Slanje velikog broja mailova pretplatnicima

poruka: 8
|
čitano: 4.285
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Zanima me da li slanje maila velikom broju pretplatnika (cca 20.000 mail adresa, ali sa tendencijom ubrzanog rasta) ima efekta na spam rejting tih mailova, odnosno servera sa kojeg se mailovi salju? Da li mogu imati problem sa hostingom zbog toga? Planiram poceti jednu content-marketing kampanju putem emaila, gdje bih sedmicno slao email pretplatnicima koje imam u bazi. Dakle nije u pitanju spam, ali me zanima ovo jer mi je IT strucnjak u firmi gdje sam ranije radio jednom prilikom preporucio da ne saljem mail na 400 adresa odjednom "jer to steti spam rejtingu nase domene/servera". Zanima me onda kako rade kompanije koje imaju stotine hiljada pretplatnika na mailing listi??

0 0 hvala 0
12 godina

Koristi Mailchimp.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Slažem se s kolegom iznad, a u slučaju da ti trebaju transakcijski mailovi, imaš Mandril

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kontaktirao sam svog hosta, i dobio odgovor da ja mogu poslati 400 mailova na sat. To je vise nego dovoljno zasad, kad uzmem u obzir da imam i programe koji mogu raditi scheduled mailing. Dakle mailchimp (za sad) nije u igri, ali bih ga ukljucio za visak mailova preko limita, ako bude potrebe. Zanima me da li ta kolicina mailova utice na moj spam rejting?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja bi ti preporucio phplist, teze ga je instalirati nego mailchimp al kad ga instaliras nemas nikakva ogranicenja o broju pretplatnika na tvoj newsletter.

You dont make 500 million friends without a few enemies.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nema ni Mailchimp ograničenja, jedino ako imaš listu s više od 5000 pretplatnika moraš platiti da bi slao nl.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Slanje velikog broja mailova pretplatnicima
Syke kaže...

Nema ni Mailchimp ograničenja, jedino ako imaš listu s više od 5000 pretplatnika moraš platiti da bi slao nl.

To sam mislio pod ogranicenjem, phplist nema toga.

You dont make 500 million friends without a few enemies.
10 godina
neaktivan

na listshine (www.listshine.com) ima hrvatska verzija mailchimpa, registracija je besplatna.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice