Tcom ne radi na PS5

poruka: 9
|
čitano: 1.277
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Tcom ne radi na PS5

Pozdrav

Tcom mi ne radi na PSN, znaci moj tcom wifi ili preko kabla, isti radi na mobu, drugim uređajima, a ps5 radi normalno na drugoj mreži.

Znači da li može tcom da je nešto prebacio da mi onemoguci spajanje na konzolu?

Konzola javlja da vidim da li je internet provider zakljucao spajanje u postavkama

Kad gledam connection status vidim IPV4 ali mi pod IPV6 piše automatic, a u postavkama tehcolor tcom rutera od optike piše IP od IPV4 a IPV6 mi nema status

Zvao tcom, kažu da nije do rutera, resetiran je i on i konzola.

Ponavljam

Konzola prima A1 ili drugi tcom, ne prima niti wifi niti putem kabla moju optiku / wifi 2.4 ili 5ghz

Isti kabal spaja i radi na drugim uređajima, isti wifi radi na svim drugim uređajima

Znači neki k između mojeg glavnog tcoma i ps5, sad što može bit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Re: Tcom ne radi na PS5
Što ti znači "ne prima"? Ne razumijem.

Spoji konzolu na bilo koji način i prođi network wizard u settingsima. Javi rezultate.

IPv6 nebitan jer se (još) ne koristi.

Jedino što može biti je da je router iza CG-NAT (malo vjerojatno) ili da na routeru ne radi UPnP (vjerojatnije) pa si PS ne može otvoriti portove. Ali i onda bi to utjecalo samo na NAT type.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2025 23:59 (robogo).
15 godina
robogo kaže...
Što ti znači "ne prima"? Ne razumijem.

Spoji konzolu na bilo koji način i prođi network wizard u settingsima. Javi rezultate.

IPv6 nebitan jer se (još) ne koristi.

Jedino što može biti je da je router iza CG-NAT (malo vjerojatno) ili da na routeru ne radi UPnP (vjerojatnije) pa si PS ne može otvoriti portove. Ali i onda bi to utjecalo samo na NAT type.

Ovako

1. Spojim PS5 na bilo koji drugi internet bez problema (wifi ili kablom) A1 ili drugi Tcom (imam kucni tcom ruter)

2. Spojim PS5 na optiku kablom / ethernet - spoji se, ali nema interneta - NE RADI

3. Spojim, PS5 na wifi od optike / 2.4ghz wifi6 -. spoji se, ali nema interneta - NE RADI

4. Mobitel mi je na wifi-u kucnom od optike i radi, ali kad sa mobitela dijelim taj wifi na PS5 - Spoji se, ali nema inerneta NE RADI

5. TV mi je spojen na internet (ovaj drugi kucni tcom) i radi, ali kad spojim tv na wifi od optike, spoji se, ali nema interneta NE RADI

6. Spojim od frenda drugi PS5 - na kabal ili wifi od optike - spoji se, NEMA INTERNETA, NE RADI

Po onome što sam našao na redditu i googleu je da je to 100% do TCOM optike iz nekog razloga, kao što kažeš, ima blokadu neke vrste.  Sad ovi iz t-coma tvrde da nije do njih.

Očito je da moja optika / wifi njezin isto, ne rade na spajanju dodatnih uređaja / ps5 konzole i tv), a radilo je u ponedjeljak zadnji put sve normalno.

Napravio sam reset rutera, resetirao sam ps5 i tv - probao i drugi utp kabal, nepotrebno, ali jesam - ne radi

15 godina
Tcom ne radi na PS5

PS.

Upravo sam spajao tablet i od supruge mobitel na wifi i spoji se i nema interneta. Znači do tcoma je jebenog

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
crocro23 kaže...
1. Spojim PS5 na bilo koji drugi internet bez problema (wifi ili kablom) A1 ili drugi Tcom (imam kucni tcom ruter)

2. Spojim PS5 na optiku kablom / ethernet - spoji se, ali nema interneta - NE RADI

3. Spojim, PS5 na wifi od optike / 2.4ghz wifi6 -. spoji se, ali nema interneta - NE RADI

4. Mobitel mi je na wifi-u kucnom od optike i radi, ali kad sa mobitela dijelim taj wifi na PS5 - Spoji se, ali nema inerneta NE RADI

5. TV mi je spojen na internet (ovaj drugi kucni tcom) i radi, ali kad spojim tv na wifi od optike, spoji se, ali nema interneta NE RADI

6. Spojim od frenda drugi PS5 - na kabal ili wifi od optike - spoji se, NEMA INTERNETA, NE RADI

Po onome što sam našao na redditu i googleu je da je to 100% do TCOM optike iz nekog razloga, kao što kažeš, ima blokadu neke vrste.  Sad ovi iz t-coma tvrde da nije do njih.

Totalno nebulozno. Ne vidim razlog zašto bi HT blokirao povezivanje samo i isključivo PS5 konzola na net. 

