Nisam siguran je li tema za ovaj podforum, ako nije molim moderatore da je premjeste gdje treba. :)
Dakle, tema je o online kupovini, iskustva s karticama, bankama i slično...
Zanima me koju karticu i u kojoj banci predlažete? Najviše mi treba za kupovinu na eBayu i Steamu, PayPal naravno.
Prvo sam imao Visa devizni račun u PBZ-u i tu je sve super bilo, jedino što se trebalo uplaćivati s "pokrićem" jer se dio novca gubio na konverziji (recimo račun u eurima, plaćanje u dolarima). Taj račun sam plaćao 24 kn / 6 mjeseci. Na kraju sam izgubio karticu par mjeseci prije nego što je istekla pa nisam htio plaćati 50ak kn za izradu nove pa sam jednostavno ugasio račun.
Zatim sam napravio prepaid MasterCard prepaid refresh karticu u Hypo banci i to je greška da ne može biti veća. Hypo banka, od usluge pa do djelatnika i podrške je dno dna. Svima toplo preporučam da bježe od njih kao vrag od tamjana.
Nakon što novac uplatite potrebni su doslovno sâti prije nego što vam taj novac postane raspoloživ. Vrlo nezgodno kad su u pitanju nekakve rasprodaje kao na Steamu gdje bude nekakav flash deal koji ističe za sat-dva ili slično.
Dalje, sustav im je prespor i kod provjeri transakcija. Primjerice, po tjedan dana nakon obavljenih transakcija njima to i dalje nije vidljivo u sustavu. Prije Steam summer salea sam uplatio 150 kn na račun koji su mi postali raspoloživi više sati kasnije. Potrošio sam oko 120 kn. Danas sam bio uplatiti još novca na račun da bih saznao kako oni još uvijek vide 150 kn na računu, a 4 transakcije koje sam obavio u međuvremenu uopće ne vide. Pa jesmo li mi u 1912. ili 2012.!?
Zaposlenici su im nekulturni, nestrpljivi i živčani, a korisnička podrška preko telefona je jednostavno beskorisna. Tek nakon što sam ih maksimalno popljuvao i rekao da sam izuzetno nezadovoljan i da su beskorisni i da ću prerezati karticu su malo ubrzali postupak tako da sam stigao kupiti Fallout 3 i New Vegas. :) :)
Nakon što završi Steam summer sale idem zatvoriti račun i zanima me gdje bi bilo najbolje da otvorim novi račun za online kupovinu?
Pišite svoja iskustva i prijedloge. :)