Links reklamacija - vanjski servis MR servis

poruka: 66
|
čitano: 8.576
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Nema veze sto je procesor do 100C na max renderanju/14900kf je max 100C na max load-u. Svi programi za stress test naprave da procesor ide na max temp i max watts pa se onda on sam downclock-a. Ovaj bsod sto je na video izasao ti moze biti od unstable ram-a ako je xmp ukljucen i zato se crash-a pc. Stavi zadnje biose F18a za svoju plocu i load-aj sve default ako se onda pc skroz rusi /bsod-a neka ti rade povrat novca to je to. Takoder mozes i staviti taj pl1 na 200w kao sto je gore kolega s foruma napisao pa vidi mada ja ne bi tako drzao procesor jer nije to to.

1 0 hvala 0
5 tjedana
Re: Links reklamacija - vanjski servis MR servis
Nisam kupio i9 da ga limitiram da radi kao i3, za proc sam dao 750e cim je izasao!ako ne moze normalno raditi na default postavkama ni ne treba mi,i rijec je o temperaturi cpu!
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2026 23:16 (zoki250).
5 tjedana
Sve sam zivo probao, temp samo rastu
5 tjedana
Priznali su kvar nakon 2 tjedna i rekli koje zamjenske komponente zelim, nakon2 dana promjena statusa iz testiranje u cekanje, i tako sam cekao 2 mjeseca i rekli mi da su popravili stavili novi bios,ja sam redovno stavljao biose kako su izlazili!
14 godina
Ne radi se tome da ga tako koristiš nego da izbaciš sumnje oko hlađenja, lošeg vrm-a same ploče. Inače takva budget sranja od Gige ne podnose baš i9 koji bez limita povuče preko 500w. Dam se kladit da je ploča u totalnom qurcu. A procesor sam po sebi je u kategoriji za izbjegavat iz opće poznatih razloga kao što je degradacija. Kad to sve spojiš imaš jedan pravi čušpajz od konfiguracije. Jedino pametno ti je prelazak na 7950x/9950x od Amd-a ili zamjeni taj za i7 14700k koji je neznatno sporiji.
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2026 23:23 (mislioc).

0 0 hvala 0
5 tjedana
Ma sve sam zivo probao, doktorirao sam na njemu,premda se mozda inrusio u igrama radi rama jer radi na xmp1, 6000hz, ali ako ga ja rucno limitiram na p1 i p2 na 253w i 400A ne smiju temp ici preko 100 u igrama ! Bar u pocetku nisu prvih god. danae onda po malo sano temp je rasla ma sto god ja ucinio, odpasta do hladjenja, nista nije pomoglo! Jedino ako ga limitiram 200w i 309A onda je temp ok ali radi ko atari!
14 godina
I9 ti je najviše podložan tom degradiranju jer su mu valjda zadnju mast izvukli da budu konkurentni na testovima pa ga nabrijali preko svih limita.

2 0 hvala 0
7 godina
zoki250 kaže...
Sve sam zivo probao, temp samo rastu

Čemu ovaj ispušni vent na stražnjem djelu? Polovica AIOa nema protok zraka zbog tog venta.

Na slici je (od prilike) tvoj protok... Prvi vent uzima sav hladni zrak iz prednjeg usisa, srednji vuće zagrijani zrak od grafe, a treči se bori sa ovim ispuhom i gubi protok. Ukratko, tvoj 360mm AIO zbog ovog ispušnog venta je praktički 240mm AIO.  Makni taj vent, pa vidi onda kakve imaš temperature.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2026 2:04 (NoDe31).
5 tjedana
Evo ga vracaju mi pc kazu da je opet sve ispravno, poslali su mi samo slike testiranja benchmarka bez biosa, samo su naveli da su testirali pod aplikacijom u boisu normal i extreme, sto naravno automatski limitira voltagu i taktove i vracaju ga nazad!
13 godina
Probaj ga kad ga preuzmes. Snimaj sve s mobitelom od unboxing-a do spajanja, paljenja i tesitranja pa uploadaj na youtube da ti sluzi kao dokaz da pc ne valja i onda to prilozi drzavnom inspektoratu da je links u krivu te da ti daju druge komponente npr od amd-a da je slican u cijeni s intelom ako ne neka rade povrat novca ili zamjena racunala. Ne znam dali si uzeo prebuild ili sam birao komponente a oni su slozili. Posalji takoder inspektoratu da je intel imao masivnih problema s tim procesorima i da je early batch zahvacen pogotovo 14900k i kf. Jer oni ako su ti i zamjenili na novi procesor prvi put i radio je neko vrijeme i poceo se degradirati i sad da ti opet zamjenje dobio bi isto sranje. Nasi ducani imaju mali protok robe pa drze stare zalihe. Novi batch od intel-a 14900k kf i ks su proizvedeni u 2025 a te sto oni tebi daju su vjv 2023/24.
7 godina

Ako proc prolazi sve testove na "normal" postavkama u BIOSu, nema nikakvog razloga da mu prođe reklamacija, to su tvornički postavljeni limiti od strane Intela.

Dakle:

PL1: (Processor Base Power/Long Duration): 125W

PL2: (Processor Turbo Power/ Short Duration): 253W

ICCmax (Maximum Current Limit): 307A

Bilo kakvo micanje "power limita" se smatra Overclockom i kao takvo ne ulazi u garanciju. Uostalom ako je to sa slike njegov setup, ionako ne može vozit 14900KF bez limita. Za to ti treba puno jača matična, "custom loop" vodeno hlađenje (a ne LF III)  i micanje IHSa sa samog proca za direktan kontakt.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:26 (NoDe31).
Moj PC  
2 0 hvala 0
5 tjedana
Kada ga rucno limitiram p1 i p2 na 253w i 400A opet nabija preko 100c! Extreme i normal tu limitira sve i svasta onda radi kao i5 procesor a ja sam kupio i9! Imamnajbolje vodeno hladjenje a probao sam i sa drugim vodenim jos gore je!trazio sam zamjenu za amd uz moguci moju nadoplatu ili povrat novca! Iu extreme isto tako dosegne 100c i ruse se igre i aplikacije!! Definitivno cu odraditi video na youtubu, inspektorat je pokrenut a racunalo cu danas ili sutra preuzeti!
5 tjedana
Kada ga rucno limitiram p1 i p2 na 253w i 400A opet nabija preko 100c! Extreme i normal tu limitira sve i svasta onda radi kao i5 procesor a ja sam kupio i9! Imamnajbolje vodeno hladjenje a probao sam i sa drugim vodenim jos gore je!trazio sam zamjenu za amd uz moguci moju nadoplatu ili povrat novca! Iu extreme isto tako dosegne 100c i ruse se igre i aplikacije!! Definitivno cu odraditi video na youtubu, inspektorat je pokrenut a racunalo cu danas ili sutra preuzeti!
14 godina
A šta se događa na normal postavkama dali se i onda ruši?

0 0 hvala 0
5 tjedana
Nisam osobno probao nikad na normal, budem sada kada vrate pa cu vidjeti hoce li se rusiti! Sve cu priloziti vama i na youtube!
5 tjedana
Kada su mi stavili novi proc, nista se nije rusilo, mjesecima je temp polagano rasla i pocelo rusenja, sada je skoro nemoguce ista igrati, stalno se rusi i stalno pratim temp koje idu preko 100c!
14 godina
Izgleda da je, i taj novi prdnuo na rosu. Po ovome se da zaključit da je 100% procesor ponovno degradirao.

1 0 hvala 0
7 godina

Živo me zanima po čemu ste došli do zaključka da je baš proc u pitanju? Sam je napisao da nikad nije ni vrtio sa tvorničkim postavkama, već odma drito maknuo PL limite... Jel vam možda palo na pamet da ga ruši ova mid range matična kad kroz njen VRM prođe 400+ ampera, ili da LLC  kompenzira prevelikim naponom pa dolazi do pregrijavanja? 

citiram ga: "rucno limitiram p1 i p2 na 253w i 400A" 

Uostalom, tko normalan pušta da kroz matičnu i 14900kf prolazi 400 ampera bez vodenog bloka? 

Kad se preuzme PC, napravit clear CMOS, ostaviti na tvorničkim postavkama, stavit na stres test (snimat kompletan proces od prvog paljenja) i ako se ne ruši ostavit tako kako je.