Ali sad pišeš da ni TV, kada ga spojiš na Wi-Fi, nema pristupa internetu. 

Trebalo bi pregledati postavke routera, ako ni tu ništa ne pomogne, nema nade nego konstantno daviti HT da riješe problem. Ništa pozivi - samo pisanim putem. 

Što se postavki routera tiče: 

- provjeriti javnu IP adresu u routeru. Ako je 10.x.x.x ili 172.x.x.x - kontaktirati HT i tražiti da maknu router iz carrier-grade NAT (CG-NAT). U osnovi, nemaš javnu IP adresu na routeru nego si iza još jednog uređaja (još se zove i double NAT). 

- u postavkama routera provjeriti postoji li uključen firewall. Ako ima, isključiti pa testirati. 

- pokušati forwardati portove s routera na PS5. Portovi koje PSN koristi su 1935, 3074, i raspon 3478-3480 

Prije toga: 

- na PS-u obrisati sve spremljene profile bežičnih mreža

- nakon toga ponovno proći kroz povezivanje na Wi-Fi.

Ako net ne radi ni dalje, priči je kraj, posebice ako na drugim uređajima u lokalnoj mreži sve radi. 

crocro23 kaže...

PS.

Upravo sam spajao tablet i od supruge mobitel na wifi i spoji se i nema interneta. Znači do tcoma je jebenog

Koju grešku pokazuju?

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2025 12:59 (robogo).
15 godina
robogo kaže...
crocro23 kaže...

Totalno nebulozno. Ne vidim razlog zašto bi HT blokirao povezivanje samo i isključivo PS5 konzola na net. 

Ali sad pišeš da ni TV, kada ga spojiš na Wi-Fi, nema pristupa internetu. 

Trebalo bi pregledati postavke routera, ako ni tu ništa ne pomogne, nema nade nego konstantno daviti HT da riješe problem. Ništa pozivi - samo pisanim putem. 

Što se postavki routera tiče: 

- provjeriti javnu IP adresu u routeru. Ako je 10.x.x.x ili 172.x.x.x - kontaktirati HT i tražiti da maknu router iz carrier-grade NAT (CG-NAT). U osnovi, nemaš javnu IP adresu na routeru nego si iza još jednog uređaja (još se zove i double NAT). 

- u postavkama routera provjeriti postoji li uključen firewall. Ako ima, isključiti pa testirati. 

- pokušati forwardati portove s routera na PS5. Portovi koje PSN koristi su 1935, 3074, i raspon 3478-3480 

Prije toga: 

- na PS-u obrisati sve spremljene profile bežičnih mreža

- nakon toga ponovno proći kroz povezivanje na Wi-Fi.

Ako net ne radi ni dalje, priči je kraj, posebice ako na drugim uređajima u lokalnoj mreži sve radi. 

crocro23 kaže...

PS.

Koju grešku pokazuju?

Zašto bi ja to sve morao na ruteru, pa to je njihov posao

10 godina
Tcom ne radi na PS5

Vrlo vjerojatno do DNSa.

Postavi rucno DNS servere na konzoli - stavi 8.8.8.8 i 1.1.1.1. To mozes i na ostalim uređajima koji imaju sličan problem. Moguće da ti nece dati postaviti samo DNS nego ces morati upisati staticku IP. Stavi 192.168.1.250, netmask 255.255.255.0 i gateway 192.168.1.1. Da, nije dobro ovako napamet ali kako HTova oprema uglavnom dijeli IP adrese od .2 na dalje sekvencijalno, ovo je za test sasvim ok. Nikakvo otvaranje portova, DMZ i slicno, ovo je 99% DNS problem.

0 0 hvala 0
8 godina
Ako ne želiš osposobiti sve, zovi HT, a ja odoh dalje s teme.
16 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Vrlo vjerojatno do DNSa.

Postavi rucno DNS servere na konzoli - stavi 8.8.8.8 i 1.1.1.1. To mozes i na ostalim uređajima koji imaju sličan problem. Moguće da ti nece dati postaviti samo DNS nego ces morati upisati staticku IP. Stavi 192.168.1.250, netmask 255.255.255.0 i gateway 192.168.1.1. Da, nije dobro ovako napamet ali kako HTova oprema uglavnom dijeli IP adrese od .2 na dalje sekvencijalno, ovo je za test sasvim ok. Nikakvo otvaranje portova, DMZ i slicno, ovo je 99% DNS problem.

-bedastoće.. dns ne može biti uzrok-problem i opis.. uz dodatno ručno postavljanje ip-gw .. mora raditi s automatikom dhcp-a.. tj točnije podatke ne može ručno utipkati, može samo pogrešne i tad imati problem, odnosno .. upravo to je moguć odgovor, da umjesto automatike-dhcp-a ima ručne postavke zato i posljedice.

-odnosno, u jednom postu spomenuto, udp.. uključiti (ako je isključen-onemogućen) .. jer ga razni servisi-appsi traže.. itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice