Moj Xs kupljen pocetkom prvog mjeseca jos uvijek na 100%. Jedino kaj ne radim s njim je to da ga ne praznim ispod 20%. Preko noci je vecinom na punjacu obicnom, na poslu ako ga zbog nekog razloga ispraznim ispod 60% stavim na bezicni punjac, dopunim do cca 90% i navecer opet ako se spusti ispod 40% ga stavim na punjac, inace ga napunim na poslu drugi dan.
nikad ga ne punim do kraja kao što ga ne praznim do gašenja, nadam se da je u tome fora ili ovo pogrešno iščitava....
Pozdrav moze preporuka nekog servisa u hr za ip x. Naime problem je da mob nije htjeo ocitat karticu, pokusavano je 2 3 puta, stavljena je druga simica, nije ju ocitao no od onda se uopce ne pali. Poslan je u ovlasten servis, garancija je istekla (star 1.5god) no oni hoce mjenjati maticnu sto je jako velika cifra. Mozda postoji koja druga opcija? Hvala, Lp
Pozdrav moze preporuka nekog servisa u hr za ip x. Naime problem je da mob nije htjeo ocitat karticu, pokusavano je 2 3 puta, stavljena je druga simica, nije ju ocitao no od onda se uopce ne pali. Poslan je u ovlasten servis, garancija je istekla (star 1.5god) no oni hoce mjenjati maticnu sto je jako velika cifra. Mozda postoji koja druga opcija? Hvala, Lp
U koji servis si nosio?
 Ako sam ti pomogao opali TD!

U koji servis si nosio?
U ovlašteni servis je napisao da je odnio, što znači da šta god da nije mijenjanje ekrana ili baterije - ide novi mobitel. Ako si iz Zagreba dobri su ti u iKlinika.
Ako ti iPhone vrisne u roku od godine dana pokriven je sa Apple garancijom. Znaci ide novi mobitel (refurbised). Ako ti ode u roku dvije godine onda ti tu iducu pokriva prodavac. Znaci nejde novi mobitel nego popravak. Ovlasteni je ako se ne varam agram a ako je prosla godina onda bi trebao nosit u ducan gdje si kupio pa onda oni salju dalje. Bar je tako bilo prije cca 2 godine kad sam svoj nosio.
EDIT: sta nije da maticnu nemogu mijenjat jer je povezana sa faceid-em?

Ako ti iPhone vrisne u roku od godine dana pokriven je sa Apple garancijom. Znaci ide novi mobitel (refurbised). Ako ti ode u roku dvije godine onda ti tu iducu pokriva prodavac. Znaci nejde novi mobitel nego popravak. Ovlasteni je ako se ne varam agram a ako je prosla godina onda bi trebao nosit u ducan gdje si kupio pa onda oni salju dalje. Bar je tako bilo prije cca 2 godine kad sam svoj nosio.
EDIT: sta nije da maticnu nemogu mijenjat jer je povezana sa faceid-em?
To vrijedi ako je kupljen u hr (eu), ali ako je npr kupljen u Americi onda ne vrijedi 2.god. Pod mijenjanjem matične se podrazumijeva "novi mobitel". U pravu si, FaceID je vezan za matičnu. Od ovlaštenih imaš Agram, iStyle i Smartson(za njega nisam siguran jel još uvijek), i kod svih je ista procedura.
a zna se i email i lozinka emaila....
Pozdrav, zanima me kako stojite s baterijom? Meni nakon godine i pol baterija je na 86%. Kad bi trebao razmišljati o zamjeni baterije? Neki kazu da kad padne ispod 80 da bi ju bilo pozeljno promjeniti.
 PSN: Carlikaa

Safari 29min 14% baterije
Opera 45min 13% baterije
Jeli moguće da je bas tolika razlika i da bas toliko vise trosi safari.
Nastavit cu koristiti operu par dana.
Da li je moguće preko iTunesa napraviti full backup Whatsappa (poruke, slike i video)?
Da li je restore backupa identični porukama kao u originalu ili će se nešto promijeniti pri restoreu?
Kako vratiti nazad Reminders ikonu? nekako sam je izgubio a ne znam kako je vratiti
 Let them taste the triple guns... Aye, Captain

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
                    Lijep pozdrav
Interesira me da li se isplati prelazak sa Ip x kojeg imam vec godinu i pol na Xs Max ili 11(ali ne pro) ? Molim dobar savjet jer vidim po oglasnicima da se za pristojne novce moze dobiti jedan od ova gore navedena dva mobitela.. kak bi se reklo interesira me kaj je pametnija i bolja kupnja za slican novac

Pozdrav, imam pitanje..
naime, kupila sam prije 3 mjeseca novi Iphone XS u nekom shopu. Prije dva dana mi je mobitel ispao ma ni sa pola metra na laminat. Bio je u zaštitnoj maskici, te je imao kaljeno staklo. Bila sam se uplašila da nije puknuo ekran, međutim nije... nego se na zaslonu pojavila zelena vodoravna linija i donji dio ekrana je krenuo rikavati. Odnijela sam mobitel u taj shop u kojem je kupljen te su ga oni poslali u Zagreb u Apple servis zato sto je kupljen kao nov uređaj. Mene sad zanima, da li će mi prihvatiti garanciju i popraviti uređaj zato jer vanjskih oštećenja nema, nema ni ogrebotine na mobitelu. A i nije mi jasno kako se nešto takvo moglo desiti a pao je sa toliko male visine i još je bio zaštićen. Hvala vam svima na odgovorima
lijep pozdrav
Pozdrav, imam pitanje..
naime, kupila sam prije 3 mjeseca novi Iphone XS u nekom shopu. Prije dva dana mi je mobitel ispao ma ni sa pola metra na laminat. Bio je u zaštitnoj maskici, te je imao kaljeno staklo. Bila sam se uplašila da nije puknuo ekran, međutim nije... nego se na zaslonu pojavila zelena vodoravna linija i donji dio ekrana je krenuo rikavati. Odnijela sam mobitel u taj shop u kojem je kupljen te su ga oni poslali u Zagreb u Apple servis zato sto je kupljen kao nov uređaj. Mene sad zanima, da li će mi prihvatiti garanciju i popraviti uređaj zato jer vanjskih oštećenja nema, nema ni ogrebotine na mobitelu. A i nije mi jasno kako se nešto takvo moglo desiti a pao je sa toliko male visine i još je bio zaštićen. Hvala vam svima na odgovorima
lijep pozdrav
Ako ustanove da nema oštećenja ekrana (unutarnje i vanjsko) onda će ti zamijenit ekran i to je to, ali generalno taj problem se događao na X modelima tako da...U svakom slučaju obzirom da je to Appleova garancija, ako nema oštećenja 99% će ti popraviti odnosno zamijenit ekran