prvih par dana mi je izdrzal cak s jednim punjenjem nakon updejta, ali sad vec punim ga 2-3 puta na dan. zavisi kako kad. odkopcam ga oko 10 do 1 je prazan. nafilam ga do 5-6 opet prazan. opet filam i opet je do 11-12 navecer prazan. i tak u krug
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
O jbt onda je stvarno u k baterija..
jep. pa neznam koji mu je k. a star je god i pol. a od oca je prek 2 godine. i stalno se razgovara i mail. i njemu izdrzi cjeli dan i ostane mu jos 40-50%.
Ja vracam svoj 4S na tvornicke postavke, shift-restore u iTunesu.
Ovaj battery drain mi je stvarno vise dosao navrh ku%ca, vratit cu jailbreak kad me opet pukne zelja, jedino zalim za SlowMotion modom (donekle slow motion, nista pretjerano al radi ono sta treba), ali vratit cu jail kad-tad, necu dugo vjerovatno izdrzati.
ma ja ga necu restoran tema sanse. a imam samo 4 tweaka tak da mislim da nije do toga. ko ga šiša sad.
Evo da ostavim feedback 24 sata nakon restorea sa jailbreakanog iOS-a 7.1.2 sa instaliranih 10-ak tweakova na cisti, nemoddani iOS.
Sa koristenjem tweakova, Winterboard, Barrel, Slowmotion mod za kameru, Zeppelin, Alkaline, customLS, i jos par sitnica baterija mi je (nakon instalacije svih ovih tweakova, i za mene normalnog koristenja mobitela nekih 3-4 dana) pojavio se jako veliki battery drain.
Svjetlina mi je uvijek bila na nekih 35-40% sa upaljenim auto, 95% na WiFi-u, bez igrica, bar 1,5h videa na YouTube-u, Facebook/WhatsApp/Viber naizmjenicno 80% vremena, pozivi i SMS-ovi u normalnim razmjerima.
Mobitel je preko noci na punjacu, skinut sa punjaca u 10 ujutro, do 1 je prazan.
Punjenje do 6-pola 7, opet je oko 22-22:30 prazan.
Na punjac, i do jutra.
Nakon restorea jucer, i punjenja cijelu noc, koristenja kako je gore navedeno, sada u 21:15 baterija mi je na 53%.
Toliko o tome, ali i sam znam da cu i pod cijenu battery draina uskoro vratit jailbreak jer nemogu dugo imat stock na mobitelu.
Evo cisto moj mali osvrt :)
Ima na ebayu jacih baterija za ip4s ... dodju s odvijacima potrebnim za rastavljanje telefona a i kostaju par dolara i gratis posiljka ... tko treba ...
Polako, prekjucer sam na jednoj aplikaciji (Battery Life) za jailane uredjaje pogledao komplet sve informacije o bateriji, i baterija mi je na 95% originalnog kapaciteta, tako da jos nemam potrebe za novom baterijom, nego naci neku opciju koja ce odgovarati i meni i mobitelu :)
Pod jace baterije mislis one 'gold high capacity' verzije?
Imas na YouTube-u mali milion recenzija nezadovoljnih korisnika, nijedan pozitivnu stvar nije rekao o toj bateriji, to su stare, jaaaako dobro iskoristene baterije sa naljepljenom 'gold' folijom na sebi.
- Jedan od gomile pa se uvjeri sam :)
+to go#no nikad nebi stavio u mobitel
Zasto ne? Baterije se ionako proizvode u kini. Da je bas duplo mAh - tesko, ali dosta da je 20% vise. Imam gold bateriju za samsunga note3 i drzi bar 30% dulje od originalne, ali na zalost nema NFC opciju. Nosam ju u autu za nedaj Boze ako originalna baterija dodje do minimuma a nemam vremena puniti mob. I prije pola godine sam ju platio oko 9$ s besple postarinom.
Molim odgovor nekoga tko se stvarno razumije, ili je istu stvar napravio pa mi moze potvrditi.
Htio bih isprobat iOS 8 beta 3 na svom mobitelu, pa imam jedno pitanje.
Trenutno imam iOS 7.1.2, dali moram radit jedan po jedan update do bete 3, ili mogu update-ati direktno na beta 3?
Neznam sad tocno gdje, ali procitao sam negdje da se savjetuje jedan po jedan update, ali to je stvarno previse vremena da mi se skine beta po beta da bi dosao do onoga sto zelim.
Nemam UDID registriran tako da ce to biti jogurt verzija.
Ima neko da je mjenjao power tipku samostalno? Uronila mi je i vise se nemoze uopce stisnuti, nema kontakta i skroz je sravnata s gornjom povrsinom moba pa bi ju zamjenio ako to nije problem,jer 150 kn (kolko trazi u servisu) jest.
lli ima neki provjereno dobar tut?

Ima neko da je mjenjao power tipku samostalno? Uronila mi je i vise se nemoze uopce stisnuti, nema kontakta i skroz je sravnata s gornjom povrsinom moba pa bi ju zamjenio ako to nije problem,jer 150 kn (kolko trazi u servisu) jest.
lli ima neki provjereno dobar tut?
Vjeruj mi, 150 Kn je mila majka. U firmi gdje sam radio smo imali iphone kao sluzbene telefone. Jedan mulac je preko svog pregazio AUTOM. Ne pitaj ni kako ni zasto. Uglavnom, on je dobio novi iphone a stari je trebao biti bacen iako se uredjaj dao upaliti i mogao je primiti poziv (smrskan display do neprepoznatljivosti, smrskana zadnja strana telefona).
Posto sam imao viska vremena, za nekih 500kn sam narucio kit s prednjom stranom (displej integriran), zadnjom stranom i home tipkom. Smrskani telefon sam rastavio i zamjenio prednju i zadnju stranu. Ne mogu ti opisati koliko je to sitnih sarafcica, ali toliko sitnih da ti zapnu pod nokat pa ih moras malenim izvijacem guradi van. UZASNO SITNO. Nakon 3-4 sata sam zamjenio sve dijelove i telefon radi vec bar 2 godine kod mog sina kao telefon za igranje i youtube. E to je bio iphone 4. 4S je jos nabijeniji i zguraniji tako da bih DEBELO promislio prije no sto se upustim u rastavljanje istog. Dok kupis dio i potreban alat (3 ili 4 razlicita izvijaca) vec si blizu 150 kuna, a kamoli jos potrosenih zivaca i vremena. Pljuni 150 kuna i imas dusevni mir :)
4 i 4s su dosta slicni iznutra, nije neka prevelika razlika, ali upravo to sto si rekao, dok nabavi sve te male sarafincigere ostat ce mu 50ak kn da je ustedio, a mozda i manje.

4 i 4s su dosta slicni iznutra, nije neka prevelika razlika, ali upravo to sto si rekao, dok nabavi sve te male sarafincigere ostat ce mu 50ak kn da je ustedio, a mozda i manje.
Iznutra su prakticki isti, a odlicni tutoriali su na ifixit, korak po korak. Kad se ushemis, rastavljanje iphonea je sala mala. Inace sto se tice te tipke, ne vjerujem da je crkla nego se vjerojatno samo odvidao jedan od dva vijka pa je "upala" tipka. Otvori zadnji poklopac (treba ti pentalobe odvijac) i onda probaj vidjeti jesu li se ti vijci odvojili. Ako jesu samo ga stegnes i rjesen problem. U suprotnom treba pola mobitela izvaditi da bi se mijenjala ta tipka.

Moze pomoc znaci zaboravio sam na lock screenu password jel zna kako je mogu maknit
Moze pomoc znaci zaboravio sam na lock screenu password jel zna kako je mogu maknit
Mozes slobodno rec da si naso neciji iPhone na cesti, moja preporuka je da ga vratis. :D
Ako si svarno zaboravio svoj password moras uci u DFU mode i napraviti restore preko iTunesa, naravno svi podatci ce biti pobrisani.
Mozes slobodno rec da si naso neciji iPhone na cesti, moja preporuka je da ga vratis. :D
Ako si svarno zaboravio svoj password moras uci u DFU mode i napraviti restore preko iTunesa, naravno svi podatci ce biti pobrisani.
moj je mobitel nego am stavio sifu pa je odma zaboravio :) napravio am samo me zanima imali ikoje rjesenje za wi fi nece da mi ocita mreze
imali itko problem sa wi-fi da mu nece da ocita mreze
imam ja.
jesi uspio rijesit probem
nisam. vecinom mi se automatski spoji na wifi ali nekad nece ni za boga dragoga.

ma jesam. neda mi se uopce vise zamarat mobom. prelazim na android definitivno...
meni kaze jedan sta radi servis da ej osla wi fi antena
ma jesam. neda mi se uopce vise zamarat mobom. prelazim na android definitivno...
Na svakoj platformi se moze pojavit bug i greska, tako da ako mislis da ce te android spasit varas se.
Evo ljudi mali update kaj se tice mog 4S-a, i malog nadovezanja na ovo pitanje wifia.
Jednom mi je mobitel po betonu letio 5m, ne u visinu nego je 5m duzine letio po cesti, okretao se i na ekran i na straznju stranu.
Ostalo je par ogrebotinica na zadnjem staklu, nista drugo.
I odlucim uzet maskicu, 15min prije nego sta sam otisao po nju, mobitel mi je pao sa 20cm i rascvjetalo se zadnje staklo..
Sta se tice wifia, wifi mi radi kao od prvog dana, i nakon ovog ekscesa sa betonom, i nakon puknuca stakla, jedini mobitel koji je hvata wifi jace od ovoga je HTC 8S koji je samo imao jacu antenu koja ima vecu povrsinu koju moze uhvatit, ali ova je isto ucinkovita i jaka.
Na svakoj platformi se moze pojavit bug i greska, tako da ako mislis da ce te android spasit varas se.
gle sve stima. i istina kaj si reko. ali neda mi se cekat da apple izda novu verziju os-a i onda opet cekat jb. pa ta zatvorenost sustava. pa mi se srusi nekad sam od sebe. em to s wifi-jem, pa baterija ne izdrzi ni 6 sati. i tak skup uređaj i dobis 1g garancije??? mislim apple ne vjeruje ni svom smartfonu da ce izdurat preko 1 g bez greske. i jos onaj faking iTunes. dok je gore bio ios6 nije bilo nikakvih problema ali kad nemogu downgrejdat. za mene je sljedeci mob ili windows phone (manje vjerojatno) i android.