IPhone 15 - [Rasprava] izdvojena tema

poruka: 862
|
čitano: 419.930
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
IPhone 15 - [Rasprava]

Pozdrav 

Zaboravio sam lozinku od iclouda (e-mail znam) i išao sam na iforgot.apple.com i dali su mi da će mi tek 30.07.2025. na SMS javiti postupak za promjenu lozinke. Zanima me dali se to može kako ubrzati, odnosno dali ima koji drugi "postupak". 

Hvala 

0 0 hvala 0
13 godina
Re: IPhone 15 - [Rasprava]
Probaj nazvati Apple. Javit ce ti se u Madarskoj pa moras na engleskom objasniti ali meni su pomogli dok mi se blokirao iCloud racun jer sam ga previse puta aktivirao na mobu. Nista te ne kosta.
5 godina
IPhone 15 - [Rasprava]

Stara tema, ali... Po prvi put ozbiljno razmišljam o kupovini Iphonea. I to baš 15, najjednostavniju verziju (jer je Pro ipak preskup). Model je star 2 godine, ali mu je cijena sada oko 700 ili malo više od 700 eura po Zg trgovinama (jasno, ima i onih koji napucavaju cijenu, pa je ta cijena viša). Imam dugi staž na Androidu, pa me zanima funkcioniraju li dobro Googleove aplikacije, domaće bankarske aplikacije, je li sinkronizacija IM poruka (Whatsapp i ekipa) s drugim uređajima u redu (moj jedan account, Whatsapp na 2 PC-a osim što je na mobitelu), koliko se osjeti tih 60Hz u skrolanju sadržaja po ekranu, koliko vam je subjektivno gledano sporo punjenje (trenutno imam punjenje 67W i to je stvarno pogodnost u žurbi)? Format samog mobitela mi je ok, jer volim te manje mobitele koji dobro leže u ruci. Ne mislim krcati mobitel bezbrojnim fotkama (ljudi drže sve svoje fotke na tome i sl.). Veseli me da je konetkor USB C, pa ne moram kupovati kabel ni punjač (punjač ionako ne dolazi s mobitelom).

0 0 hvala 0
13 godina
Sve navedeno radi kako treba meni na 13 pro.Punjenje je dosta sporije ali i sa 20% preostale batt mob izdrži dosta dugo.Možeš probati 60 hz u nekom centru,ja ne vidim razliku.Meni je jedina zamjerka na tipkovnicu što nema brojčani dio i čšđž...slova bez da moram dugo držati.
Sve da i imam,otkud mi
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Kako ne vidis razliku covjece, ja nikada vise ne bih kupio mobitel sa 60hz. Jos je veci problem sto na iPhoneu taj refresh rate nije konstantno 120hz nego pada na 80-90hz pa je nekada choppy. iPhone 13 serija ima izvrsne baterije, dok iz mog iskustva 15 nema. 

15 godina

Trazi 15 Pro ili cekaj da izade novi 17 i onda lovi 16 Pro polovan. Meni je taj 60hz deal breaker. Punjenje nije toliki problem, ne znam koliko si u pokretu te imas li dostupnu uticnicu. Naravno da je razlika sa 67w. Kada bi taj Iphone 15 drzao bateriju cijeli dan to ne bi bio problem, ja sam imao 15 Pro i nisam mogao izdurat cijeli dan. Djevojka je prodala 13Pro, uzela moj 15Pro i kaze da joj je bolja baterija na 13Pro koji je imao 75% zdravlje baterije i bio star 2-3 godine. 

Sto se tice sinkronizacije poruka i prebacivanja svega sa Androida na iOs, sve je glatko i bez problema, pazi samo da si na whatsapp i ostalim aplikacijama napravis sigurnosnu kopiju svega pa da ti povuce te poruke. Meni je namjesteno da radi jednom mjesecno sigurnosnu kopiju razgovora pa sam izgubio poruke od zadnjih mjesec dana.

16 godina
IPhone 15 - [Rasprava]

imao sam s21 120 herca

sad iphone 15 60 herca,apsolutno nema potrebe

usput koritim tablet 120 herca,nista...

meni je to sve isto...kvalitetan je ekran i ne trebas se zamarati time

a baterija se puni normalno,za sat se valjda napuni,ne znam,ni time se ne zamaram,skinem ga s punjaca i dan izdrzi kako god

...potpis nije potreban...
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2025 12:29 (DaNiTo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina
rocko9 kaže...

Kako ne vidis razliku covjece, ja nikada vise ne bih kupio mobitel sa 60hz. Jos je veci problem sto na iPhoneu taj refresh rate nije konstantno 120hz nego pada na 80-90hz pa je nekada choppy. iPhone 13 serija ima izvrsne baterije, dok iz mog iskustva 15 nema. 

Kod mene na Xiaomiju osvježavanje je ili 60Hz ili 120Hz. Sredine nema. Možeš ručno staviti 60 ili 120 ili dinamično. U opcijama za razvojne programere postoji switch za prikaz frekvencije osvježavanja ekrana i kada je mobitel u mirovanju, onda piše 60, čim ga pipneš, ode na 120Hz. Sony je barem u teoriji za svoju top kategoriju mobitela I VI nudio raspon od 1-120, mada su ljudi tvrdili da nisu nikada vidjeli 1 ili neku super nisku frekvenciju osvježavanja: "The Xperia 1 VI is now running a more modern LTPO OLED panel capable of variable refresh rate - 1-120Hz". To je potez.

Moj prethodni model Androida imao je samo 60Hz i sada kada imam 120Hz, bez problema primjećujem trzavost 60Hz.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2025 16:25 (zelenapaprika).
14 godina
IPhone 15 - [Rasprava]

Nemoguće je ne primjetiti nefluidnost 60 hz'a ekrana nakon korištenja 120 hz.

Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina
rocko9 kaže...

Trazi 15 Pro ili cekaj da izade novi 17 i onda lovi 16 Pro polovan. Meni je taj 60hz deal breaker. Punjenje nije toliki problem, ne znam koliko si u pokretu te imas li dostupnu uticnicu. Naravno da je razlika sa 67w. Kada bi taj Iphone 15 drzao bateriju cijeli dan to ne bi bio problem, ja sam imao 15 Pro i nisam mogao izdurat cijeli dan. Djevojka je prodala 13Pro, uzela moj 15Pro i kaze da joj je bolja baterija na 13Pro koji je imao 75% zdravlje baterije i bio star 2-3 godine. 

Sto se tice sinkronizacije poruka i prebacivanja svega sa Androida na iOs, sve je glatko i bez problema, pazi samo da si na whatsapp i ostalim aplikacijama napravis sigurnosnu kopiju svega pa da ti povuce te poruke. Meni je namjesteno da radi jednom mjesecno sigurnosnu kopiju razgovora pa sam izgubio poruke od zadnjih mjesec dana.

15 Pro kreće od 1024 eura i ne dam toliko za mobitel. Nešto niže cijene su na Njuškalu za rabljene, ali tko zna što je netko radio s tim mobitelom... Čitaj dalje.

Gledao sam i refurbished, ali to je mačak u vreći, nemaš pojma što ćeš zapravo dobiti. Rabljene ne kupujem iz dva razloga: prvi je da ne znam čovjeka, znači ako znam tko ga je koristio, onda znam i kako (npr. neki frend i sl.), a drugi je da ljudi precjenjuju rabljene Iphone. Ali stvarno precjenjuju. Ne samo rabljene. Na Njuškalu su cijene novih više od onih u dućanima.

Taj mit da "drži cijenu" je toliko uzeo maha, da ljudi za oštećene primjerke 13 i 14 traže sumanute iznose. I odmah moraš promijeniti bateriju, što je još jedan trošak jer ljudi prodaju Iphone čim se zdravlje baterije počne približavati 80%. Na Androidu nemam pojma koje je zdravlje baterije u postocima. U servisnom meniju u koji se uđe posebnim kodovima piše "good" i to je to. :) Jedino se vidi broj ciklusa punjenja baterija.

Da, brine me koliko Iphone može izdržati sa svojom baterijom normalnog korisnika. Ne gledam serije i filmove na mobitelu i ne igram igrice. Sve ostalo radim. Ekran od 6.1" mi je ok, jer sam prošle godine gledao zadnji mali ASUS Zenfone 10, ali i njemu su nabijali cijenu u EU i to se jednostavno nije isplatilo. 

Tražim mobitel koji je dobar kompromis kamere za amaterske ali malo zahtjevnije potrebe (kod Androida je to čista lutrija, čak i kod skupih mobitela) i da radi bez većih problema tijekom dana. Nekada sam blizu utičnice, nekada nisam. Ali to bih riješio punjenjem u autu, kao i za Android do sada.

Status i glumatanje u kafiću mi ne igraju nikakvu ulogu. Gledam okolo klinčadiju (srednjoškolce i studente) te konobarice kako se šepure s Iphoneom u ruci ili u straženjm džepu. Meni to ne znači ništa. Više bih problema imao objasniti ljudima zašto sam kupio Iphone, jer bi mislili da ležim na nekom velikom novcu. :-) I bio bih interesantniji džeparima. :-)

Hvala na savjetima.

16 godina
IPhone 15 - [Rasprava]

a koji god da uzmes od 13 na gore neces fulat

13 pro bi bio prvi izbor ako ih ima di za kupit,to ne znam...

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Po meni je iPhone najbolje kupiti polovan, ne previse star. Ja sam kupio 15 Pro 128gb, star nesto vise od godinu dana sa 92% BH za 650€. Smatram da je to bila odlicna cijena. Jasno mi je da ih ljudi precjenjuju i slazem se sa time, zato sto ga 95% mlade populacije koristi zbog simbola. Meni je baterija puno bolja na base S25 nego sto je bila na 15Pro. Jasno mi je zasto razmatras iPhone, to je fenomenalan mobitel samo ga ja osobno ne bih uzeo kao base model sa 60hz, to je za mene i moje oci najveci minus, dok za tvoje tako ne mora biti.

16 godina
IPhone 15 - [Rasprava]

Pa ako mu je bitan 120 hz to 13 pro ima,ako nije onda 15 obican

meni je bilo bitno i da ima usb c recimo

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
DaNiTo kaže...

Pa ako mu je bitan 120 hz to 13 pro ima,ako nije onda 15 obican

meni je bilo bitno i da ima usb c recimo

15 je prvi koji ima USB C. :-)

13 Pro ga nema. Seriju 13 sam još viđao po domaćim trgovinama prije 6 mjeseci ili više. Sada se prodaju samo rabljeni i neki izložbeni primjerci (i u trgovinama i na Njuškalu).

Još se prodaje serija 14 (novi mobiteli), ali je pitanje do kada, nakon izlaska 17-ice.

Pogledao sam Njuškalo i našao sam jednu ponudu za novu 15-icu po cijeni dosta nižoj od one u trgovini, a čovjek ima račun domaćeg telekoma. Možda mu se javim, da vidimo što možemo dogovoriti.

8 godina
IPhone 15 - [Rasprava]

@zelenapaprika - imam ti za prodati iPhone 16E, ako te zanima?

0 0 hvala 0
16 godina
IPhone 15 - [Rasprava]

16e,jbt za ovo nisam ni znao da postoji...

sta je to...eko iphone?

bilo kako bilo priznajem samo obican i PRO model,ove izmisljotine nisu vrijedne para,kao ni mini verzije

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2025 19:54 (DaNiTo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja sam na 15 Pro Max, prije toga bio na 14 Pro Max, prije toga na Androidu. Na 60Hz se više ne vraćam ni pod razno i to je itekako vidljivo. Ima kolegica obični 16 i meni je to neshvatiljivo da oni uopće prodaju mob, koji je ne znam 800€ a da je na 60Hz. Sa svime ostalime nema problema, ono što si pitao. Punjenje baterije je sporije nego na dosta konkurencije, ali meni nije drama jer nisam heavy user, pa mi dura 2 - 3 dana.

itomic009
5 godina
Slow Rodriguez kaže...

@zelenapaprika - imam ti za prodati iPhone 16E, ako te zanima?

Ne. Hvala.

5 godina
DaNiTo kaže...

16e,jbt za ovo nisam ni znao da postoji...

sta je to...eko iphone?

bilo kako bilo priznajem samo obican i PRO model,ove izmisljotine nisu vrijedne para,kao ni mini verzije

Meni je žao ljudi koji su to kupili. Ne vidim smisao postojanja tog mobitela. Kao ni sada Samsunga 25 FE.

5 godina
itomic009 kaže...

meni je to neshvatiljivo da oni uopće prodaju mob, koji je ne znam 800€ a da je na 60Hz. 

To je Apple. Sve na kapaljku i sve je naplativo. U svijetu Androida, i ovi super jeftini modeli imaju 120Hz.

Xiaomi Redmi 15C za 109 eura ima 120hz: https://mi.hr/redmi-15c-4g-4-128-gb-mint-green.html (Opremljen velikim 6,9" IPS LCD zaslonom s brzinom osvježavanja do 120 Hz, ovaj uređaj osigurava besprijekoran prikaz omiljenog sadržaja, bilo da surfate društvenim mrežama, gledate videozapise ili igrate igre.)

13 godina
Da,ogromni debeli rubovi na tom 15c,procesor 12 nm,samo 4.gb rama,nema 5g....bolje izgleda i radi Mi 11 lite 5g ili Galaxy a52s iako stari 4.godine.
Sve da i imam,otkud mi
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2025 23:25 (ZdravkoZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
ZdravkoZ kaže...
Da,ogromni debeli rubovi na tom 15c,procesor 12 nm,samo 4.gb rama,nema 5g....bolje izgleda i radi Mi 11 lite 5g ili Galaxy a52s iako stari 4.godine.

Novi Redmiji su koma. I ovo je model s dna bačve. Tako da ga se ne može usporediti s Mi 11 lite 5G iz 2021. ili A52s koji so oba imali super procesore i mogućnosti. Ali oni su sada zastarjeli.

Poanta primjer je bila da i mobitel za 109 eura ima 120Hz osvježavanje. Ostalo nije ni bitno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2025 23:44 (zelenapaprika).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice