Uskoro prelazim na Carnet.Duo flat rate. Sada imam brzinu od 2 Mbps, a uz flat sam mislio uzeti onu od 3 ili 4. Pitanje je kolika je maksimalna brzina obične žice i hoće li mi moći davati željenu brzinu ( tj, neće valjda biti da uzmem brzinu od 4 mbps a žica propušta najviše npr. 2.5?) ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije. jer ljudi imaju maxadsl s 16Mbit brzinom
(nazalost nisam jedan od njih)
Ovisi o centrali na koju si priključen, nema veze sa žicom.
Ako centrala dopušta maksimalno 5 a ja uzem 4 (što vjerovatno oću ako ne 3) onda znači ću imati brzinu 4 neovisno o žici?
Sama žica nije problem (pod uslovom da je s njom sve u redu, a valjda jeste ako ti 2mbps radi normalno), osnovni problem je koliko si udaljen od centrale. Ipak, mislim da bi 4mbps trebalo da bude ok. Proveri da li imaš mogućnost testiranja da li tvoja veza može da "izdrži" tu brzinu, čini mi se da sam na nekim sajtovima ovdašnjih provajdera video da nude takvu opciju.
Ako centrala dopušta maksimalno 5 a ja uzem 4 (što vjerovatno oću ako ne 3) onda znači ću imati brzinu 4 neovisno o žici?
može neko objašnjenje za ovo
http://tinypic.com/view.php?pic=2ezh2bo&s=5
ne kužim ništa
ne kužim ništa
-pitanje je?
up/down 2xx/2.xxx (2.0xx Kbita = 2Mbita) što je tu nejasno?
ja mislim na toj slici da mu on prikaziva najvecu mogucu brzinu.. jer meni susjed ima max adsl i njemu prikaziva 8.xxx il tako nesto aa skida mu brzinom od 4mbps koliko i placa.
Kako napraviti na temi, ko na ovoj, npr.
Autorov komentar
Prihvaćeno rješenje itd...
Kako napraviti na temi, ko na ovoj, npr.
Autorov komentar
Prihvaćeno rješenje itd...
Meni se čini da je to nekad bilo moguće, a više nije. Tj., uklonili su tu funkciju.
ne kužim ništa
-pitanje je?
up/down 2xx/2.xxx (2.0xx Kbita = 2Mbita) što je tu nejasno?
znači max download je 2 Mbita
pa meni je tehničar bio jednom nešt ruter rikno i mjerio s nekim urečajem direkt s linije koika je propusnis .. nije mogo vjerovat bila je 27 megabita kaže da je ovo najbolj .. ponovio je test da se nije urečaj smrdo kad ono ist... (hh ja mislim da je brzina odlučna jer je kod nas prije manje od 6 mjeseci centralu spuco grom i cijlu je spalio ... i onda su ugurali sve novo unutra nismo imali telefona cijeli tjedan ... i sad je unutra neka super fora ciscova centrala.. bez greške radi.... a max tv više od tad ni da bi zast.. jedino zna al to nekad ... zaboravit se bootat kad ga resetiram .. pa zvem SZK da mi promjene ip max tv-a i daju signal za boot... e i da max -tv u treba 5 megabita SD i 8-10 za HD .. taj da bi ja mogo negdje 20 megabita dobit kad bi platio..xd
da ne otvaram novu temu, da li postoji neko mjesto di mogu vidjeti koliko sam udaljen od centrale svog poslužitelja i još bi htio doznat kako bi npr. mogao doznati maximalnu propusnost kod t-com kod kojih sam već dugo a kakva bi mi bila propusnost kod optime-ako je moguć takav test