I da, na tvorničkim postavkama i9 14900KF je samo malo bolji i7 14700...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 14:31 (NoDe31).
Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina

253w i 100°c? a najvaznija stavka koliki je napon? dali vodeno uopce radi? contact frame dobro stavljen? neznam jesam napisao napon?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa očito kako sam kaže da je postavio limite ručno radilo je mjesecima i sad kad ga je satralo počeo se tiltat. 

0 0 hvala 0
14 godina

Vezano za tvorničke limite ako tako radi ništa od reklamacije nema. I ovaj extreme profil se smatra overclockom može i ne mora radit nitko to ne garantira da mora radit. 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 14:40 (mislioc).

0 0 hvala 0
7 godina
Boris grozni kaže...

253w i 100°c? a najvaznija stavka koliki je napon? dali vodeno uopce radi? contact frame dobro stavljen? neznam jesam napisao napon?

Ako je stavio ICCmax 400 ampera, što se radi samo kad imaš direct contact blok (ili LN2) i rušiš benchmark rekorde, situacija vjerovatno ide ovako...

Proc vuče 400A, VRM se počinje pregrijavat, napon postaje nestabilan, LLC kompenzira još večim naponom, CPU se počinje pregrrjavat i sve to vodi do spirale i konačne degradacije, no očito ne dovoljno da ne bi vrtio na tvorničkim postavkama, pošto je na servisu prošao testove.

Kako god, ovi na servisu nisu glupi i može zaboravit garanciju-

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 15:10 (NoDe31).
12 godina

Jbt treba bit hrabar pa uzet to za gaming pc 

..." Jedino ako ga limitiram 200w i 309A onda je temp ok ali radi ko atari!" 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 14:43 (ZGamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
NoDe31 kaže...
Boris grozni kaže...

Ako je stavio ICCmax 400 ampera, što se radi samo kad imaš direct contact blok (ili LN2) i rušiš benchmark rekorde, situacija vjerovatno ide ovako...

Proc vuče 400A, VRM se počinje pregrijavat, napon postaje nestabilan, LLC kompenzira još večim naponom, CPU se počinje pregrrijavat i sve to vodi do spirale i konačne degradacije, no očito ne dovoljno da ne bi vrtio na tvorničkim postavkama.

Kako god, ovi na servisu nisu glupi i može zaboravit garanciju-

nisu glupi al se prave glupi, znaci doslovno su vec do sad mogli poslati cpu intelu koji pokriva sve troskove.
Inace za i9 je preporuceno i nakon azuriranja biosa ograniciti napon na 1.5V ili ispod ovisno o primjerku, ta opcija je inace malo skrivena pa treba proguglati za svaku mbo. Taj i9 nije igracka i trazi brutalnu mbo+jos brutalnije hladenje + postavke.

5 tjedana
Pogledaj cijeli post, staviosam slike, imam vodeno hladjenje a isprobao sam i druga vodena...
5 tjedana
Napon sam ogranicio na 1.4 radi ko sega mega
5 tjedana
Dok radi windows i surfanje ne priznaju garanciju! Nakon 2 tjedna zvali me i priznali kvarni rekli da im posaljem koje konponente zelim, nakotoga iz testiranje status cekanje i cekao 70 dana, rekli stavilo novi bios a ja sam osobno stavio novi bios, kazu popravljeno!
2 godine
zoki250 kaže...
Dok radi windows i surfanje ne priznaju garanciju! Nakon 2 tjedna zvali me i priznali kvarni rekli da im posaljem koje konponente zelim, nakotoga iz testiranje status cekanje i cekao 70 dana, rekli stavilo novi bios a ja sam osobno stavio novi bios, kazu popravljeno!

Teško je razumijeti šta se tu sve događalo kad ti ne znaš pisati, doslovno jednu riječ nisi sposoban ispravno napisati, a dopisuješ se s trgovcem i državnim službama...

Ali uglavnom, kako su neki primjetili, bit će da je do korisnika i loše složenog pc-a.

Možeš biti sretan da ti još ne naplate dijagnostiku...

7 godina
zoki250 kaže...
Pogledaj cijeli post, staviosam slike, imam vodeno hladjenje a isprobao sam i druga vodena...

Vidio sam čim si stavio sliku i dobro znam što imaš. imaš Arctic LF 3 360mm AiO... Solidan hladnjak za tvornički postavljen 14900KF i to je sve...

5 tjedana
Neda mi mi se pisati na mob.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice