Ovo je jako čudan problem koji pokušavam riješiti već 20-tak dana bezuspiješno. Nema ni neke logike zašto se to događa, barem meni nema jer je očito negdje problem.
Ako netko zna riješenje ili izvor problema bio bih zahvalan na odgovoru.
Problem:
Par puta dnevno mi se dogodi, nekad traje par sekundi nekad duže, da mi IE te FF javi da internet explorer can not open the site, ili u FF : veza je prekinuta, ova stranica je zauzeta ili privremeno nedostupna.
Dakle sa oba dva browsera mi pokaže da mi je site down tako da nije problem u IE što sam prvo pomislio.
Nekad znam refreshati site i on se pojavi nakon refresha a nekad, kao danas npr neće i već desetak minuta ne mogu otvoriti svoj site.
Ova situacija se ponavlja skoro svakodnevno, traje od par minuta do par sati, kada traje par sati nije da site ne mogu otvoriti u tom vremenu već da site nestaje i pojavljuje se u intervalima.
Čudno je da mi se to događa samo sa mojim sitom, dakle sve drugo na internetu mogu otvoriti a bome sam dosta na internetu i posijećujem razne sitove, sitovi na HR serverima, USA serverima, sve mogu otvoriti pa ne vjerujem da je riječ o vezi prema vani (moj site je na USA serveru, lunarpages)
Drugo site je u redu jer svi ostali mogu otvoriti moj site samo ja ne, dakle nitko nema problema sa njime osim mene(provijereno jer imam forum pa mi članovi jave da nemaju problema u isto vrijeme kada ja ne mogu otvoriti site), takoder ovaj on line servis: http://downforeveryoneorjustme.com/elegancereef.com pokazuje da je site up, također traceroute pokazuje da je sve u redu iako trenutno imam problem sa kopiranjem traceroute. Jedino što sam primijetio je kada radim traceroute da je najsporiji dio od mog modema do ne znam čega (ne znam baš dobro čitati traceroute) uglavnom 2 i 3 stavka prije spoja sa ip.t-com. hr je najsporija ali sve prode, nema time outa ili sličnog što bi moglo pokazivati da je veza pukla ili da je server u problemima.
Imam potpuno novi pc, prvo što je instalirano je norton antivirus, scan pc-ija ne pokazuje nikakve viruse ili slično (pretpostavljam da je NOD32 ok za zaštitu pc-ija ?).
Koristim vista home softver, prvo sam mislio da je problem u compatibility modu ali nije jer i sa FF-om imam istih problema a i site sam prebacio u compatibility view za svaki slučaj.
Sumnjam da je ipak problem sa vistom ali ne znam gdje. Iako mislim da mi se to događalo i prije sa starim pc-ijem koji je imao XP, međutim pošto je taj pc bio star i imao je svakavih problema ne mogu točno ustanoviti što je bilo sa njime (bio je toliko u banani da se rušio svakih 20 minuta)
Ukratko:
Jedini sam koji s vremena na vrijeme ne mogu otvoriti svoj site, samo svoj.
Svi ostali mogu u isto vrijeme vidjeti moj site.
Server i traceroute je OK
Dogada se i sa IE i sa FF-om
Ako je modem ili t-com veza zašto sve druge sitove otvaram bez problema kao i moj prije nastanka problema ? Ako je vista zašto se to događa samo u određenim intervalima, obično popodne i nakon toga je sve u redu, i zašto samo sa mojim sitom? Ne vjerujem da je server jer onda bi i drugi imali problema a ne samo ja.
Pomoć je dobrodošla jer me ovo podsijeća na twilight zone,lol.