Nema veze sto je procesor do 100C na max renderanju/14900kf je max 100C na max load-u. Svi programi za stress test naprave da procesor ide na max temp i max watts pa se onda on sam downclock-a. Ovaj bsod sto je na video izasao ti moze biti od unstable ram-a ako je xmp ukljucen i zato se crash-a pc. Stavi zadnje biose F18a za svoju plocu i load-aj sve default ako se onda pc skroz rusi /bsod-a neka ti rade povrat novca to je to. Takoder mozes i staviti taj pl1 na 200w kao sto je gore kolega s foruma napisao pa vidi mada ja ne bi tako drzao procesor jer nije to to.
Čemu ovaj ispušni vent na stražnjem djelu? Polovica AIOa nema protok zraka zbog tog venta.
Na slici je (od prilike) tvoj protok... Prvi vent uzima sav hladni zrak iz prednjeg usisa, srednji vuće zagrijani zrak od grafe, a treči se bori sa ovim ispuhom i gubi protok. Ukratko, tvoj 360mm AIO zbog ovog ispušnog venta je praktički 240mm AIO. Makni taj vent, pa vidi onda kakve imaš temperature.
Ako proc prolazi sve testove na "normal" postavkama u BIOSu, nema nikakvog razloga da mu prođe reklamacija, to su tvornički postavljeni limiti od strane Intela.
Dakle:
PL1: (Processor Base Power/Long Duration): 125W
PL2: (Processor Turbo Power/ Short Duration): 253W
ICCmax (Maximum Current Limit): 307A
Bilo kakvo micanje "power limita" se smatra Overclockom i kao takvo ne ulazi u garanciju. Uostalom ako je to sa slike njegov setup, ionako ne može vozit 14900KF bez limita. Za to ti treba puno jača matična, "custom loop" vodeno hlađenje (a ne LF III) i micanje IHSa sa samog proca za direktan kontakt.
Živo me zanima po čemu ste došli do zaključka da je baš proc u pitanju? Sam je napisao da nikad nije ni vrtio sa tvorničkim postavkama, već odma drito maknuo PL limite... Jel vam možda palo na pamet da ga ruši ova mid range matična kad kroz njen VRM prođe 400+ ampera, ili da LLC kompenzira prevelikim naponom pa dolazi do pregrijavanja?
citiram ga: "rucno limitiram p1 i p2 na 253w i 400A"
Uostalom, tko normalan pušta da kroz matičnu i 14900kf prolazi 400 ampera bez vodenog bloka?
Kad se preuzme PC, napravit clear CMOS, ostaviti na tvorničkim postavkama, stavit na stres test (snimat kompletan proces od prvog paljenja) i ako se ne ruši ostavit tako kako je.
I da, na tvorničkim postavkama i9 14900KF je samo malo bolji i7 14700...
253w i 100°c?
a najvaznija stavka koliki je napon? dali vodeno uopce radi? contact frame dobro stavljen? neznam jesam napisao napon
?
Pa očito kako sam kaže da je postavio limite ručno radilo je mjesecima i sad kad ga je satralo počeo se tiltat.
Vezano za tvorničke limite ako tako radi ništa od reklamacije nema. I ovaj extreme profil se smatra overclockom može i ne mora radit nitko to ne garantira da mora radit.
253w i 100°c?
a najvaznija stavka koliki je napon? dali vodeno uopce radi? contact frame dobro stavljen? neznam jesam napisao napon
?
Ako je stavio ICCmax 400 ampera, što se radi samo kad imaš direct contact blok (ili LN2) i rušiš benchmark rekorde, situacija vjerovatno ide ovako...
Proc vuče 400A, VRM se počinje pregrijavat, napon postaje nestabilan, LLC kompenzira još večim naponom, CPU se počinje pregrrjavat i sve to vodi do spirale i konačne degradacije, no očito ne dovoljno da ne bi vrtio na tvorničkim postavkama, pošto je na servisu prošao testove.
Kako god, ovi na servisu nisu glupi i može zaboravit garanciju-
Jbt treba bit hrabar pa uzet to za gaming pc 
..." Jedino ako ga limitiram 200w i 309A onda je temp ok ali radi ko atari!" 
253w i 100°c?
?
Ako je stavio ICCmax 400 ampera, što se radi samo kad imaš direct contact blok (ili LN2) i rušiš benchmark rekorde, situacija vjerovatno ide ovako...
Proc vuče 400A, VRM se počinje pregrijavat, napon postaje nestabilan, LLC kompenzira još večim naponom, CPU se počinje pregrrijavat i sve to vodi do spirale i konačne degradacije, no očito ne dovoljno da ne bi vrtio na tvorničkim postavkama.
Kako god, ovi na servisu nisu glupi i može zaboravit garanciju-
nisu glupi al se prave glupi, znaci doslovno su vec do sad mogli poslati cpu intelu koji pokriva sve troskove.
Inace za i9 je preporuceno i nakon azuriranja biosa ograniciti napon na 1.5V ili ispod ovisno o primjerku, ta opcija je inace malo skrivena pa treba proguglati za svaku mbo. Taj i9 nije igracka i trazi brutalnu mbo+jos brutalnije hladenje + postavke.
Teško je razumijeti šta se tu sve događalo kad ti ne znaš pisati, doslovno jednu riječ nisi sposoban ispravno napisati, a dopisuješ se s trgovcem i državnim službama...
Ali uglavnom, kako su neki primjetili, bit će da je do korisnika i loše složenog pc-a.
Možeš biti sretan da ti još ne naplate dijagnostiku...
Vidio sam čim si stavio sliku i dobro znam što imaš. imaš Arctic LF 3 360mm AiO... Solidan hladnjak za tvornički postavljen 14900KF i to je sve...