Ne mogu otvoriti svoj site, server OK, tracert OK

poruka: 16
|
čitano: 2.733
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovo je jako čudan problem koji pokušavam riješiti već 20-tak dana bezuspiješno. Nema ni neke logike zašto se to događa, barem meni nema jer je očito negdje problem.

Ako netko zna riješenje ili izvor problema bio bih zahvalan na odgovoru.

Problem:

Par puta dnevno mi se dogodi, nekad traje par sekundi nekad duže, da mi IE te FF javi da internet explorer can not open the site, ili u FF : veza je prekinuta, ova stranica je zauzeta ili privremeno nedostupna.

Dakle sa oba dva browsera mi pokaže da mi je site down tako da nije problem u IE što sam prvo pomislio.

Nekad znam refreshati site i on se pojavi nakon refresha a nekad, kao danas npr neće i već desetak minuta ne mogu otvoriti svoj site.

Ova situacija se ponavlja skoro svakodnevno, traje od par minuta do par sati, kada traje par sati nije da site ne mogu otvoriti u tom vremenu već da site nestaje i pojavljuje se u intervalima.

Čudno je da mi se to događa samo sa mojim sitom, dakle sve drugo na internetu mogu otvoriti a bome sam dosta na internetu i posijećujem razne sitove, sitovi na HR serverima, USA serverima, sve mogu otvoriti pa ne vjerujem da je riječ o vezi prema vani (moj site je na USA serveru, lunarpages)

Drugo site je u redu jer svi ostali mogu otvoriti moj site samo ja ne, dakle nitko nema problema sa njime osim mene(provijereno jer imam forum pa mi članovi jave da nemaju problema u isto vrijeme kada ja ne mogu otvoriti site), takoder ovaj on line servis: http://downforeveryoneorjustme.com/elegancereef.com pokazuje da je site up, također traceroute pokazuje da je sve u redu iako trenutno imam problem sa kopiranjem traceroute. Jedino što sam primijetio je kada radim traceroute da je najsporiji dio od mog modema do ne znam čega (ne znam baš dobro čitati traceroute) uglavnom 2 i 3 stavka prije spoja sa ip.t-com. hr je najsporija ali sve prode, nema time outa ili sličnog što bi moglo pokazivati da je veza pukla ili da je server u problemima.

Imam potpuno novi pc, prvo što je instalirano je norton antivirus, scan pc-ija ne pokazuje nikakve viruse ili slično (pretpostavljam da je NOD32 ok za zaštitu pc-ija ?).

Koristim vista home softver, prvo sam mislio da je problem u compatibility modu ali nije jer i sa FF-om imam istih problema a i site sam prebacio u compatibility view za svaki slučaj.

Sumnjam da je ipak problem sa vistom ali ne znam gdje. Iako mislim da mi se to događalo i prije sa starim pc-ijem koji je imao XP, međutim pošto je taj pc bio star i imao je svakavih problema ne mogu točno ustanoviti što je bilo sa njime (bio je toliko u banani da se rušio svakih 20 minuta)

Ukratko:

Jedini sam koji s vremena na vrijeme ne mogu otvoriti svoj site, samo svoj.

Svi ostali mogu u isto vrijeme vidjeti moj site.

Server i traceroute je OK

Dogada se i sa IE i sa FF-om

Ako je modem ili t-com veza zašto sve druge sitove otvaram bez problema kao i moj prije nastanka problema ? Ako je vista zašto se to događa samo u određenim intervalima, obično popodne  i nakon toga je sve u redu, i zašto samo sa mojim sitom? Ne vjerujem da je server jer onda bi i drugi imali problema a ne samo ja.

Pomoć je dobrodošla jer me ovo podsijeća na twilight zone,lol.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako treba mogu dati link na svoj site, ne znam da li se može radi reklamiranja ili spama (obično forumi imaju blokadu linkova članovima sa malim brojem postova). Ali sigurno nitko nema problema osim mene, provijereno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ne mogu otvoriti svoj site, server OK, tracert

ok..da li imas neki siemensov ruter? se515 ili 505? preko koga se spajas na net? Sto imas podeseno kao dnsove?

Personal Geek Blog - http://www.winblogs.net
16 godina
neaktivan
slepix kaže...

ok..da li imas neki siemensov ruter? se515 ili 505? preko koga se spajas na net? Sto imas podeseno kao dnsove?

Siemens SE 555, preko t -coma,

DNS:

Preferred DNS server:195.29.166.117Alternate DNS server:195.29.149.197

16 godina
neaktivan

Evo naprimjer sad mi se to dogodilo, pristupim svom forumu bez problema, pogledam temu i zelim se vratiti na index i izbaci me van.

Danas je posebno iritantan jer mi se već 4-5 puta dogodilo i traje po par  (5-10 )minuta, nekada se pojavi samo 1-2 puta dnevno pa par sekundi i nakon refresha sve je u redu.

