Neznam dal sam pogodio mjesto teme... Recimo, dobijem link preko xFire ili TS3 i kada ga hoću otvorit, otvara mi se Word2010, kada kliknem na xFire-u na nečiji profil da ga pogledam na netu, ne reagira u većini slučajeva a nekada mi otvori OPET Word2010. Hoću otvorit FTP link preko My Computer, opet Word2010. Zašto se otvara Word umjesto Mozzile???
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
- zato jer si tako 'rekao' OSu, tj odabrao si word2010 kao defaultnu aplikaciju, nema razloga da se otvara s 'Mozzilom' (btw, što je Mozilla?).
- ... desni klik, open with,..
Browser Mozzila Firefox! Ali nisam odabrao word da kao default!
EDIT: Kako mi se onda FTp link koji sam upisao u My Computer opet otvara Word?
-udahni... pa polako pokušaj objasniti što znači: ftp link u my computer otvara word? dali link pokazuje na neki file? ako da, tad je word asociran s tim fileom, tj njegovom extenzijom.
-extenzija služi upravo tomu, tj tako OS zna koji tip filea otvoriti kojom aplikacijom (može ih biti više, npr mp3-više playera..) ili word.doc/docx je 'samo' za word. link je samo link. Defaultna aplikacija je ono št će se pokrenuti automatski ako nije drugačije određeno.
-Korisnik to vrlo lako pokvari (za sekundu), dok je popravak puno teži/sporiji. Snimi browserom neku html stranicu, desniklik, open with, odaberi firefox i kvačicu na allways. .. tad se takav file otvara Firefoxom. To je 'ručno' podešavanje, za svaku apliakciju. Ovisi što si sve izmijenio, može biti dovoljno.
-ako nije dovoljno, .. popravi windowsove asocijacije (google možda zna npr ovdje je skoro sve.. samo za Win7). Možda na forumu možeš pronaći neku reg.skriptu koja bi sve asocijacije vratila na defaultne.
btw:: ... aaa, browser Firefox, pa što ne kažeš.
- Međutim pitanje je bilo: 'što je Mozzila' .. ali nema veze, naučit ćeš jednom.