problem i u HR, država ne ulaže u znanje i visoko obrazovanje. Laboratorije u državnim fakultetima su šture i stare i po pola stoljeća skoro.
A da se tome nekako odupire i da pojedinci pronađu put do svoje ideje pokazuje i ovaj primjer kićišta.
Svu sreću želim i nekakav popust za nas forumaše.. ako je moguće i obavezno jedno kao nagradna igra u Bug magazinu.
Uređivano: Zaboravih reći da je Bitcentar u Tuzli iznio neke daleko napredne ideje i plasirao ih u USA, jedna od njih je rano detektovanje potresa mozga za NHL ili koju onu američku ekipu. Sjećam se kada ga je profesor Kušljugić donio i rekao da je uređaj daleko kompleksniji od bilo kojeg mobitela.
* * *
* * *
Prvo da komentarišem ovo iz naslova članka "iz susjedne nam BiH", jer ja iako sam iz BiH, sâm i časopis i Bug Online ne smatram da je iz susjedne HR, jer koliko znam i na samom časopisu od pamtivjijeka stoji cijena za BiH (11 KM).
LianLi i danas ima ponajbolja kućišta (gdje se mnogo zvučnija imena mogu samo sakriti) ali i cijena je jedna od najboljih. Drago mi je da si se sjetio njih.
Što se tiče ovoga "Zna se da Bosnjaci imaju vrhunske dizajnere u svjetu.", to je sad u lil-la, jer svi mi 35+ godišnajci koji pamete staru državu, zna se da je pametnih glava bilo iz svakog grada, zabiti, sela ili naselja, ima i danas... (1)...
* * * Jako teško je bilo odupreti se uticaju onoga što se sada smatra "dobrim dizajnom" u svijetu kućišta te uvesti neki novi pogled. RGB trenutno vlada kao sam vrh ljepote, sa čim se ja nisam slagao i borio sam se da ga izbjegnemo. * * *
Svu sreću ti želimm i da budem iskrenm potaknut idejama na Pinteresu i ja sam htio nešto slično da napravim, ali bi to bilo nešto pogolemo i naravno bosanska hrastovina, orah i bukva tj. drvo bi imalo tu neku završnu notu. Ako nađem nešto na Pinteresu postavit ću sliku.
Što se tiče RGB osvjetljenja.. ja vidim jedino mu svrhu ako će ovo elegantno kućište služiti i kao lampa.
...(2)... da nastavim na gore boldovani broj. Problem u BiH isti je kao problem i u HR, država ne ulaže u znanje i visoko obrazovanje. Laboratorije u državnim fakultetima su šture i stare i po pola stoljeća skoro.
A da se tome nekako odupire i da pojedinci pronađu put do svoje ideje pokazuje i ovaj primjer kićišta.
Svu sreću želim i nekakav popust za nas forumaše.. ako je moguće i obavezno jedno kao nagradna igra u Bug magazinu.
Uređivano: Zaboravih reći da je Bitcentar u Tuzli iznio neke daleko napredne ideje i plasirao ih u USA, jedna od njih je rano detektovanje potresa mozga za NHL ili koju onu američku ekipu. Sjećam se kada ga je profesor Kušljugić donio i rekao da je uređaj daleko kompleksniji od bilo kojeg mobitela.
Hvala na podršci :) I mi imamo u planu jednu varjantu sa dijelom od drveta :)
Obezbjeđeno je 10 komada za one koji nas prvi podrže po najpovoljnijim cijenama koje smo uspjeli da napravimo.
Oni koji su se već registrovali na našoj pre-launch stranici, dobiće odmah obavjest da je kampanja live.
Za one koji se još nisu registrovali na našoj stranici, mogu to učiniti odmah na linku ispod:
https://www.indiegogo.com/projects/arteklux-mini-itx-pc-case-prototype/coming_soon/b/x/15958315
Ja bi odmah podrzao da se rijese u dizajnu velicine ventilatora, makar mi kuciste tog kalibra ne treba,
al tko zna, mozda jednog dana bi i nesto spakirao u njega. Al dobro, stajalo bi u kutiji i podrumu dok ne dodje vrijeme za to.
A drveno nikako, i previse drva imam u kuci, i jos radim u drvnoj industriji, a-a, nul bodova drvo.
I ima li kakvih novosti? Vidim na kampanji pise da uskoro dolaze prototipi iz domace na Kine,
pa bi bilo lijepo da i netko od domacih novinara nesto napise o njemu, ako ga dobije na test.