U isto vrijeme dok pišem post pokušavam otvoriti svoj site, bezuspiješno.

EDIT: taman nakon što sam napisao gore da ne mogu otvoriti svoj site napravio sam još jedan refresh i site se pojavi kao da ništa nije bilo.

Nema logike.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

odlicno, 99% je da te zeza modem...ajde kada ti se to dogodi, restartaj ga i pogledaj da li ce ti onda radit.. Znaci, pusti komp upaljen i samo modem restartaj....ako ti nakon restarta radi, onda je problem u modemu. Imali smo isti slucaj prije par dana sa jednim klijentom...

16 godina
neaktivan

Hvala na savijetu. Restartati ću modem. Pitanje: kada restartam modem problemi se neće danas pojaviti ili se više uopće neće pojaviti, ili svaki put trebam restartati modem kada se problem pojavi?

Da li se tvom klijentu to isto dogadalo samo sa njegovim sitom?

Jer meni sve radi osim mog sita/foruma, sve drugo otvaram bez problema pa i ovaj forum gdje pišem odgovore u isto vrijeme kada je moj site na par minuta down.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 16:38 (ArbaReef).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Taman se ponovno dogodilo nakon gornjeg posta i restartao sam modem, i to 3 puta jer mi nije htio dati on line. Sada radi i javim ako je problem u tome tj ako se više neće pojavljivati danas.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ArbaReef kaže...

Siemens SE 555, preko t -coma,

DNS:

Preferred DNS server:195.29.166.117Alternate DNS server:195.29.149.197

Da probaš isključiti dhcp server? Možda je tu problem? Imaš baš potrebu za dhcp serverom? Stavi statičku ip i probaj..

16 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru. Zasada sam restartao modem i nemam problema, vidjeti ću sutra, obično počne zafrkavati jednom dnevno.

Samo bi htio doznati da li su ti vaši savijeti vezani za probleme sa mrežom uopće ili baš sa mojim konkretnim problemom. Da me nebiste krivo shvatili, definitivno hvala na pomoći, ali baš bih htio doznati u čemu je riječ i ako je modem neka t com šalje novi.

Nemam neko znanje o postavkama dns-a ali zar bi postavka dns-a bitno utijecala samo na moj site? Većinu vremena site mi radi normalno i onda, obično popodne počne blesirati i zatim je opet sve u redu kao da se ništa nije dogodilo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Restart ne pomaže, evo ga opet počeo zafrkavati.

Mislim da nema smisla restartati modem svaki put kad se ovaj problem pojavi, restartanje modema mi traje duže nego problem.

Ima li još tko ideju u čemu bi mogao biti problem, jeli uopće netko čuo za ovakav problem?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da li ti nakon restarta radi?

ako nakon restarta radi pa onda ponovo pukne, u modemu je problem.

16 godina
neaktivan

Radi ali je tesko pogoditi da li je restart pomogao. Da pokušam bolje objasniti, kad mi nestane site, onda se nakon kratkog vremena opet i pojavi sam od sebe, nekad se pojavi nakon prvog refresha, nekad mu treba vise minuta i vise refresha da bi se pojavio ali se pojavi, onda radim na njemu i onda opet nestane i opet se pojavi. Dakle ne trebam restartati modem da bi vidio site, on dode sam od sebe i bez restarta. Takoder sto se tice restarta modema, može biti da je stvarno problem u njemu ali zasto imam problema samo sa svojim sitom i nijednim drugim? Sve ostalo funkcionira bez problema. Da li je moguce da modem blesira samo na mom situ?

Jedino što sam primijetio da ima neke logike sa ovim problemom je da se nikada ne pojavljuje ujutro vec kasno popodne kao po satu, nekad se dogodi 2-3 puta dnevno po sekundu i to nije neki bed, ali nekad, kao danas me bas zafrkava svako malo. Cak i dok pisem ovaj post me zafrkava, bio sam na forumu, pogledao teme, odgovorio na neke, idem odgovoriti na jos jednu, napisem post i site nestane, refresham i evo ga natrag, inace mi je site ful brz, nije da steka ili da je spor, bas naprotiv.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Izgleda da ni restart ne pomaže, sada sam ga restartao i 2-3 minute nakon toga opet je blesirao.

Ima li netko ideju za ovaj čudan problem i što bi ga moglo uzrokovati?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne vjerujem da se modem može blesirati samo na tom site-u. Btw, koji je to site, pa da probamo..

16 godina
neaktivan

Evo forum za primjer : http://www.elegancereef.com/smf/index.php ili site: http://www.elegancereef.com/ naravno najvise sam na forumu ali kad zblesira onda je cijeli site down.

Pa i meni je čudno da modem neda samo moj site, nema logike.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice